loading...
سایت اطلاع رسانی صنعت برق ایران

موتور های ریپالسیونی

admin بازدید : 1111 شنبه 12 تير 1395 نظرات (0)

اساس کار این موتورها بر اساس دافعه ی مغناطیسی می باشد استاتور موتور های ریپالسیونی شبیه موتور القایی تکفاز است به عبارت دیگر سیم پیچ استاتور به جریان الکتریکی متناوب وصل می شود.

رتور این موتور شبیه موتور جریان مستقیم می باشد.پس می توان نتیجه گرفت که موتور ریپالسیونی هم شبیه موتور القایی و هم شبیه موتور DC است.

تفاوت موتور ریپالسیونی با موتور DC در چیست؟

در موتور های ریپالسیونی جاروبک ها در محل مالش با کموتاتور با یکدیگر وصل می شوند به عبارت دیگر  جاروبک ها اتصال کوتاه شده اند.


موتور های ریپالسیونی

 

 

این موتور ها در پمپ چاه های عمیق کاربرد دارند.در توان های 1/2 تا 15 اسب بخار طراحی و ساخته می شوند.

مزایا موتور های ریپالسیونی :

تغییرات وسیع در سرعت

گشتاور راه اندازی زیاد

جریان راه اندازی کم

معایب:

سر صدای این موتور زیاد است

تنظیم سرعت کم

ضریب  توان کم

جرقه های کلکتور زیاد

نیاز به تعمیر دوره ای کلکتور

گشتاور در این موتور برابر است با:
فرمول گشتاور

طبق این رابطه1- اگر محور جاروبک در امتداد قطب ها باشد گشتاور وارده صفر می شود و موتور کار نمی کند همچنین وقتی 2-محور جاروبک ها بر قطب ها عمود باشد ولتاژ های القا شده در رتور اثر یکدیگر را خنثی می کند و هیچ ولتاژی در جاروبک ها وجود نخواهد داشت و در نتیجه هیچ جریانی در رتور القا نشده و گشتاور راه اندازی صفر می شود.

گشتاور در موتور ریپالسیونی

پس موتور در کدام حالت کار خواهد کرد؟

برای اینکه موتور ریپالسیونی بتواند دوران کند باید زاویه بین محور مغناطیسی استاتور و رتور 20 تا 30 درجه انخاب شود.

طبق فرمول حداکثر تغییر زاویه جاروبک 45 درجه است.

تغییر جهت چرخش :

برای معکوس نمودن چرخش در موتور ریپالسیونی کافیست که وضعیت جاروبک ها را به طرف مخالف صفحه خنثی تغییر وضعییت دهیم.

صفحه خنثی صفحه ای است که در آن قطب اصلی وجود ندارد.

همچنین می توانید به طور مفصل تر در مقاله زیر در مورد موتور های ریپالسیونی بخوانید.

موتور های شراگ-ریشتر

admin بازدید : 1106 یکشنبه 06 تير 1395 نظرات (0)

موتور سه فاز شراگ ریشتر(Schrage Motors):این موتور مشابه یک موتور سه فاز رتور سیم پیچی شده است که تغییراتی به این شرح در آن داده شده است:

1)سیم پیچ سه فاز رتور موسوم به اولیه به واسطه سه رینگ و زغال به شبکه سه فاز وصل می شوند.

2)روی رتور علاوه بر سیم پیچ اولیه یک سیم پیچ DC (مانند آرمیچر ماشین DC ) هم پیچیده شده است (که ممکن است به صورت حلقوی ,موجی,..باشد)

3)روی استاتور سه سیم پیچ مشابه AC نصب شده است (سیم پیچ ثانویه )که از طریق سه جفت زغال به تیغه های کموتاتور متصل شده است .این سه جفت زغال به صورت همزمان قابل تنظیم اند ولی امتداد آنها با هم 120 درجه دارند.

نکته:طبق مطالب فوق الذکر در موتور شراگ ریشتر در روی رتور دو سیم بندی قرار دارد یک سیم بندی DC و یک سیم بندی سه فاز AC .

تصویر رتور موتور شراگ در زیر می توانید ببینید.

رتور موتور شراگ

در موتور شراگ ریشتر یک موتور کمکی به نام پیلوت موتور وجود دارد که وظیفه آن تنظیم همزمان زاویه زغال هاست.ساختمان موتور شراگ ریشتر طوری است که زغال ها می توانند زاویه منفی نیز داشته باشند.چنانچه زاویه بین دو زغال مربوط به یکی از سیم بندی های استاتور Y باشد داریم:

1)اگر  Y>0 باشد لغزش بزرگتر از صفر شده و موتور به صورت آسنکرون کار می کندو اصطلاحا به این حالت کاری حالت زیر سنکرون گویند.

2)اگر Y=0 لغزش صفر می شود یعنی موتور در سرعت سنکرون کار میکند و اصطلاحا به این حالت کاری حالت سنکرون گویند.

3) اگر Y<0 باشد لغزش منفی میشود لذا سرعت رتور بیشتر از سرعت میدان دوار استاتور می شود و اصطلاحا به این حالت کاری فوق سنکرون می گویند.

کاربرد موتور شراگ ریشتر:

ویژگی برجسته موتور شراگ ریشتر گستردگی محدوده کنترل سرعت آن است که حدود 0.4 تا 1.6 سرعت سنکرون است یعنی کنترل سرعت در محدوده سرعت سنکرون انجام میگیرد.مثلا برای موتور شراگ ریشتر دو قطبی در شبکه برق ایران بین 1200 تا 4800 دور در دقیقه است.

بیشتر کاربرد موتور شراگ ریشتر در دستگاه های چاپ و پرس ضربه ای است.

معایب موتور شراگ ریشتر:

مشکل موتور شراگ ریشتر مانند ماشین های DC مشکل کموتاسیون و جرقه زیر جاروبک ها است لذا سقف قدرت این موتور 80 KW تا 100 KW است.

موتور دالاندر

admin بازدید : 1476 یکشنبه 30 خرداد 1395 نظرات (0)

موتور دالاندر  (به انگلیسی: Dahlander motor) نوعی موتور الکتریکی القایی دوسرعته است که تغییر سرعت در آن بر پایهٔ تغییر تعداد قطب‌ها انجام می‌شود. اتصال دالاندر در این موتور باعث تغییر در تعداد قطب های سیم پیچی موتور می شود.

روش کنترل سرعت دالاندر یک روش بدون تلفات است که نسبت به روش‌های کنترل تعداد قطب دیگر، مانند استفاده از چند سیم‌پیچ مجزا، بهینه‌تر است، به این معنا که در روش سیم‌پیچ‌های مجزا از ظرفیت موتور به صورت کامل استفاده نمی‌شود و در هر یک از حالت‌های کار موتور، تنها نیمی از سیم‌پیچ‌های استاتور مورد استفاده قرار می‌گیرند در حالی که در سیم پیچی دالاندر از تمام سیم پیچ ها در هر دو حالت استفاده شده و در حالت قطب بیشتر که سرعت کاهش میابد باعث افزایش  گشتاور می شود.

مبنای عملکرد

در ماشین‌های آسنکرون، سرعت میدان سنکرون ماشین از رابطهٔ موتور دالاندر به دست می‌آید، که در آن ns سرعت سنکرون بر حسب بردقیقه، f فرکانس اصلی بر حسب هرتز و p شمار زوج‌قطب‌ها است. در عمل با توجه به وجود لغزش s، سرعت روتور از رابطهٔ موتور دالاندربه دست می‌آید. در نتیجه اگر ما تعداد قطب های ماشین را به وسیله تغییر در اتصال سیم پیچی تغییر دهیم یک تغییر سرعت گسسته در ماشین خواهیم داشت.

سه روش اتصال برای دالاندر:

دالاندر

مشخصه گشتاور دور در هریک از اتصالات:

دالاندر

مقایسه با دیگر روش‌های تغییر سرعت:

در اغلب مواردی که نیاز به استفاده از سرعت متغیر باشد، از ماشین‌های دی‌سی استفاده می‌شود. با این وجود کاربردهای خاصی وجود دارند که تنها دستیابی به چند سرعت معین و گسسته کفایت می‌کند، در این موارد استفاده از موتورهای قطب‌متغیر و چندسیم‌پیچه رایج است. از این میان، موتورهایی که تغییر قطب را با کمک سیم‌پیچ‌های مجزا انجام می‌دهند، حجم زیادی را در استاتور اشغال خواهند کرد. روش‌های مختلفی برای ایجاد موتورهای تک‌سیم‌پیچه‌ای که قطب و سرعت متغیر داشته باشند طراحی شده است؛ از میان آن‌هایی که نسبت دور ۱:۲ فراهم می‌کنند، موتور دالاندر به علت کمترپیچیده‌بودن چیدمان‌های کلیدزنی‌اش بیشترین کاربرد را یافته است. امروزه یک چیدمان نوین‌تر نیز که بر پایهٔ مدوله‌سازی دامنهٔ قطب کار می‌کند گسترش یافته است که از نظر تئوری اجازه می‌هد به هر نسبتی به غیر از نسبت ۲:۱ رایج نیز دست پیدا کنیم. این روش جدید به علت داشتن انعطاف‌پذیری و سادگی یکی از انتخاب‌های مطرح است.

