loading...
سایت اطلاع رسانی صنعت برق ایران

موتور دالاندر

admin بازدید : 1476 یکشنبه 30 خرداد 1395 نظرات (0)

موتور دالاندر  (به انگلیسی: Dahlander motor) نوعی موتور الکتریکی القایی دوسرعته است که تغییر سرعت در آن بر پایهٔ تغییر تعداد قطب‌ها انجام می‌شود. اتصال دالاندر در این موتور باعث تغییر در تعداد قطب های سیم پیچی موتور می شود.

روش کنترل سرعت دالاندر یک روش بدون تلفات است که نسبت به روش‌های کنترل تعداد قطب دیگر، مانند استفاده از چند سیم‌پیچ مجزا، بهینه‌تر است، به این معنا که در روش سیم‌پیچ‌های مجزا از ظرفیت موتور به صورت کامل استفاده نمی‌شود و در هر یک از حالت‌های کار موتور، تنها نیمی از سیم‌پیچ‌های استاتور مورد استفاده قرار می‌گیرند در حالی که در سیم پیچی دالاندر از تمام سیم پیچ ها در هر دو حالت استفاده شده و در حالت قطب بیشتر که سرعت کاهش میابد باعث افزایش  گشتاور می شود.

مبنای عملکرد

در ماشین‌های آسنکرون، سرعت میدان سنکرون ماشین از رابطهٔ موتور دالاندر به دست می‌آید، که در آن ns سرعت سنکرون بر حسب بردقیقه، f فرکانس اصلی بر حسب هرتز و p شمار زوج‌قطب‌ها است. در عمل با توجه به وجود لغزش s، سرعت روتور از رابطهٔ موتور دالاندربه دست می‌آید. در نتیجه اگر ما تعداد قطب های ماشین را به وسیله تغییر در اتصال سیم پیچی تغییر دهیم یک تغییر سرعت گسسته در ماشین خواهیم داشت.

سه روش اتصال برای دالاندر:

دالاندر

مشخصه گشتاور دور در هریک از اتصالات:

دالاندر

مقایسه با دیگر روش‌های تغییر سرعت:

در اغلب مواردی که نیاز به استفاده از سرعت متغیر باشد، از ماشین‌های دی‌سی استفاده می‌شود. با این وجود کاربردهای خاصی وجود دارند که تنها دستیابی به چند سرعت معین و گسسته کفایت می‌کند، در این موارد استفاده از موتورهای قطب‌متغیر و چندسیم‌پیچه رایج است. از این میان، موتورهایی که تغییر قطب را با کمک سیم‌پیچ‌های مجزا انجام می‌دهند، حجم زیادی را در استاتور اشغال خواهند کرد. روش‌های مختلفی برای ایجاد موتورهای تک‌سیم‌پیچه‌ای که قطب و سرعت متغیر داشته باشند طراحی شده است؛ از میان آن‌هایی که نسبت دور ۱:۲ فراهم می‌کنند، موتور دالاندر به علت کمترپیچیده‌بودن چیدمان‌های کلیدزنی‌اش بیشترین کاربرد را یافته است. امروزه یک چیدمان نوین‌تر نیز که بر پایهٔ مدوله‌سازی دامنهٔ قطب کار می‌کند گسترش یافته است که از نظر تئوری اجازه می‌هد به هر نسبتی به غیر از نسبت ۲:۱ رایج نیز دست پیدا کنیم. این روش جدید به علت داشتن انعطاف‌پذیری و سادگی یکی از انتخاب‌های مطرح است.

عیب یابی و تعمیر موتور..

admin بازدید : 721 یکشنبه 09 خرداد 1395 نظرات (0)

در این بخش عیب هایی که بیشتر در موتور های الکتریکی اتفاق می افتد را به همراه دلیل و روش رفع عیب را با هم بررسی خواهیم کرد.

عیب یابی و تعمیر موتور


نوع عیب)موتور اصلا روشن نشده و جریانی از مدار عبور نمی کند.          علت)جایی از مدار قطع است

رفع عیب)با آوومتر تمام مدار شامل پریز, دوشاخه,سیم های رابط ,کلید ها واتصالات در تخته کلم موتور را بررسی وعیب مربوطه را رفع می کنیم.


نوع عیب)موتور نیم سوز است                                                     علت)وجود اتصالی در سیم پیچی موتور

رفع عیب)در هرکدام از سیم پیچ های کمکی و اصلی اتصال حلقه و یا اتصال کلاف به کلاف به وجود آمده باشد .بنابراین مسیر جریان الکتریکی کوتاه شده در نتیجه میدان مغناطیسی مناسب برای گردش به جود نمی آید و باعث داغی موتور می شود .موتور های نیم سوز جریان بیشتری نسبت به موتور های سالم مشابه خود دریافت میکنند .برای رفع عیب در صورتی که محل اتصالی مشخص باشد و بتوان به نحوی آن را عایق نمود ,اقدام به این کار کده و در غیر این صورت باید دوباره سیم پیچی شود.


نوع عیب)موتور پس از روشن شدن خیلی زود داغ می شود.                  علت)زیاد بودن بار موتور

رفع عیب)هر موتور دارای توان مکانیکی مشخص است,در صورتی که بیشتر از توان مربوطه از موتور نیرویی خواسته شود جریان بیشتری از سیم ها عبور میکند  که باسطح مقطع و تعداد دور آن ها هم خوانی ندارد و باعث ایجاد گرما در موتور و آسیب دیدن آن خواهد شد.برای رفع عیب  باید بار موتور را کم نموده و از کار مداوم آن خودداری کرد.


نوع عیب)موتور پس از روشن شدن خیلی زود داغ می شود و زیر بار می خوابد        علت)عمل نکردن کلید گریز از مرکز

رفع عیب)علاوه بر جریان دریافتی توسط سیم پیچ اصلی سیم پیچ کمکی نیز چون از مدار خارج نمی شود جریان دریافت می کند برای اطمینان از صحت عمل کرد کلید گریز از مرکز باید به صدای کنتاکت آن ,در حالت دور گرفتن موتور و همچنین از دور افتادن آن گوش کرد .برای رفع عیب باید کلید,سرویس و یا تعویض شود.


نوع عیب)با روشن کردن موتور صدای زیادی شنیده می شود ولی به گردش در نمی آید    علت عیب)خرابی کلید گریز از مرکز

رفع عیب)در صورتی که کنتاکت های کلید در حالتی  که موتور خاموش بوده وصل نشده باشد و در زمان شروع به کار ,سیم پیچ راه انداز در مدار قرار نگرفته و طبیعتا موتور به گردش نمی افتد برای رفع عیب کلید را با آوومتر امتحان و در صورت معیوب بودن تعویض می نماییم.


نوع عیب)با روشن شدن موتور صدای زیادی شنیده می شود ولی به گردش درنمی آید   علت )قطعی سیم پیچ اصلی یاکمکی

رفع عیب)به کمک آوومتر هردو مدار را امتحان و در صورت مشخص شدن محل قطعی آن را تعمیر می نماییم


نوع عیب)با روشن شدن موتور صدای زیادی شنیده می شود ولی به گردش درنمی آید

علت)نیم سوز بودن یا سوختگی موتور

رفع عیب)موتور سریعا داغ شده و جریان زیادی می کشد همچنین بوی سوختگی و یا دود از مشخصه های آن است رفع عیب سیم پیچی مجدد است.


نوع عیب)با روشن شدن موتور صدای زیادی شنیده می شود ولی به گردش درنمی آید

علت)خرابی خازن

رفع عیب)خازن ها به منظور راه اندازی موتور به کار رفته اند آن ها را آزمایش نموده در صورت نیاز آن ها را تعویض می کنیم.

دلایل آتش سوزی ترانس و نحوی جلوگیری

admin بازدید : 748 سه شنبه 21 ارديبهشت 1395 نظرات (0)

چکیده :

در زمان آتش سوزی ترانس ها,سیستم های معمول اطفا حریق(آب و پودر و گاز و co2) فقط اثرات آن را محدود می کنند روشهای پیشنهادی برای جلوگیری از حریق شامل خنک کردن روغن , جابجایی روغن و تخلیه سریع گازهای متصاعد شده می باشد

انفجار در ترانس ها به مقدار جریان اتصالی ومدت برقراری آرک بستگی دارد.

انواع خطا های داخل ترانس شامل:

1)اتصالی بین حلقه های سیم پیچ که در این حالت رله بوخهلتز عمل می کند.

2)اتصالی بین سیم پیچ های یکفاز که دراین حالت شیر اطمینان عمل میکند.

3)اتصالی بین سیم پیچ های دو فاز که ممکن است شیر اطمینان عمل کرده ویا سبب انفجار ویا پارگی آن شود

4)اتصالی بین قسمت پایین بوشینگ HVوتانک که شدیدترین حالت اتصالی بوده وسبب انفجار خواهد شد.

استفاده ازسیالات جایگزین روش دیگری برای کم کردن خطر حریق می باشد:

1_pcb ها که بعدا توسط محیط زیست ممنوع شد دی اکسید سیلیکون و استر های طبیعی و مصنوعی

2_عایق جامد ترانس های رزینی که تا 110کیلو ولت ساخته شده است

3_عایق گاز بااستفاده از گاز sf6که همه خطرات آتش سوزی و انفجاز رااز بین می برد و به عنوان بهترین وایمن ترین روش می باشد

 

دیزل ژنراتور

admin بازدید : 767 شنبه 18 ارديبهشت 1395 نظرات (0)

دیزل ژنراتور چیست:

دیزل ژنراتور همانطور که از نام آن هم مشخص است یک مجموعه شامل یک موتور با سوخت  دیزل و یک ژنراتور الکتریکی به عنوان قطعات اصلی و قطعاتی دیگر همچون شاسی ,تابلو کنترل, و… به عنوان تجهیزات کمکی می باشد .

کاربرد های دیزل ژنراتور:

دیزل ژنراتور در مکان هایی استفاده می شود که به برق شبکه دسترسی ندارند یا هزینه استفاده از برق شبکه برای آنها گران تمام می شود همچنین در مواردی که نیاز به برق اضطراری باشد مورد استفاه قرار میگیرد.

انواع دیزل ژنراتور از لحاظ سوخت مصرفی:

گازوئیل سوز
گازسوز
دوگانه سوز

انواع دیزل ژنراتور از لحاظ توان:

اندازه و سایز دیزل ژنراتور ها براساس توان خروجی متفاوت می باشد بر این اساس معمولا ژنراتور هایی با توان 1 تا 20 کیلو ولت آمپر برای مصارف کوچک همچون فروشگاه ها ,منازل  و ادارجات -2000 کیلو وات تا 2 مگا وات برای مجموعه های بزرگ و کارخانه ها مورد استفاده قرار میگیرد همچنین ژنراتور های 5 مگاوت به بالا درایستگاه های کوچک تولید برق استفاده می شوند که به صورت جدا دیزل و ژنراتور حمل می شوند و در محل مونتاژ می شوند.

اجزای تشکیل دهنده یک دیزل ژنراتور:

 

تجهیزات دیزل ژنراتور

1) موتور : توان مکانیکی جهت چرخش ژنراتور توسط موتور تامین می شود.
2) ژنراتور: وظیفه تبدیل انرژی حرکتی موتور به الکتریسیته وظیفه ژنراتور است.
3) مخزن سوخت ژنراتور: سوخت ژنراتور در این بخش ذخیره می شود و حجم مخزن بستگی به نوع ژنراتور دارد.
4) رگولاتور ولتاژ: ولتاژ خروجی ژنراتور را تنظیم می کند
5) سیستم خنک کننده: اجزای ولتاژ دیزل ژنراتور نیاز به خنک کردن مداوم دارند که سیستم خنک کننده این وظیفه را عهده دار است

6) سیستم روغن ژنراتور:  وظیفه روغن کاری مداوم قسمت های مکانیکی برای کاهش نیروی وارد بر این بخش ها و افزایش طول عمر قطعات را بر عهده دارد.
7) شارژر باتری: وظیفه شارژ باتری به عهده این قسمت است.
8) سیستم کنترل: وظیفه کنترل الکتریکی اجزای دیزل ژنراتور به عهده این قسمت است.
9)شاسی: بخش است که تمام قطعات بر روی آن سوار می شوند.

