loading...
سایت اطلاع رسانی صنعت برق ایران

تئوری موتور هیسترزیس

admin بازدید : 1015 یکشنبه 27 تير 1395 نظرات (2)

در یک موتور خاص دیگر از پدیده هیستریزیس برای تولید گشتاور مکانیکی استفاده می شود.روتور موتور هیستریزیس یک استوانه صاف از یک ماده مغناطیسی است که هیچ گونه دندانه , پیش آمدگی , یا سیم پیچی ندارد.استاتور موتور می تواند تکفاز یا سه فاز باشد, باید یک خازن دائمی همراه با یک سیم پیچی کمکی به کار برده شود تا حتی المقدور میدان مغناطیسی همواری تولید کند, این کار تلفات موتور را به شدت کم می کند.

 اساس کار موتور هیستریزیس :
وقتی یک جریان سه فاز (یا تکفاز با سیم پیچی کمکی) به استاتور موتور اعمال می شود , یک میدان مغناطیسی دوار در داخل ماشین ایجاد می شود. این میدان دوار فلز روتور را مغناطیس کرده, قطب هایی در آن ایجاد می کند.
وقتی موتور با سرعتی کمتر از سرعت سنکرون کار می کند, درون آن دو منبع گشتاور وجود دارد .بیشتر گشتاور در اثر هیستریزیس تولید می شود. وقتی که میدان مغناطیسی استاتور سطح روتور را جارو می کند , شار روتور نمی تواند دقیقا آن را تعقیب کند ,چون فلز روتور تلف هیستریزیس زیادی دارد.هر چه تلف هیستریزیس ذاتی ماده ی روتور بیشتر باشد, زاویه تاخیر میدان مغناطیسی روتور نسبت میدان مغناطیسی استاتور بیشتر می شود . چون میدان مغناطیسی روتور و استاتور در زوایای متفاوتی قرار دارند , در موتور یک گشتاور غیر صفر تولید می شود.علاوه بر ان میدان مغناطیسی استاتور در روتور جریان گردابی تولید می کند , واین جریان های گردابی نیز میدان مغناطیسی خودشان را ایجاد می کنند, و گشتاور روتور بیشتر می شود . هر چه حرکت نسبی بین روتور ومیدان مغناطیسی استاتور بیشتر باشد ,جریان های گردابی و گشتاور ناشی از آن بزرگترند.
وقتی موتور به سرعت سنکرون می رسد , شار استاتور و روتور دیگر نسبت به هم حرکت نمی کنند و روتور مثل یک مغناطیس دائم عمل می کند. در این هنگام گشتاور تولیدشده در موتور با زاویه بین میدان های روتور و استاتور متناسب است , به شرطی که این زاویه از یک زاویه ماکزیمم تعیین شده توسط پس ماند روتور کوجکتر باشد.
مشخصه ی گشتاور- سرعت موتور هیستریزیس در شکل زیر نمایش داده شده است:

گشتاور سرعت هیسترزیس

چون مقدار پس ماند در یک روتور خاص , تنها تابعی از چگالی شار استاتور و ماده ی تشکیل دهنده ی روتور است , گشتاور پس ماند موتور در تمام سرعت های از صفر تا nsync تقریبا ثابت است. گشتاور جریان گردابی کم و بیش ب لغزش موتور متناسب است. این واقعیت در رسم شکل مشخصه ی گشتاور – سرعت موتور به حساب آورده شده اند.
چون گشتاور موتور هیستریزیس در تمام سرعت های کمتر از سنکرون , از ماکزیمم گشتاور سنکرون اش بیشتر است, این موتور می تواند هر باری را که در کار عادی قادر به گرداندن آن است, راه اندازی کند.
در موتور هیستریزیس می توان از ساختمان استاتور قطب – سایه دار استفاده کرد تا یک موتور سنکرون کوچک کم-توان خود – راه انداز به دست آید.
این موتور معولا به عنوان مکانیزم گرداننده ی ساعت های الکتریکی به کار می رود . در نتیجه ساعت الکتریکی با فرکانس سیستم قدرت همزمان شده, درست همان دقت( یا عدم دقت ) فرکانس سیستم قدرتی را که به آن متصل است پیدا می کند.

خصوصیات موتور هیسترزیس:

این موتور در محدوده چند میلی وات ساخته می شود یا 1/7 اسب بخار.دارای گشتاور راه اندازی است .برای تغییر جهت چرخش باید از طریق تغییر قطب های استاتور عمل کرد.جریان راه اندازی آن کم است.

موتور های ریپالسیونی

admin بازدید : 1111 شنبه 12 تير 1395 نظرات (0)

اساس کار این موتورها بر اساس دافعه ی مغناطیسی می باشد استاتور موتور های ریپالسیونی شبیه موتور القایی تکفاز است به عبارت دیگر سیم پیچ استاتور به جریان الکتریکی متناوب وصل می شود.

رتور این موتور شبیه موتور جریان مستقیم می باشد.پس می توان نتیجه گرفت که موتور ریپالسیونی هم شبیه موتور القایی و هم شبیه موتور DC است.

تفاوت موتور ریپالسیونی با موتور DC در چیست؟

در موتور های ریپالسیونی جاروبک ها در محل مالش با کموتاتور با یکدیگر وصل می شوند به عبارت دیگر  جاروبک ها اتصال کوتاه شده اند.


موتور های ریپالسیونی

 

 

این موتور ها در پمپ چاه های عمیق کاربرد دارند.در توان های 1/2 تا 15 اسب بخار طراحی و ساخته می شوند.

مزایا موتور های ریپالسیونی :

تغییرات وسیع در سرعت

گشتاور راه اندازی زیاد

جریان راه اندازی کم

معایب:

سر صدای این موتور زیاد است

تنظیم سرعت کم

ضریب  توان کم

جرقه های کلکتور زیاد

نیاز به تعمیر دوره ای کلکتور

گشتاور در این موتور برابر است با:
فرمول گشتاور

طبق این رابطه1- اگر محور جاروبک در امتداد قطب ها باشد گشتاور وارده صفر می شود و موتور کار نمی کند همچنین وقتی 2-محور جاروبک ها بر قطب ها عمود باشد ولتاژ های القا شده در رتور اثر یکدیگر را خنثی می کند و هیچ ولتاژی در جاروبک ها وجود نخواهد داشت و در نتیجه هیچ جریانی در رتور القا نشده و گشتاور راه اندازی صفر می شود.

گشتاور در موتور ریپالسیونی

پس موتور در کدام حالت کار خواهد کرد؟

برای اینکه موتور ریپالسیونی بتواند دوران کند باید زاویه بین محور مغناطیسی استاتور و رتور 20 تا 30 درجه انخاب شود.

طبق فرمول حداکثر تغییر زاویه جاروبک 45 درجه است.

تغییر جهت چرخش :

برای معکوس نمودن چرخش در موتور ریپالسیونی کافیست که وضعیت جاروبک ها را به طرف مخالف صفحه خنثی تغییر وضعییت دهیم.

صفحه خنثی صفحه ای است که در آن قطب اصلی وجود ندارد.

همچنین می توانید به طور مفصل تر در مقاله زیر در مورد موتور های ریپالسیونی بخوانید.

راهنماي استفاده از MATLAB -دانشگاه تهران

admin بازدید : 640 چهارشنبه 27 آبان 1394 نظرات (0)

نرم افزار MATLAB برنامه كامپيوتري است كه براي كساني كه با محاسبات عددي، و بويژه جبر خطي سر و كار دارند، تهيه شده است. نام اين نرم افزار از عبارت انگليسي MATrix LABoratory اقتباس شده و هدف اوليه آن قادر ساختن مهندسين و دانشمندان به حل مسائل شامل عمليات ماتريسي بدون نياز به نوشتن برنامه در زبانهاي برنامه نويسي متداول همچون FORTRAN و C بود. با گذشت زمان قابليتهاي بسيار بيشتري به اين نرم افزار افزوده شده اند بطوري كه در حال حاضر MATLAB به ابزار پر قدرتي براي ترسيم داده ها، برنامه نويسي و انجام محاسبات مهندسي و پژوهشي تبديل شده است.

 

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:5. MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 36
نوع فایل: pd

 

آموزش نرم افزار DIALUX

admin بازدید : 567 دوشنبه 18 آبان 1394 نظرات (0)

نرم افزار دیالوکس یکی از قدرتمند ترین نرم افزار های برق در زمینه طراحی روشنایی داخلی و خارجی است که با استفاده از این نرم افزار میتوانید محاسبات پیچیده روشنایی رو در یک چشم به هم زدن انجام بدید .یکی از بهترین نرم افزارهای مفید در راستای طراحی دقیق و مهندسی نور پردازی محیط های تجاری اداری و مسکونی و حتی صنعتی به شمار می رود. از مزایای این نرم افزار می توان به مسائل زیر اشاره داشت:

دیدن طرح قبل از اجرا و اعمال سلیقه های شخصی کار فرما- محاسبات دقیق در زمینه داشتن نور مناسب مطابق با استاندارد های روز دنیا -رعایت اصول مدیریت انرژی که در عصر حاضر از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و با استفاده از این تکنیک علاوه بر توزیع مناسب نور شما قادر خواهید بود هزینه های مصرف را به حداقل برسانید -رعایت اصول طراحی با توجه به چیدمان و رنگ دیوار ها و کف و استفاده کاربردی هر مکان- تعیین گراف نوری لامپ مورد استفاده - ارائه نقشه دقیق از لحاظ مکان نصب لامپ و ...

 

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:3.28 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 87
نوع فایل: pdf

منبع:powerengineering.blogfa.com

 

آموزش logo بصورت power point

admin بازدید : 663 جمعه 15 آبان 1394 نظرات (0)

این اموزش که مربوط به دبیرخانه راهبری برق کشور است یکی از کم نظیر ترین آموزشهای plc در زمینه logo هست، این آموزش به صورت فایل پاورپوینت و در 121 صفحه تهیه شده و می تواند کمک شایانی در یادگیری logo داشته باشد.این فایل درای پنج فصل با عناوین 1-مقدمه 2-نصب و سیم بندی 3-توابع  4-عملکرد دستگاه 5-نرم افزار لوگو-ویرایش5  6-مثال کاربردی می باشد

 

 

دانلود - Download Link
حجم:7 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 121
نوع فایل: ppt

 

خازن گذاری در پست های مخابرات و شبیه سازی با DIgSILENT

admin بازدید : 799 جمعه 27 شهريور 1394 نظرات (0)

در يك سيستم قدرت الكتريكي ac ايدهآل، ولتاژ و فركانس در هر نقطه تغذيه ثابت و عاري از هارمونيك و مقدار ضريب توان واحد ميباشد. ضمن اينكه اين پارامترها مستقل از اندازه و مشخصات بار مصرفي خواهند بود. بر اين اساس، چگونگي ثابت بودن ولتاژ و فركانس و ميزان نزديكي ضريب توان به مقدار يك، كيفيت تغذيه را مشخص ميكند. چنانچه كيفيت تغذيه از شرايط ايدهآل فاصله داشته باشد با انجام جبرانسازيهاي مناسب ميتوان كيفيت تغذيه را بهبود بخشيد. در ابتدا به دلايل و انگيزههاي مختلف از خازنگذاري و روشهاي مختلف انجام آن در محيطهاي غيرهارمونيكي و سپس به بررسي هارمونيكها و تاثيرات آنها به عنوان يكي از پارامترهاي مخرب كيفيت تغذيه بر مسئله خازنگذاري پرداخته ميشود و جهت حل مشكلات هارمونيكي اثرگذار بر خازنگذاري، تئوريها و روشهاي موجود را بررسي ميشود. جهت انجام خازنگذاري در محيطهاي هارمونيكي لازم است روابط مورد استفاده‏ به نحوي تغيير يابند كه اثرات هارمونيكها را در نظر بگيرند و همچنان از دقت و كارايي لازم برخوردار باشند. به اين منظور يك بررسي كامل روي مسائل خازنگذاري و روابط مربوطه در محيطهاي هارمونيكي انجام ميدهيم و در نهايت نتايج مطالعات انجام شده به صورت جمعبندي شده ارائه ميگردد. سپس با اطلاعات بدست آمده از پست مخابرات اراک شبیه سازی در نرم افزار Digsilent صورت میگیرد.الگوریتم ژنتیک در مرحله بعد با تولید ورودی های مختلف برای Digsilent خروجی آنرا دریافت کرده و با مقایسه خروجی تابع هدف به نقطه بهینه نزدیک میشود. در پایان پارامترهای مختلف در حالت قبل و بعد از خازن گذاری مقایسه می گردد و پیشنهاداتی برای بهبود ارایه می گردد.