اساس کار و تئوری موتور های القایی تکفاز

admin بازدید : 801 دوشنبه 24 خرداد 1395 نظرات (0)

همان طور که می دانیم موتورهای القایی تک فاز یک نقص جدی دارند . چون در سیم پیچی استاتور تنها یک فاز وجود دارد ، میدان مغناطیسی موتورالقایی تکفاز نمی چرخد . در عوض نوسان می کند ، یعنی بزرگ و کوچک می شود ، اما همیشه در یک امتداد باقی می ماند ، چون در استاتور میدان مغناطیسی دوار وجود ندارد ، موتور القایی تکفاز گشتاور راه اندازی ندارد .

 

این حقیقت را می توان به سادگی با آزمایش موتور در هنکامی که روتور آن ساکن است مشاهده کرد . شار استاتور ماشین ابتدا زیاد شده ، سپس کاهش می یابد ، اما همیشه در یک امتداد می ماند .

موتور تکفاز

چون میدان مغناطیسی استاتور نمی چرخد ، بین میدان استاتور و میله های روتور حرکت نسبی وجود ندارد پس هیچ ولتاژ القایی ناشی از حرکت نسبی در روتور وجود ندارد ، از روتور هیچ جریانی در اثر حرکت نسبی نمی گذرد و هیچ گشتاوری القا نمی شود . در واقع در اثر عمل ترانسفورماتوری (dØ/dt) ولتاژی که در میله های روتور القا می شود و چون میله ها اتصال کوتاه اند ، از روتور جریان می گذرد . اما میدان ناشی از جریان رتور با میدان مغناطیسی استاتور هم امتداد است ، و هیچ گشتاور برآیندی در روتور ایجاد نمی کند .

موتور تکفاز
فرمول
در شرایط سکون ، موتور مانند ترانسفورماتوری است که سیم پیچی ثانویه آن اتصال کوتاه شده است .
این حقیقت که موتورهای القایی تکفاز ذاتا گشتاور راه اندازی ندارند ، مانعی جدی در توسعه زودرس موتورهای القایی بود . هنگامی که موتورهای القایی در اواخر دهه ی 1880 و اوایل دهه ی 1890 ابداع شدند ، اولین سیستم های قدرت موجود تکفاز HZ – 133 بودند . با مواد و تکنولوژی قابل دسترسی آن زمان ، ساخت موتوری که خوب کار کند غیر ممکن بود . تا اواسط دهه ی1890 که سیستم سه فاز HZ – 25 توسعه یافت ، موتورهای القایی کاربرد عملی نیافتند . ولی با شروع گردش روتور در آن گشتاور القایی تولید می شود . دو نظریه برای توجیه این گشتاور در روتور در حال گردش وجود دارد :
1- نظریه ی میدان دو گانه گردان(لبلان)
2- نظریه ی میدان متقاطع
فرضیه ی میدان دوگانه گردان موتور القایی تکفاز
بر اساس این نظریه میدان مغناطیسی ساکن با دامنه متغییر را می توان به دو میدان مغناطیسی دوار با دامنه های برابر و جهت های مختلف هم ، تجزیه کرد. موتور القایی به هریک از این دو میدان مغناطیسی جداگانه پاسخ می دهد و گشتاور برآیند ماشین مجموع گشتاورهای ناشی از دو میدان است.
شکل زیر نشان می دهد که چگونه می توان میدان مغناطیسی نوسانی ساکن رابه دو میدان مغناطیسی دوار برابر و ناهم جهت تجزیه کرد .

موتور تکفاز
چگالی شار میدان مغناطیسی را با استفاده از رابطه ی زیر به دست می آید:
                                                                      (Bst=j(Bmax.cosωt                       
میدان مغناطیسی ساعتگرد را می توان به صورت زیر بیان کرد :

میدان مغناطیسی پادساعتگرد به صورت زیر است :
توجه کنید که جمع میدان مغناطیسی ساعتگرد و پادساعتگرد برابر میدان مغناطیسی ساکن Bs است :

در شکل زیر مشخصه ی گشتاور- سرعت موتور القایی سه  فاز در پاسخ به میدان مغناطیسی دوار تنها نشان داده شده است.

موتور تکفاز
موتور القایی تکفاز به هریک از دو میدان مغناطیسی دوار موجود پاسخ می دهد، پس گشتاور القایی برآیند موتور با اختلاف دو منحنی گشتاور – سرعت برابر است. گشتاور برآیند در شکل زیر نشان داده شده است.

موتور تکفاز
توجه کنید که در سرعت صفر هیچ گشتاور برآیندی وجود ندارد ، پس این موتور گشتاور راه اندازی ندارد.
مشخصه ی گشتاور – سرعت در شکل بالا توصیف دقیق گشتاور موتور تکفاز نیست. این منحنی از برهم نهی شدن دو مشخصه ی سه – فاز به دست آمد و ازاین حقیقت که در موتور تک فاز هر دو میدان به طور همزمان وجود دارند چشم پوشی شد.
اگر در حالی که موتور را وادار به چرخیدن در خلاف جهت میدان استاتور کرده ایم به آن توان اعمال می کنیم ، جریان های بسیار بزرگی از روتور می گذرد ، همنند شکل زیر
اما فرکانس روتور نیز خیلی بزرگ است ، که موجب می شود راکتانس روتور بسیار بیشتر از مفاومت اهمی آن باشد . به علت زیاد بودن راکتانس روتور ، جریان روتور نسبت به ولتاژ آن نزدیک به 90 درجه تاخیر داردو میدان مغناطیسی تولید شده توسط آن نزدیک 180 درجه با میدان مغناطیسی استاتور اختلاف دارد.
گشتاور القایی در موتور با سینوس زاویه بین دو میدان متناسب است، و سینوس یک زاویه  نزدیک 180 درجه عدد بسیار کوچکی است . گشتاور موتور بسیار کوچک است، و تنها به ازای جریان های بزرگ اثر زوایای میدان مغناطیسی  تا اندازه ای جبران می شود .
از سوی دیگر ، در موتور تک فاز هم میدان مغناطیسی پیشرو وجود دارد و هم میدان مغناطیسی پسرو ، و هردو در اثر یک جریان به وجود می آیند . هر یک از میدان های مغناطیسی پیشرو و پسرو درموتور قسمتی از ولتاژ کل استاتور را می سازند واز این جهت با هم سری هستند . چون هر دو میدان مغناطیسی وجود دارند ، میدان مغناطیسی پیشرو (که مقاومت موثر زیاد        را دارد) جریان استاتور را (که تولید کننده ی هردو میدان پیشرو و پسرو است) محدود می کند. چون جریان تامین کننده ی میدان مغناطیسی پسرو در استاتور به مقدار کوچکی محدود می شود و چون میدان مغناطیسی پسروی روتور ، زاویه ی بزرگی نسبت به میدان مغناطیسی پسرو استاتور دارد ، گشتاور ناشی از میدان های مغناطیسی پسرو در نزدیکی سرعت سنکرون بسیار کوچک است.
مشخصه ی دقیقتر گشتاور – سرعت موتور القایی تکفاز در شکل زیر آمده است
علاوه بر گشتاور برآیند متوسطی که در شکل بالا آمده است ، گشتاور نوساناتی ، با دو برابر فرکانس استاتور دارد. این نوسانات به این دلیل ایجاد می شود که در هر تناوب میدان های مغناطیسی پیشرو و پسرو دو بار از برابر هم عبور می کنند. هر چند مفدار متوسط  این گشتاور نوسانی صفر است . اما لرزش را زیاد می کند و موجب می شود که موتور القایی تک فاز از موتور سه فاز هم اندازه اش پر سرو صدا باشد. راهی برای حذف این نوسانات وجود ندارد ، چون توان لحظه ای ورودی مدار تک فاز همیشه شکل نوسانی دارد. طراح این ماشین باید این لرزش ذاتی را در طرح مکانیکی موتورهای تکفاز در نظر بگیرد.
نظریه ی میدان متقاطع موتورهای القایی تکفاز
در نظریه ی میدان متقاطع به موتورهای القایی از دیدگاه دیگری نگریسته می شود . این نظریه با ولتاژ ها و جریان هایی که میدان مغناطیسی ساکن استاتور می تواند در میله های روتور درحال دوران القا کند سرو کار دارد.
یک موتور القایی تکفاز را در نظر بگیرید که روتور آن به کمک یک وسیله ی خارجی سرعت گرفته است. شکل زیر چنین موتوری را نشان می دهد
در میله های این موتور ولتاژهایی القا می شود ، ماکزیمم این ولتاژ در سیم پیچی هایی که از برابر سیم پیچی های استاتور می گذرند القا می شود . این ولتاژها در روتور جریان ایجاد می کنند ،اما چون راکتانس روتور زیاد است ، جریان تقریبا 90 درجه نسبت به ولتاژ پسفاز است. چون روتور تقریبا با سرعت سنکرون می گردد ، این تاخیر 90 درجه ای جریان یک اختلاف زاویه ای تقریبا 90 درجه ای بین صفحه ی حداکثر ولتاژ روتور و صفحه ی حداکثر جریان ایجاد می کند .
شکل زیر میدان مغناطیسی حاصل در روتور را نشان می دهد
به علت تلفات درون روتور ، میدان مغناطیسی روتور تا حدی کوچکتر از میدان مغناطیسی استاتور است، اما هم از نظر مکانی و هم از نظر زمانی نزدیک به 90 درجه با هم اختلاف دارند . اگر این دو میدان مغناطیسی را در زمان های مختلف به هم جمع کنیم ، می بینیم که میدان مغناطیسی کل موتور در جهت پادساعتگرد دوران می کند ، مانند شکل زیر :
به علت وجود یک میدان مغناطیسی دوار ، موتور القایی گشتاور خالصی را در جهت حرکت ایجاد می کند واین گشتاور موجب ادامه گردش روتور می شود .
اگر موتور از اول در جهت ساعتگرد چرخانده شده بود ، گشتاور حاصل ساعتگرد می بود ، وباز ادامه ی گردش روتور راسبب می شد