10) سیستم اگزوز: این بخش وظیفه خروج دودهای سمی تولید شده توسط دیزل ژنراتور را به عهده دارد.

مارک های متداول و مطرح موتور و ژنراتور :

 

دیزل ژنراتور

سیکلوکنورتور تک فاز و سه فاز

admin بازدید : 876 جمعه 27 فروردين 1395 نظرات (0)

سیکلوکنورتور تک فاز به تک فاز

سیکلوکنور توان AC تحت فرکانس مشخص را به توان AC با فرکانس متفاوت تبدیل می کند و غالبا فرکانس خروجی کمتر از فرکانس ورودی است. سیکلو کنورتور در حقیقت یک مبدل دوگانه است. در شکل (10-48) سیکلنوتور را نشان می دهد که شامل مبدل P (مبدل مثبت) ومبدل N (مبدل منفی ) می باشد.بار این سیکلنورتور مقاومتی است.باید دانست مبدل های PوN یکسوسازهای کنترل شده می باشند.اگر فقط مبدل P عمل کند,ولتاژخروجی مثبت واگر مبدل N عمل نماید ولتاژخروجی منفی است.گیریم پلاریته ولتاژکنترل Vc بین پلاریته ولتاژخروجی Vo باشد همچنین فرض می کنیم دامنه Vc نمایانگر ولتاژ متوسط خروجی مطلوب باشد. فرکانسVc نشان دهنده فرکانس هارمونیک اصلی Vo می باشد.ولتاژتغذیه v در شکل (2و10-48) نشان داده شده است گیریم دامنه Vc طوری باشد که ولتاژخروجی Vo ماکزیمم باشد این امر بدین معنی است که زوایای آتش دو مبدل صفر می باشد.

یعنی:

                                                           0 = ap=0         ,       an

 

در نیم سیکل مثبت از Vc مبدل P آتش شده ودر نیم سیکل منفی ازVcمبدل N آتش می شود. شکل موج ولتاژ خروجی Vc در شکل (2 و 10-48) نشان داده شده است باید دانست فرکانس هارمونیک اصلی موج خروجی معدل یک سوم فرکانس ورودی است. اگر دامنه ولتاژ Vc   کاهش یابد شکل موج خروجی معادل یک سوم فکانس ورودی است . مطابق شکل (3 و 10-48) خواهد بود. اگر Vc به عوض آن ثابت باشد در هرنیم سیکل تغییر کند. زوایای آتش نیز در هر سیکل  تغییر می کنند. این امر باعث کاهش هارمونیک در Vo می شود. این خصوصیات در سیکلوکنورتور های سه فاز بحث خواهد شد.مثلا اگر پالس های جانبی ولتاژخروجی تحت زوایای آتش بزرگ و پالس های میانی ولتاژخروجی تحت زوایای آتش کوچک حاصل شوند(4 و 10-48)در این صورت هامونیک ولتاژ خروجی کمتر از شکل (3 و10-48) خواهد بود. در شکل (3 و 10-48) تمام پالس های تحت زوایای آتش ثابت 60 درجه حاصل شده است.

سیکلوکنورتور

 

سیکلو کنورتور سه فاز

در بسیاری از کاربردها به موج سینوسی خروجی نیاز داریم. لذا سیکلوکنورتور فوق الذکر چندان جالب نیست. اگر بخواهیم به موج سینوسی در خروجی دست یابیم از ولتاژسه فاز ورودی ویکسوسازهای کنترل شده سه فاز استفاده می کنیم.یکسو ساز کنترل شده شکل (1 و 10- 49) را در نظر می گیریم ولتاژخروجی این یکسوسازها تابع کسینوسی زاویه آتش است (رابطه 10-10).اگر زوایای آتش به توالی تغییرکنند, ولتاژ خروجی سینوسی خواهد بود.ساخت چنین ولتاژ خروجی مطلوبی از ولتاژ خروجی مطلوبی از ولتاژهای سه فاز ورودی در شکل (2و 10- 49) نشان داده شده است. همان طور که از شکل پیداست زوایای آتش در طی  سیکل کامل متفاوت است. در شکل (2و 10- 49) مقدار واقعی  vo  با خطوط پر رنگ نشان داده شده و ولتاژ متوسط خروجی با(V0(avg نشان داده شده و یک موج سینوسی کامل است.شکل (10- 50) یک سیکلو کنورتور سه فاز به تکفاز رانشان می دهد.مبدل p در نیم سیکل مثبت جریان خروجی (i0) ومبدل N در نیم سیکل منفی i0 هدایت می کنند. شکل (10-51 ) یک سیکلوکنورتور سه فاز به سه فاز را نشان می دهد. برای مطالعه بیشتر به کتابهای الکترونیک قدرت رجوع نمائید.

 

سیکلوکنورتور

 

سیکلوکنورتور

POWER FACTOR IMPROVEMENT OF SINGLE_PHASE AC VOLTAGE CONTROLLER EMPLOYING EXTINCTION ANGLE CONTROL TECHNIQUE

admin بازدید : 738 شنبه 12 دي 1394 نظرات (0)

POWER FACTOR IMPROVEMENT OF SINGLE_PHASE AC VOLTAGE CONTROLLER EMPLOYING EXTINCTION ANGLE CONTROL TECHNIQUE

Abstract

 The general study of power converters is to improve the overall efficiency of the power system by some advanced methods of control techniques. Forced commutation of the power semiconductor switches leads to improved power factor in dc converters. Similar techniques may be applied to improve the performance of ac controllers. For example, an ac controller can be used to adjust the stator voltage of an induction motor running under variable load in order to maintain better efficiency. With the present semiconductor technology (MOSFET's, IGBT's, GTO's and improved bipolar transistors), many solutions exist to alter the powerfactor ofdynamic ac loads through an ac controller. In this paper, the performance evaluation of the extinction-angle control technique has been illustrated as applied to a single-phase voltage converter by examples of static load and the widely used single-phase induction motor to verify the feasibility of the proposed technique. Observations on power factor, displacementfactor and motor efficiency make up the results ofthis work.

دانلود - Download Link
حجم: 865.5 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 6
نوع فایل: pdf

 

 

آموزش نرمافزار step7-plc

admin بازدید : 671 چهارشنبه 08 مهر 1394 نظرات (0)

امروزه با پديدار شدن ريزپردازندهها و پيشرفت فنآوري حالت جامد در عرصة علم و تكنولوژي كه بيشك آن را ميتوان بزرگترين پديده در علوم الكترونيك دانست، چهرة محيطهاي صنعتي به كلي دگرگون شده است. اين مهم كه به موازات تحول در عرصة كامپيوتر پا به دنياي الكترونيك گذاشت در نقش پلي بين اين دو علم يعني الكترونيك و كامپيوتر قرار گرفت و براي اولين بار بهراحتي امكان تلفيق سختافزار توسط مهندسين هر دو فن را ممكن نمود. بدينترتيب در يك كاربرد خاص به جاي بهكارگيري اجزايي متشكل از مدارهاي منطقي با سختافزارهاي تقريباً ثابت و تلفيق آن با پديدة مهم نرمافزار، امكان طراحي و ساخت هزاران پروژة كاربردي ممكن گرديد. يكي از مهمترين خصوصيات اين مدارها در صورت لزوم، انجام تغيير و تصحيح در نرمافزار و برنامة كاربر مورد نظر است كه كمتر لزوم تغيير مدارها و سخت افزار را در آن مي طلبد. خواص نامبرده و سهولت دستيابي به ريزپردازندهها و اجزاي جانبي مربوط در بازارهاي جهاني، اين پديده را بهعنوان اهرم بسيار مهمي جهت رشد و شكوفايي در صنايع الكترونيك قرار داد؛ چراكه غير از ساخت اين نوع مدارهاي مجتمع 3 كه كماكان تكنولوژي پيشرفتهاي را ميطلبد، قادر خواهيم بود ساير مراحل انجام يك پروژة كاربردي را خود به انجام برسانيم.

اين مراحل شامل طراحي و ساخت سخت افزار، تدوين نرمافزار مربوط، تلفيق اين دو قسمت و تست و رفع عيب ميباشد كه كلاً از عهدة ما برميآيد، و در واقع فكر و ايده و تخصص را همراه با قوة ابتكار بهكار ميگيرد. لذا جهت پرنمودن خلاء بهوجود آمدة علمي _ فني بين دول پيشرفته و كشورهاي جهان سوم، ميبايست در جهت آموزش و بهكارگيري اين فن كه راه مهمي براي نجات وابستگي تكنولوژيك صرف در مجموعة الكترونيك و كامپيوتر ميباشد سعي و تلاش پيش گيريم. "PLC" نيز مولود اين پديده يعني ظهور ريزپردازندههاست و مخفف عبارت "Programmable Logic Controller" ميباشد. اين سيستم وسيلهاي است كه متناسب با برنامهاي كه دريافت ميكند وظيفهاي را انجام ميدهد. به عبارت ديگر PLC نوعي كامپيوتر است كه برنامهاي خاص را اجرا ميكند. با ظهور PLC تجهيزات و قطعات استفاده شده در كنترل فرآيندهاي صنعتي و خطوط توليد تغيير نمودند، و مدارهاي رله كنتاكتوري و سختافزاري حالت جامد كمكم جاي خود را به PLC ها دادند.

این فایل مربوط به آموزش نرمافرار Simatic S7 Siemens Industrial Automation) plc s7) است که در این آموزش بسیار با حوصله کار شده و حدود 100 صفحه است .

 

 

 

دانلود - Download Link  
حجم: 1.43 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 100
نوع فایل: pdf

سیستم تامین برق بدون وقفه UPS

admin بازدید : 656 جمعه 06 شهريور 1394 نظرات (0)

در لغت به معنی منبع برق بدون وقفه است و مخفف سه کلمه Uninterruptible Power Supply می باشد و دستگاهی است که از تجهیزات حساس در مقابل نوسانات و اعوجاجات برق شهر، مانند : تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی ، سیستم های مخابراتی و پردازش ، کامپیوترها و ... محافظت می کند و دارای ولتاژ و فرکانس تقریبا ثابتی است و از آسیب رسیدن به مصرف کننده ها جلوگیری می کند و درصورت عدم وجود برق شهر انرژی مورد نیاز مصرف کننده ها را تامین می کند. ادامه کار با رایانه به هنگام قطع برق مطمئنا برای شما اتفاق افتاده است که در حال کار با رایانه هستید واحتمالا در حال طراحی و یا برنامه نویسی و از این قبیل هستید که ناگهان برق قطع شده و همه زحمات چند ساعته شما بدون این که روی دیسک ذخیره شوند از بین رفته اند. در این حالت احتمالا عصبانی شده اید ولی چاره ای نداشته و بعد از وصل مجدد برق شهر همه کارهای خود را از سرگرفته اید. قطع برق شهر یک اتفاق عادی است که در پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز گرچه به ندرت ولی اتفاق می افتد اما همیشه قطع برق به انجام مجدد کارها به مدت یکی دو ساعت ختم نمی شود و ممکن است خسارات زیادی را در بر داشته باشد به عنوان مثال یک بانک اگر مدتی بدون برق باشد در سیستم آن اختلال وارد می شود و یا یک سرویس دهنده اینترنت و یا یک سرور اگر مدتی بدون برق باشند به مرور مخاطبان خود را از دست خواهد داد در این جاست که UPS به کمک می شتابد.