 فهرست:

تاریخچه
کارهای صورت گرفته در این پروژه
تئوري خازن‌گذاري
 خازن‌گذاري از ديدگاه اصلاح ضريب توان
 خازن‌گذاري از ديدگاه تنظيم ولتاژ
خازن‌گذاري از ديدگاه مديريت شبكه
مشکلات موجود در خازن‌گذاري و اتفاقات ايجاد شده
تشديد
فرورزونانس
كليدزني
كاهش طول عمر
تهيه پارامترهاي محيط‌هاي هارمونيكي تأثيرگذار بر خازن‌گذاري
بررسي انواع منابع هارمونيک موجود در شبكه
 مبدل‌هايAC/DC
كوره‌هاي الكتريكي
حدود مجاز هارمونيك‌ها
محاسبات خازن‌گذاري در محيط‌هاي هارمونيكي
تحليل هارمونيكي
اثرات متقابل خازن و هارمونيك
كليدها، كنتاكتورها و تجهيزات حفاظتي
تداخلات راديويي
خازن‌هاي موجود در بازار ايران
خازن‌گذاري در پست‌هاي مخابرات
داده‌هاي مورد نياز جهت تعيين خازن بهينه
نرم افزارDIgSILENT و ويژگي‌ها
گستره مطالعات قابل انجام با
زمينه‌هاي مطالعه روي پست‌هاي برقDIgSILENT
تحليل هارمونيكي
سطح اتصال كوتاه
نتایج پروژه
اطلاعات مورد نیاز شبکه
دياگرام تك‌خطي شبكه 
 اطلاعات بارها
اطلاعات كابل‌ها
اطلاعات هارمونيكي شارژرها
بررسي وضعيت شبكه قبل از خازن‌گذاري
ضریب توان قبل از خازن گذاری
هارمونیک ها قبل از خازن گذاری
تعیین ظرفیت خازنی مناسب
فلوچارت حل مسئله بهینه سازی
نتایج محاسبه ظرفیت خازن
وضعیت شبکه پس از خازن گذاری
وضعیت هارمونیکی پس از خازن گذاری
منابع

 

 
 
 
   

حجم: 3.47 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 146

نوع فایل:pdf

 

به کارگیری پیل سوختی در تولید انرژی الکتریکی با استفاده از روش بردارهای فضایی (SVM)

admin بازدید : 759 سه شنبه 24 شهريور 1394 نظرات (0)

يکي از موارد مهمي که بشر از ابتدا به عنوان يک چالش اساسي با آن مواجه بوده است يافتن روشهاي نوين و پر بازده تبديل انرژي سوختها به انرژي قابل استفاده بوده است شايد بتوان اولين تجربه انسان در اين راه را ساخت ماشينهاي اوليه بخار دانست اين ماشينها داراي راندمان بسيار پايين بودند بعد از اختراع موتورهاي احتراق داخلي توسط اتو اين راندمان نسبتا بهبود يافت و به مرز 7 % در موتورهاي اوليه رسيد با پيشرفت علم ترموديناميک سيکلهاي احتراقي بهتري پا به عرصه گذاشتند هر چند برخي از آنها يا قابل اجرا نبودند يا با مشکلات ساخت و تجهيزات پيچيده مواجه بودند. بهترين سيکل حرارتي کاربردي که تا کنون مورد استفاده بشر قرار گرفته است سيکل ترکيبي برايتون – رانکين مي باشد که در نيروگاههاي حرارتي توليد برق مورد استفاده قرار گرفته است و بازده آن قريب به 45 % مي باشد اما امروزه بشر به فن آوري جالب پيل سوختي به عنوان جانشين بسيار مناسب براي موتورهاي احتراق داخلي مي انديشد از آنجاييکه اين وسيله از سيکل کارنو تبعيت نمي کند و بصورت مستقيم و بواسطه فرآيند الکتروشيميايي ، انرژي شيميايي سوخت را به انرژي الکتريکي تبديل مي نمايد مي توان بسته به نوع سوخت راندماني بين 80 % براي سوخت هيدروژن خالص و 30 % براي گاز متان داشته باشد. امروزه پيل سوختي به يک رقيب مناسب براي توربينهاي گاز در نيروگاهها ، موتورهاي احتراق داخلي در خودروها و باطريها در کامپيوترهاي کيفي تبديل شده است جريان مستقيم توليد شده توسط پيل سوختي را مي توان براي کاربردهاي الکتريکي بويژه بکارانداختن موتورهاي الکتريکي و روشنايي استفاده نمود. يکي از شيوه هاي اساسي که تکنولوژي آن در دهه اخير به سرعت توسعه يافته است استفاده از پيلهاي سوختي جهت تأمين همزمان الکتريسيته و حرارت به روش الکتروشيميايي مي باشد در اين روش که به عبارتي مي توان آن را عمل الکتروليز معکوس قلمداد کرد انرژي شيميايي ذخيره شده در سوختهاي فسيلي بدون احتراق استخراج مي گردد اين سيستمها در مقايسه با ساير روشها از کارائي زيادي برخوردار بوده و آلودگي بسيار کمي توليد مي کند. با توجه به اينکه پيلهاي سوختي بصورت شيميايي برق توليد مي کنند خيلي بهتر از احتراق خواهند بود آنها محدوديت قوانين ترمود يناميک را که واحدهاي توليد قدرت مرسوم دارند ندارند بنابراين پيلهاي سوختي بازده بسيار بيشتري در توليد انرژي از يک سوخت خواهند داشت همچنين با افزايش هر چه بيشتر بازدهي سيستم مي توان اتلاف گرما از بعضي سلولها را مهار کرد. همانطور که مي دانيم در اتومبيل ها وسايل زيادي نظير کولر، گرم کن، راديو و ... با نيروي مکانيکي توليد شده و يا با باتري داخل اتومبيل تغذيه مي شوند. بنابراين اگر در هنگام حرکت از اين وسايل استفاده شود مقداري از نيروي موتور صرف تغذيه ي اين وسايل مي شود. و مي توان گفت که استفاده از اين وسايل تقريبا مداوم و بي وقفه است. يکي از اولين کاربرد هاي پيل هاي سوختي مذکور تامين انرژي لازم براي وسايلي نظير کولر ، بخاري ، راديو و ... در اتومبيل هاي سنگين است. در حالتي که اينگونه اتومبيل ها در جا کار نمي کنند بلکه در حال حرکت هستند. زيرا اگر انرژي لازم براي اين وسايل در حالت درجا کار کردن از موتور گرفته شود مشكلي به وجود نمي آيد. اما اگر اتومبيل در حال حرکت باشد مقداري از نيروي موتور به جاي اينکه صرف جلو بردن اتومبيل شود صرف به کار انداختن اين وسايل مي شود.

 فصل اول
 
1-2 پيل سوختي چيست؟
 1-3- معرفي انواع پيل سوختي
 1-3-1 پيل‌سوختي اسيد فسفريك
1-3-2 پيل‌سوختي قليايي
1-3-3 پيل‌سوختي كربنات مذاب
1-3-4 پيل‌سوختياكسيدجامد
1-3-5 پيل‌سوختي متانولي
1-3-6 پيل سوختي سراميکي پروتوني
1-4-7 پيل‌سوختي پليمري

فصل دوم:شناخت فني پيل سوختي متانولي

2-1 اجزاي پيل‌‌‌‌سوختي متانولي
2-1-1 الکترود آند
2-1-2 روش تهيه لايه کاتاليست
2-1-3  الکترود کاتد
2-1-4 لايه نفوذ گاز
2-1-5 صفحات دو قطبي
2-2 تهيه  MEA
2-3 فرآيند توليد سري پيل‌سوختي متانولي
2-4 سري‌هاي با صفحه دوقطبي
2-5 مجموعه غشا/الكترود
2-6 روش ساخت مجموعه غشا/الکترود
2-7 لايه‌هاي نفوذ گاز
2-8 مسيرهاي جريان گاز در صفحات دوقطبي يا در صفحات انتهايي/گيرنده‌هاي جريان
2-9 صفحات دو‌قطبي
2-10 سيستم پيل سوختي

 فصل سوم :اتصال پیل سوختی به بار با استفاده از روش بردار فضایی(SVM)

 3-1- اینورتر قابل کنترل(SVPWM)
3-1-1- کلیدزنی به روش (SVPWM)
3-1-2- محاسبه دوره‌ی کار کلید‌ها
3-1-3- توالی کلید زنی ها
3-2- نتایج حاصل از شبیه سازی

منابع و مراجع
 
 
 
   

حجم: 3.23 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 107

نوع فایل:pdf

 

تجهیزات به کار رفته در بانک خازنی پست های 20/63 کیلوولت

admin بازدید : 766 دوشنبه 09 شهريور 1394 نظرات (0)

مصرف كننده هاي صنعتي، كشاورزي و حتي مصرف كننده هاي خانگي، علاوه بر توان اكتيو، نياز به تأمين نياز توان راكتيو دارند چون اينگونه مصارف الكتريكي دردوره هايي از زمان قسمتي از انرژي الكتريكي را به صورت انرژي مغناطيسي ذخيره نموده و سپس در زمان هاي بعد آن را به سييستم باز مي گردانند. تأمين اين انرژي اضافي هر چند كه بازگردانده شود باعث افزايش جريان در شبكه الكتريكي خواهد شدو بنابراين سطح مقطع هاديها و استقامت مكانيكي برج هاي نگهدارنده اين هاديها بايستي افزايش يابند. در غير اين صورت جريان الكتريكي كه بدين سان افزوده مي شود افت انرژي بيشتري بصورت تلف حرارتي در شبكه الكتريكي ايجاد مي نمايد و نيز باعث افت ولتاژ بيشتر در مسير عبور جريان خواهد شد.