موتور فاز شکسته یا راه انداز مقاومتی

admin بازدید : 622 جمعه 21 خرداد 1395 نظرات (0)

موتورهای فاز- شکسته
موتور فاز-  شکسته موتور القایی تکفازی است که دو سیم پیچی استاتور دارد, سیم پیچی اصلی (M) و سیم پیچی کمکی راه اندازی (A)  همانند شکل زیر :

مدار فاز شکسته

این دو سیم پیچی در استاتور 90 درجه ی الکتریکی از هم فاصله دارند , و سیم پیچی کمکی به صورتی طراحی شده که در سرعت معینی به وسیله ی کلید گریز از مرکز از مدار خارج می شود . طرح سیم پیچ کمکی طوری است که نسبت مفاومت به راکتانس آن بیشتر از سیم پیچی اصلی است , به طوری که فاز جریان سیم پیچی کمکی از فاز جریان سیم پیچی اصلی جلوتر است. معمولا این نسبت  R/X  بزرگتر با استفاده از سیم های نازک تر در سیم پیچی کمکی به وجود می آید . به کار بردن سیم های نازک تر در سیم پیچی کمکی از این جهت مجاز است که این سیم پیچی تنها در راه اندازی به کار می رود و همیشه حامل جریان نیست .
چون جریان سیم پیچی کمکی نسبت به جریان سیم پیچی اصلی پیشفاز است , میدان مغناطیسی BA قبل از میدان مغناطیسی اصلی BM به ماکزیمم می رسد . چون ابتدا BA  ماکزیمم می شود و بعد BM , میدانت مغناطیسی در جهت پاد ساعتگرد می چرخد . به عبارت دیگر , سیم پیچی کمکی باعث می شود که یکی از دو میدان مغناطیسی دوار و ناهم جهت استاتور از دیگری بزرگتر شود و گشتاور راه اندازی خالص دیگر صفر نباشد .

موتور فاز شکسته

مشخصه ی گشتاور-  سرعت موتور فاز شکسته به صورت زیر می باشد :

گشتاور سرعت فاز شکسته
در شکل زیر نمودار برش خورده یک موتور فاز- شکسته نشان داده شده است. سیم پیچی اصلی و کمکی را به سادگی می توان دید ( سیم پیچی های کمکی سیم های نازک تر دارند ),  کلید گریز از مرکز که هنگام رسیدن موتور به سرعت کار عادی سیم پیچ کمکی را از مدار قطع ( خارج ) می کند نیز در شکل دیده می شود.

موتور برش خورده فاز شکسته
درموتورهای القایی فاز- شکسته جریان سیم پیچی کمکی همواره قبل از جریان سیم پیچی اصلی ماکزیمم می شود , جهت چرخش موتور به این بستگی دارد که زاویه ی فضایی میدان مغناطیسی سیم پیچی کمکی 90درجه جلوتر یا 90 درجه عقب تر از زاویه ی میدان مغناطیسی اصلی قرار گرفته باشد. چون تنها با تعویض  اتصالات سیم پیچی کمکی می توان این زاویه را تغییر داد , جهت چرخش موتور را می توان با جابه جا کردن اتصالات سیم پیچی کمکی عکس کرد, بی ان که سیم پیچی اصلی تغییر داده شود.
کاربرد موتورهای فاز- شکسته
گشتاور راه اندازی موتورهای فاز- شکسته متوسط و جریان راه اندازی آنها نسبتا کم است. این موتورها در کاربردهایی نظیر پنکه , دمنده ها و پمپ های گریز از مرکز , که گشتاور راه اندازی خیلی زیادی لازم ندارند  به کار میروند . این موتورها دراندازه های کمتر از یک اسب بخار یافت می شوند و کاملا ارزان قیمت هستند.

راهنمایی انتخاب وسفارش الکتروموتور

admin بازدید : 706 دوشنبه 27 ارديبهشت 1395 نظرات (0)

راهنمایی انتخاب وسفارش الکتروموتور

انتخاب صحیح الکتروموتوریکی ازضروری ترین امورمهندسی درهرواحد صنعتی می باشد .لذا در این جا سعی براین داریم تا صنعتگران عزیزرابانحوه صحیح جمع آوری اطلاعات یک الکتروموتور جهت انتخاب وسفارش آن آشنانماییم:

الف) محل کارکرد الکتروموتور: لازم است اطلاعات دقیقی ازمحل کارالکتروموتور راطبق جدول ذیل آماده نماییم.

 

ارتفاع محل کارکرد از سطح دریای آزاد      m
حداقل وحداکثردمای محیط کارکرد       c⁰
  حداکثررطوبت محل کارکرد       %

 

ب)اطلاعات عمومی الکتروموتور: ابتدا می بایست مشخص نمود که الکتروموتور مورد نیاز برای یک پروژه جدید باطراحی جدید مصرف خواهد شد یا برای جایگزینی یک الکتروموتور قدیمی پس ازتعیین آن اطلاعات راطبق جدول ذیل جمع آوری نمایید :

 

 

اطلاعات فنی تجهیزاتی که میبایست توسط الکتروموترو گردانده شوند

 

 

مثال: منحنی گشتاور

 

 

الکتروموتور برای طراحی جدید

 

 

اطلاعات موتوری که قبلا کارمیکرده است مثال:

برند الکتروموتور سابق

تیپ الکتروموتور سابق

سریال مندرج روی پلاک الکتروموتور سابق

سال تولید الکتروموتور سابق

استاندار طراحی وساخت الکتروموتور سابق

تصویر پلاک الکتروموتور سابق

کاتالوگ ونقشه فنی الکتروموتورسابق

 

 

 

الکتروموتور برای جایگزینی

 

 

 

اطلاعات عمومی الکتروموتور مورد نیاز:

Motor with squirrel cage rotor موتوربارتور قفس سنجابی
Motor with slip-ring rotor موتور با رتور سیم پیچی شده
genrators ژنراتور
Single phase motor موتور تکفاز
Inverter feeding motors موتور مناسب برای کنترل دور
Pole changing motors موتورهای چند سرعته
Explosion proof EEX e eموتورهای ضدانفجارکلاس
Explosion proof EEx na nAموتورهای ضدانفجارکلاس
Explosion proof EEx de/d  de یا dموتورهای ضد انفجار کلاس
Roller table motors موتورهای میزهای غلطکی
Break motors موتورهای ترمز دار
Marine motors موتورهای دریایی
Fan motors موتورهای فن دار
Motors for fire and smoke موتورهای مناسب برای محیط های آتش ودود

اطلاعات تخصصی الکتروموتور

1.rated power قدرت KW
2.service duty نظام کاری S1…S2
3.voitage ولتاژکاری شبکه V
4.current جریان شبکه I
5. freguency فرکانس شبکه F/Z
6.voltage variation نوسانات ولتاژ %
7.freguency  variation نوسنات فرکانس %
8.number of pole تعداد قطب
9. rated speed سرعت دورانی Rpm
10.efficiency راندمان %
11.degree of protection درجه حفاظتی Ip
12.insulation class کلاس حرارتی
13.type of constriction نحوه نصب
14.type of cooling سیستم خنک کننده c….
15.noise level سطح صدا Db
16.direction of rotation جهت چرخش
17.type of connection نحوه اتصال
18.terminal box position محل نصب ترمینال
19.bearing type نوع بلبرینگ
20.painting color رنگ مورد نظر Ral
21.windoing sensor حسگر سیم پیچ
22.bearing sensor حسگر بلبرینگ
23.space heater گرم کن داخلی
24.weight وزن kg
25.test انواع تست  

  کلاس حراتی

افزایش بیش از حد دما می تواند بر روی خواص مکانیکی و عایقی مواد تاثیر بگذارد . از این رو در

ماشینهای الکتریکی باید حداکثر دمای مجاز ماشین تعیین شود . کلاس حرارتی ماشین توسط یک علامت

contclass یا isolخاص معرفی می شود :

جدول زیر علامت کلاسهای حرارتی مختلف و حداکثر دمای مجاز را برای هر حالت نشان می دهد.

د راینجا لازم به یاد آوری است که دمای ذکر شده در جدول ، حداکثر مجاز می باشد و منظور، حرارت

ایجاد شده در اثر کارکرد موتور نیست بلکه دمای 40 درجه سانتیگراد محیطی نیز در آن تاثیر دارد.

مثلا یک موتور با کلاس  A  که حداکثر 150 سانتیگراد را تحمل میکند اگر در محیطی کار کند که

دمای آن محیط 40 درجه سانتیگراد باشد در اثر کارکرد موتور دمای آن باید 65 درجه سانتیگراد

افزایش یابد زیرا:   ⁰ 40+65=105C

ماکسیمم حرارت سیم پیچ ها

درجه حفاظتی

در خصوص درجه حفاظتی یک الکترو موتور که باIP  نمایش داده می شود می بایست یاد آوری نمود

که عدد  اول پشت   P   درجه حفاظت در مقابل اجسام جامد خارجی و عدد دوم درجه حفاظت  در مقابل

نفوذ آب را نشان می دهد .