فهرست:

مقدمه

سیستم تامین برق بدون وقفه ( ups )

چکیده ای بر سیستم تامین برق بدون وقفه

جریان مستقیم ومتناوب 

انرژی واقعی وانرژی ظاهری

تبدیل برق متناوب به مستقیم

ولتاژهای خروجی استاندارد

سیگنال قدرت خوب

معکوس سازی و برگرداندن ولتاژ

انواع دستگاههای تامین برق بدون وقفه

فرورزونانت

Online UPS(یو-پی-اس با دو مرحله تبدیل)

خصوصیات و ویژگیهای UPS  

کانکتورهای بُرد اصلی 

کانکتورهای راه اندازی

مشخصات پنکه (Fan) 

مولفه DC 

حداکثر فشارجریان/ جریان سریع وغیرعادی ورودی

حفاظت درمقابل ولتاژ اضافی

حفاظت در مقابل جریان اضافی

میزان مجاز ولتاژ ورودی مورد نیاز


 

 

محدوده ولتاژ ورودی 

افزایش کیفیت برق

موج مربعی

اختلال الکترومغناطیسی (EMI)

استفاده از مداراختصاصی

اضافه ولتاژهای گذرا (Surge) 

افت ولتاژ لحظه ای   

رفتن برق (خاموشی) 

حفاظت درمقابل مشکلات برق شهر

محدود کننده ولتاژهای اضافی گذرا و ایستگاههای قدرت

دسته بندی باطریها بر اساس نحوه آب  بندی آنها

کابل برق

کلید اصلی (Main Power Switch)

خروجیها:

نشانگرهای وضعیت

نشانگرفرعی (By pass) 

طرز كار اينورتر Bridge

طرز کار سوئیچ استاتیک

کنترل وپایش نرم افزار و سخت افزار

منابع

 

 
 
 
   

حجم: 7 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 160

نوع فایل:pdf

 

بررسی پایداری دینامیکی سیستم های قدرت با کنترلر PSS و ادوات FACTS

admin بازدید : 1258 دوشنبه 19 مرداد 1394 نظرات (0)

نوسانات الکترومکانیکی فرکانس پایین کاراکترهای اجتناب ناپذیر سیستم های قدرت می باشند و آنها بطور وسیعی روی ظرفیت انتقال خطوط انتقال و پایداری سیستم قدرت اثر می گذارند.PSS و ادوات FACTS می توانند به میرایی نوسانات فرکانس پایین کمک کنند.هدف از این تحقیق طراحی PSS پیشرفته و طراحی کنترلر میرایی از ادوات FACTS می باشد.استراتژی کنترل هوشمند ترکیب شده است از دانش شناسایی سیستم و کنترل منطق فازی و شبکه های عصبی به کار رفته در طراحی PSS . یک PSS مبتنی بر منطق فازی ارایه می شود و بوسیله شبکه عصبی تنظیم می شود.PSS پیشنهادی بهتر از PSS معمولی میرایی نوسانات سیستم را بهبود می بخشد. اما همان روش کنترل برای طراحی کنترلر ادوات FACTS راضی کننده نمی باشد،اساسا بدلیل موقعیت مختلف ادوات FACTS ونقش آنها در میرایی نوسانات سیستم قدرت در مقایسه با PSS.یک روش نظام مند در طراحی کنترلر FACTS پیشنهاد شده است.مسئله به عنوان یک نقطه نظر کنترلی در نظر گرفته می شود و بعنوان مسئله کنترل فیدبک به کار برده می شود.. نتایج شبیه سازی اثرات دمپینگ خوب این کنترلرها را نشان می دهد.کار دیگر در این تحقیق این است که UPFC مدل می شود که یک وسیله FACTS مبتنی بر کانورتر با منبع ولتاژ می باشد و همزمان ولتاژ باس وسیلان توان را در خطوط انتقال کنترل می کند.این UPFC تغییرات کوچکی به شبیه سازی و مطالعه سیستم قدرت می دهد که شامل محاسبات پخش بار ،مدل کردن کنترل کانورتر و دینامیک UPFC ، مواجه UPFC با سیستم قدرت برای توسعه برنامه شبیه سازی گذرا و فیزیکی و مدل کردن محدودیت عملیات.مدل پیشنهادی دقیقا رفتار UPFC را در حالت شبه دائمی نشان می دهد وبخوبی ظرفیت منحصربفرد UPFC را نشان می دهد در کنترل پخش بار و ولتاژ باس باهم به سرعت و بطور مستقل .

فهرست:

 


. مقدمه

طبیعت نوسانات سیستم قدرت

2. اجرای کنترل هوشمند برای طراحی PSS

مقدمه

طراحی ANFIS PSS

ساختار سیستم

شناساگر دستگاه

ANFIS PSS مبتنی بر منطق فازی

ارائه  شبکه عصبیPSS مبتنی بر منطق فازی

آموزش آن-لاین ANFIS PSS

نتایج شبیه سازی -ANFIS PSS

سیستم باس بینهایت تک-ماشینه

سیستم 13-باس 4-ماشینه دو-ناحیه ای

سیستم 68-باس 16-ماشینه

ANFIS PSS با طرح خود-سازماندهی

نتایج شبیه سازی - ANFIS PSS با SOM

سیستم باس بینهایت تک-ماشینه

سیستم 13-باس 4-ماشینه دو-ناحیه ای

سیستم 68-باس 16-ماشینه41

 

3.  مدل کردن و طراحی کنترلر دمپینگ برای UPFC

مقدمه

مدل UPFC ساده شده

محاسبه سیلان توان

مدل کردن کنترل و دینامیک UPFC

شبیه سازی حوزه زمان سیستم قدرت با UPFC

کاهش سیستم قدرت در شبیه سازی گذرا

کاهش سیستم قدرت هنگامی که شامل UPFC است

تکرار نیوتن-رافسون برای محاسبه ولتاژهای باس

مدل کردن قیود عملیاتی اصلی

اعمال حدود ولتاژ به کانورترها

اعمال حدود جریان به کانورترشنت

اعمال حدود جریان به کانورترسری

اعمال حدود ولتاژ به باس انتهای دریافتی

حل کردن قیود UPFC در شبیه سازی

طراحی کنترلر دمپینگ برای UPFC

نتایج شبیه سازی

درجه و پارامترهای UPFC

کنترل سیلان توان و کنترل ولتاژ

تغییر بار

5.  نتایج

مراجع

 
 
   

حجم: 4 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 126

نوع فایل:pdf

 

بررسی تست های غیر مخرب (NDT) در تجهیزات سیستم های قدرت

admin بازدید : 916 پنجشنبه 08 مرداد 1394 نظرات (0)

بااستفاده از اصول بسیار معروف فیزیکی تعدادی سیستم بازرسی غیر چشمی ابداع شده که می تواند اطلاعاتی از کیفیت قطعات یک تجهیز فراهم آورد ، درحالی که هیچگونه تغییری یا آسیبی به قطعه یا دستگاه مورد آزمایش وارد نسازند ، سیستمهای آزمون غیر مخرب به اختصار N.D.T نامیده می شود . بکارگیری هریک از سیستمهای بازرسی متحمل هزینه است ، اما اغلب استفاده موثر از تکنیکهای بازرسی مناسب موجب صرفه جوییهای مالی قابل ملاحظه ای خواهدشد. نه فقط نوع بازرسی بلکه مراحل به کارگیری آن نیز مهم است. دراین پایان به بررسی و تشریح انواع تستهای غیر مخرب ومزایای و محدودیتهای آنها و بکارگیری آنها در سیستم قدرت پرداخته شده است.

فهرست:

چکیده
فصل اول ارتباط پایداری شبکه قدرت با عملکرد صحیح تجهیزات
1-1 مقدمه
1-2تجزیه وتحلیل تجهیزات در شبکه های توزیع، فوق توزیع وانتقال
1-2-1 کلیدهای قدرت
1-2-2 اشکالاتی که ممکن است باعث عدم عملکردصحیح کلیدها شود
1-2-3 اشکالاتی ناشی ازعدم عملکرد صحیح کلیدها
1-2-4 عوامل موثر در میزان تاثیر عملکرد کلیدهای قدرت بر پایداری سیستم
1-2-5 خصوصیات عمده ومهمی که کلیدهای قدرت باید دارا باشند
1-2-6 تقسیم بندی کلیدهای فشار قوی بر حسب وظیفه ای که دارند
1-2-7 انواع کلیدهای قدرت
1-2-8 انتخاب کلیدهای فشارقوی
1-2-8-1 انتخاب کلیدهای فشار قوی برحسب مشخصات نامی
1-2-8-2 انتخاب کلیدهای فشار قوی برحسب وظیفه قطع و وصل
1-2-9 سکسیونر و کلید زمین و کلید و ویژه تخلیه بار الکتریکی
1-2-10 کلید زمین
1-2-11 کلید مخصوص تخلیه بار الکتریکی
1-2-12 فیوز
1-2-13 کلید بار
1-2-14 سکسیونر قابل قطع زیر بار
1-2-15 انواع وموارد استفاده ترانسفورماتورها
فصل دوم ضرورت بازرسی و روشهای مختلف بازبینی
2-1 مقدمه
2-2 روشهای مختلف بازبینی و بازرسی فنی

فصل سوم بررسی سیستمهای مختلف آزمون های غیر مخرب
3-1 مقدمه
3-2 تکنیک بازرسی بامایع نافذ
3-2-1 اصول بازرسی بامایع نافذ
3-2-1-1 آماده سازی قطعه
3-2-1-2 استعمال مایع نافذ
3-2-1-3 تمییز کردن مایع اضافی
3-2-1-4 ظهور
3-2-1-5 مشاهده و بازرسی
3-2-2 ویژگیهای یک مایع ناذ
3-2-3 مزایا ومحدودیت ها و دامنه کاربرد تکنیک بازرسی بامایع نافذ
3-3 سیستم بازرسی با ذرات مغناطیسی
3-3-1 مغناطیسی کردن قطعات
3-3-2 آشکار سازی عیب بوسیله ذرات مغناطیسی
3-3-3 مزایا ومحدودیت ها و دامنه کاربرد تکنیک بازرسی با ذرات مغناطیسی
3-4 سیستم بازرسی با جریان فوکو
3-4-1 ساختمان سیم پیچ ها
3-4-2 انواع مدارهای سیم پیچی جریان های گردابی
3-4-2-1 شبکه پل
3-2-2-2 مدارهای تشدید
3-5 سیستم بازرسی با رادیو گرافی
3-5-1 برخی ازمحدودیت های استفاده از سیستم رادیو گرافی
3-5-2 اصول استفادهاز سیستم رادیوگرافی

 

3-6 سیستم ترمو گرافی

فصل چهارم بررسی سیستمهای ترموگرافیک درتست تجهیزات شبکه قدرت 35
4-1 مقدمه
4-2 تاریخچه عکس های حرارتی مادون قرمز
4-3 طیف اشعه مادون قرمز
4-4 اصول و نحوه کار سیستمهای ترموگرافیک
4-5 استفاده از عکسهای حرارتی در برنامه تعمیراتی تجهیزات

فصل پنجم بررسی و تعین نقاط معیوب تجهیزات بااستفاده از ترموگرافی
5-1 مقدمه
5-2 اولویت های تعمیرات برحسب دمای اضافی
5-3 عوامل مشکل زا در تعین درجه حرارت اضافی
5-4 نمونه هایی از عکس های حرارتی

فصل ششم دوربین کرونا
6-1 مقدمه
6-2 کرونا
6-3 دوربین کرونا
6-4 ساختار عملیاتی دوربینهای کرونا
6-5 کاربرددوربین های کرونا
6-5-1 بازدید زمینی خطوط انتقا ل نیرو
6-5-2 بازدیدهای پریودیک تجهیزاتپست های فشار قوی
6-5-3 بازدیدهای پریودیک شبکه های توزیع
6-5-4 بازدیدهای هلیکوپتری خطوط انتقال نیرو

فصل هفتم بررسی روغن ترانسفورماتور و روشهای بازرسی آن
7-1 مقدمه
7-2 عایق روغن
7-3 آزمایشات روغن
7-3-2 رطوبت
7-3-3 ویسکوزیته
7-3-4 کشش بین سطحی
7-3-5 عدد اسیدی کل
7-3-6 نقطه اشتعال

فصل هشتم گاز کارماتوگرافی
8-1 مقدمه
8-2 گاز کارماتوگرافی
8-3 آنالیز نتایج حاصل از گاز کارماتوگرافی
8-3-1 روش دورننبرگ
8-3-2 روش نسبت راجرز پیشرفته

نتیجه گیری و پیشنهادات
اختصارات
واژه نامه

مراجع

 

 
   

حجم: 4.44 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 135

نوع فایل:pdf

 


موتورهای خطی القائی

admin بازدید : 641 پنجشنبه 28 خرداد 1394 نظرات (0)

حرکت اکثر سیستم های اتوماسیون و ماشین آلات صنعتی به صورت خطی انجام می شود و به همین خاطر در این سیستم ها محرک های تولید نیرو و حرکت خطی مورد نیاز هستند. مشهورترين نوع موتور الكتريكي كه كاربردهاي فراواني در صنعت يافته است، موتور القايي نام دارد كه به دو گروه عمده گردان و خطي تقسيم‌بندي مي‌شود.برای تولید نیرو و حرکت خطی در این سیستم هااغلب از موتورهای الکتریکی دوار استفاده شده است که به واسطه مبدل های مکانیکی، حرکت دورانی آنها به حرکت خطی با مشخصات مورد نیاز تبدیل می شود.امااستفاده از وسايل مكانيكي جانبي و مبدل های مکانیکی بازدهي را كاهش مي‌دهد و سبب بروز مشکلات فراوانی در حین نگهداری و تعمیرات سیستم می شود. اما يك موتور القايي خطي (LIM)، حركت خطي را بدون وجود هيچ واسطه‌اي ايجاد مي‌كند. یک موتور خطی اساساً یک موتور الکتریکی است که از حالت دوار در آمده تا بجای اینکه یک گشتاور (چرخش) گردشی تولید کند، یک نیروی خطی توسط ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی سیار در طولش بوجود آورد.بنابراین می توان گفت که موتورهای خطی مدل های الکترومکانیکی هستند که در آنها نیرو و حرکت به طور مستقیم و بدون نیاز به هیچ گونه واسطه و مبدل مکانیکی ایجاد می شود این موتور ها نسل جدیدی از ماشین های الکتریکی هستند که در چند سال اخیر مورد توجه طراحان ماشین آلات صنعتی و صاحبان صنایع قرار گرفته اند. موتورهای خطی دارای عملکرد خوبی بر حسب سرعت، شتاب، نیرو و موقعیت یابی دقیق هستند....