فهرست:

فصل اول : جبران توان راکتيو
1-1-مقدمه                                     
2-1-استفاده از خازن ها برای جبران توان راکتیو
 
فصل دوم : خازن های فشار قوی
1-2مقدمه
2-2- سیستم عایقی
3-2- مشخصه های مهم دیگر سیستم عایقی
 
فصل سوم : حفاظت فيوزی خازن ها
1-3- مقدمه
2-3- نیازها
3-3- فیوزهای داخلی
          1-3-3- نحوه عمل فیوز داخلی و انتخاب مقادیر نامی
2-3-3-رابطه ظرفیت واحد خازنی با فیوز داخلی
4-3-3-معایب فیوز داخلی
4-3- فیوزهای خارجی
          1-1-3- نحوه عمل فیوز خارجی و انتخاب مقادیر نامی
2-4-3- مزایای فیوز خارجی
3-4-3- معایب فیوز خارجی
5-3- کاربرد فیوزهای داخلی و خارجی بر اساس مشخصات بانک های  خازنی


 فصل چهارم : بررسی روش های مختلف اتصال خازن ها  در هر مجموعه خازنی


 فصل پنجم: بررسی نحوه  استقرار خازنها وبانک های خازنی
1-5- مقدمه
2-5-عوامل موثر در طرح استقرار
1-2-5- ولتاژ سیستم
2-2-5- ولتاژ نامی واحد خازنی
3-4-5- سطوح عایقی
4-2-5- ظرفیت مجموعه
5-2-5- آرایش الکتریکی مجموعه خازنی
6-2-5- واحد خازنی با یک بوشینگ یا دو بوشینگ
7-2-5- وزن واحد های خازنی
8-2-5 مساحت و فضای در دسترس
          9-2-5- شرايط محیطی


 فصل ششم : مقايسه واحد خازنی با يک بوشينگ يا 2 بوشينگ
1-6- مقدمه
2-6- مقایسه
3-6- نتیجه گیری

 

فصل هفتم: تجهيزات کليد زنی خازن ها
1-7- مقدمه
2-7- بررسی انواع کلید ها به لحاظ نوع محفظه قطع
1-2-7- تعدد دفعات قطع و وصل
2-2-7- قطع جریان خازنی
3-2-7- وصل بانکهای خازنی
4-2-7- نتیجه گیری
3-7- بررسی ترکیب تجهیزات کلید زنی
1-3-7- مقایسه فنی بین طرحهای مختلف
2-3-7- مقایسه مالی بین طرحهای مختلف
3-3-7- نتیجه گیری
فصل هشتم : حفاظت خازنها
1-8- حفاظت فیوزی
2-8- حفاظت جریان زیاد ، بار زیاد
3-8- حفاظت در برابر اضاضفه ولتاژ
1-3-8- اضافه ولتاژهای ناشی از شبکه
           2-3-8- اضافه ولتاژ بر روی واحد های خازنی
فصل نهم: کنترل مجموعه خازنها
1-9- رله کنترل ورود و خروج خازنها
2-9- تاخیر در وصل خازنهای باردار
3-9- قفل حصار محوطه خازنها
4-9- رله قطع فیدر و قفل وصل مجدد ( trip&lock out )
5-9-تاخير زماني در وصل سكسيونرزمين فيدرخانه
فصل دهم: مشخصات فني براي خازنهاي فشار قوي
1-10-کلیات
2-10-محدوده کار
3-10-استاندارد و کدها
4-10-طراحی و ساخت
5-10صفحات شناسایی
10آزمونها
7-10مدارک
پيوست ها :
پیوست شماره یک – محاسبه جریان هجومی وصل خازنها و روش محدود نمودن آن
پیوست شماره دو- محاسبات جریان عدم تعادل نوترال ستاره دو گانه
پیوست شماره سه- مختصری درباره روغن های عایق خازنها3
منابع و مراجع
 

 

 
 
 
   

حجم: 2.32 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 142

نوع فایل:pdf

 

معرفی و شبيه سازي انواع ادوات FACTS

admin بازدید : 809 سه شنبه 03 شهريور 1394 نظرات (0)

در حال حاضر انواع مختلفي از ادوات FACTS در سيستم هاي قدرت به كار مي‌رود که مشهورترين آنها عبارتنداز: - SVC : جبرانساز Var استاتيك - TCSC : خازن سري كنترل تريستوري - (PAR )PST : ترانسفورماتور شيفت دهنده فاز (تنظيم كننده زاويه فاز) - STATCOM : جبرانساز استاتيك - SSSC : جبرانساز سري سنكرون استاتيك - UPFC : كنترل كننده يكپارچه توان - IPFC : كنترل كننده توان بين خطوط - CSC : جبرانساز استاتيك تغييرپذير در ادامه عملكرد و ساختار اين ادوات معرفي شده است. 2-4 : معرفي انواع ادوات FACTS 1-2-4 : جبرانساز Var استاتيك (SVC) SVC يكي از مهمترين عناصر FACTS است كه سالهاست به دليل مزيت فني و اقتصادي در حل مساله ديناميك ولتاژ مورداستفاده قرار مي‌گيرد. دقت، دسترس‌پذيري و پاسخ سريع SVC در مقايسه با جبرانگرهاي موازي كلاسيك آن¬را به وسيله‌اي بسيار كارآمد در كنترل ولتاژ حالت گذرا و حالت ماندگار تبديل نموده است...

فهرست:

فصل اول:

معرفی ادوات FACTS

فصل دوم:

شبیه سازی انواع ادوات FACTS

1- شبيه سازي SVC 

2- شبيه سازي STATCOM

3- شبيه سازي TCSC

4- شبيه سازي SSSC

5- شبيه سازي DVR

6- شبيه سازي D-STATCOM

7- شبيه سازي UPFC

8- شبيه سازي UPQC

مراجع

 
 
   

حجم: 2.68 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 114

نوع فایل:pdf

ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم های قدرت و جنبه های توان راکتیودر ارزیابی قابلیت اطمینان

admin بازدید : 594 پنجشنبه 22 مرداد 1394 نظرات (0)

قابلیت اطمینان یک پارامترمهم درارزیابی کارایی وپایداری سیستم های قدرت می باشد در ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم ها پارامترهای مهمی دخالت دارند مثل میزان ذخیره چرخان در نیروگاهها در خطوط انتقال ، حلقوی شدن شبکه در بخش انتقال وتوزیع کنترل ولتاژ و کنترل میزان وار شبکه . درمطالعات قبلی بندرت بطورجامع درموردارزیابی قابلیت اطمینان سیستم بحث شده است و تعریف مناسبی از قابلیت اطمینان سیستم ارایه نشده است. در این مقاله درمورد توان راکتیو و جنبه های آن بحث شده است قابلیت اطمینان بصورت کامل تعریف شده است.روشهای پایه برای محاسبه سیستم های قدرت ارایه شده است وبصورت موردی نقش توان راکتیو در ارزیابی قابلیت اطمینان گفته شده است و فنون محاسبات در این مقاله ارايه شده است. مقدمه ایده ال ما دربحث تامین توان الکتریکی ارایه یک انرژی با کیفیت بالا به مشتریان یعنی انرژی بدون قطعی نوسان و… که در کنار آن باید به مسایل اقتصادی توجه شود که یک انرژی ارزان و با کیفیت به مشتریان بایستی تحویل داده شود. امروزه در کشورهای پیشرفته بازار رقابتی شدید دربخش ارایه انرژی بوجود آمده است یعنی وجود انرژی با کیفیت پایین در بازار دیگر جایگاهی ندارد. توازن این دو (مسایل اقتصادی و کیفیت خدمات ارایه شده) را محاسبات قابلیت اطمینان تعیین می کند. تعيين مقدار موردنياز ظرفيت توليدي سيستم جهت تضمين يك منبع تغذيه كافي، بحث مهمي در طراحي و بهره‌برداري سيستم قدرت است. مسئله كلي مي‌تواند از نظر مفهومي به دو منطقه مختلف به صورت ضرورت ظرفيت ساكن و نحوه بهره‌برداري تخصيص داده شود. ناحيه ظرفيت ساكن مربوط به ارزيابي طولاني مدت نياز كلي سيستم است. ناحيه ظرفيت بهره‌برداري مربوط به ارزيابي كوتاه‌مدت ظرفيت واقعي براي تامين سطح بار داده شده است. ميزان موردنياز ظرفيت ساكن مي‌تواند به صورت ظرفيت نصب شده‌اي كه مي‌بايست در مقابل نيازهاي سيستم طراحي و ساخته شده، در نظر گرفته شود. رزرو ساكن مي‌بايست براي زمان‌هاي تعميرات تجهيزات توليد، خاموشي‌هايي كه زمان‌بندي نشده‌اند، و رشد بار متجاوز از مقدار تخمين شده كافي باشد. ...

 

فهرست:

 فصل 1

توان راکتیو

فصل 2

تعریف قابلیت اطمینان در سیستم های قدرت

فصل 3

روش های محاسبه ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم های قدرت

فصل 4

جنبه‌هاي توان راكتيو در ارزيابي قابليت اطمينان سيستم‌هاي قدرت

مراجع

 

 
   

حجم: 1.35 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 80

نوع فایل:pdf

 

کدکننده نیم نرخ بر اسا س الگوریتم vsepl

admin بازدید : 831 شنبه 27 تير 1394 نظرات (0)

دو رهيافت اساسي در فشرده سازي سيگنال صحبت عبارتند از كد بندي شكل موج وكد بندي صوتي . رهيافت اول بدنبال ازبين بردن افزونگي هاي موجود در سيگنال صحبت با استفاده از خواص شكل موج آن در ميدان زمان يا فركانس مي باشد . رهيافت دوم با الهام گرفتن از نحوه توليد صحبت درسيستم صوتي انسان بدنبال مدل سازي توليد صحبت مي باشد و پارامترهاي اين مدل را براي بازسازي سيگنال صحبت استخراج ميكند .كد بندي شكل موج در ميزان داده هاي بالا و متوسط وكدبندي صوتي در ميزان داده هاي كم وخيلي كم مطرح مي شوند . در ميان كد كننده هاي صوتي ،كد كننده هاي با روش تحليل پيشگويي خطي (LPC)‌ مبتني بر ايده تحليل بوسيله بازسازي در محدوده ميزان داده هاي 4800 تا 16000 بيت بر ثانيه بدليل كيفيت مطلوب صحبت خروجي از جايگاه ويژه اي برخوردارند .براي كاهش هرچه بيشتر نرخ بيت كد كننده هاي صحبت ودر عين حال بدست آوردن كيفيت خوب ، روشهاي تحليل بوسيله بازسازي نوع CELP مورد توجه ويژه قرار گرفته است .يكي از انواع CELP كدكننده VSELP‌ مي باشد كه سيگنال تحريك آن به صورت تركيب خطي از تعدادي بردار پايه تشكيل مي گردد و به عنوان يك كدكننده براي كانال نيم نرخ GSM‌،استاندارد شده است . در GSMكد كننده صحبت به سه صورت تمام نرخ ،تمام نرخ بهبود يافته و نيم نرخ به ترتيب با نرخ بيت 13 ، 2/12 ، 6/5 كيلوبيت بر ثانيه استاندارد شده است . استفاده از كدكننده نيم نرخ باعث دوبرابر شدن تعدادكاربرها مي گردد و الگوريتم فشرده سازي آن VSELP‌ است . اين كد كننده به منظور برآوردن اهداف زير طراحي شده است :1-كيفيت صحبت بازسازي شده بالا در نرخ بيت پايين 2-بار محاسباتي قابل قبول ومعقول 3-مقاوم بودن در برابر خطاي كانال. هدف از اين پروژه بررسي كد كننده هاي صحبت مبتني بر تحليل پيشگويي خطي (LPC) و كد كننده تمام نرخ،تمام نرخ بهبود يافته و نيم نرخ مي باشد. سپس كد كننده LPCو VSELPرا توسط نرم افزار Matlab شبيه سازي و تحليل مي كنيم . با مقايسه اين دو كد كننده مي بينيم كه الگوريتم كد كننده VSELP در مقايسه با كد كننده LPC داراي پيچيدگي محاسباتي كمتري است . .