جدول های زیر درجات مختلف را بیان میکنند .

 

IPجدول مربوط به اولین عدد پشت

 

شرح وعلامت مشخصه

 

                 مفهوم اولین عدد
بدون حفاظت در برابر تماس اشخاص واشیا، خارجی بدون حفاظت 0
حفاظت در مقابل تماس اتفاقی اشخاص واشیا، با قطر بزرگتر از 50 میلیمتر حفاظت در برابر اشیا، خارجی بزرگ 1
حفاظت دربرار تماس انگشت باقسمتهای تحت ولتاژ ومتحرک ونفوذ اشیا،باقطر12میلیمتر حفاظت دربرابراشیا، کوچک 2
حفاظت درمقابل اشیا،باقطربزرگتراز2.5میلیمتر حفاظت دربرابر اشیا،کوچک 3
حفاظت درمقابل اشیا،باقطربزرگترازیک میلیمتر حفاظت دربرابراشیا،ریز 4
حفاظت درمقابل نفوذ گرد وخاک به قسمتهای آسیب پذیر حفاظت دربرابرنفوذ گردوغبار 5
حفاظت کامل دربرابر گرد وغبار حفاظت دربرابرنفوذگردوغبار 6

 

IPجدول مربوط به دومین عدد پشت

 

شرح وعلامت مشخصه

 

                 مفهوم دومین عدد
بدون حفاظت در برابر تماس اشخاص واشیا، خارجی بدون حفاظت 0
علامت مشخصه حفاظت درمقابل نفوذ قطرات آب عمومی 1
با زاویه 15 درجه نسبت به خط عمود حفاظت درمقابل نفوذ قطرات آب مایل 2
بازاویه 60 درجه به خط عمود حفاظت درمقابل پریدن آب 3
درتمام جهات حفاظت درمقابل پاشیدن آب 4
درتمام جهات حفاظت درمقابل پاشیدن شعاعی آب 5
بدون فشار حفاظت دربرابربالا آمدن آب 6
تحت فشاروزمان محدود حفاظت دربرابرفروبردن درآب 7
تحت فشاروزمان محدود حفاظت دربرابرغوطه وربودن درآب 8

دیزل ژنراتور

admin بازدید : 767 شنبه 18 ارديبهشت 1395 نظرات (0)

دیزل ژنراتور چیست:

دیزل ژنراتور همانطور که از نام آن هم مشخص است یک مجموعه شامل یک موتور با سوخت  دیزل و یک ژنراتور الکتریکی به عنوان قطعات اصلی و قطعاتی دیگر همچون شاسی ,تابلو کنترل, و… به عنوان تجهیزات کمکی می باشد .

کاربرد های دیزل ژنراتور:

دیزل ژنراتور در مکان هایی استفاده می شود که به برق شبکه دسترسی ندارند یا هزینه استفاده از برق شبکه برای آنها گران تمام می شود همچنین در مواردی که نیاز به برق اضطراری باشد مورد استفاه قرار میگیرد.

انواع دیزل ژنراتور از لحاظ سوخت مصرفی:

گازوئیل سوز
گازسوز
دوگانه سوز

انواع دیزل ژنراتور از لحاظ توان:

اندازه و سایز دیزل ژنراتور ها براساس توان خروجی متفاوت می باشد بر این اساس معمولا ژنراتور هایی با توان 1 تا 20 کیلو ولت آمپر برای مصارف کوچک همچون فروشگاه ها ,منازل  و ادارجات -2000 کیلو وات تا 2 مگا وات برای مجموعه های بزرگ و کارخانه ها مورد استفاده قرار میگیرد همچنین ژنراتور های 5 مگاوت به بالا درایستگاه های کوچک تولید برق استفاده می شوند که به صورت جدا دیزل و ژنراتور حمل می شوند و در محل مونتاژ می شوند.

اجزای تشکیل دهنده یک دیزل ژنراتور:

 

تجهیزات دیزل ژنراتور

1) موتور : توان مکانیکی جهت چرخش ژنراتور توسط موتور تامین می شود.
2) ژنراتور: وظیفه تبدیل انرژی حرکتی موتور به الکتریسیته وظیفه ژنراتور است.
3) مخزن سوخت ژنراتور: سوخت ژنراتور در این بخش ذخیره می شود و حجم مخزن بستگی به نوع ژنراتور دارد.
4) رگولاتور ولتاژ: ولتاژ خروجی ژنراتور را تنظیم می کند
5) سیستم خنک کننده: اجزای ولتاژ دیزل ژنراتور نیاز به خنک کردن مداوم دارند که سیستم خنک کننده این وظیفه را عهده دار است

6) سیستم روغن ژنراتور:  وظیفه روغن کاری مداوم قسمت های مکانیکی برای کاهش نیروی وارد بر این بخش ها و افزایش طول عمر قطعات را بر عهده دارد.
7) شارژر باتری: وظیفه شارژ باتری به عهده این قسمت است.
8) سیستم کنترل: وظیفه کنترل الکتریکی اجزای دیزل ژنراتور به عهده این قسمت است.
9)شاسی: بخش است که تمام قطعات بر روی آن سوار می شوند.

10) سیستم اگزوز: این بخش وظیفه خروج دودهای سمی تولید شده توسط دیزل ژنراتور را به عهده دارد.

مارک های متداول و مطرح موتور و ژنراتور :

 

دیزل ژنراتور

سیستم ارت و صاعقه گیر (2)

admin بازدید : 971 یکشنبه 12 ارديبهشت 1395 نظرات (0)

محاسبه مقاومت الکترود زمین

1-میل سطحی:

این میل تشکیل شده از یک یا چند سیم مفتولی یا تسمه و یا طناب فولادی روی اندود که در عمق کم (حدود 50 سانت متر تا 100 سانتی متر) در زمین چال می شود. وممکن است به صورت ساده (خطی),اشعه ای (پنجه ای ),کمربندی,غربالی ویا ترکیبی از آن ها باشد.

طول یا ابعاد میل سطحی بستگی به مقدار گسترده مورد نیاز دارد.

مقاومت گسترده میل سطحی ساده (خطی) را می توان در شرایطی که زمین تا سطح میل یخ زده باشد اگر رابطه زیر را محاسبه کرد:

مقاومت گسترده میل گرد ساده بر حسب اهم R

قطر میل برحسب متر d:طول میل برحسب متر و L

استفاده شود در رابطه فوق bاگر ازمیل تسمه ای به پهنای

مثال: یک میل سطحی از تسمه  تخت فلزی بطول  L=100m وپهنای  b=2 cmکه در عمق یک متری زمین یک متری زمین چال شده است در صورتیکه مقاومت مخصوص زمین  .mΩp=100  باشد برابر با

در صورتیکه سطح مقطع میل سطحی از 100 سانتی متر مربع بزرگتر باشد.میتوان برای تعیین مقاومت گسترده میل از رابطه ساده روبرو استفاده کرد

میل سطحی بهتر است کاملا صاف و افقی در زمین قرار گیرد و در صورتیکه میل دارای انشعاب هایی می باشد (مثل پنجه ای )باید بخاطر جلوگیری از اثر متقابل اشعه ها بر یک دیگر زاویه  بین اشعه ها از 60 درجه کمتر نشود.به عبارت دیگر تعداد اشعه ها نباید از 6 عدد تجاوز کند . معمولا در پست های فشار قوی از 4 اشعه با زاویه 90درجهاستفاده می شود

در این صورت مقاومت  گسترده میل از رابطه زیر بدست می آید.

اگر از میل غربالی یا توری استفاده می شود.بهتر است که عرض توری حداقل برابر صفرنصف طول باشد.

متناسب با خانه های غربال برابر است با K   طول و عرض میل غربالی است و فاکتور B,L  و

2-میل عمقی :

این میل که در اعماق زمین چال می شود بر دو نوع است.میل میله ای و میل صفحه ای.

الف: میل میله ای :

که تشکیل شده از یک میله .لوله- یا هر پروفایل دیگری از آهن سفید که بطور عمودی در زمین کوبیده می شود و طول و تعدادی  آن بستگی به مقاومت گسترده لازم دارد. مقاومت گسترده یک میل میله ای بر حسب اهم برابر است با

که

قطر لوله یا مفتول برحسب متر می باشدD طول میل برحسب متر                                                     h

ب) میل صفحه ای

میله صفحه ای از ورق آن روی اندود(آهن سفید)ویا مسی به ضخامت 3 میلی متر تشکیل شده و بطور عمودی در زمین چال می شود.

می باشد .5m×1m ویا 1m×1m ابعاد آن متناسب با مقاومت گسترده لازم

در موقع قرار دادن صفحه در زمین باید دقت کرد که لبه بالای صفحه حداقل یک متر زیر سطح زمین قرار گیرد. در این صورت مقاومت گسترده میل صفحه ای برابر است

عرض صفحه است A که در آن

ج)الکترود گرافیکی:

الکترود های ارتقاء یافته برای خاک های کم رسانا و هدایت الکتریکی پایین (الکترود گرافیتی ) .گرافیت به علت خاصیت انتقال حرارتی و الکتریکی بالا در برابر مواد شیمیایی غیرقابل آسیب با خنثی عمل می کند.وبعنوان الکترود زمین خوب عمل می نماید.(به علت قابلیت نفوذ یکنواخت آن درون صخره های سنگی ).این الکترود نوعی هسته ی گرافیکی سخت است که بایک لایه املاح (نمک) وپودر گرافیت اطرافش پوشانده شده است ودر عین حال مانع وارد شدن آسیب های مکانیکی در حین نقل وانتقال یا نصب می شود ونیز رسانای الکترود ا بالا می برد.