   
 

حجم: 4.54 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 137

نوع فایل:pdf

 

رله اضافه جریان میکروپروسسوری و کاربردهای آن وشبیه سازی آن در متلب و پروتیوس

admin بازدید : 670 شنبه 22 فروردين 1394 نظرات (0)

رشد جهاني براي تقاضاي انرژي الكتريكي باعث افزايش سرعت توسعه در طراحي سيستم هاي قدرت در جهت پاسخگويي به تامين نيازهاي مصرف كنندگان براي تامين انرژي الكتريكي مطمئن، ارزان و با كيفيت بالا شده است. حفاظت سيستم هاي قدرت، به عنوان يك فناوري ضروري در تحويل انرژي الكتريكي با كيفيت بالا، عموما به عنوان يك زمينه تخصصي در حال رشد و اغلب با اهميت حياتي شناخته مي شود كه در آن نيازهاي سيستمهاي قدرت و پيشرفت فناوري تركيب شده اند تا در سالهاي اخير باعث توسعه سريع در روشها و اجراي آن شود. يكي از روشهاي نوين در حفاظت سيستمهاي قدرت و تجهيزات الكتريكي، استفاده از رله هاي حفاظتي ديجيتال مي باشد كه با توجه افزايش تراكم بارها و منابع توليد انرژي الكتريكي استفاده از آن به امري لازم و ضروري در حفاظت سيستمهاي قدرت تبديل شده است. عملكرد مطمئن، امكان تشخيص سريع خطا و كارايي بالا در حفاظت و همچنين كاهش قيمت تجهيزات ديجيتال به ويژه ميكروپروسسورها و افزايش سرعت و كارايي آنها باعث افزايش استفاده از رله هاي ديجيتال در سالهاي اخير شده است. اين پايان نامه به بررسي رله اضافه ...

   
 

 
حجم: 2.89 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 129

نوع فایل:pdf

سکسیونرهای با عایق گاز SF6و بررسی ولتاژهای موجی قطع و وصل با گاز SF6

admin بازدید : 813 پنجشنبه 20 فروردين 1394 نظرات (0)

افزایش روز افزون مصرف انرژی الکتریکی و گسترش مداوم شبکه های تولید وانتقال انرژی استفاده از ردیف های بالاتر ولتاژ را ضروری مینماید.استفاده از ردیفهای بالای ولتاژهای انتقال به عنوان فوق بالا یا Ultra High Voltage (UHV) شامل ولتاژهای اسمی Un ≥ 750 KVو Extra High Voltage (EHV) شاملولتاژهای اسمیUn≥300KV با افزایش غیر قابل قبول ابعاد و اندازه های ایستگاههای فشارقوی همراه بوده ، احداث ایستگاهها از نوع معمول با ایزولاسیون هوا را در مراکز شهری و صنعتی با دانسیته قابل ملاحظه مصرف غیر ممکن مینماید. راه حل مناسب تغییر نوع ماده ایزوله و استفاده از ماده ایزوله با خاصیت دی الکتریک بالا تا چند برابر هوا میباشد. تغییر نوع ماده ایزوله و جایگزینی آن با هوا ،کاهش ابعاد و اندازه های ایستگاهها با ایزولاسیون هوا ودگرگونی کامل ساختمان آنان را متفاوت از ایستگاهها ، نوع فضای باز موجب میشود. ماده ایزوله مناسب با ولتاژ قابل تحمل بالا را گاز با رابطه شیمیایی SF6تشکیل میدهد. اینگونه ایستگاهها با ایزولاسیون گاز یا (Gas Insulated Substaion) مرسوم بوده به طور خلاصه با GIS نشان داده میشوند. در این پروژه ابتدا توضیح کوتاهی ...

   
 

 
حجم: 2.04 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 67

نوع فایل:pdf

بررسی اضافه ولتاژ در شبکه های توزیع

admin بازدید : 648 سه شنبه 18 فروردين 1394 نظرات (0)

در اثر برخورد امواج صاعقه به خطوط هوایی شبکه های توزیع شاهد بوجود آمدن امواج ضربه ای و انتشار آنها در انتشار آنها در هادیها می باشیم که اضافه ولتاژهای گذرا را در آنها ایجاد می نمایند لذا تبدیل خطوط هوایی با کابل های زمینی ، اضافه ولتاژهای تولید شده به کابلها نیز انتقال داده می یابند . از آنجایی که اضافه ولتاژها می توانند موجب آسیب دیدن عایق کابلها شوند ، بایستی با استفاده از نصب برقگیر در محلهای مناسب در شبکه توزیع از نفوذ اضافه ولتاژهای با دامنه های شدید به کابلهای توزیع جلوگیری گردد . در این جا به بررسی اثرات نصب برقگیرها در ابتدا ، انتها و وسط کابل پرداخته و ماکزیمم ولتاژ تولید شده در کابل در هر یک از این حالات مورد بررسی قرار می دهیم . در این بررسی ، شکل موج جریان ضربه ، خاصیت اندوکتانسی برقگیر ، ولتاژ سیستم و امپدانس موجی خطوط هوایی و کابل های زمینی مد نظر قرار دارند . در انتها نیز شبیه ...

   
 

 
حجم: 2.16 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 126

نوع فایل:pdf

سال نو مبارک

admin بازدید : 612 شنبه 01 فروردين 1394 نظرات (0)

سال نو بر تمام ایرانیان مبارک باد

بررسي اصول كار انواع تپ چنجرها و تشريح سيستمهاي فرمان انواع تپ چنجرها

admin بازدید : 664 جمعه 22 اسفند 1393 نظرات (0)

چکیده:

چنانچه ميدانيم يكي از مشخصه هاي مهم يك سيستم قدرت ايده ال وجود ولتاژ نسبتا"ثابت در همه نقاط شبكه است,انرژي الكتريكي مورد نياز مصرف كننده ها وقتي داراي كيفيت مطلوب ميباشد كه تغييرات ولتاژ وفركانس درآن از حد معيني تجاوز نكند.يكي از مهمترين نكات درتوليد وتوزيع انرژي الكتريكي ثابت نكه داشتن ولتاژ وفركانس براي مصرف كنندگان ميباشد.عمل تثبيت فركانس درنيروگاه وعمل تنظيم وتثبيت ولتاژ ميتواند در هر مرحله ازتوليد,انتقال ويا توزيع انجام پذيرد.كاهش ولتاژ ازسطح مجاز باعث عدم كاركرد صحيح وكاهش راندمان خواهد شد وافزايش بيش از حد آن نيز موجب آسيب رسيدن به تجهيزات در دستگاههاي الكتريكي ميگردد.بعنوان مثال گشتاور يك موتور القايي با توان دوم ولتاژ ترمينالهاي آن متناسب است ويا شار نوري يك لامپ با ولتاژ آن تغيير ميكند.همچنين بالا رفتن ولتاژ پديده خطرناكي براي سيستم بوده كه باعث ايجاد جرقه واز بين رفتن عايقها ميشود.ايجاد ولتاژ بالا ميتواند علل مختلفي از جمله كاهش بار سيستم ها,انتقال با خاصيت خازني بالا,قطع ناگهاني بار و... داشته باشد.در صورت عدم كنترل افزايش ولتاژ عمر مفيد عايقها كاهش يافته و تجهيزات آسيب خواهد ديد.اساس كار وساخت دستگاههاي الكتريكي بر اين حقيقت استوار است كه در يك ولتاژ نسبتا"ثابتي كار كنند,وتغييرات ولتاژ آنها حتي المقدور در محدوده مشخصي در حدود ±5% باشد.از آنجاييكه ولتاژ درنقاط مختلف شبكه يكسان نيست اگر كنترلي روي ولتاژ اين نقاط صورت نگيرد ولتاژ دائما"درحال تغيير بوده ومقدار ثابتي نخواهد داشت.بنابراين تثبيت وتنظيم ولتاژ نقاط يك سيستم قدرت كاملا"ضروري بنظر مي رسدوعدم توجه به اين امر مهم چه بسا منجر به از دست دادن قسمتي از شبكه وبروز حوادث ناگوار گردد.

 

   
 

 
حجم: 4.10 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 140

نوع فایل:pdf

 

بررسي تاثيرات ادوات FACTS برقابليت اطمينان سيستم هاي قدرت

admin بازدید : 735 دوشنبه 18 اسفند 1393 نظرات (0)

چکیده:

رشد تسهيلات انتقال قدرت با وجود اين واقعيت كه حجم انتقال قدرت و استفاده از سيستم هاي قدرت در سه بخش كريدرهاي انتقال ،استفاده غير يكنواخت از امكانات و مسيرها يا حلقه هاي نا خواسته در حال افزايش است ،محدود شده است، از اين رو توسعه خطوط انتقال لازم ولي به آساني قابل اجرا نيست .فاكتورهاي تاثير گذار براين شرايط نيز عبارتند از تنوع محيطي ، استفاده از اراضي، مقررات تنظيمي . تكنولوژي ادوات FACTS يك ابزار مهم براي استفاده كامل از امكانات انتقال موجود در شرايط اضطراري و بدون كاهش امنيت سيستم مي باشد . ويژگي جالب اين تجهيزات ايجاد امكان كنترل مستقيم توان عبوري از خطوط انتقال به وسيله تغيير پارامترهاي ساختار شبكه با استفاده از كنترل كننده هاي گين بالا بر مبناي كليد زني سريع مي باشد . TCSC يكي از اجزاي ادوات FACTS مهم است كه امكان تغيير امپدانس مشخصه ظاهري خطوط انتقال را بهگونه اي به وجود مي آورد كه فلوي توان از مسير قراردادي عبور نمايد. اين امپدانس كنترل شده مي تواند بگونه اي برنامه ريزي گردد كه در شرايط اضطراري به روش مشخصي واكنش نشان دهد و امنيت سيستم قدرت را افزايش دهد. با اين رويكرد امكان بهره برداري پايدار در سطوح توان بالاتر از آنچه كه سيستم اساسا" به آن تمايل دارد امكانپذير است. اگر چه با كليدهاي مكانيكي قاعدتا" مي توان به اين منافع رسيد، اما سرعت و قابليت اطمينان ثابت شده تريستورها نكاتي است كه باعث بهره برداري از ظرفيت نهايي سيستم انتقال مي شود. اين فصل اثر TCSC را بر قابليت اطمينان سيستم بررسي مي نمايد . TCSC در سيستم انتقال به منظور تنظيم تقسيم بار طبيعي دو خط انتقال موازي به كار مي رود و ما را قادرمي نمايد كه از حداكثر ظرفيت انتقال بهره گيري نماييم.