فهرست:

  • فصل اول : مقدمه
  • 1-1 مقدمه
  • 2-1 معيارهای مقايسه روشهای فشرده سازی سيگنال صحبت
  • 3-1 افزونگيهای  موجود درسيگنال صحبت و هدف روشهای مختلف فشرده سازی
  • 4-1 انواع كد كننده هاي صحبت
  • فصل دوم : اصول روش LPC
  • 1-2 نحوه توليد صحبت و پارامترهاي متداول آن
  • 2-2 بررسي شكل سيگنال واجهاي باصدا و بيصدا
  • 1-2-2 واجهاي باصدا
  • 2-2-2 واجهاي بي صدا
  • 3-2  مدل سنتز صوت بر اساس روش LPC
  • 4-2 فيلتر سنتز صوت
  • 5-2 روشهاي تخمين ضرايب پيش بيني خطي
  • 1-5-2روش اتوكوريليشن
  • 2-5-2روش كوواريانس
  • 3-5-2مقايسه دو روش كواريانس و اتوكوريليشن
  • 6-2 کوانتيزاسيون اسکالر پارامترهای LPC
  • 7-2 ضرايب انعكاسي وفيلترنردباني
  • 1-7-2 ساختار فيلتر نردباني
  • 2-7-2 ارسال متغيرهاي كمكي به جاي ارسال ضرايب انعكاسي
  • 8-2پيش پردازش كردن سيگنال صوتي
  • 1-8-2 حذف مقدار ثابت سيگنال
  • 2-8-2 جبران سازي فركانسي
  • 9-2 تناوب در سيگنال صحبت
  • 1-9-2 فيلتر آشكارساز پيچ
  • 2-9-2 روشهاي محاسبه پريود پيچ
  • 10-2 عمليات پنجره كردن سيگنال ورودي
  • 1-10-2 مقايسه پنجره هاي مورد استفاده
  • فصلسوم : بررسي روشهاي كدينگ صوت در سيستمهاي مخابرات سيار
  • 1-3 كد كننده  MPE-LPC
  • 1-1-3 محاسن و معايبMPE-LPC
  • 2-1-3 موارد استفاده MPE-LPC
  • 2-3 كد كننده LPC با تحريك پالس منظم RPELP
  • 3-3 كد كننده  CELP
  • 1-3-3 محاسن و معايب CELP
  • 2-3-3 موارد استفاده CELP
  • 4-3 كد كننده VSELP
  • 1-4-3 محاسن ومعايب VSELP
  • 5-3 بررسی برخی انواع کد کننده صحبت در سيستم GSM
  • 1-5-3 كد كننده صحبت تمام نرخ
  • 2-5-3 کد کننده صحبت تمام نرخ بهبود يافته (GSM 06.60)
  • 1-2-5-3 بدست آوردن ضرايب LP
  • 2-2-5-3 آناليز دوره تناوب
  • 3-2-5-3كتاب كد ثابت
  • 4-2-5-3 ديکد کننده
  • 3-5-3 کد کننده صحبت نيم نرخ
  • فصل چهارم : كد كننده VSELP
  • 1-4 کوانتيزاسيون برداری
  • 2-4 تحريك جمع برداري
  • 3-4 معرفي كد كننده VSELP
  • 1-3-4 محاسبه ضرايب پيشگويی کوتاه مدت توسط الگوريتم FLAT
  • 2-3-4 انرژی فريم
  • 3-3-4 فيلتر وزن دهی ادراكيw(n) و فيلتر سنتز H(z)
  • 4-3-4 اصول جستجوی کتاب کد
  • 5-3-4 پيشگويي بلند مدت
  • 6-3-4 كتاب كد VSELP
  • 7-3-4 جستجوي سريع كتاب كد
  • 8-3-4 تخمين گين و ضريب پيشگويی بلند مدت
  • 9-3-4کوانتيزاسيون گين
  • 10-3-4  ديکد کننده VSELP
  • 1-10-3-4  فيلتر پسين تطبيقی
  • فصل پنجم :  نحوه پياده سازی الگوريتم LPC و VSELP
  • 1-5 نحوه پياده سازي الگوريتم LPC
  • 2-5 روش تصميم گيري Voiced /Unvoiced
  • 3-5 اعمال روش سنكرون سازي با محل پيچ در سيگنال تحريك
  • 4-5 ليست برنامه هاي پياده سازي روش LPC
  • 5-5 نتايج پياده سازي الگوريتم LPC
  • 1-5-5 نتايج بدست آمده براي يك فريم باصدا
  • 2-5-5 نتايج بدست آمده براي يك فريم بي صدا
  • 6-5 نحوه پياده سازي الگوريتم VSELP
  • 7-5 ليست برنامه هاي پياده سازي كد كننده و ديكد كننده VSELP‌
  • 8-5 نتايج و پيشنهادات
  • 9-5 برنامه های پياده سازی روش LPC
  • 10-5 برنامه های پياده سازی كد كننده VSELP
  • ضميمه 1 روشهای حل دستگاه اتوکوريليشن و کوواريانس
  • ض 1-1 حل دستگاه كوواريانس
  • ض 2-1 حل دستگاه اتوكوريليشن
  • ضميمه 2 مقايسه پنجرهای مختلف
  • مراجع
   

حجم: 2.57 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 200
ش

نوع فایل:pdf

تولید برق با استفاده از برج های نیرو

admin بازدید : 632 سه شنبه 12 خرداد 1394 نظرات (0)

در شرايط كنوني، تلاش در جهت خودكفايي و رفع وابستگي هاي تكنولوژي كشورمان، يكي از مبرمترين وظايف آحاد ملت ايران است و هركس بنابه موقعيت خويش بايستي در اين راستا گام بردارد. يكي از صنايع كشور كه پيشرفت ديگر صنايع در گرو پيشرفت و توسعه آن است، صنعت برق مي باشد. نيروگاههاي موجود توليد برق از تكنولوژي بسيار بالايي برخوردارند، به طوري كه در حال حاضر طراحي و ساخت آنها در انحصار چند كشور خاص مي باشد. با توجه به اينكه رسيدن به اين تكنولوژي در آينده نزديك براي مان مقدور نيست، اين سؤال پيش مي آيد كه براي تأمين انرژي بدون نياز به تكنولوژي وارداتي چه بايد كرد؟ برج نيرو پاسخ مناسبي است به اين سؤال چرا كه از يك سو بحران انرژي را حل كرده و از سوي ديگر با داشتن تكنولوژي ساده و در عين حال مناسب براي شرايط اقليمي كشورمان مي تواند ما را در تأمين انرژي موردنياز ياري نمايد. ..

   
 

 
حجم: 1.45 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 93

نوع فایل:pdf

 

اورانیوم وبرق هسته ای

admin بازدید : 784 چهارشنبه 06 خرداد 1394 نظرات (0)

تقاضای جهان برای انرژی ، بخصوص برای برق به سرعت رو به افزایش است .بیشتر این تقاضا برای برقی است که از طریق منابع قابل اتکا و همیشگی به د ست آید . این گونه منابع را تنها سوخت های فسیلی و توان هسته ای می توانند فراهم کنند . اورانیم سوخت لازم برای تولید برق با توان هسته ای است ، و تنها استفاده صلح آمیز ارزشمند آن در نیروگاه های هسته ای می باشد . امروزه حدوده 900 راکتور هسته ای فعال در سطح جهان وجود دارد ، که عبارتند از : - حدود 280 راکتور کوچک برای کاربردهای تحقیقاتی و تولید ایزوتوپ های دارویی و صنعتی در 56 کشور - بیش از 200 راکتور کوچک که قدرت حدود 150 کشتی و عمدتاً زیر دریایی را تأمین می کنند ، - حدود 440 راکتور بزرگتر که در 31 کشور جهان برق تولید می کنند . امروزه در عمل همه ی اورانیم فرآوری شده صرف تولید برق ، به ویژه برق بار پایه می- گردد (هد چند یک کسر قابل ملاحضه ای از آن برای تولید ایزوتوپ های پرتو زا استفاده می- شود). این جاست که اورانیم با زغال سنگ و در سال های اخیر با گاز طبیعی رقابت می کند . بیش از 40 سال است که انرژی هسته ای به یک منبع مهم برای تولید برق جهان تبدیل شده است ، و هم اکنون 16 درصد کل برق جهان را فراهم می کند . این مقدار برق ، معادل 13 برابر کل تولید استرلیا ، 5 برابر..

   

حجم: 9 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 209

نوع فایل:pdf

 

بررسی قابلیت اطمینان وامنیت درسیستم های تولید پراکنده

admin بازدید : 676 یکشنبه 20 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

خلاصه ی تجدید ساختار بازار برق وسازمان مرکزی مافوق توافق بر روی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای جهانی راه را برای افزایش استفاده از مولدهای پراکنده هموار کرد-اتصال ژنراتور به سیستم های ولتاژ پایین تر.قاعدها و بحث های این مقاله در مورد روش هایی برای قرارگیری بهینه و ارزیابی امنیت مولدهای پراکنده ملزوم سیستم که می تواند پذیرفت است. قرارگیری بهینه با حساسیت تجزیه و تحلیل معادلات جریان برق تعیین می شود. روش ارزیابی برای مجموعه ای از شرایط بارگذاری، تولید در سطح نفوذ و ضریب قدرت به عنوان یک مشکل بهینه سازی امنیتی محدود فرموله شده است.اطلاعات در مورد مکان های تولید بهینه، بیشتربرای بهینه سازی قابلیت اطمینان سیستم از طریق ارزیابی شاخص های قابلیت اطمینان استفاده می شود. الگوریتم ژنتیک برای این که قراردادن بهینه ریکلوزر را حل کند وقتی که ژنراتور پراکنده درروش بهینه به طورمطمعن مستقرشده باشد طراحی شده است. ...

   
 

حجم: 2.24 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 70

نوع فایل:pdf

تئوري موتورهاي مغناطيس دائم سنکرون (PMSM)

admin بازدید : 687 شنبه 12 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

موتورهاي DC به دليل كارايي بالا و ساختار مناسب بطور وسيع به عنوان سرو موتور مورد استفاده قرار مي گيرند. اين موتورها داراي راندمان بالا و سرعت پاسخ سريع هستند ، اما كيفيت آنها بدليل خوردگي در نتيجه اصطكاك ايجاد شده در اثر تماس مكانيكي بين جاروبكها و كموتاتور و جرقه هاي ناشي از آن محدود مي باشد . اين امر باعث شده تا به نگهداري و بازرسي مداوم ، از قبيل تميز كردن يا عوض كردن جاروبكها نيازمند باشند. علاوه بر اين موتورهاي DC با مسائلي همانند ، عدم توانايي تحمل اضافه بار و غير مقاوم بودن ، گشتاور پايين و محدوده كم تغييرات سرعت روبرو هستند. به همين دليل موتور هاي AC با وجود اينكه داراي كنترل كننده هاي پيچيده و گرانقيمت تر نسبت به موتور هاي DC هستند، مورد توجه روز افزون قرار گرفته اند. موتورهاي مغناطيس دائم در سالهاي اخير و بخصوص در دهه اخير به دليل خصوصيات ذاتي نظير چگالي, توان بالا , لختي کم , ضريب توان و بازده بالا نسبت به موتورهاي DC و موتورهاي القايي در بسياري از کاربردهاي صنعتي سرعت متغيير در گستره توان کم و متوسط به خصوص در کاربردهاي با رفتار برتر ترجيح داده شده اند. در اين فصل سعي شده تا قبل از ارائه و بكارگيري روش كنترل به بررسي عملكرد اين نوع موتورها ، انواع متداول و بطور كلي معرفي موتورهاي سنكرون مغناطيس دائم پرداخته شود. ...

   
 

 
حجم: 1.78 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 127

نوع فایل:pdf

شناخت و اصول كار برقگيرها

admin بازدید : 675 سه شنبه 08 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

سيستم برقگير ميله اي از روشهاي سنتي براي مقابله با صاعقه است كه از زمان فرانكلين مورد استفاده بوده و بر اساس هدايت بار الكتريكي صاعقه به زمين عمل مي‌نمايد. صاعقه يكي از پديده هاي قدرتمند ومخرب دنياي طبيعي است كه سطح ولتاژ آن تا 100 ميليون ولت در هر ضربه مي‌رسد. ضربات صاعقه به تجهيزات شبكه هاي قدرت يكي از عوامل جدي خطر و آسيب براي شركتهاي برق و مصرف كنندگان مي‌باشد. در بعضي از مناطق آمريكا بخصوص مناطق جنوب شرقي ، صاعقه يك پديده تقريباً روزانه است ، اما تابحال امكان پيش بيني و كنترل اين پديده وجود نداشته است. در سالهاي اخير فناوري پيش بيني و رهيابي توسعه يافته و شبكه ملي آشكار سازي صاعقه NLDN هنوز براي رهيابي صاعقه بيش از پيش تأكيد دارد زيرا اين امر مي‌تواند در شبكه هاي حمل و نقل هوايي ، دريايي و فضانوردي بسيار موثر واقع گردد. برق‌گير يا رساناي آذرخش برق‌گيري يا رساناي آذرخش، ساختمان‌هاي بلند را از يورش آذرخش (صاعقه) مصون مي‌دارد. يك رساناي آذرخش ازيك نوار مسي كلفت ...