همین عملکرد در مورد نفوذ پذیری مورد استفاده قرار می گیرد.میله اتصال تست نصب شده درون چاه ارت توسط سیم مسی به قطر 8-10 میلیمتر وبا تسمه  مسی به ابعاد2×30میلیمتر محکم می شود. جهت افزایش دوام وکارایی الکتود گرافیتی .گودال می بایست از خاک گرافیت و پودر خاص گرافیت جهت اتصال زمینی پر شود.

روش های اتصال سیم ارت به زمین

روش کوبیدنی (میله ای- الکترودی)

روش کوبیدنی

 

این روش بیشتر در مکان های که باعث سست بودن خاک و امکان کندن چاه نباشد می توان الکترود را در زمین کوبید در این روش چون امکان کوبیدن یک میله بلند مثلا 10یا 15  متری مشکل است از چند میله کوتاه  که به صورت دایره ای وبه فاصله حداقل 2.5 تا 3 متر می باشد کوبیده و در نهایت آنها ا به صورت موازی به هم اتصال داد.

روش دفنی :

از این روش در زمین هایی که حفر چاه ویا دفن کردن هادی امکان داشته باشد استفاده می شود. وبه دو صورت سطحی و عمقی می باشد.

استفاده از چاه ارت(صفحه ای-مشبک-کلافی)

سطحی که بیشتر در زمین های مردابی ویا به صورت کانال روی زمین (تسمه ای ,پاغازی,سیم خوابیده شده)در این موارد عمیق دفن معمولا 0.5 متر انتخاب می شود

سیم اتصال زمین سیار

از این روش بیشتر در هنگام  کار بر روی شبکه هوایی استفاده می کنند

اتصال زمین های سیار باید از سیم های لخت مسی افشان وقابل انعطاف ساخته شده باشند.ودارای استقامت حرارتی لازم جهت اتصال کوتاه باشند.

سطح مقطع سیم اتصال زمین سیاراز فرمول زیر بدست می آید

حداکثر جریان پایدار اتصال کوتاه دستگاه برحسب آمپر I  سطح مقطع هادی برحسب میلیمتر مربع        s

بیشترین زمان عملکرد رله های دستگاه برحسب ثانیه که به هرحال سطح مقطع مذکور نباید از 25میلیمتر مربع کمتر باشد T

تمام هادی های اتصال زمین سیار (جهت  اتصال کوتاه تمام فاز ها و وصل به سیستم زمین) باید دارای گیره های مخصوص باشد.

1-مجموعه اتصال زمین سیار باید شماره گذاری شوند و درمحل مشخص نگهداری شوند.(به علت اینکه در پایان کار یا در موقع تعمیر اجزایی فراموش نشود)

2- قطع و وصل کردن سکسیونرهای اتصال زمین  و همچنین اتصال سیار باید طبق نقشه اجرایی انجام شود.

3- باز وبست کردن اتصال زمینهای سیار در ایستگاه های با ولتاژبالای 1000ولت باید توسط دو نفر انجام پذیرد.

4- بستن اتصال زمین سیار را بایستی بلافاصله پس از کنترل نبودن ولتاژانجام داد.

شرایط انتخاب میله ها:

درانتخاب نوع میله ها باید به مواد موجود درخاک توجه کرد و آنگاه درمورد گالوانیزه بودن ویا دارای روکش دار بودن ونوع فولادی و….. توجه داشت

مشکلات میله ها:

مشکلات استفاده از الکترود های میله ای عبارت است از

3_کوبیدن آن ها در داخل زمین مخصوصا زمانی که بخواهیم تعداد بیشترویا به طول بزرگ تر در زمین بکوبیم.

4_خورندگی و پوسیدگی آنها باگذشت زمان

5_اثرات املاح و مواد شیمیایی موجود در خاک بر روی آنها

انواع صفحه ها:

صفحات معمولا قبلا از جنس آهن وبعد ها ازجنس مس و گاها” از صفحات  مسی روکش داده شده بابعضی ازآلیاژها استفاده می شود.

روش اتصال سیم به صفحه:

سیم ارت را به روش های ذیل به صفحه اتصال دهند.

1_در گوشه هاو یا در وسط صفحه سوراخی تعبیه می کنند وبعد سیم ارت را به صورت کمربندی از سوراخ گوشه ها عبور داده وبعد در سوراخ وسطی به پیچ و مهره محکم به صفحه می بندند.(باید توجه کرد که برای جلوگیری کردن از خوردگی به دلیل خاصیت قطبی بودن دو فلز مختلف باید جنس پیچ ها از جنس صفحه باشد)

2_محل اتصال بین صفحه وسیم را جوش مخصوص می دهند.

روش های قرار دادن صفحه در چاه:

صفحه را می توان به دو صورت در داخل چاه قرار داد.

1_به صورت عمودی :که بهترین روش می باشد به دلیل اینکه هر دو طرف صفحه همیشه به یک اندازه باخاک در تماس است.

2_به صورت افقی: دراین روش چون نمک ویا ذغال سنگ با گذشت زمان حل می شوند.و درزیر صفحه حفره ای کوچک تشکیل شده و مقاومت آن قسمت زیاد می شود ودر تماس کمی با خاک قرار می گیرد.به همین دلیل از این روش در زمانی که ازنمک و ذغال بکار می رود کمتر استفاده می کنند.

محاسبه تعداد چاه ارت

برای محاسبه تعداد چاه های اتصال زمین لازم است مقاوت حداکثر مجاز سیستم اتصال زمین با الکترود مشخص را از رابطه زیر بدست آورد.

مقاومت هر چاه اتصال زمین برحسب اهمR

مقاومت مخصوص اکتریکی زمین برحسبƿ

قطر الکترود مورد نظر برحسب سانتی مترD

طول الکترود مورد نظر برحسب سانتی مترL

روش پرکردن چاه ارت

چاه ارت را به سه روش می توان پر کرد

  1. بااستفاده از نمک وذغال به صورت لایه لایه (وش سنتی)
  2. بااستفاده از نمک وذغال به صورت مخلوط (روش سنتی)
  3. با استفاده از مواد مخصوص و کاهنده مقاومت زمین(که اخیرا رایج پیدا کده است)

روش کاهش مقاومت  چاه ارت

1-  بااستفاده از موادی که ضریب هدایت آنها بیشتر ا نمک وذغال است

2- با استفاده از حفظ رطوبت خاک

روش های حفظ رطوبت و جلوگیری از افزایش مقاومت چاه

_ احداث چاه در باغچه و محل های چمن کاری شده

_ احداث چاه در زیر ویا نزدیکی ناودانی آب باران

_ قرار دادن اولیه پلیکا به صورت مورب وپر از ماسه و سوراخ دار در داخل چاه

انواع کار برد های چاه ارت

1_  حفاظتی

2_  اکتریکی

2.1_ رعد وبرق

2.2_ میدانهای مغناطیس

 

چاه ارت

شکل کلی چاه ارت 

 

چاه ارت

 

 

چاه ارت

 

جهت جلوگیری از بارهای اضافی ومخرب روی سیستم برقی,سیستم زمین یا ارت باید برقدار شود دراین سیستم,نول واقع یه چاه ارت توسط کابل مسی مرتبط می شود شرایط ایجاد ارت استاندارد به صورت ذیل می باشد:

1_حفر چاه تا رسیدن به خاک نم دار بایستی انجام شود

2_پودر ذغال و نمک (کلیرید سدیم) به نسبت یک به دو (هرکیلو گرم ذغال دوکیلو گرم نمک) به مقدار 40کیلوگرم درچاه ریخته شود (این مواد با مقاومت خاک نسبت عکس دارند وکم وزیاد کردن این مواد مقاومت خاک را زیاد ویا کم می گرداند)

3_صفحه ی مسی به اندازه 50×50 سانتی متر وبه قطر 1 سانتی متر به صورت تیغه ای (عمودی)روی نمک وذغال قرار می گیرد.

4_ سیم مسی به قطر 50میلیمتر توسط کابلشو مسی وپیچ ومهره مخصوص از جنس مس جهت جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی به صفحه مسی متصل شود.

5_لوله پلیکا به قطر 4ا 6 سانتی متر در کنار ویا بصورت مورب در چاه قرارمی گیرد.لازم به توجه است.سوراخهای متعددی در بدنه لوله ها ایجاد شده تا اطراف لوله وچاه را مرطوب گداند.

6_در پایان نیز چاه باخاک رس و نرم پر می شود.

7_مقاومت چاه بااستفاده از دستگاه ارت سنج باید زیر 2 اهم باشد.