 

   
 

 
حجم: 2.33 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 127

نوع فایل:pdf

 

خازن گذاری شبکه توزیع با هدف کاهش تلفات انرژی و بهبود پروفیل ولت به کمک الگوریتم ژنتیک

admin بازدید : 667 یکشنبه 10 اسفند 1393 نظرات (0)

چکیده:

بیشترین سهم تلفات در یک سیستم قدرت مربوط به بخش توزیع است که همواره مورد توجه بوده است.از جمله عوامل مهم در افزایش تلفات در شبکه توزیع وجود جریان های راکتیو است.متداولترین روش جبران توان راکتیو در سیستم قدرت استفاده از خازن های موازی می باشد.از مزایای خازنگذاری علاوه بر کاهش تلفات کاهش تلفات پیک آزادسازی ظرفیت شبکه و بهبود پروفیل ولتاژ را می توان نام برد.مسئله مورد توجه در خازنگذاری جایابی و مقدار یابی بهینه خازن است به نحوی که سود حاصل از خازنگذاری بیشینه گردد. در این تحقیق یک تکنیک جدید برای جایگذاری و مقداریابی خازن های ثابت در شبکه توزیع شعاعی بر پایه الگوریتم ژنتیک ارائه شده است.روش های بهینه موجود در زمینه خازنگذاری اکثرا" تنها شامل کاهش تلفات و پروفیل ولتاژ به طور همزمان است.اما هزینه جبران و تغییرات بار در تابع هدف تاثیر داده نشده اند.در این تحقیق یک رویکرد کلی برای جواب بهینه این مسئله صورت گرفته که شامل همه پارامترهای شبکه توزیع می باشد: قیمت خازن ولتاژ فاز و تغییرات بار. لذا یک جستجوی وسیع در میان تمام جواب های ممکن نیاز است. بدین منظور در این پایان نامه از الگوریتم ژنتیک به عنوان قدرتمندترین روش جستجوی بهینه استفاده شده است.

   

 
حجم: 1.64 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 87

نوع فایل:pdf

 

مقره،ساختار ،تست و کاربردآن

admin بازدید : 677 جمعه 08 اسفند 1393 نظرات (0)

چکیده:

انرژی الکتریکی در حدود یکصد سال پیش از طریق شبکه های کوچک توزیع مورد استفاده قرار گرفت وبه علت خصوصیات جالب توجه آن خیلی سریع توسعه یافت وعلارغم تمام محاسنی که انرژی الکتریکی دارد در صورتی که تحت کنترل صحیح نباشد خطرات و خرابی های زیادی به بار می آورد. جریان برق در عبوراز سیم و کلید ها و دیگر تجهیزات برقی تولید حرارت میکند این حرارت در شرایط عادی به محیط اطراف داده می شوداما در صورتی که وسایل و عایق بندی آن به درستی انتخاب نشده باشد ممکن است درجه حرارت وسایل برق رسانی از حد مجاز تجاوز کند.این افزایش درجه حرارت سبب فرسوده شدن و از بین رفتن عایق های سیم ها و دیگر تجهیزات می گردد.از بین رفتن عایق ها باعث اتصال سیمها وجرقه الکتریکی می شود و حرارت ناشی از جرقه می تواند در شرایت مساعد به سهولت سبب بروز حریق گردد. از طرف دیگر برق گرفتگی در اثر اتصال قسمتی از بدنه به سیم فاز یا سیم گرم صورت می گیرد و لذا برای جلوگیری از برق گرفتگی ٬سیم ها و دیگر تجهیزات فلزی را که در شرایط عادی حامل الکتریسیته هستند عایق بندی می کنیم که دست زدن به آن به طور سهوی ممکن نباشد. بنا بر این در هر جایی که جریان الکتریکی برقرار باشد نیاز به عایق بندی مناسب جهت حفاظت در مقابل برق گرفتگی و حریق داریم.به طوری که وسیله ای را نمی توان نام برد که از انرژی الکتریکی استفاده و یا در تماس با آن باشد ودر آن مواد و وسایل عایقی در نظر گرفته نشده باشد.

   
 

 
حجم: 2.5 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 98

نوع فایل:pdf

 


نحوه استفاده پستهای گازی (GIS) در شبکه های قدرت

admin بازدید : 609 چهارشنبه 06 اسفند 1393 نظرات (0)

چکیده:

در حال حاضر احداث ایستگاه ها با ایزولاسیون گاز در ایران معمول گردیده، و به سرعت رواج می یابد. آنچنانکه بسیاری از شرکتهای مهندسین مشاور وزارت نیرو، بخش مخصوص طراحی ایستگاه های فوق را دائر نموده اند، علیرغم سابقه طولانی احداث این نوع ایستگاه ها در ایران، آگاهی ها و اطلاعات تکنیکی در مورد خصوصیات ساختمانی و الکتریکی آنان بسیار محدود بوده، منبع مدون و چاپ شده موجود نمی باشد. ایستگاه ها با ایزولاسیون گاز خصوصیات و پدیده های جداگانه مختص خود را دارا می باشد که در هیچ یک از تجهیزات فشار قوی با ایزولاسیون گاز و یا در ایستگاه ها با ایزولاسیون هوا مشاهده نمی شود. در پروژه حاضر خصوصیات گاز SF6، طراحی و ساختمان ایستگاه ها از نوع گاز، پدیده های ظاهر شده، سیستم زمین، شرایط نگهداری و بهره برداری مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند.

 

   
 

 
حجم: 41 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 80

نوع فایل:pdf

 

منابع تولید انرژی الکتریکی(نیروگاههای جدید در قرن حاضر)

admin بازدید : 723 دوشنبه 04 اسفند 1393 نظرات (0)

چکیده:

پروزه مذکور جهت مطالعه و برسی انواع نیروگاه های جدید تولید برق و منابع انرژی تجدید پذیر می باشد که تکنولوژی بهره برداری از آن در دست محدود کشور های پیشرفته قرار دراد.

افزایش روز افزون نقش انرژی الکتریکی در توسعه اقتصادی و ارتقای سطح زندگی جوامع بشری امری انکار نا پذیر است، لذا شناخت انواع نیروگاه های تولید برق و منابع اولیه انرژی در دسترس و مناسب برای استفاده در پروسه تولید برق بیست و یکم می باشد.

با معرفی اجمالی انواع نیروگاه دریایی که بحث اصلی این پروژه را در بر میگیرد ،گزینه های گوناگونی از نقطه نظر منابع انرژی در دسترس برای تولید برق در قرن جدید مورد برسی قرار میگیرند.در مقدمه این پروژه به اثرات زیان آور گازهای گلخانه ای و گرم شدن زمین در اثر نیاز بشر به انرژی الکتریکی با استفاده از سوختهای فسیلی و زغال سنگ و نفت ، می پردازیم .

 
 
 
 

 
حجم: 3 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 133

نوع فایل:pdf

ارائه روش های نوین جهت کاهش تلفات سيستم هاي قدرت

admin بازدید : 673 شنبه 18 بهمن 1393 نظرات (0)

تلفات می تواند همانند نیاز مصرف باعث افزایش ظرفیت نیروگاه ها شود. به هرحال کاهش تلفات انرژی امری شایسته است که باید مورد نظر قرار گیرد اگر تلفات شبکه برق ایران را ده درصد در نظر گیریم به این معنا است که از میزان تولید برق 36 تا 38 هزار مگاوات نیروگاه های کشور، در حدود 10 هزار مگاوات تولید برای جبران تلفات انرژی مصرف می شود منظور از تلفات انرژی در شبکه برقرسانی در واقع کل تلفاتی است که شبکه در فرآیند تحویل انرژی الکتریکی از تولید تا مصرف متحمل می شود، تولید و انتقال نیرو، تغییر سطح ولتاژ توسط پستهای تبدیل، پستهای توزیع نیرو، مصرف کنندگان برق، اعم از مشترکان خانگی، تجاری، اداری، صنعتی و کشاورزی هرکدام بخشی از انرژی را تلف می کنند. یکی از موارد مهمی که کمتر به عنوان تلفات منظور می شود دیماند بیش از حد مشترکان صنعتی است، بنابراین با اجرای صحیح مدیریت مصرف می توان بیشینه توان مصرف کننده را کاهش داده بدون آنکه خللی در برنامه کار مصرف کننده بوجود آید.

 

   
 

 
حجم: 4.68 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 175

نوع فایل:pdf

 

توليد برق بوسيله انرژي تجديد پذير باد

admin بازدید : 808 یکشنبه 12 بهمن 1393 نظرات (0)

آنچه اكنون به عنوان بزرگترين مشكل جهاني، بشر را تهديد مي كند، كمبود انرژي و آلودگي هوا بر اثر استفاده از سوخت هاي فسيلي است. براي رفع اين دو معضل بزرگ از مدتها پيش، پژوهشگران و دانشمندان مطالعه و تحقيق براي استفاده از انرژي هاي تجديد پذير و پاك را شروع كرده اند و اكنون كه دشواري هاي گراني و كمبود سوخت هاي فسيلي و حداقل در50 سال آينده، پايان يافتن اين قبيل سوخت ها، پيش بيني شده و شدت آلودگي هوا، كلان شهرهاي دنيا را بشدت تهديد مي كند، مسئولان كشورها نيز با اختصاص بودجه هاي سنگين، تمامي دانشگاهها و مراكز پژوهشي را تشويق به يافتن انرژي هاي جايگزين و كم مخاطره مي كنند .مي توان گفت، اكنون که دو مسئله به هم پيوسته انرژي و آلودگي هوا (محيط زيست)، به عنوان يك مشكل جهاني عظيم روز بروز تشديد مي شود و تا زماني كه راهكارهاي علمي و عملي براي آن پيدا نشود، انسان خاكي در مخاطره جدي قرار دارد. از گذشته هاي نه چندان دور، راه حلهايي براي توليد انرژي از منابع طبيعي مورد مطالعه قرار گرفته و عناصري مانند، آفتاب (نور خورشيد)، آب، باد و امواج اقيانوس ها مورد توجه قرار گرفته است و دانشمندان مي كوشند با استفاده از اين عناصر طبيعي، مشكل انرژي را حل كنند كه پي آمد آن، كاهش آلودگي هوا و محيط زيست سالم خواهد بود. . استفاده از قايق ها و کشتي هاي بادباني و آسياب هاي بادي و آبي ، استفاده وسيع از انرژي آفتاب در مقاصد گرمايش و سوزاندن چوب و امثالهم براي توليد حرارت ، تعبيه بادگيريهاي طبيعي براي سرمايش اماکن مسکوني و بسياري موارد ديگر از جمله مثال هاي بارز استفاده انسان از منابع انرژي طبيبعي مي باشد. با گذشت زمان و در اثر رشد جوامع و پيچيده تر شدن صنعت و تکنولوژي ، نياز بشر به منابع انرژي شدت يافت و کشف و بهره برداري وسيع منابع فسيلي را ناگزير نمود . در دنياي امروز انفجار جمعيت و ارتقاء سطح زندگي و رفاه انسان ها که نياز به منابع انرژي را بيش از پيش شدت بخشيده است از يک طرف و آسيب ها و تهديدات روز افزوني که استفاده بي رويه از انرژيهاي فسيلي به طبيعت و محيط زيست وارد کرده و مي کند از طرف ديگر ، ادامه اين روند را غير ممکن ساخته است ، بطوريکه شوک نفتي دهه هفتاد به عنوان يک نقطه گسست ، لزوم توجه به منابع جايگزين را بيش از پيش براي سياستگذاران انرژي کشور هاي صنعتي مطرح نموده است . لذا از آن زمان به بعد ، بشر با نگاهي دوباره به خورشيد ، باد ، امواج و ساير منابع طبيعي پاک و لايزال ، سعي نموده است که وابستگي خود به منابع فسيلي را تا حد امکان کم نمايد.