   
 

حجم: 2.04 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 82

نوع فایل:pdf

مجتمع كردن اتوماسیون پستها

admin بازدید : 647 یکشنبه 06 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

در دهه ۷۰ میلادی، با پیدایش میكرو پروسسور، سازندگان تجیهزات (پستها) سعی كردند وسایل الكترومكانیكی را با وسایل نیمه هادی مجهز به میكروپروسسور جایگزین كنند. این وسایل درصنعت به نام وسایل الكترونیكی هوشمند (IED) شناخته شدند. IED قابلیتها و توانایی های اضافی به وسایل افزودند نظیر تشخیص خطا وچك كردن خودشان، داشتن رابطهای مخابراتی و قابلیت ذخیره داده ها و وقایع سیستم. همچنین IED ها باعث شدند تا وسایل تكراری، حذف شوند چون قابلیت چندكار را داشتند. مجتمع كردن سیستم كنترل ایستگاهی (به هم پیوستن تمام IEDها به یك سیستم كنترل مجتمع پست (ISCS)) باعث كم شدن هزینه سیم كشی، ارتباط، نگهداری و بهره برداری می شود و كیفیت برق و قابلیت اطمینان آن را افزایش می دهد. با تمام این مزایا ISCS در آمریكای شمالی پیشرفت چشمگیری نداشته و یكی از دلایل عمده آن این است كه رابطهای سخت افزاری و پروتكلها برای IED ها استاندارد نشده اند. البته زمان زیادی برای وضع استانداردها برای IEDها صرف شده است اما علیرغم فوری بودن این مساله هنوز توسط ...

   

حجم: 1.37 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 90

نوع فایل:pdf

بررسی منابع تولید هارمونیک و اثرات آنها

admin بازدید : 869 یکشنبه 30 فروردين 1394 نظرات (0)

امروزه می توان کمیت و کیفیت انرژی الکتریکی تولید شده در یک کشور را معیاری مناسب برای سنجش پویایی صنعتی آن کشور در نظر گرفت.یعنی بایستی علاوه بر تامین کافی این انرژی سطح کیفی آن در حد مطلوب نگه داشته شود. بارهای غیر خطی با ایجاد هارمونیک های ولتاژ و جریان از جمله مشکلات و مسایل در این زمینه ها است . با توجه به اثرات مخرب هارمونیک ها استانداردهایی برای محدود نگه داشتن آنها وضع گردید و روش های گوناگونی نیز برای مقابله با آنها ارایه گردیده است که از جمله آنها استفاده از فیلترهای اکتیو قدرت برای مقابله با این مشکل است. در این پروژ ابتدا منابع تولید هارمونیک بررسی شده و با توجه به اهمیت یکسو سازها در صنعت از جمله کنترل کننده های موتورهای جریان مستقیم و القایی که از منابع تولید هارمونیک به شمار می روند بررسی دقیق در مورد میزان هارمونیک های مختلف جریان یکسو سازها انجام شده است و در ضمن بررسی اثرات هارمونیک ها بر وسایل گوناگون و سپس روش های حذف و کنترل آن مورد بررسی قرار می گیرد.در فصل چهارم به انواع کنترل کننده ها و فیلتر ها اشاره می شود. ...

   
 

 
حجم: 2.59 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 190

نوع فایل:pdf

راه اندازی موتورهای رلوکتا نسی

admin بازدید : 567 جمعه 28 فروردين 1394 نظرات (0)

موتورهاي رلوکتانس سوئيچي بدليل هزينه اندک ساخت و ساختمان ساده خود ، همچنين قدرت تحمل خطاي بالا و امکان کار در درجه حرارتهاي زياد، در دهه اخير بسيار مورد استفاده قرار گرفته اند . عدم وجود هر گونه سيم پيچي بر روي روتور و در نتيجه سبکتر شدن وزن آن، و قابليت دستيابي به سرعتهاي بالا از ويژگيهاي منحصر به فرد اين موتور مي باشند . نداشتن سيم پيچ بر روي روتور و يا عبور نکردن هيچ جرياني از روتور اين موتور را بي نياز به استفاده از جاروبک و کموتاتور نموده و اين بدين معني است که موتور رلوکتانسي ، از نوع بدون جرقه و يا Sparkless)) مي باشد . اين موتور بدليل نداشتن آهنرباي دائمي و همچنين هر گونه سيم پيچي بر روي روتور داراي يک ساختمان بسيار ساده و اصطحلاک مکانيکي بسيار کم مي باشد که اين باعث افزايش طول عمر مفيد موتور و همچنين صرفه اقتصادي بهتر آن نسبت به ساير موتورها گرديده است . يکي از مهمترين زمينه هاي تحقيقاتي در مورد موتورهاي رلوکتانس سوئيچي، طراحي راه انداز اين موتورها مي باشد . بر اساس نوع استفاده از هر راه انداز ، کارائي و هزينه در بر گيرنده آن متفاوت مي باشد . تمام راه اندازها مزايا و معايب خاص خود را دارا مي باشند . عدم وابستگي فازها به يکديگر و همچنين جريان تک قطبي در ..

 

   
 

حجم: 1.54 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 90

نوع فایل:pdf

مقايسه فني و اقتصادی سيستم های تحريک در نيروگاه ها

admin بازدید : 727 جمعه 14 فروردين 1394 نظرات (0)

همانطور که می دانیم ژنراتور یکی از اجزای اصلی موجود در هر نیروگاهی است و از آنجا که سیستم تحریک مهم ترین جزء هر ژنراتور را شامل میشود لذا سیستم تحریک نقش بسیار مهمی، در تولید برق دارد. یکی از کاربردهای مهم سیستم تحریک، اين است كه می تواند ژنراتور را طوری هدایت کند كه ژنراتور در ناحیه امن (محدوده پایداری) باقی بماند. لذا با توجه به اهمیت و جایگاه بسیار مهم سیستم تحریک در نیروگاهها ، طبيعي است که حساسیت روی سیستم تحریک بالا مي رود و اگر مشکلی در سیستم تحریک ایجاد شود، این مشکل به طور مستقیم بر روی ژنراتور اثر می گذارد. به عنوان مثال در صورت عملكرد نا مناسب محدود کننده زیر تحریک و يا فوق تحريك ژنراتور آسیب مي ببیند و در صورت ایجاد مشکل در ژنراتور ناپایداری در شبکه نیز به وجود خواهد آمد. جالب است بدانيد، تمام نوساناتی که در شکبه ایجاد می شود از لحاظ ولتاژی و تا حدی از لحاظ فرکانسی، سیستم تحریک تا حدودی می تواند به آنها پاسخ دهد . تمام این موارد نشان دهنده اهمیت سیستم تحریک می باشد و همین اهمیت هم باعث می شود که وقتی ما می خواهیم سیسیتم تحریکی را عیب یابی کنیم باید اولاً تمام این اهمیت ها را در نظر بگیریم ثانیاً رفع عیب را در زمان کوتاهی انجام دهیم چرا که اگر عیب در مدت زمان کوتاه برطرف نشود به معنای آن است که در تولید برق توسط نیروگاه وقفه ایجاد شده است و این وقفه در تولید برای نیروگاه ضرر اقتصادی را به همراه دارد . حال در ادامه به بررسی مشکلاتی که ممکن است در سيستم تحریک نیروگاه ایجاد شود می پردازیم و در ادامه با اهمیت سیستم تحریک در نیروگاهها بیشتر آشنا خواهیم شد.

   
 

 
حجم: 3.84 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 229

نوع فایل:pdf

جبران سازی هارمونیکی

admin بازدید : 747 یکشنبه 24 اسفند 1393 نظرات (0)

در این پروژه يك روش كنترلي جديد را براي بهبود دهنده فعال توان و با استفاده از PLL - Phase Locked Loop سه فاز ارائه مي دهد . روش جديد مبتني بر نظريه اجزاي متعامد جريان است و مشابه روش فوريه از ضرب داخلي سيگنالهاي جريان در سيگنالهايي سينوسي اما هم فاز با مؤلفة اصلي ولتاژ براي بدست آوردن مؤلفة اكتيو آن استفاده مي كند. به اين ترتيب هارمو نيكها، توالي منفي و توان راكتيو به صورت يكجا جبران مي شوند. در عين حال از غيرايده آل شدن ولتاژ منبع تحت تأثير قرار نمي گيرد. با شبيه سازي اين روش در نر م افزار MATLAB/SIMULINK صحت عملكرد آن در شرايط مختلف بار و منبع اثبات شده است. جبرانسازي توان راكتيو، متعادل سازي بارهاي غير متقارن و همچنين ممانعت از انتشار هارمونيكها در سيستم قدرت از جمله قابليتهاي همزمان فيلتر اكتيو موازي است . به همين دليل اين نوع فيلترها به نامهايAPC-Active Power Conditioner يا APLC -Active Power Line Conditioner نيز ناميده مي شوند.

 

   
 

 
حجم: 1.88 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 70

نوع فایل:pdf

 

کنترل ماشینهای AC , DC

admin بازدید : 678 پنجشنبه 14 اسفند 1393 نظرات (0)

چکیده:

به منظور کاهش خطای انسانی و افزایش کارایی سامانه هچارهای به جزامروزه ماشينهاي الكتريكي نقش عمده‌اي در زندگي بشر دارند. مقوله الكترونيك قدرت نيز در تغذيه، بهره‌برداري و كنترل ماشينهاي الكتريكي از اهميت بسيار برخوردار است.مي‌توان گفت كه دانش علمي وفني اين دو موضوع مكمل يكديگر هستند. در اين تحقيق توضيحاتي درتحليل و تشريح كار ماشينها و عملكرد آنها و همچنين در شرايطي كه با مبدل‌هاي الكترونيك قدرت تغذيه و كنترل مي‌شوند، در نوع خود شايدكم نظيرباشد. اصول مشترك و اساسي محركه‌هاي الكتريكي (موتور مبدل تغذيه كننده آنها) را در بر مي‌گيرد. موتورهاي dc تغذيه شده با يكسو كننده‌هاي كنترل شده و برشگرها، موتورهاي القايي قفس سنجابي كنترل شده با اينورترها، كنترل‌كننده‌هاي ولتاژ ac و سيكلوكنورترهاي، موتورهاي القايي رتور سيم پيچي شده با كنترل از طرف رتور. هر دو نوع سيستم‌هاي كنترل حلقه باز و حلقه بسته بحث شده‌اند. در فصل اول درمورد موتورهاي جريان سيستم DC بحث شده است كه برخي از كاربردهاي مهم اين محركه‌ها عبارتند از: غلطكهاي نورد را منابع فلزي، غلطكهاي كاغذ، ماشين‌هاي ابزار و موتورهاي كششي نظير قطارها. در فصل دوم و سوم درمورد كنترل موتورهاي DC با يكسوكننده‌هاي قابل كنترل با برشگرها توضيح داده شده است و در فصل چهارم كنترل حلقه بسته محركهاي DC مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گيرد. موتورهاي القايي بخصوص موتورهاي قفس سنجابي مزايايي نسبت به موتورهاي dc دارند كه در مورد اين موتورها در فصل پنجم بحث شده است. كنترل موتورهاي القايي با كنترل كننده‌هاي ولتاژ AC و محركه‌هاي موتور القايي كنترل شده با فركانس در فصلهاي ششم و هفتم به آنها پرداخته‌ايم. در فصل آخر نيز محركه‌هاي موتور القايي رتور سيم‌بندي شده با كنترل قدرت لغزش بحث شده است.