انواع مواد کاهش دهنده مقاومت چاه

1.لوم

2.مارکونیت

3.ماده سان ارت

4.بنتونیت

الف) بنتونیت میکرونیزه

ب) بنتونیت اکتیب دار

5.خاکستر سفی

GMI.6

  1. ژل افزاینده هدایت الکتریکی
  2. مواد صاعقه گیر زمین
  3. مواد کاهنده مقاومت الکتریکی زمین

MEG .10مواد ازاینده اثر زمین

GEM.11

12.خاک کاهنده مقاومت زمین

13.پودر هادی الکترسیته (رسانا)

AZP.14 مواد کاهنده مقاومت الکتریکی زمین آذر پاد

16.تونسیل ارت مخصوص چاه ارت

17. نمک و ذغال خاک ذغال موزاک خاک ذغال پود_ نمک

 _نمک صنعتی

 _نمک شکری

 _نمک شکلاتی

ترانسفورماتور های سه فاز

admin بازدید : 829 سه شنبه 24 فروردين 1395 نظرات (0)

ترانسفورماتور های سه فاز

امروزه در اکثر نیروگاه های دنیا ژنراتورهای  سه فاز وظیفه تولید انرژی الکتریکی را به عهده دارند. همچنین خطوط انتقال انرژی از نیروگاه تا مراکز بار وظیفه انتقال انرژی الکتریکی را به دوش می کشند.لذا نیاز به ترانسفورماتورهای سه فاز برای افزایش یا کاهش ولتاژ در طول مسیر نیروگاه تا بار به شدت احساس می شود. ترانسفورماتور های سه فاز از نظر ساختمان ظاهری بر دونوع اند:

1- ترانسفور ماتور های سه فاز سه پارچه که از سه ترانسفورماتور تک فاز تشکیل شده اند.

2- ترانسفورماتور های سه فاز یک پارچه که حاوی یک هسته مشترک می باشد.

ترانسفورماتور های سه فاز سه پارچه

این گونه ترانسفورماتورها از سه ترانسفورماتور تک فاز که هریک حاوی دو سیم پیچ ویک هسته می باشد, تشکیل شده اند. لذا با سه سیم پیچ اولیه وسه سیم پیچ ثانویه روبه رو هستیم و می توان آنها را به طریق زیر به هم مرتبط ساخت:

الف: اتصال Υ_Υ که سه سیم پیچ اولیه به صورت ستاره وسه سیم پیچ ثانویه نیز به صورت ستاره به هم وصل اند. وبه این اتصال   لفظ اتصال ستاره _ ستاره نیز اطلاق می گردد.

ب: اتصال Δ – Δ یا اتصال مثلث – مثلث که سیم پیچ های اولیه به صورت مثلث و سیم پیچ های ثانویه نیز به صورت مثلث به هم وصل می شوند.

ج: اتصال Δ – Υ یا اتصال ستاره – مثلث در این اتصال سیم پیچ های اولیه به صورت ستاره و سیم پیچ های ثانویه به صورت مثلث به هم وصل می شوند.

د: اتصال Υ – Δ یا اتصال مثلث – ستاره در ان اتصال سیم پیچ های اولیه به صورت مثلث و سیم پیچ های ثانویه به صورت ستاره به هم وصل می شوند.

شکل (1 و 2-17) یک ترانسفورماتور سه فاز سه پارچه را با اتصال  Δ –Υ نشان می دهد و شکل (2 و 2-17) شمای بهتری از این وضعیت را بنمایش می گذارد. در شکل ( 2و 2-17) سیم پیچ های موازی در دو سمت اولیه و ثانویه مربوط به یک تانسفورماتور تک فاز است. در شکل (2 و 2-17) ولتاژها و جریان ها بخوبی نشان داده شده اند و باید گفت نسبت دورها یا نسبت   تبدیل (ɑ) برابر    می باشد. باید دانست N1 و N2 تعداد دور سیم پیچ های اولیه و ثانویه هر ترانسورماتور تک فاز است. شکل های Υ – Δ , Δ _ Δ ,Υ_ Υ را به نمایش می گذا رند. گفتنی است:

(توان ظاهری هرترانسفورماتور تک فاز)×3 =توان ظاهری ترانسفوماتور سه فاز سه پارچه

لازم به تذکراست که ولتاژ ها و جریان سیم پیچ های ترانسفورماتور سه فاز سه پارچه باتوجه به اتصالات Υ و Δ سیم پیچ ها تعیین می شود. نکته مهم این است که:

الف: ترانسفورماتور Δ _ Υ هنگام کاهش ولتاژ فشار قوی مورد استفاده قرار می گیرند.زیر نقطه خنثی در سمت فشار قوی (HV) را می توان زمین نمود که در اکثر مواقع نته مطلوبی است. علت این امر این است که اتصال ستاره (Y) به سمت فشار قوی وصل است.

ب: ترانسفورماتور Y_ Δ در نیروگاه ها جهت افزایش ولتاژ ژنراتور به ولتاژ فشار قوی نصب می شود زیرا دوباره سمت ستاره (Y) به ولتاژ قوی وصل است و امکان زمین کردن نقطه خنثی در سمت فشار قوی میسر است. همچنین در سیستم های توزیع فشارضعیف جهت مصارف خانگی , تجاری و صنعتی از ترانسفورماتور Υ_ Δ استفاده می شود. زیرا برخی از مشترکین به برق سه فاز و برخی دیگر به برق تک فاز نیاز دارند.

ج: مزیت اتصال Δ _ Δ آن است که یکی از ترانسفورماتور های تکفاز را می توان برای تعمیرات از مدار خارج کرد و دو ترانسفوماتورباقی مانده هنوز می توانند مشترکین سه فاز را تغذیه کنند. در صورت خارج شدن یک ترانسفورماتور تک فاز, اتصال حاصله را اتصال مثلث باز یا V _ V می نامند و درباره آن بعدا صحبت می شود.

د:اتصال Υ_ Υ بندرت مورد استفاده قرار می گیرد زیرا با مسائلی در رابطه با جریان تحریک و ولتاژ های القایی دست بگریبان خواهیم بود.

ترانسفورماتور سه فاز

جابجایی فاز(اختلاف فاز)

برخی از اتصالات در ترانسفورماتورهای سه فاز بین ولتاژ خط _ خط 60 درجه اولیه و ولتاژ خط _ خط در ثانویه اختلاف فاز بوجود می آورند. شکل (2_18) یک اتصال Δ _ Υ و نمودار فازوری مربوطه را درثانویه و اولیه نشان می دهد. باید دانست:

1_VAN  در اولیه با Va  در ثانویه هم فاز است.

2_VAB  در اولیه با Vab   در ثانویه 30 درجه اختلاف فاز دارد.

3_ VABدر اولیه از Vab در ثانویه به میزان 30 درجه جلو می افتد.

عین همین استدلال برای اتصال Υ _ Δ صادق است که در آن نیز اختلاف فاز 30درجه پدید می آید.اما اتصالات Δ _Δ , Υ _Υ اختلاف فاز بین ولتاژهای خط _ خط اولیه و ثانویه پدید نمی آورند.باید گفت نکات فوق برای استاندارد امریکایی صادق است.

ترانسفورماتور سه فاز

مدار معادل تکفاز

اگر سه ترانسفورماتور تک فاز تشکیل دهنده ترانسفورماتور سه فاز سه پارچه کاملا مشابه باشند و بار سه فاز متعادل به ثانویه وصل گردد,در این صورت ولتاژها و جریان ها در دو سمت اولیه و ثانویه متعادل خواهد بود.به سختی دیگر مقدار ولتاژها و جریان های هر سه فاز باهم برابر بوده وفقط یک اختلاف فاز 120 درجه ای بین آنها وجود دارد. در این شرایط تحلیل هرفاز جهت ارزیابی ولتاژها و جریان ها کافی است. مدار معادل تک فاز یک ترانسفورماتور سه فاز به سهولت قابل دسترسی است, مشروط بر آن که اتصال منبع تغذیه متصل به اولیه, اتصالات سیم پیچ های اولیه وثانویه و امپدانس بار همگی به صورت ستاره (Y) باشند. البته اگر اتصالات به صورت مثلث (Δ) باشد. ازتبدیل ستاره مثلث به ستاره معادل دست می یابیم و مساله را دنبال می کنیم. شکل نشان می دهد که درآن همه اتصالات به صورت Υ می باشد.باید دانست که جریان های خط و ولتاژهای خط _ خط در دو شکل (1 و 2_19) و(3 و2_19) باهم برابراند, دراین حالت نسبت تبدیل در اتصال Υ_ Υدر شکل (3و 2_19) را تعریف می کنیم:

(2_39)

15

در ترانسفورماتور اصلی (شکل 1 و2 _ 19)نسبت تبدیل به قرار زیر است:

(2 _40)

16

 

نتیجه آن که نسبت تبدیل در مدار معادل تکفاز ( ) معدل نسبت ولتاژ های خط _ خط اولیه و ثانویه است.شکل (4 و2_19) مدار معادل تکفاز این سیستم را نشان می دهد. این مدار برای تحلیل مدارهایی که ترانسفورماتور توسط تغذیه کننده (فیدر) به بار یا منبع وصل است از اهمیت ویژه ای برخوردار است . ذکر دو مثال موضوع را روشن می کند.