 

   
 

 
حجم: 15.15 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 148

نوع فایل:pdf

 


منابع تغذیه سوئیچینگ با کنترل جریان

admin بازدید : 674 چهارشنبه 26 آذر 1393 نظرات (0)

ايده منابع تغذيه سوئيچينگ در سال 1970 توسط مهندسان الكترونيک مطرح گرديد كه در ابتدای امر از بازدهی پايينی برخوردار بود ولی در مقايسه با باتريها و منابع تغذيه آنالوگ وزن و حجم كوچكتر ولی در عين حال توان بالايی داشتند. در طرحهای نخستين منابع تغذیه از عناصر ابتدايی نظيرBJT و مداراتMONOSTABL و ASTABL استفاده می شد كه اين خود باعث كاهش راندمان چيزی درحدود 68% می شد. امروزه منابع تغذيه سوئيچينگ جايگاه خاصی در صنعت برق و الكترونيک و مخابرات يافته اند و بدليل برتريها و مزايای زيادی كه نسبت به ديگر منابع تغذيه دارا می باشند توجه صنعتگران ومهندسان برق را به خود معطوف كرده اند تا جايی كه گروهی از مهندسان الكترونيک در بهبود و كاراييها و كيفيت آنها تحقيقات گسترده ای انجام داده اند البته نتيجه اين تلاشها پيشرفت روزافزونی است كه در ساخت اين سيستمها پديد آمده است. البته پيشرفت درتكنولوژی ساخت قطعات نيز تاثيربسزايی درمنابع تغذيه سوئيچينگ داشته است. با پيداش ماسفتهای سريع و پرقدرت تلفات ترانزيستوری بطور چشمگيری كاهش پيدا كرد و عمده تلفات در ترانسها خلاصه شد كه برای غلبه بر اين مشكل فركانس كاری مدار را تا حد MHZ 1 افزايش دادند. بنابراين در اصل سعی شده تا درانجام تحقيق از آخرين فن آوريهای روز استفاده شود. اميد آنكه مورد قبول محققان و مهندسان اين رشته واقع شود.

 
   
 

 
حجم: 1.66 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 81

نوع فایل:pdf

 

تولید پراکنده

admin بازدید : 680 دوشنبه 24 آذر 1393 نظرات (0)

در سيستم‌هاي بهم پيوسته برق، با توجه به صرفه‌جويي‌هاي مقياس (Economies of Scale)، توليد انرژي الكتريكي بصورت مركزي و توسط نيروگاه‌هاي بزرگ صورت مي‌گيرد. در سال‌هاي اوليه پيدايش سيستم‌هاي بهم پيوسته، معمولاً سيستم با رشد سالانه حدود 6 الي 7 درصدي در مصرف انرژي الكتريكي مواجه بود. در دهه 1970 مباحثي از قبيل بحران نفتي و مسائل زيست‌محيطي مشكلات جديدي را براي صنعت برق مطرح نمودند، به‌گونه‌اي كه در دهه 1980 اين فاكتورها و تغييرات اقتصادي، منجر به كاهش رشد بار به حدود 6/1 الي 3 درصد در سال شدند. در همين زمان هزينه انتقال و توزيع انرژي الكتريكي نيز به طرز قابل توجهي افزايش يافت. لذا توليد مركزي توسط نيروگاه‌هاي بزرگ، اغلب به دليل كاهش رشد بار، افزايش هزينه انتقال و توزيع، حاد شدن مسائل زيست محيطي و تغييرات تكنولوژيكي و قانون‌گذاري‌هاي مختلف غير عملي شدند. در دهه‌هاي اخير، تجديد ساختار صنعت برق و همچنين خصوصي‌سازي اين صنعت، مطرح و در برخي كشورها اعمال گشته است. طي اين مدت، به خاطر بالا بردن بازده بهره‌برداري و تشويق سرمايه‌گذاران، صنعت برق دستخوش تغييرات اساسي از لحاظ مديريت و مالكيت گرديده است، به طوريكه براي ايجاد فضاي رقابتي مناسب، بخش‌هاي مختلف آن از جمله توليد، انتقال و توزيع از هم مستقل گرديده‌اند. در محيط تجديد ساختار يافته صنعت برق، متقاعد نمودن بازيگران بازار به سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي چندين ميليارد دلاري توليد و انتقال توان آسان نيست. اين تغيير و تحولات از يك طرف و همان‌طور كه قبلاً نيز اشاره شد، عواملي همچون آلودگي محيط‌زيست، مشكلات احداث خطوط انتقال جديد و پيشرفت فناوري در زمينه اقتصادي نمودن ساخت واحدهاي توليدي در مقياس كوچك در مقايسه با واحدهاي توليدي بزرگ از طرف ديگر، باعث افزايش استفاده از واحدهاي توليدي كوچك تحت عنوان "توليدات پراكنده" (DG) كه به طور عمده به شبكه‌هاي توزيع متصل شده و نيازي به خطوط انتقال ندارند، گرديده است

 

   
 

 
حجم: 2.50 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 176

نوع فایل:pdf

 

مجله پاور شماره چهارم -magazine power

admin بازدید : 688 شنبه 17 آبان 1393 نظرات (0)

مجله power یکی از پرطرفدارترین مجله های دنیا در زمینه برق قدرت است که به لطف شرکت ساتکاب می توان این مجلات را با زبان فارسی مطالعه کرد. در این نسخه به مواردی همچون مهارساز قوس الکتریکی مرگ بار فیوزها ، کنترل دیگ بخار ،تنظیم دستگاه پودر ساز ،کاهش تری اکسید گوگرد و بازیافت خاکستر نرمه پرداخته شده است.

 

دانلود - Download Link
  حجم:6.46 mb
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 56
نوع فایل: pdf

ابداع کلید های جیوه ای

admin بازدید : 732 دوشنبه 12 آبان 1393 نظرات (0)

مقدمه: ابداع كليدهاي جيوه اي فشار قوي در پنجاه سال قبل مسير توسعه تكنولوژي انتقال HVDC را هموار كرد. تا سال 1945، اولين لينك DC تجاري با موفقيت بكار گرفته شده بود و نمونه هاي بزرگتري در حال توليد بود. موقعيت تكنولوژي جديد موجب گرديد كه تحقيقات و تلاشها به سمت ساخت كليدهاي نيمه هادي پيش رود و تا اواسط دهه 60، اين كليدها جايگزين كليدهاي قوس جيوه ي شدند. بعد تاريخي و پيشرفت هاي فني تكنولوژي HVDC بطور مفصل در مراجع بيان گرديده است. پيشرفت هاي قال توجه در بهبود قابليت اطمينان و ظرفيت كليدهاي تايريستوري موجب كاهش هزينه مبدل ها در مسافت‌هاي انتقال و در نتيجه افزايش قدرت رقابت طرح هاي DC شده است. در هر حال عدم امكان خاموش كردن تايريستورها محدوديت مهمي در ملاحظات مربوط به توان راكتيو و كنترل آن پديد مي آورد. اين محدوديت موجب ظهور تجهيزات الكترونيك قدرت با قابليت هاي كنترلي بيشتر شده است براي نمونه IGBT , GTO، اما تا لحظه نوشتن اين مطالب، هيچكدام از اين دو بدليل ظرفيت مورد نياز، نتوانسته اند رقيب تايريستور در طرح هاي HVDC با ظرفيت زياد شود. از طرف ديگر ظرفيت اين تجهيزات جديد امكان توسعه تكنولوژي فراهم آورده FACTS را- موضوع اين كتاب- به منظور مقابله با مشكلات خاص موجود و با هزينه اي كمتر از هزينه HVDC فراهم آورده است. طرح مباحث مربوط به انتقال DC در اين كتاب متناقض به نظر مي رسد .......

 

 

   
دانلود - Download Link
حجم: 417 kB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 70

نوع فایل:word-doc

شبكه هاي توزيع

admin بازدید : 671 سه شنبه 06 آبان 1393 نظرات (0)

براي توضيح بحث شبكه هاي توزيع مناسب است مختصرا مقدمه اي را بيان نماييم امروزه به علت بالا بودن مقدار انرژي الكتريكي مصرفي و فاصله توليد اين انرژي كه به دلايل متعدد( رعايت محيط زيست و وجود منبع كافي آب و نزديكتر بودن به جاده هاي بين المللي جهت حمل مواد سوختي و وجود زمين مناسب براي نصب تاسيسات سنگين نيروگاههاي حرارتي) در خارج از شهرها با فاصله اي نسبتا زياد ايجاد و الزاما از اين فاصله انتقال انرژي الكتريكي زياد به نقاط دور دست به خاطر مقاومت هاديها نياز به افزايش ولتاژ و سپس نزديك مصرف كننده ها به علت نياز به ولتاژ فشار ضعيف مجددا احتياج به كاهش ولتاژ مي‌باشد. لذا انتخاب ولتاژ و توزيع انتقال و توزيع متناسب با ميزان بار (انرژي) و فاصله ي انتقال اين انرژي تا محل مصرف انجام مي گيرد و طراحي پستهاي انتقال و توزيع و سپس ساخت و نصب و بهره برداري آغاز مي گردد

   
دانلود - Download Link
حجم: 3 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 55

نوع فایل:doc

لامپها

admin بازدید : 814 سه شنبه 29 مهر 1393 نظرات (0)

در لامپ‌هاي با ميدان متقاطع (Cross Fielde) ميدان مغناطيسي dc و ميدان الكتريكي dc بر يكديگر عمودند. در همه لامپ‌هاي CF ميدان مغناطيسي dc نقش مستقيمي در فرآيند اندركنشي RF ايفا مي‌كند. لامپ‌هاي CF نامشان را از اين حقيقت كه ميدان الكتريكي dc و ميدان مغناطيسي dc بر يكديگر عمودند گرفته‌اند. در لامپ CF الكترونهايي كه توسط كاتد ساطع مي‌شوند بوسيله ميدان الكتريكي شتاب داده مي‌شوند و سرعت مي‌گيرند. اما همانطور كه با ادامه مسير سرعتشان بيشتر مي‌شود توسط ميدان مغناطيسي خم مي‌شوند. اگر يك ميدان RF در مدار آند به كار برده شود الكترون‌هايي كه در طي اعمال ميدان كاهنده وارد مدار شوند كند مي‌شوند و مقداري از انرژي خود را به ميدان RF مي‌دهند. در نتيجه سرعتشان كاهش مي‌يابد و اين الكترونهاي با سرعت كمتر در ميدان الكتريكي dc كه به ميزان كافي دور هست تا ضرورتاً همان سرعت قبلي را دوباره بدست بياورند طي مسير مي‌كنند. بدليل كنش اندركنش‌هاي ميدان متقاطع فقط آن الكترون‌هايي كه انرژي كافي به ميدان RF داده‌اند مي‌توانند تمام مسير تا آند را طي كنند. اين خصيصه لامپ‌هاي CF را نسبتاً مفيد مي‌سازد. آن الكترونهايي كه در طي اعمال ميدان شتاب‌دهنده وارد مدار مي‌شوند بر حسب دريافت انرژي كافي از ميدان RF شتاب داده مي‌شوند و به سمت كاتد باز مي‌گردند. اين بمباران برگشتي در كاتد گرما ايجاد مي‌كند و راندمان كار را كاهش مي‌دهد.

 

 

   
دانلود - Download Link
حجم: 812 kB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 60

نوع فایل:pdf

گاورنرها

admin بازدید : 606 سه شنبه 15 مهر 1393 نظرات (0)

گشودگی دریچه های توربین، سرعت و قدرت خروجی از ژنراتورها بوسیله گاورنرهای دیجیتالی کنترل می شوند که روی تابلو گاورنر نصب شده اند ابعاد این تابلو 2200*800*800 میلی متر می باشد محل قرار گرفتن آن بطور مشترک با تابلو کنترل واحد U.C.B می باشد .طراحی سیستم گاورنر طوری است که از دو قسمت کاملا" مجزا تشکیل شده که هر قسمت به تنهایی کنترل کامل سیستم را بعهده می گیرد و با نام های گاورنر اصلی و گاورنر پشتیبان نامیده می شوند...