 

   
 

 
حجم: 4 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 230

نوع فایل:pdf

 

شبیه سازی سامانه های صنعتی با کمک نرم افزار Citect HMI/SCADA

admin بازدید : 747 سه شنبه 12 اسفند 1393 نظرات (0)

چکیده:

به منظور کاهش خطای انسانی و افزایش کارایی سامانه هچارهای به جز خودکار سازی آنها و جود ندارد.برای این منظور نرم افزار های متعددی به بازار عرضه شده اند.این نرم افزار ها توسط واسط های گرافیکی ای که در اختیار کاربر قرار میدهند امکان نظارت مستقیم و دیداری از تمامی قسمت های کارخانه و به صورت همزمان را فراهم می آورند.بعلاوه با فعال نمودن هشدارهای گوناگون می توان اپراتور را از شرایط خطرناک مطلع نمود.همچنین می توان تمامی فرایند های کارخانه را به صورت نمودار هایی ثبت نمود و با تحلیل آنها فرایند تولید را بهینه نمود.در اینجا تحقیقی مختصر در مورد HMI و سپس بررسی نرم افزار  Citect HMI/SCADA ارائه شده است.

 
حجم: 4.60 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 110

نوع فایل:pdf

 

برقگیرها (اهمیت و مشخصات و کاربردها)

admin بازدید : 705 سه شنبه 28 بهمن 1393 نظرات (0)

چکیده:

استفاده از برقگیر در خطوط انتقال به منظور افزایش قابلیت اطمینان شبکه و کاهش خطاهای ناشی از اصابت صاعقه و همچنین حذف مطمئن اضافه ولتاژ ناشی از صاعقه، صورت می گیرد. اضافه ولتاژهای ایجاد شده در شبکه تأثیر مخربی بر تجهیزات و تأسیسات الکتریکی برجای می گذارند، اما حدود آسیب با توجه به مقاومت عایقی وسیله الکتریکی متفاوت می باشد. در این تحقیق ابتدا به بررسی حالت های گذرا در سیستم های قدرت می پردازیم و پس از این که با این پدیده در سیستم قدرت آشنا شدیم به سراغ حالت کلید زنی و تخلیه جوی می رویم.در این فصل با خصوصيات تخليه جوي الكتريكي وطريقه ی شكل گيري آن و شكل جريانهاي موجي و تخليه جوي آشنا می شویم.سپس با مفهوم اضافه ولتاژهاي قطع وصل و انواع قوس آشنا می شویم . در فصل سوم به بررسی عملکرد برقگیر می پردازیم ودر فصل چهارم با خازن های برقگیر آشنا می شویم .در فصل های بعد به بررسي نقش خازن برقگير در تنظيم بهينه رلة حفاظتي اتصال زمين می پردازیم.حال که با پدیده های گذرا در سیستم قدرت آشنا شدیم و عملکرد برقگیر را شرح دادیم در فصل هفتم به شبیه سازی در برنامه ی MATLAB می پردازیم .در فصول بعدی انواع برقگیرهای فشارقوی و کاربرد آن در صنعت را شرح میدهیم و با بعضی از محصولات کارخانجات مختلف و مشخصات بعضی از این محصولات آشنا می شویم .در قسمت آخر این تحقیق به جنبه ی کاربردی انواع برقگیر در صنعت بیشتر توجه شده است.

 
   
 

 
حجم: 9.61 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 130

نوع فایل:pdf

 

بازآرايي يا تجديد ساختار سيستم هاي توزيع با الگوريتم هاي دايسترا و هيورستيك و با كمك تئوري گراف

admin بازدید : 799 چهارشنبه 22 بهمن 1393 نظرات (0)

طراحي شبكه هاي توزيع جهت افزايش قابليت اطمينان و سرويس دهي مطمئن تر به صورت حلقوي انجام مي گيرد و اين در حاليست كه بهره برداري از اين شبكه ها بدليل مشكلات بهره برداري شبكه هاي حلقوي، اغلب بصورت شعاعي صورت مي گيرد. كليدها و سكشن لايزرهاي متعددي كه در شبكه وجود دارند نقش بسزايي در مديريت ساختار شبكه براي نيل به شكل بهينه، كه همان كاهش تلفات است ايفاد مي كنند. بازآرايي، ساده ترين و كم هزينه ترين روش براي تامين هدف فوق مي باشد. تحليل شبكه به منظور قطع يا وصل بودن هر سوئيچ مي بايست بدون خطا و متناسب با محدوديت هاي شبكه انجام گيرد و به منظور كاهش هزينه هاي سخت افزاري، لازم است تعداد سوئيچ هايي كه تغيير وضعيت مي دهند، حداقل باشد. با توجه به گسترش شبكه هاي توزيع و پيچيده تر شدن ارتباطات در اين شبكه ها و تعدد پارامترها، استفاده از تكنيك هاي هوشمند اجتناب ناپذير است. در اين پروژه از نظريه گراف در كنار الگوريتم وراثتي ( ژنتيك) حقيقي و باينري به منظور يافتن سوئيچ هايي كه با تغيير وضعيت آنها، باز آرايي جهت كاهش تلفات و بالانس بار انجام مي گيرد استفاده شده است.

 

   
 

 
حجم: 3.40 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 192

نوع فایل:pdf

 

تاثير بانك های خازنی بر عملكردسيستم هاي قدرت

admin بازدید : 534 دوشنبه 20 بهمن 1393 نظرات (0)

توان هم در خازنها بصورت توان غیر مفید است درست مانند سلفها در یک چهارم پریود موج متناوب ،توان دریافت می کنند و در یک چهارم بعدي توان را تحویل می دهند پس خازنها هم مانند سلفها باعث افرایش توان راکیتو (غیر مفید )شبکه می شوند اما اتفاق بامزه زمانی روي می دهد که خازن و سلف با هم در شبکه قرار گیرند . این دو برعکس هم عمل می کنند . یعنی زمانی که سلف توان می گیرد خازن توان می دهد و زمانی که سلف توان می دهد خازن توان می گیرد . پس توانهاي غیر مفید این دو فقط یکبار از شبکه دریافت می شود و در زمانهاي بعد بین آنها تبادل می شود بدون اینکه مولد این توان را تحمل کند . پس مصرف کننده هاي اهمی سلفی توان راکتیو خود را دریافت می کنند و مولد و شبکه توزیع آنرا تولید و پخش نمی کنند زیرا این کار راخازن انجام می دهد . این خازنها از حالا به بعد ، خازنهاي اصلاح ضریب توان نام می گیرند و وظیفه آنها تامین توان راکتیو مورد نیاز مصرف کننده هاي اهمی سلفی است.

 

   
 

 
حجم: 3.18 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 160

نوع فایل:pdf

 

مطالعه و بررسی خطوط انتقال وانتقال HVDC

admin بازدید : 676 جمعه 10 بهمن 1393 نظرات (0)

فرآیند جابجایی توان الکتریکی را انتقال انرژی الکتریکی گویند. این فرآیند معمولاً شامل انتقال انرژی الکتریکی از مولد یا تولید کننده به پست های توزیع نزدیک شهرها یا مراکز تجمع صنایع است و ازاین پس یعنی تحویل انرژی الکتریکی به مصرف کننده ها درمحدوده توزیع انرژی الکتریکی است . انتقال انرژی الکتریکی به ما اجازه می دهد تابه راحتی و بدون متحمل شدن هزینه حمل سوخت ها و همچنین جدای از آلودگی تولید شده از سوختن سوخت ها در نیروگاه ، از انرژی الکتریکی استفاده کنیم . حال آنکه در بسیاری موارد انتقال منابع انرژی مانند باد یا آب سدها غیر ممکن است و تنها راه ممکن انتقال انرژی الکتریکی است . انرژی الکتریکی را می توان به طور اقتصادی به فاصله های دور انتقال داد. برق از نیروگاه تا مراکز بار به وسیله خطوط انتقال فشار قوی انتقال می یابد . یک خط انتقال رامی توان به یک لوله آب تشبیه کرد که هر چه فشار آب بیشتر ولوله بزرگتر باشد آب بیشتری در لوله جریان خواهد یافت . به همین طریق هر چه ولتاژ بیشتر باشد و قطر سیم بزرگتر باشد انرژی الکتریکی بیشتری از خط انتقال عبور خواهد کرد. هر چه ولتاژ بیشتر باشد تولید وانتقال ارزانتر تمام می شودزیرا ازرابطه افزایش ولتاژ موجب کاهش جریان برای مقدار معین توان می شود . هر چه جریان کمتر باشد اندازه کابل ها ، سوئیچ گیرهای حفاظتی کوچکتر و تلفات توان خط نیز کنترل و کمتر می شود.

 
   
 

 
حجم: 8.07 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 96

نوع فایل:pdf

 

نیروگاه بخاری

admin بازدید : 734 یکشنبه 28 دي 1393 نظرات (0)

با افزایش مقدار مصرف بالطبع مهندسین و متخصصین شروع به افزایش ظرفیت نیروگاه ها نمودند و تا حدی که امکانات فنی و تکنولوژی وقت اجازه می داد ظرفیت نیروگاه ها افزایش داده شده است . تعیین ظرفیت نیروگاه بصورت بهینه ، متاثر از فاکتور های متفاوتی می باشد. امروزه بسیار واضح است که قیمت برق تولید شده با افزایش ظرفیت نیروگاه کاهش می یابد . البته باید به این موضوع توجه داشت که برای یک نیروگاه افزایش ظرفیت باعث ازدیاد طول خط انتقال میشود و لذا افت انرژی در طول خط انتقال افزایش می یابد . با توجه به دو حقیقت فوق الذکر ، تعیین ظرفیت بهینه یک نیروگاه به طور ساده و ابتدایی توسط تجزیه و تحلیل مخارج نیروگاه در طول عمر آن و مسائل انتقال انرزی برق می باشد ولی این تحلیل بسیار ساده موضوع می‌باشد. نکات بسیار دیگری نیز در تعیین ظرفیت واحد های نیروگاه می تواند موثر باشد که در این پیشگفتار با آن آشنا شده و در گزارش به طور مفصل شرح داده می شود و نتیجه گیری های لازم اتخاذ خواهد گردید .

فهرست:

  • فصل اول
  • مقدمه
  • فصل دوم
  • بررسی شرایط و محدودیت های شبکه حاکم بر انتخاب ظرفیت واحد های نیروگاه ها  )پایداری شبکه )
  • فصل سوم
  • بررسی پارامترهاي موثر در تعيين ظرفيت
  • فصل چهارم
  • بررسی شرایط و محدودیت های محلی حاکم بر انتخاب ظرفیت واحد های نیروگاه ها(حمل و نقل )
  • فصل پنجم
  • ارزيابي ظرفيت واحدهاي نيروگاههاي بخاري و تعيين ظرفيت استاندارد انها
  • فصل ششم
  • بررسي امکان ساخت در داخل و انتقال تکنولوژي واحدهاي نيروگاههاي بخاري
  • فصل هفتم
  • نتیجه گیری وپیشنهادات  از مطالعات انجام شده در پروژه
  • مراجع

 

 
   
 

 
حجم: 17.35 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 260

نوع فایل:pdf

 


سنسور و اهميت كاربرد آن

admin بازدید : 715 چهارشنبه 24 دي 1393 نظرات (0)

با پيشرفت سريع تكنيك اتوماسيون و پيچده تر شدن پروسه هاي صنعتي و كاربرد روز افزون اين شاخه از تكنيك نياز شديدي به كاربرد سنسورهاي مختلف كه اطلاعات مربوط به عمليات توليد را درك و بر اساس اين اطلاعات مقتضي صادر گردد ، احساس مي شود . سنسورها به عنوان اعضاي حسي يك سيستم، وظيفه جمع آوري و با تبديل اطلاعات را به صورتي كه براي يك سيستم كنترل و با اندازه گيري قابل تجزيه و تحليل باشد به عهده دارند . در سالهاي اخير سنسورها به صورت يك عنصر قابل تفكيك سيستمهاي مختلف صنعتي مورد استفاده قرار گرفته و پيشرفت سريعي در جهت جوابگويي به تقاضاهاي صنعت در اين شاخه از علم الكترونيك انجام پذيرفته است . سنسورها جهت تبديل عوامل فيزيكي مانند حرارت ، فشار ، نيرو ، طول ، زاويه چرخش ، دبي و غيره به سيگنالهاي الكتريكي بكار برده مي شوند و به همين منظور سنسورهاي مختلفي كه قابليت ‌تبديل اين عوامل را به جريان برق دارا مي باشند، ساخته شده اند.