ترانسفورماتور سه فاز

Measured Impedance in Double Circuit Transmission Lines for Faults on Second Circuit

admin بازدید : 749 دوشنبه 24 اسفند 1394 نظرات (0)
Abstract:

 

The increasing demands for electricity energy and the limits for rights for transmission lines paths, lead to utilization of double circuit lines in power systems. The lines are loaded as high as possible and this leads to decrease in the security margin of the system. Here, accurate protective system is required for satisfactorily operation of the power system. Distance relays are widely used in the protection of transmission systems. Main and backup protection of transmission lines are provided by distance protection, which is based on the measured impedance at the relaying point. For the faults on the first circuit, in the case of zero fault resistance, the measured impedance at the relaying point is independent of the power system conditions. But in the presence of the fault resistance, the measured impedance deviates from its actual value according to the system structural and operational conditions and specially the magnitude of the fault resistance. In the case of second circuit, the measured impedance even deviates from its actual value in the absence of the fault resistance. However, this paper studies the measured impedance for the faults on the second circuit of a double circuit transmission line. The tripping characteristic is presented for the faults on the second circuit. The variation of this tripping characteristic is studied as a function of the changes in the operational and structural conditions of the power system.

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم: 366.54 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 9
نوع فایل: pdf

Energy Indicators for Sustainable Development:Guidelines and Methodologies

admin بازدید : 674 چهارشنبه 12 اسفند 1394 نظرات (0)
  • Energy Indicators for Sustainable Development:Guidelines and Methodologies

INTRODUCTION

 Sustainable development’ has been defined best by the Brundtland Commission as ‘development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs’.1 Adequate and affordable energy supplies have been key to economic development and the transition from subsistence agricultural economies to modern industrial and service-oriented societies. Energy is central to improved social and economic well-being, and is indispensable to most industrial and commercial wealth generation. It is key for relieving poverty, improving human welfare and raising living standards. But however essential it may be for development, energy is only a means to an end. The end is good health, high living standards, a sustainable economy and a clean environment. No form of energy — coal, solar, nuclear, wind or any other — is good or bad in itself, and each is only valuable in as far as it can deliver this end. Much of the current energy supply and use, based, as it is, on limited resources of fossil fuels, is deemed to be environmentally unsustainable. There is no energy production or conversion technology without risk or without waste. Somewhere along all energy chains — from resource extraction to the provision of energy services — pollutants are produced, emitted or disposed of, often with severe health and environmental impacts. Even if a technology does not emit harmful substances at the point of use, emissions and wastes may be associated with its manufacture or other parts of its life cycle. Combustion of fossil fuels is chiefly responsible for urban air pollution, regional acidification and the risk of human-induced climate change. The use of nuclear power has created a number of concerns, such as the storage or disposal of high-level radioactive waste and the proliferation of nuclear weapons. The noncommercial use of biomass in some developing countries contributes to desertification and loss of biodiversity.

دانلود - Download Link
حجم: 889 kb
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 171
نوع فایل: pdf

 

 

AN IMPROVED TRANSFORMER INRUSH RESTRAINT ALGORITHM INCREASES SECURITY WHILE MAINTAINING FAULT RESPONSE PERFORMANCE

admin بازدید : 689 دوشنبه 03 اسفند 1394 نظرات (0)
AN IMPROVED TRANSFORMER INRUSH RESTRAINT ALGORITHM INCREASES SECURITY WHILE MAINTAINING
FAULT RESPONSE PERFORMANCE

Abstract

This paper presents a new inrush restraint algorithm for the protection of power transformers. The algorithm is an extension of the traditional second harmonic restraint — instead of measuring the ratio between the magnitudes of the second harmonic and the fundamental frequency component, the algorithm considers a ratio between the phasors of the second and the fundamental frequency components of the differential signal, i.e. both the amplitude and phase relations. By making use of the additional dimension that was neglected until now, the new algorithm is capable of making more robust classification of differential currents caused by the magnetizing inrush phenomenon and those caused by true internal faults. The algorithm is presented in detail. Its analytical justification is supported by the results of numerical analysis, including digital simulation and waveforms recorded from physical transformers.

 

دانلود - Download Link
حجم: 662 kb
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 27
نوع فایل: pdf

 

DDS Digital Transformer Protection

admin بازدید : 697 جمعه 30 بهمن 1394 نظرات (0)

Protection and Control

The DTP is a digital relay that provides high-speed differential and backup instantaneous differential three-phase protection for power transformers with two, three or four windings.

Differential Protection

For high-magnitude external faults, the DTP uses a current differential with percentage restraint to compensate for unbalance caused by variation in CT outputs. The DTP differential unit has programmable dual-slope percentage restraint with adjustable slope breakpoint. Discrete Fourier Transformation (DFT) provides excellent frequency filtration, making the differential current measurement immune to noise, DC components and wave distortion. This gives the digital DTP relay a clear advantage over other analog and hybrid models. The algorithm used to calculate the RMS value permits a high level of accuracy in the through current measurement. Phase Shift Compensation Internal compensation is selected to adjust for the phase shift across the protected transformer. This selection allows the DTP to make the proper phase adjustments to the applied currents and eliminates the zero-sequence component of the current. Conventional external compensation can also be selected. This setting is useful for testing the relay with single and three-phase test sources that supply in-phase currents.

 

دانلود - Download Link
حجم: 298 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 5
نوع فایل: pdf

 

PERFORMANCE EVALUATION OF AN ADAPTIVE DIGITAL DISTANCE RELAY IMMUNE TO HARMONIC EFFECTS

admin بازدید : 723 سه شنبه 27 بهمن 1394 نظرات (0)

PERFORMANCE EVALUATION OF AN ADAPTIVE DIGITAL DISTANCE RELAY IMMUNE TO HARMONIC EFFECTS

 Abstract
 
Microprocessor based distance relays use digital filters to process the input current and voltage signals and estimate the system impedance. Distance relays current and voltage input signals are not sinosuidal due to nonlinear and switching loads as well as harmonic frequencies produced by system faults. In this paper, performance of digital distance relays in presence of harmonics is studied. Different filters are proposed to improve the distance relay operational performance. To achieve an adaptive protection method, a fast Total Harmonic Distortion (THD) measurement method is proposed. A benchmark system is used for the development of digital protection simulation. Power system and distance relay model development are reported and some study results are provided.
 
دانلود - Download Link
حجم: 221 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 6
نوع فایل: pdf

 

 

Advanced Substation Data Collecting and Processing for State Estimation Enhancement

admin بازدید : 595 پنجشنبه 15 بهمن 1394 نظرات (0)

Advanced Substation Data Collecting and Processing for State Estimation Enhancement

Abstract

Many functions within a substation can be performed more efficiently if all the substation data is collected from and shared among Intelligent Electronic Devices (IEDs). Gathered measurements and apparatus statuses can be processed by (local) substation computer(s). Processing includes data consistency checking, switching sequence monitoring, predicting switching outcomes, etc. Processed data may be used locally and/or communicated to remote sites (neighboring substations and/or control centers). Substation data integration is facilitated by existence and appropriate connection of IEDs. The paper presents an approach to implementation of substation data integration and information exchange. The emphasis is on the utilization of local data redundancy to enhance power system state estimation, especially topology error detection.

دانلود - Download Link
حجم: 140 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 6
نوع فایل: pdf

 

Current Differential Line Protection Setting Considerations

admin بازدید : 785 جمعه 09 بهمن 1394 نظرات (0)

Current Differential Line Protection Setting Considerations

Abstract

 The most common pilot line protection today is directional comparison by use of distance relays. However, the increased availability of digital communications channels has renewed the interest in line differential relaying. Current-only relays have many advantages. One of the most significant advantages is the simplicity of the scheme with regards to settings.

The percentage differential principle originally developed for transformer and generator protection was extended for use on short transmission lines already in the 1930s, and is still widely in use. These Pilot Wire Relays typically use a telephone type pilot wire channel to exchange analog information between the line terminals. The electromechanical pilot wire relays were very easy to set; they either came with factory default fixed sensitivity or had a few tap settings. What tap to use was determined by estimated fault current on the line, making sure that the relay sensitivity was sufficient for the relays to dependably trip for all types of fault on the line. Three phase sensitivity was often limited to current above load levels in order not to trip for open pilot wires.

For digital current differential line relays, the sound and simple setting principles utilized for pilot wire relays seem to have been forgotten. Commonly, the most sensitive setting (10 – 20 % of nominal current) is applied and even recommended without any consideration of actual fault current levels for the application. This practice contradicts fundamental relaying principles that balance security, sensitivity, dependability and operating speed of the protection scheme. For sensitivity, the requirement is to set the relay to detect all faults on the line with a sufficient margin, seldom does this require the most sensitive setting. Higher sensitivity will increase dependability, but decrease security. Too high sensitivity may cause false trips due to ct errors at external faults with high fault currents, or even false trips on load for channel delay measurement errors due to unequal transmit and receive delays.

This paper reviews the basic setting criteria for current differential line protection, and the charge comparison relay in particular. While setting parameters will differ depending on the type of current differential relay, the setting principles and system conditions to consider remain largely the same. Operating time, sensitivity, dependability and security requirements are examined for typical applications. Considerations for weak feed conditions, ct errors and ct saturation, and charging current are discussed. In addition, the effect of channel delay compensation errors and asymmetrical channel delays possible on digital communications networks with regards to setting considerations is examined.