 

 
حجم: 1.77 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 170

نوع فایل:pdf

سازمان انرژی های نو ایران (سانا)

admin بازدید : 786 دوشنبه 14 مهر 1393 نظرات (0)

انرژی های نو ایران بمنظور توسعه انرژی های تجدیدپذیز در کشور عهده دار انجام مطالعات، تحقیقات و اجرای پروژه های مربوطه می باشد. در این راستا این مجموعه جهت معرفی دفاتر و واحدهای این سازمان توسط دفتر ترویج و آگاه سازی و با همکاری و همیاری معاونت محترم فنی و معاونت محترم پشتیبانی تهیه و تنظیم گردیده است.رشد و توسعه جوامع انسانی همواره موازی با تولید و مصرف انرژی بوده است. طبق آمارهای به ثبت رسیده طی 30 سال گذشته احتیاجات انرژی جهان به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. در سال 1960 مصرف انرژی جهان معادل 3/3Gtoe بوده است.در سال 1990 این رقم به 8/8Gtoe بالغ گردید ، که دارای رشد متوسط سالانه 3/3 درصد می باشد و در مجموع 166 در صد افزایش نشان می دهد و در حال حاضر مصرف انرژی جهان 10Gtoe/Year بوده و پیش بینی می شود این رقم در سالهای 2010 و 2020 به 12 و 14 Gtoe/Year افزایش یابد...

دانلود - Download Link
حجم: 1.45 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 76

نوع فایل:pdf

پايدارساز سيستم قدرت و شبيه سازي آن با استفاده از مطلب

admin بازدید : 744 دوشنبه 07 مهر 1393 نظرات (0)

در سیستم قدرت که یک سیستم کاملا غیر خطی و متغیر با زمان می باشد و نقاط کار سیستم در شرایط گوناگون و زمانهای مختلف به دلایلی اعم ازتغیير بار ویا از دست رفتن ژنراتورو یا اغتشاشات متفاوت مانند اتصال کوتاه در خط وغیره... تغیير می کند. امروزه در اغلب سیستم های قدرت مدرن، برای افزایش میرایی وبالا بردن قابلیت پایداری دینامیکی سیستم از پایدارساز سیستم قدرت استفاده می شود. پایداری سیستم قدرت و میرا سازی نوسانات فرکانس پایین از اهمیت بسیار بالایی بر خوردار می باشدکه هم اکنون این پایدارسازی توسط پایدارساز کلاسیک صورت میگیرد. معمولاً برای طراحی پایدارساز کلاسیک، از مدل دینامیکی خطی سیستم، که از خطی سازی مدل غیر خطی، حول نقطه کار مشخص و ثابتی به دست آمده است استفاده می شود . با این شیوه در صورت تغییر پارامتر های سیستم و یا مشخصات بار کارایی پایدارساز سیستم قدرت کاهش یافته و یا حتی در مواردی از بین می رود. تجربه نشان داده است این روش در برابرتغیيرات سیستم در نقاط کار مختلف سیستم مناسب نمی باشدو با تغییر شرایط سیستم باید خود پایدارساز به طور دائم تنظیم گردد. چون روش تحليلي ساده براي تنظيم پايدارسازها وجود ندارد استفاده از روشهاي هوشمند مطرح گرديد.

 

 
حجم: 2.71 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 150

نوع فایل:pdf

مشاركت 30 درصدي صنايع بزرگ شمال كرمان در طرح ذخيره عملياتي صنايع

admin بازدید : 798 دوشنبه 27 مرداد 1393 نظرات (0)

بيش از30 درصد مشتركان صنعتي در طرح ذخيره سازي عملياتي با با شركت توزيع نيروي برق شمال كرمان همكاري مي كنند.
مهندس علي افتخاري ، معاون فروش و خدمات مشتركان اين شركت بابيان اينكه اين طرح در تابستان 93 براي استفاده از پتانسيل بالاي صنايع در مديريت پيك بار استان و اعمال مديريت مصرف براي اولين بار اجرا شده است، گفت: استفاده از پتانسيل هاي صرفه جويي براي گذر از پيك بار تابستان ضروري است.
وي افزود: از اين روش به عنوان نيروگاه هاي مجازي در زمان نياز به مديريت بار استفاده مي شود و براين اساس مشتركان درهنگامي كه پيك بار رو به افزايش است، مصرف خود را با اطلاع اين شركت كاهش مي دهند و مانع افزايش شديد بار در ساعات هاي پيك بار شبكه و بروز مشكلات فني در شبكه سراسري مي شوند.
معاون فروش و خدمات مشتركان شركت توزيع نيروي برق شمال استان كرمان با بيان اينكه در اين طرح براساس قرارداد منعقده، مشتركان صنعتي حداقل 4 تا 8 ساعت بين ساعات 10 تا 22 ، بار مصرفي خود را در ماه هاي تير و مردادكاهش مي دهند، خاطر نشان كرد: درصورت انعقاد قرارداد طرح ذخيره سازي عملياتي، هزينه ساعات اوج بار با نرخ تعرفه ميان باري ودرصورت اجرايي شدن مفاد قرار داد ، روزهاي همكاري ايشان با نرخ تعرفه كم باري محاسبه خواهد شد.
وي هم چنين گفت : انتقال تعطيلي از روزجمعه به يكي از روزهاي هفته به جز پنج شنبه ها، استفاده از ظرفيت توليد برق مولدهاي منصوبه در صنايع و جابجايي دوره تعطيلات و تعميرات تابستاني صنايع به بازه زماني15خرداد لغايت 15شهريوراز جمله راهكارهاي مديريت مصرف برق در بخش صنايع است كه در شمال استان كرمان در حال اجراست.

مهندس افتخاري با بيان اينكه مصرف بهينه برق توسط صنايع نقش بسزايي در پيشبرد اهداف وزارت نيرو دارد، اظهار اميدواري كرد: در صورت اعمال مديريت مناسب و همراهي صنايع ، ضمن گذر مناسب از پيك بار تابستان، مي توان فرهنگ صرفه جويي و مديريت انرژي را به تدريج نهادينه كرد.

استقبال از سرمايه گذاري بخش خصوصي در بخش انرژي هاي نو سمنان

admin بازدید : 858 شنبه 18 مرداد 1393 نظرات (0)

مهندس سيد علي اكبر صباغ رئيس هيات مديره و مدير عامل شركت برق منطقه اي سمنان در اين ديدار با اشاره به قابليتهاي استان سمنان در حوزه توليد انرژي الكتريكي ، با استفاده از باد و خورشيد ، و شرايط جغرافيايي استان سمنان و وجود بيش از 300 روز آفتابي در سطح استان و همچنين شرايط مناسب براي بهره گيري از باد به منظور توليد برق گفت : با انجام مطالعات مهندسي ، اطلس باد استان سمنان در سالهاي گذشته تهيه شده و نقاط بادخيز استان كه شرايط لازم را در اين خصوص دارد تعيين شده و براي استفاده در اختيار علاقمندان به سرمايه گذاري قرار گرفته وخواهد گرفت .
در اين ديدار خليلي خواه مدير كل سازمان اقتصاد و دارايي استان سمنان هم با اشاره به شرايط اقتصادي و زمينه هاي توسعه استان سمنان از ورود سرمايه گذاران بخش خصوصي در صنعت برق استان به ويژه انرژي هاي نو استقبال و اظهار اميدواري كرد با فعال سازي بيشترستاد سرمايه گذاري در استان و بهبود شرايط فيزيكي و فرآيندكاري در اين ستاد و حضور فعال نمايندگان دستگاههاي اجرايي مرتبط شاهد روانسازي و پويايي فرآيند جذب سرمايه گذاري در استان باشيم .
در پايان مهندس محمود سنگي معاون برنامه ريزي و تحقيقات شركت برق منطقه اي سمنان و نماينده تام الاختيار اين شركت در ستاد جذب سرمايه گذاري استان هم در خصوص زمينه هاي جلب مشاركت بخش خصوصي در حوزه فعاليت اين شركت توضيحاتي ارائه كرد.

همكاري بيش از40مشترك صنعتي استان مركزي در طرح ذخيره سازي عملياتي

admin بازدید : 583 یکشنبه 12 مرداد 1393 نظرات (0)

مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان مركزي از جلب همكاري بيش از40مشترك صنعتي در طرح ذخيره سازي عملياتي در استان خبرداد.
مهندس فرهاد شبيهي ،بابيان اينكه اين طرح براي استفاده از پتانسيل بالاي صنايع در كاهش پيك بار استان و اعمال مديريت بار براي اولين بار اجرا شده است، افزود:استفاده از پتانسيل هاي صرفه جويي براي گذر از پيك بار تابستان ضروري است.
وي افزود:استفاده از روش طرح ذخيره سازي عملياتي به عنوان نيروگاه هاي مجازي در زمان نياز به مديريت بار استفاده مي شود و براين اساس مشتركان درهنگامي كه پيك بار رو به افزايش است مصرف خود را با اطلاع شركت توزيع نيروي برق استان مركزي كاهش مي دهند ومانع از افزايش شديد بار در ساعت هاي پيك شبكه مي شود.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان مركزي بابيان اينكه در اين طرح براساس قرارداد منعقده، مشتركان صنعتي حداقل 4تا 8ساعت بين ساعات 10تا22، بار مصرفي خود را در ماه هاي تير و مردادكاهش دهند،افزود: درصورت انعقاد قرارداد طرح ذخيره سازي عملياتي، هزينه ساعات اوج بار بانرخ تعرفه ميان باري ودرصورت اجرايي شدن مفاد قرار داد روزهاي همكاري ايشان با نرخ تعرفه كم باري محاسبه خواهد شد.
وي گفت: انتقال تعطيلي از روزجمعه به يكي از روزهاي هفته به جز پنج شنبه ها، استفاده از مولدها،اعمال زمان تعطيلات و تعميرات تابستاني صنايع در بازه زماني15خردادلغايت 15شهريور از جمله راهكارهاي مديريت مصرف برق در بخش صنايع است كه در استان در حال اجرااست.
مهندس شبيهي با بيان اينكه مصرف بهينه برق توسط صنايع نقش بسزايي در پيشبرد اهداف شركت توزيع نيروي برق استان دارد ،افزود:در صورت اعمال مديريت مناسب و همراهي صنايع ضمن گذر مناسب از پيك تابستان فرهنگ صرفه جويي و مديريت انرژي را مي توان به تدريج نهادينه كرد.

تعاريف واژه هاي اقلام آماري

admin بازدید : 718 یکشنبه 11 خرداد 1393 نظرات (0)
توليد

نيروگاه بخاري : نيروگاهي است كه در آن از انرژي حرارتي سوخت هاي مايع، جامد وگاز جهت توليد بخار و مصرف آن در توربين هاي بخار براي توليد برق استفاده مي شود.

نيروگاه گازي : نيروگاهي است كه در آن از انرژي حرارتي سوخت‌هاي فسيلي گاز و مايع جهت توليد گاز داغ (دود) و مصرف آن در توربين گاز براي توليد برق استفاده مي‌شود.

نيروگاه چرخه ترکيبي : نيروگاهي است كه در آن علاوه بر انرژي الكتريكي توليد شده در توربين هاي گازي از حرارت موجود در گازهاي خروجي از توربين هاي گازي جهت توليد بخاردر يك ديگ بخار بازياب استفاده شده و بخار توليدي در يك دستگاه توربو ژنراتور بخاری توليد انرژي برق مي كند .

نيروگاه ديزلي : نيروگاهي است كه در آن از سوخت نفت گازجهت راه اندازي موتور ديزلی استفاده کرده و انرژی مکانيکی حاصله توسط ژنراتور كوپله شده با آن ، به انرژي الكتريكي تبديل مي شود.

نيروگاه برقآبي : نيروگاهي است كه در آن از انرژي پتانسيل آب انباشته شده در پشت سدها يا انرژی جرياني آب رودخانه ها جهت مصرف در توربين آبي براي توليد برق استفاده مي گردد .

نيروگاه برق بادی : مزرعه توربين هاي بادي كه برق توليدي از انرژي باد را به شبكه سراسري تغذيه مي كند را اصطلاحاً نيروگاه بادي مي گويند.

قدرت نامي : قدرت نامي يك دستگاه توربين يا دستگاه توليدي نيروي محركه از طرف سازنده بر روي پلاك مشخصات آن براي شرايط معيني بر حسب اسب بخار يا مگاوات نوشته شده است . در ماشين‎هاي كوچك قدرت نامي بر حسب كيلووات مشخص مي گردد.