 

   
 

 
حجم: 5.03 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 81

نوع فایل:pdf

 


شناسايي مُدهاي متفاوت پديده فرورزونانس و طبقه بندي پديده توسط شبكه عصبي كوانتيزه كننده بُرداري

admin بازدید : 711 جمعه 12 دي 1393 نظرات (0)

در سالهاي اخير محدود سازهاي جريان خطا (FCL) به عنوان ابزار مهمي براي كاستن سطح اتصال كوتاه در يك شبكة قدرت مطرح شده اند ، لذا دستيابي و شناخت بدترين حالات ممكن در روند محدود سازي جريان خطا و انتخاب مقادير نامي اجزا ء محدود كننده بر اساس آن امري ضروري است. همچنين بررسي ميزان تأثير هر يك از اجزاء محدود كنندة جريان خطا سيستم هاي قدرت در كميت هايي چون راندمان محدودسازي، ولتاژ بازيافت شين متصل به FCL هم از لحاظ ميزان اضافه ولتاژ و هم از لحاظ ميزان هارمونيك ها، جريان گردشي عبوري از تريستورها و خازن و ولتاژ دو سر خازن از موارد مهمي هستند كه در اين پروژه مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته اند.

   

 
حجم: 5 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 148

نوع فایل:pdf

 

شناسایی و معرفی موتورهای با سرعت بسیار بالا

admin بازدید : 745 چهارشنبه 10 دي 1393 نظرات (0)

امروزه موتورهای الکتریکی در صنایع گوناگون کاربرد دارند . با پیشرفت ساخت مواد مغناطیس دائم و الکترونیک قدرت امکان ساخت سرعت بالا فراهم شده است . امروزه بیشتر موتورهای مغناطیس دائم می باشند. نیاز به طراحی موثر این ماشینها دارد و برای طراحی موثر لازم است شناخت کافی پارامتریک از این ماشینها داشته باشیم . و همچنین دستیابی به سرعت و گشتاور بالا در موتورهای الکتریکی باعث افزایش راندمان آنها می شود و در بسیاری موارد در صنعت و وسایل هوافضا و سیستم های کامپیوتری به سرعتهای بسیار زیاد نیاز است . برای افزایش بیشتر سرعت این موتورها ، شناسایی ساختمان و چگونگی کارکرد آنها ضروری است . در اوایل طراحی و استفاده از موتورهای الکتریکی مواد مغناطیس دائم در ساختمان این ماشینها به کار گرفته شد اما به دلیل چگالی فلوی مغناطیسی پایین مواد مغناطیس اولیه ، ادامه استفاده از آنها منتفی شد و تحریک الکترو مغناطیسی جانشین آنها گشت و با گذشت زمان و کشف مواد مغناطیس دائم با فلوی مغناطیسی بالا و المانهای الکترونیک قدرت ، ساخت دوباره ماشینهای مغناطیس دائم و گسترش پیدا کرد . به گونه ای که این گونه موتورها امروزه رقیب های جدی DC و حتی موتورهای القایی محسوب و پیشرفتهای اخیر تکنولوژی الکترونیک قدرت و مواد مغناطیس دائم با تلفات کم امکان ساخت موتورها با سرعت بسیار زیاد و فوق العاده زیاد و با کارایی بالا را ایجاد کرده است . این موتورها کاربردهای گوناگونی دارند مانند وسایل نقلیه الکتریکی هوافضا ، مهندسی پزشکی و کمپرسورها . اندازه کوچک و سبکی وزن باعث استقبال از این موتورها شده است به گونه ای که می توانیم بگوییم قرن بیست و یکم قرن موتورهای مغناطیس دائم است . آنچه که در این جا برای ما طراح است سرعت بسیار زیاد این موتورها می باشد . در این پروژه بخش های اصلی برای معرفی موتورهای مغناطیس دائم اختصاص یافته است . چون اکثر موتورهای سرعت بالای امروزی مغناطیس دائم هستند .

   
 

 
حجم: 8.37 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 172

نوع فایل:pdf

 

پیاده سازی شبکه ای از میکرو کنترلرها جهت کنترل لوازم الکتریکی

admin بازدید : 744 شنبه 08 آذر 1393 نظرات (0)

در دنیای صنعتی امروز،انتقال دیتا به عنوان یکی از مهمترین بخشهای پروسه های کنترلی شناخته شده است و طراحان در تلاش برای بوجود آمدن پروتکل های جدیدی با ایمنی ،صحت و سرعت بالا در انتقال دیتا هستند.در این پایان نامه،در ابتدا به معرفی تبادل دیتا DATA COMMUNICATION پرداخته و برخی از مباحث کلیدی آن از جمله ارتباط سریال و موازی ،فرستنده و گیرنده،اتصال و تبادل شفاف ،ساختار MASTER-SLAVE ،سرعت انتقال ،مدوله سازی ،HANDSHAKING را مختصرا توضیح می دهیم .سپس پروتکل های موجود را برسی کرده و به قسمت اصلی پایان نامه،معرفی پروتکل I2c می پردازیم که شامل سخت افزار آن ،ساختار داخلی ،شیوه آدرس دهی،مدهای کاری است.این پروتکل را با سایر پروتکل های معروفی شده مقایسه کرده و کاربرد های این پروتکل را برسی نموده و مثال هایی نیز ارائه می کنیک.ودر نهایت هدف اصلی این پروژه که پیاده سازی عملی این پروتکلتوسط میکرو کنترلر AVR می باشد .به این پروژه متشکل از یک MASTER و تعدادی SLAVE میباشد که هدف آن کنترل یک پروسه صنعتی است

 
 

 
حجم: 3.11 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 87

نوع فایل:pdf

منبع:     www.eca.ir

دانلود رایگان فیلم آموزش سیستم های انرژی الکتریکی تدریس شده توسط دکتر مهدی احسان استاد دانشگاه صنعتی شریف

admin بازدید : 869 یکشنبه 02 آذر 1393 نظرات (0)
دکتر مهدی احسان

دکتر احسان فارغ التحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه تهران در سال 1963 میلادی و دوره دکتری دانشگاه امپریال کالج لندن در سال 1976 میباشد . از سال 1977 وی استاد دانشگاه شریف میباشد و هم اکنون به عنوان استاد تمام در همین دانشگاه فعالیت میکنند . زمینه فعالیت وی بررسی سیستم های قدرت و انرژی میباشد

 

 

حجم: 167 MB
جلسه اول - مقدمه ای بر سیستم های قدرت

حجم:184 MB
جلسه یازدهم - مدلسازی
حجم:40 MB حجم:44 MB

حجم:196 MB
جلسه دوم - ساختار یک سیستم قدرت . تولید، انتقال، توزیع و مصرف انرژی الکتریکی

حجم:180 MB
جلسه دوازدهم - مدلسازی
حجم:58 MB حجم:43 MB

حجم:181 MB
جلسه سوم - منحنی بار روزانه ، منحنی تداوم بار

حجم:173MB
جلسه سیزدهم - مدلسازی
حجم:43 MB

حجم: 41 MB

حجم:178 MB
جلسه چهارم - خطوط انتقال نیرو

حجم:187 MB
جلسه چهاردهم - توان منتقل شده در - Load Flow
حجم: 42 MB حجم: 45 MB

حجم:191 MB
جلسه پنجم - روش های تحلیل و مدل سازی ؛ مدارهای جریان متناوب

حجم:179 MB
جلسه پانزدهم - Load Flow
حجم:46 MB حجم: 43 MB

حجم:183 MB
جلسه ششم - سیستمهای تحلیلی

حجم:206 MB
جلسه شانزدهم - توزیع
حجم:43 MB حجم:57 MB

حجم:217 MB
جلسه هفتم - مدارهای خطوط انتقال و پارامترهای خطوط

حجم:149 MB
جلسه هفدهم - توزیع اقتصادی بار
حجم:52 MB حجم:36 MB

حجم:177 MB
جلسه هشتم - مدارهای خطوط انتقال و پارامترهای خطوط

حجم:138 MB
جلسه هجدهم - توزیع اقتصادی بار
حجم: 42 MB حجم:33 MB

حجم:181 MB
جلسه نهم - پارمترهای خطوط
رمز : www.power2.ir
حجم:43 MB

حجم:162 MB
جلسه دهم - ظرفیت خط
حجم:39 MB

 

معرفی و شبيه سازي انواع ادوات FACTS

admin بازدید : 833 شنبه 24 آبان 1393 نظرات (0)

در حال حاضر انواع مختلفي از ادوات FACTS در سيستم هاي قدرت به كار مي‌رود که مشهورترين آنها عبارتنداز: - SVC : جبرانساز Var استاتيك - TCSC : خازن سري كنترل تريستوري - (PAR )PST : ترانسفورماتور شيفت دهنده فاز (تنظيم كننده زاويه فاز) - STATCOM : جبرانساز استاتيك - SSSC : جبرانساز سري سنكرون استاتيك - UPFC : كنترل كننده يكپارچه توان - IPFC : كنترل كننده توان بين خطوط - CSC : جبرانساز استاتيك تغييرپذير در ادامه عملكرد و ساختار اين ادوات معرفي شده است. 2-4 : معرفي انواع ادوات FACTS 1-2-4 : جبرانساز Var استاتيك (SVC) SVC يكي از مهمترين عناصر FACTS است كه سالهاست به دليل مزيت فني و اقتصادي در حل مساله ديناميك ولتاژ مورداستفاده قرار مي‌گيرد. دقت، دسترس‌پذيري و پاسخ سريع SVC در مقايسه با جبرانگرهاي موازي كلاسيك آن¬را به وسيله‌اي بسيار كارآمد در كنترل ولتاژ حالت گذرا و حالت ماندگار تبديل نموده است...

 

فهرست:

فصل اول:

معرفی ادوات FACTS

فصل دوم:

شبیه سازی انواع ادوات FACTS

1- شبيه سازي SVC 

2- شبيه سازي STATCOM

3- شبيه سازي TCSC

4- شبيه سازي SSSC

5- شبيه سازي DVR

6- شبيه سازي D-STATCOM

7- شبيه سازي UPFC

8- شبيه سازي UPQC

مراجع

 
 
   

حجم: 2.68 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 114

نوع فایل:pdf

به همراه فایل شبیه سازی

دانلود رایگان فیلم آموزش مدار های منطقی تدریس شده توسط دکتر تابنده استاد تمام دانشکده برق دانشگاه شریف.

admin بازدید : 767 جمعه 23 آبان 1393 نظرات (0)

این درس یکی از مهمترین دروس گرایش دیجیتال مهندسی برق و همین طور مهندسی کامپیوتر است. هدف از این درس آشنایی با اصول و تحلیل و طراحی مدار های منطقی دیجیتال ، طراحی سیستمی توسط مدارهای مجتمع قابل برنامه ریزی (PLD) و زبان توصیف سخت افزار است.

منابع درس را میتوان کتاب های زیر معرفی کرد:

1)مدارهاي منطقي و سخت‌افزار كامپيوتر ،تأليف محمود تابنده، محمد مكي

2- Digital Logic Circuit Analysis and Design; Nelson, et. al.