قدرت عملي : بيشترين توان قابل توليد مولد در محل نصب با در نظر گرفتن شرايط محيطي(ارتفاع از سطح دريا، دماي محيط و رطوبت نسبی) است.

قدرت عملي بيشترين : قدرت عملي در فصل زمستان (يا قدرت عملي در سرد ترين روز سال ).

قدرت عملي کمترين : قدرت عملي در فصل تابستان (يا قدرت عملي در گرمترين روز سال ).

ميانگين قدرت عملي : ميانگين قدرت عملي فصلي مولدهاي برق

قدرت قابل توليد نرمال : تواني است كه يك واحد در شرايط عادي و بدون هيچگونه اشكال فني و بدون اثرات سوء بر روي واحد مي‎تواند توليد كند .

حداكثر قدرت توليدي همزمان با پيك بار شبكه : حداكثر قدرت توليدي همزمان واحدها در پيك بار شبكه طي يكدوره مشخص كه ممكن است از جمع قابليت توليد واحدها كمتر و يا مساوي با آن باشد .

تذكر 1 – در صورتيكه دوره انتخابي يكسال باشد ،‌ حداكثر قدرت توليد شده بعنوان پيك بار توليد شده سال آن شبكه محسوب مي گردد .

تذكر 2 – از پيك بار توليد شده ساليانه مي‎توان جهت محاسبه ضريب بار شبكه استفاده نمود .

توليد ناويژه نيروگاه : جمع انرژي توليدي مولدهاي برق يك نيروگاه كه در طي يك دوره زماني معين (مثلاً يكسال) روي پايانه خروجي مولدها بر حسب کيلووات ساعت يا مگاوات ساعت اندازه گيري مي شود .

مصرف داخلي واحد : مقدارانرژي الکتريکي كه توسط تجهيزات كمكي و جنبي يك واحد كه جهت راهبري آن چه در حالت كار و چه درحالت توقف لازم است برحسب كيلووات ساعت و در طول يكدوره مشخص را مصرف داخلي واحدگويند.

مصرف داخلي نيروگاه(فني) : جمع مصارف داخلي كه مستقيماً‌ در توليد نقش دارند (در طول يكدوره مشخص بر حسب كيلووات ساعت) مصرف داخلي فني نيروگاه مي باشد .

مصرف داخلي نيروگاه (غيرفني) : انرژی مورد استفاده داخل نيروگاه شامل انرژی مصرفی برای روشنايی معابر و تجهيزات جانبی واحد ها بدون توجه به اين نکته که اين انرژی در خود واحد توليد شده یا از منبع ديگری تامين گردد .

توليد ويژه واحد : تفاضل انرژي ناويژه واحد و مصرف داخلي واحد در يک دوره بر حسب كيلووات ساعت يا مگاوات ساعت است .

توليد ويژه نيروگاه : توليد انرژي ويژه، عبارت است از توليد انرژي برق ناويژه منهاي مصرف داخلي نيروگاهها در يك دوره معين و برحسب كيلووات ساعت يا مگاوات ساعت محاسبه مي شود.

حداكثر بار همزمان : در يك سيستم برق كاملاً‌ بهم پيوسته ، حداكثر بار همزمان روزانه، هفتگي، ماهيانه، ساليانه عبارتست از مجموع بار مناطق در لحظه حداكثر بار سيستم به مگاوات در موارديكه سيستم بهم پيوسته كل كشوررا پوشش ندهد حداكثر بار همزمان از مجموع بار حداكثر شبكه بهم پيوسته و بار مناطق مجزا به مگاوات ، بطور همزمان بدست مي آيد . با توجه به اختلاف ساعت پيك در مناطق مختلف وابسته به يك سيستم سراسري بهم پيوسته ،‌حداكثر بار همزمان كمتر از جمع بار حداكثر مناطق مي باشد .

حداكثر بار غير همزمان : عبارت از مجموع بيش‌ترين بارهاي مصرف شده در مناطق مختلف كشور در يك دوره‌ زماني معين است. بيش‌ترين بارهاي مناطق، لزوماً همزمان نيستند.

ضريب بار توليدي (شبكه) : نسبت کل انرژی توليدی طی يک دوره مشخص (عموما يک دوره يک ساله ) به حاصلضرب پيک بار سيستم و طول زمان دوره مربوطه به ساعت (عموما 8760 ساعت)

درصد ضريب بار سيستم = ( كل‎انرژي‎توليدي شبكه‎درطول سال / پيك بارتوليدي *8760 ساعت)*100

ضريب بار واحد : نسبت کل انرژی توليد شده در يک واحد در طی يک دوره مشخص (عموما يک دوره يک ساله) به حاصلضرب قدرت عملی واحد و ساعات کارکرد در دوره مورد نظر

درصد ضريب بار توليدی واحد = (كل ‎انرژي‎ توليدي شبكه‎درطول سال /قدرت عملی *ساعات کار)*100

ضريب بار نيروگاه ميانگين وزني ضريب بار واحدهاي آن نيروگاه است.

ضريب بهره برداري نيروگاه ، منطقه،کشور : نسبت كل انرژي توليد شده در يك نيروگاه، منطقه يا کشور طي يك دوره مشخص (عموماً يك دوره يكساله) به حاصلضرب قدرت عملي نيروگاه،منطقه یا کشور و طول زمان دوره مربوط به ساعت .

درصد ضريب ‎بهره ‎برداري = (انرژي توليدي ناويژه/ قدرت عملي * 8760)*100

ضريب آمادگي

ضريب آمادگي= (قدرت قابل تولبد/قدرت عملي)*100

ضريب نا آمادگي

ضريب آمادگي= (مجموع قدرت غير آماده بهره برداري/قدرت عملي)*100

ضريب خروج اضطراري

ضريب خروج اضطراري =(خروجي ها و محدوديت هاي اضطراري/قدرت عملي)*100

نرخ خروج اضطراري

نرخ خروج اضطراري=(خروجي ها و محدوديت هاي اضطراري /خروجي ها و محدوديت هاي اضطراري + ذخيره گردان + توليد شده ) * 100

نرخ گرمايش ويژه : ميزان حرارت مصرفي براي توليد هر كيلووات ساعت را گرمايشي ويژه گويند كه به كيلوكالري بر كيلووات ساعت نشان داده مي‎شود .

نرخ گرمايشي= (انرژي حرارتي مصرفي/انرژي الکتريکي توليدي ناويژه)

ارزش حرارتی : مقدار انژی حرارتی که از سوختن يک واحد سوخت حاصل ميشود و بر حست کيلو کالری يا Btu سنجيده می گردد .

راندمان حرارتی : با توجه به اين كه انرژي حرارتي يك كيلووات ساعت برق به طور ثابت 860 كيلو كالري است، بازده واحدها يا نيروگاه‌هاي حرارتي از طريق فرمول زير به دست مي‌آيد:

راندمان حرارتي به درصد= (860 /انرژي حرارتي مصرفي به ازاي يك كيلووات ساعت برق توليد شده)*100

قدرت توليد شده در پيك : تواني است كه واحد در زمان پيك توليد كرده است .

قدرت يا انرژي وارد شده (واردات) : عبارتست از مجموع قدرت يا انرژي وارد شده از طريق خطوط فرامنطقه اي (اين رقم با علامت منفي در گزارش‎هاي ديسپاچينگ ملي نمايش داده مي شود) .

ذخيره : تفاضل توان قابل توليد و توان توليد شده درپيك است

ذخيره گردان : تفاضل توان قابل توليد و توان توليد شده واحدهاي در مدار در زمان پيك است

ذخيره غيرگردان : توان قابل توليد واحد يا واحدهاي خارج از مدار كه آماده بهره برداري مي باشند .

ذخيره توليد : نسبت مجموع ذخيره هاي گردان و غيرگردان به كل قدرت قابل تأمين در زمان پيك مي باشد و نشان‎دهنده ميزان ظرفيت توليد آماده اي است كه جهت استفاده در مواقع اضطراري و تغييرات ناگهاني بار بكار مي آيد .

قدرت يا انرژي خارج شده (صادرات) : عبارتست از مجموع قدرت يا انرژي خارج شده از طريق خطوط فرامنطقه اي (اين رقم با علامت مثبت در گزارش‎هاي ديسپاچينگ ملي نمايش داده مي شود).

معادل افت فركانس : بخشي از انرژي يا توان مورد نياز مصرف كه در اثر كاهش يا افزايش فركانس از حد نامي ، از بار نامي سيستم كاسته و يا افزوده مي شود .

نياز مصرف : مجموع بار مورد نياز شبكه ، از جمع بار توليد شده توسط مجموع توليد ناويژه نيروگاه ها ،دريافتي از كشورهاي همجوار، معادل افت فركانس ، معادل خاموشي اعمال شده را نياز مصرف مي‎گويند . نياز مصرف به صورت توان در پيك و انرژي در يك دوره زماني تعيين مي گردد.

ضريب بار كل :

ضريب بار كل از فرمول زير محاسبه مي گردد.

ضريب بار كل =(100* نياز مصرف انرژي كل/24 × قدرت مصرف شده)

نياز مصرف اصلاح شده : مجموع نياز مصرف شبكه و معادل اعمال مديريت صنايع را نياز مصرف اصلاح شده مي گويند.

انرژي توليد نشده ناشي از محدوديت هاي داخلي :انرژی توليد نشده واحد به دليل معايب و محدوديت های ايجاد شده روي واحد و يا تجهيزات كمكي.

انرژي توليد نشده ناشي از محدوديت داخلي بر اساس قدرت عملي فصلي= زمان محدوديت * مقدار محدوديت در قدرت عملی فصلی نحوه محاسبه : زمان محدوديت × مقدار محدوديت در قدرت عملي فصلي برابر است با انرژي توليد نشده ناشي از محدوديت داخلي بر اساس قدرت عملي فصلي.

انرژي توليد نشده ناشي از محدوديت هاي خارجي : انرژي توليد نشده واحد به دليل معايب و محدوديت‎هاي اعمال شده به نيروگاه توسط عوامل خارجي(شبكه ، سوخت ، منابع آب پشت سدها و غيره) كه بهره برداري نيروگاه در آن نقشي ندارد

نحوه محاسبه: انرژي توليد نشده ناشي از محدوديت خارجي بر اساس قدرت عملي فصلي برابر است با

زمان محدوديت * مقدار محدوديت در قدرت عملي فصلي برابر است با انرژي توليد نشده ناشي از محدوديت هاي خارجي بر اساس قدرت عملي فصلي

نيروگاه هاي اختصاصی : اين نيروگاه ها متعلق به صنايع بزرگ نظير(فولاد مباركه ، ذوب آهن ، مس سرچشمه و …) هستند و برق توليد مي كنند و امكان داد و ستد انرژي با شبكه هاي وزارت نيرو در آنها وجود دارد.

سهم برق از مصرف انرژی نهايي : مصرف انرژي برق تقسيم بر مصرف نهايی انرژی

مقدار آلاينده های محلی در توليد برق : ميزان انتشار ذرات معلق BOD,COD,SO2,NOX تقسيم بر کيلووات ساعت توليد ناخالص (هريک جداگانه)و واحدآن ppm,ppb است .

ضريب ذخيره : ضريب ذخيره کشور از رابطه زير محاسبه می شود:

ضريب ذخيره=( (100* (حداکثر نياز مصرف – ظرفيت عملي كل نيروگاهها) /حداكثر نياز مصرف))

کمبود ضريب ذخيره :

كمبود ضريب ذخيره از رابطه زير محاسبه مي شود :

كمبود ضريب ذخيره=( (100* (حداکثر نياز مصرف – ظرفيت عملي كل نيروگاهها) /حداكثر نياز مصرف))

متوسط کارکرد نيروگاه : متوسط ساعت کارکرد واحد های يک نيروگاه

مصرف مخصوص آب نيروگاه برق آبی : عبارت است از متوسط ميزان آب عبوری از دريجه های سد برای توليد يک واحد انرژی الکتريکی

 

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 356
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 33
  • بازدید امروز : 65
  • باردید دیروز : 58
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 499
  • بازدید ماه : 5,777
  • بازدید سال : 12,530
  • بازدید کلی : 709,674