3 - Fundamentals of Digital logic with VHDL Design; Brown et. al.

4- Digital Design Princiles and Practices, Wakerly.

 

محمود تابنده

دکتر تابنده استاد تمام دانشکده برق دانشگاه شریف است.

 

این درس شامل 22 جلسه است که تمامی این جلسات به صورت رایگان و در دو کیفیت از سایت پاور2 قابل دریافت خواهد بود.

حجم: 197 MB جلسه اول

حجم:176 MB جلسه سیزدهم
حجم:47  MB حجم:42 MB

حجم:195 MB جلسه دوم

حجم:235 MB جلسه چهاردهم
حجم:46 MB حجم:57 MB

حجم:242 MB جلسه سوم

حجم:224 MB جلسه پانزدهم
حجم:58  MB

حجم:54 MB

حجم:209 MB جلسه چهارم

حجم:193 MB جلسه شانزدهم
حجم:50 MB حجم:46 MB

حجم:210 MB جلسه پنجم

حجم:217 MB جلسه هفدهم
حجم:50 MB حجم:52 MB

حجم:223 MB جلسه ششم

حجم:205 MB جلسه هجدهم
حجم:53 MB حجم:49 MB

حجم:229 MB جلسه هفتم

حجم:225 MB جلسه نوزدهم
حجم:57 MB حجم:61 MB

حجم:223 MB جلسه هشتم

حجم:227 MB جلسه بیستم
حجم:53 MB حجم:54 MB

حجم:227 MB جلسه نهم

حجم:194 MB جلسه بیست و یکم
حجم:54 MB حجم:46 MB

حجم:231 MB جلسه دهم حجم:203 MB جلسه بیست و دوم
حجم:55 MB حجم:49 MB
حجم:224 MB جلسه یازدهم  رمز فایل ها: www.power2.ir
حجم:54 MB
حجم:218 MB جلسه دوازدهم
حجم:52 MB

 

تجهیزات به کار رفته در بانک خازنی پست های 20/63 کیلوولت

admin بازدید : 718 چهارشنبه 21 آبان 1393 نظرات (0)

مصرف كننده هاي صنعتي، كشاورزي و حتي مصرف كننده هاي خانگي، علاوه بر توان اكتيو، نياز به تأمين نياز توان راكتيو دارند چون اينگونه مصارف الكتريكي دردوره هايي از زمان قسمتي از انرژي الكتريكي را به صورت انرژي مغناطيسي ذخيره نموده و سپس در زمان هاي بعد آن را به سييستم باز مي گردانند. تأمين اين انرژي اضافي هر چند كه بازگردانده شود باعث افزايش جريان در شبكه الكتريكي خواهد شدو بنابراين سطح مقطع هاديها و استقامت مكانيكي برج هاي نگهدارنده اين هاديها بايستي افزايش يابند. در غير اين صورت جريان الكتريكي كه بدين سان افزوده مي شود افت انرژي بيشتري بصورت تلف حرارتي در شبكه الكتريكي ايجاد مي نمايد و نيز باعث افت ولتاژ بيشتر در مسير عبور جريان خواهد شد.

 

فهرست:

مقدمه
فصل اول : جبران توان راکتيو
1-1-مقدمه                                     
2-1-استفاده از خازن ها برای جبران توان راکتیو
 
فصل دوم : خازن های فشار قوی
1-2مقدمه
2-2- سیستم عایقی
3-2- مشخصه های مهم دیگر سیستم عایقی
 
فصل سوم : حفاظت فيوزی خازن ها
1-3- مقدمه
2-3- نیازها
3-3- فیوزهای داخلی
          1-3-3- نحوه عمل فیوز داخلی و انتخاب مقادیر نامی
2-3-3-رابطه ظرفیت واحد خازنی با فیوز داخلی
4-3-3-معایب فیوز داخلی
4-3- فیوزهای خارجی
          1-1-3- نحوه عمل فیوز خارجی و انتخاب مقادیر نامی
2-4-3- مزایای فیوز خارجی
3-4-3- معایب فیوز خارجی
5-3- کاربرد فیوزهای داخلی و خارجی بر اساس مشخصات بانک های  خازنی


 فصل چهارم : بررسی روش های مختلف اتصال خازن ها  در هر مجموعه خازنی


 فصل پنجم: بررسی نحوه  استقرار خازنها وبانک های خازنی
1-5- مقدمه
2-5-عوامل موثر در طرح استقرار
1-2-5- ولتاژ سیستم
2-2-5- ولتاژ نامی واحد خازنی
3-4-5- سطوح عایقی
4-2-5- ظرفیت مجموعه
5-2-5- آرایش الکتریکی مجموعه خازنی
6-2-5- واحد خازنی با یک بوشینگ یا دو بوشینگ
7-2-5- وزن واحد های خازنی
8-2-5 مساحت و فضای در دسترس
          9-2-5- شرايط محیطی


 فصل ششم : مقايسه واحد خازنی با يک بوشينگ يا 2 بوشينگ
1-6- مقدمه
2-6- مقایسه
3-6- نتیجه گیری

 

فصل هفتم: تجهيزات کليد زنی خازن ها
1-7- مقدمه
2-7- بررسی انواع کلید ها به لحاظ نوع محفظه قطع
1-2-7- تعدد دفعات قطع و وصل
2-2-7- قطع جریان خازنی
3-2-7- وصل بانکهای خازنی
4-2-7- نتیجه گیری
3-7- بررسی ترکیب تجهیزات کلید زنی
1-3-7- مقایسه فنی بین طرحهای مختلف
2-3-7- مقایسه مالی بین طرحهای مختلف
3-3-7- نتیجه گیری
فصل هشتم : حفاظت خازنها
1-8- حفاظت فیوزی
2-8- حفاظت جریان زیاد ، بار زیاد
3-8- حفاظت در برابر اضاضفه ولتاژ
1-3-8- اضافه ولتاژهای ناشی از شبکه
           2-3-8- اضافه ولتاژ بر روی واحد های خازنی
فصل نهم: کنترل مجموعه خازنها
1-9- رله کنترل ورود و خروج خازنها
2-9- تاخیر در وصل خازنهای باردار
3-9- قفل حصار محوطه خازنها
4-9- رله قطع فیدر و قفل وصل مجدد ( trip&lock out )
5-9-تاخير زماني در وصل سكسيونرزمين فيدرخانه
فصل دهم: مشخصات فني براي خازنهاي فشار قوي
1-10-کلیات
2-10-محدوده کار
3-10-استاندارد و کدها
4-10-طراحی و ساخت
5-10صفحات شناسایی
10آزمونها
7-10مدارک
پيوست ها :
پیوست شماره یک – محاسبه جریان هجومی وصل خازنها و روش محدود نمودن آن
پیوست شماره دو- محاسبات جریان عدم تعادل نوترال ستاره دو گانه
پیوست شماره سه- مختصری درباره روغن های عایق خازنها3
منابع و مراجع
 

 

 
 
 
   

حجم: 2.32 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 142

نوع فایل:pdf

تجهيزات پست (خطوط انتقال و توزيع )

admin بازدید : 825 یکشنبه 11 آبان 1393 نظرات (0)

پست محلی است که تجهیزات انتقال انرژی درآن نصب وتبدیل ولتاژ انجام می شودوبا استفاده از کلید ها امکان انجام مانورفراهم می شود درواقع کاراصلی پست مبدل ولتاژ یاعمل سویچینگ بوده که دربسیاری از پستها ترکیب دو حالت فوق دیده می شود. در خطوط انتقال DC چون تلفات ناشی از افت ولتاژ ندارد وتلفات توان انتقالی بسیار پایین بوده ودر پایداری شبکه قدرت نقش مهمّی دارند لذا اخیرا ُ این پستها مورد توجه قراردارند ازاین پستها بیشتردر ولتاژهای بالا (800 کیلو ولت وبالاتر) و در خطوط طولانی به علت پایین بودن تلفات انتقال استفاده می شود. درشبکهای انتقال DC درصورت استفاده ازنول زمین می توان انرژی الکتریکی دا توسط یک سیم به مصرف کننده انتقال داد.

   
دانلود - Download Link
حجم: 30 kB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 30

نوع فایل:word-doc

آرايش شينه بندي مناسب شبكه ايران با توجه به كاربردهاي مشخص

admin بازدید : 702 شنبه 10 آبان 1393 نظرات (0)

پست هاي انتقال انرژي با ولتاژ بالا، به منظور ارتباط شبكه سراسري و تبادل انرژي بين مراكز توليد و مراكز مصرف احداث مي گردند. اتصال الكتريكي فيدرهاي ورودي و خروجي به يكديگر در پست ها توسط شينه فشار قوي امكان پذير مي گردد و جريان حاصل از فيدرهاي ورودي در شينه سراسري با يكديگر جمع شده و در فيدرهاي خروجي توزيع مي گردند. به همين علت لازم است شينه ها از ظرفيت كافي جهت دريافت تم امي انرژي و توزيع آن برخوردار باشند . با بروز عيب در هر يك از فيدرها و تجهيزات آنان، جريان اتصالي از طريق بقيه فيدرها به سمت نقطه عيب برقرار گشته، جريان اتصالي حاصل از فيدرها در شين ه ها با يكديگر جمع شده، جريان عيب اصلي را تشكيل مي دهند . بدين ترتيب ضروري اس ت شينه ها، از مقاومت مكانيكي و الكتريكي كافي در قبال برقراري جريان عيب نيز برخوردار باشند.

   
دانلود - Download Link
حجم: 514 kB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 45

نوع فایل:word-doc

راهنماي فني بازرسي شبكه هاي توزيع،تاسيسات الكتريكي و تجهيزات دوار بكمك فن آوري گرمانگاري

admin بازدید : 707 پنجشنبه 08 آبان 1393 نظرات (0)

نوپا بودن بكارگيري فن آوري گرمانگاري در صنعت توزيع كشور و از طرف ديگر تاكيدي كه در حال حاضر در بهره گيري از اين فن آور ي وجود دارد موجب بروز برخي مشكلات و سوءتفاهم در باب چگونگي كيفيت فني فرآيند گرمانگاري نزد متخصصان و كارشناسان صنعت توزيع شده است . علي رغم وجود دستورالعملي در اين حوزه كه توسط دفتر نظارت بر توزيع معاونت هماهنگي توزيع توانير تهيه شده است نياز به تهيه راهنماي فني و توصيفي فرآيند گرمانگاري بوضوح احساس شده و مجلد حاضر تحت عنوان "راهنماي فني و توصيفي بازرسي شبكه هاي توزيع و تجهيزات دوار بكمك فن آوري گرمانگاري" با هدف هدايت صحيح فرآيند گرمانگاري در شبكه هاي توزيع و تاسيسات الكتريكي تهيه شده است . راهنماي حاضر تلفيقي از مطالب علمي تخصصي در زمينه گرمانگاري و تجربيات ويژه اين حوزه مي باشد و فرض بر اين قرار گرفته تا كاربران و بكار گيرندگان اين راهنما با مطالب پايه اي اين فن آوري آشنايي داشته و آموزش مقدماتي ذيربط را دريافت داشته اند . لذا راهنماي حاضر براي كاربران توصيف شده فوق مرجعي مناسب جهت افزايش قابليت و ارتقاء توانمندي تحليل تصاوير حرارتي خواهد بود كه منجر به ارتقاء بهره وري در سرمايه گذاري شركتهاي توزيع در حوزه فن آوري گرمانگاري شده و در نتيجه موجبات ارتق اء قابليت اطمينان شبكه هاي توزيع و تاسيسات الكتريكي را فراهم خواهد آورد .

   
دانلود - Download Link
حجم: 602 kB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 22

نوع فایل:pdf

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 356
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 33
  • بازدید امروز : 122
  • باردید دیروز : 58
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 556
  • بازدید ماه : 5,834
  • بازدید سال : 12,587
  • بازدید کلی : 709,731