دانلود - Download Link
حجم: 666.57 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 28
نوع فایل: pdf

 

PERFORMANCE ANALYSIS OF TRADITIONAL AND IMPROVED TRANSFORMER DIFFERENTIAL PROTECTIVE RELAYS

admin بازدید : 682 جمعه 18 دي 1394 نظرات (0)

PERFORMANCE ANALYSIS OF TRADITIONAL AND IMPROVED TRANSFORMER DIFFERENTIAL PROTECTIVE RELAYS

ABSTRACT

 This paper describes a new approach for transformer differential protection that ensures security for external faults, inrush, and overexcitation conditions and provides dependability for internal faults. This approach combines harmonic restraint and blocking methods with a wave shape recognition technique. First, we review the concept of transformer differential protection. We then analyze magnetizing inrush, overexcitation, and current transformer (CT) saturation phenomena as possible causes of relay misoperation. After summarizing the existing methods for discriminating internal faults from inrush and overexcitation conditions, we propose a new approach for transformer differential protection and describe the relay that is based on this approach. Finally, we compare the behavior of some of these methods for real cases of magnetizing inrush conditions.

دانلود - Download Link
حجم: 415 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 34
نوع فایل: pdf

 

Designing For A Low Resistance Earth Interface (Grounding)

admin بازدید : 681 سه شنبه 15 دي 1394 نظرات (0)
Designing For A Low Resistance Earth Interface (Grounding)
 
 
 
Grounding (or earthing) is the art of making an electrical connection to the earth. The process is a combination of science and “art” as opposed to pure science. This process is required because it is necessary to go through a process of “testing the options,” as opposed to calculations made via some formal process. The options for each site must be determined through visualization and evaluation, individually, using a related analytical process. The earth must be treated as a semiconductor, while the grounding electrode itself is a pure conductor. These factors make the design of an earthing system complex, not derived from a simple calculation or the random driving of a few rods into the soil. Knowledge of the local soil conditions is mandatory and is the first step in the design process. This includes its moisture content, temperature, and resistivity under a given set of conditions.
 
دانلود - Download Link
حجم: 272.73 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 23
نوع فایل: pdf

 

کتاب پیکربندی و برنامه نویسی شبکه Profibus با نرم افزار step7 -تالیف آقای مهندس ماهر

admin بازدید : 592 جمعه 06 آذر 1394 نظرات (0)
  • کتاب پیکربندی و برنامه نویسی شبکه Profibus با نرم افزار step7 -تالیف آقای مهندس ماهر

 

 

دانلود - Download Link
حجم:3.78 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 271
نوع فایل: pdf

 

راهنمای کاربردی PLC500 Nseries

admin بازدید : 631 یکشنبه 24 آبان 1394 نظرات (0)

 

PLC500 Nseriesنسل دومPLC های شرکت کنترونیک از سال 1387 به بازار معرفی شده است.در طراحی این محصولات از آخرین دستاوردهای تکنولوژی های جدید در زمینه سخت افزار و نرم افزار استفاده شده است.بیش از دو دهه از تولید نخستین PLC های کنترونیک گذشته است.قبل از آن PLC را به ایرانیان معرفی کردیم، با اکراه صنعتگران از بکار گیری آن مبارزه نمودیم و در همان دوران دریافتیم که یکی از کلیدهای پیشرفت صنعتی PLC است...

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:1 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 72
نوع فایل: pdf

نحوه استفاده و آشنایی با PLC خانواده زیمنس و نرم افزار مربوطه تحت عنوانSimatic S7 Siemens Industrial Automation

admin بازدید : 690 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

پيش گفتار مولف : همانگونه که تمامي همکاران عزیز مستحضر مي باشيد امروزه با پيشترفت علم و تکنولوژي کاربرد کاميوتر در صنعت نيز نمود پيدا کرده است بدین گونه که بجاي تابلوهاي فرمان و قدرت دستگاههاي خط توليد که تماما بصورت رله کنتاکتوري ساخته مي شد و در نتيجه براي تعميرو عيب یابي هر ایراد اولا به تجربه و شناخت کافي از تابلو نياز بود و ثانيا بایستي مرحله به مرحله تمامي تابلو از طریق نقشه کنترل مي گردید تا ایراد مشخص گردد علاوه بر اینکه مي توان plc استفاده مي گردد و بوسيله plc اما امروزه از دستگاهي بنام نمایش داد بدون نياز به نقشه و براحتي op هر ایرادي را مونيتور نموده و بر روي صفحه مي توان ایرادات دستگاه ها را در کوتاه ترین زمان ممکن مشخص و رفع عيب نمود . قابليت اتصال انها به یکدیگر و برقراري ارتباط شبکه مي باشد که بدین plc از دیگر مزایاي هاي plc وسيله مي توان از طریق یک کامپيوتر مرکزي در اتاق کنترل تمامي تجهيزات و داخل خط توليد را کنترل و مورد بررسي قرار داد که این موضوع باعث کاهش نيروي ماهر در خط توليد و افزایش دقت و راندمان تجهيزات مي گردد . در کارخانه معظم ایران خودرو از سال ١٣٧٩ تا کنون تقریبا تمامي تجهيزات خطوط توليد سالن هاي مختلف از قبيل مونتاژ ، رنگ ، بدنه سازي ، پرس ، موتورسازي و ریخته گري گردیده است . Plc از حالت قدیمي خارج شده و مجهز به سيستم اتوماسيون صنعتي و در این مدت روز بروز افزایش یافته و در حال گسترش plc از این رو احتياج به متخصصين نيز مي باشد . از انجایيکه در داخل کشور این تکنولوژي و رشته فني بصورت یک رشته تخصصي در دانشگاهها و اموزشگاههاي کشور تدریس نمي گردد و یا بصورت بسيار محدود وجود دارد لذا بندرت شرکت ایران خودرو مي تواند کارشناسان با تجربه را در این رشته تخصصي استخدام نماید بنابراین بهترین گزینه آموزش افراد در داخل شرکت مي باشد که در سالهاي اخير مرکز محترم آموزش ایران خودرو در این زمينه گامهاي اساسي برداشته و اقدام به راه اندازي نموده است . plc آزمایشگاه به روبروي دانشگاه تهران plc اگر دوستان و همکاران عزیز جهت خرید کتابهاي مربوط به مراجعه نموده باشند در مي یابند که اکقریت کتابها ي نوشته شده در این زمينه مربوط به مي باشد و کتابي که در رابطه با استفاده از Plc و شناخت قطعات داخل Plc تئوري و مفهوم نوشته شده باشد بندرت یافت مي گردد s زیمنس سري خانواده 7 plc نرم افزار متداول مي باشد از این s از انجایيکه در کارخانه ایران خودرو استفاده از زیمنس سري 7 بعنوان راهنماي simatic s رو نياز به یک مرجع اصلي جهت استفاده از نرم افزار 7 کارشناسان و تکنسين هاي محترم الکترونيک شرکت بيش از پيش احساس مي گردد و مدارات منطقي و علم plc در این جزوه فرض بر این مي باشد که همکاران عزیز مفهوم لاجيک را که در کتابهاي مختلف به تفسير آموزش داده شده است دانسته و بجهت استفاده از این مجموعه استفاده نمایند . s سریع از نرم افزار 7 اميد است که تلاش چندین ماهه این حقير بعنوان یک مرجع مورد استفاده همکاران محترم قرار گرفته و مفيد واقع گردد در پایان از همکاران و صاحبنظران این رشته بابت نواقص موجود عذر خواهي نموده و استدعا دارم تا ضمن مطالعه این مجموعه ایرادات موجود را مشخص و نظرات خود را براي اینجانب ارسال نمایند تا بتوانم در اسرع وقت مشکلات را برطرف و مجموعه ایي نسبتا کامل را در اختيار همکاران عزیز قرار بدهم . در اینجا جا دارد از تمامي همکاران عزیز و خصوصا روساي محترم اداره کل و اداره پشتيباني تعميرات مونتاژ که در تهيه این مجموعه بنده را مورد لطف و پشتيباني خود قرار داده اند کمال سپاسگزاري را بنماتيم .

 

فرستنده:رضا قنبری

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:1.62 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 100
نوع فایل: pdf

 

آموزش نرمافزار matlab

admin بازدید : 599 شنبه 18 مهر 1394 نظرات (0)

 MATLAB

matlab(MAtrix laboratory  یک محیط قدرتمندبرمبنای محاسبات عددی می باشد که در اواخر دهه 80 میلادی در دانشگاه

new mexico  توسعه داده شده است . از این زبان می توان در حل دستگاهای معادلات جبری ، ترسیم نمودارهای ریاضی ، حل معادلات دیفرانسیل ، پردازش سیگنال ، پیاده سازی الگوریتم ها ، طراحی واسط های کاربری گرافیکی (GUI) ،ایجاد اینترفس جهت ارتباط با نرم افزارهای دیگر ، تولید کدهای توصیف سخت افزار و دها کاربرد دیگر استفاده کرد. 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:1.69 Mb
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 35
نوع فایل: pdf

آموزش نرمافزار digsilent به صورت حرفه ای

admin بازدید : 850 پنجشنبه 16 مهر 1394 نظرات (0)

این آموزش توسط شرک برق منطقه ای فارس تهیه شده که در واقع help دیگسایلنت رو ترجمه کردند و می تواند در یادگیری دیگسایلنت بسیار ماثر باشد . نرم افزار power factory یکی از قوی ترین نرم افزارهای تحلیل شبکه می باشد که در هر سه حوزه تولید ،انتقال و توزیع کاربرد دارد ، به واسطه این نرم افزار می توان یک شبکه گسترده را به صورت کامل ترسیم نمود و محاسباتی همچون پخش بار ، پخش بار اقتصادی ،اتصال کوتاه ،انالیز پایداری ،جایابی بهینه خازن ،بهینه سازی سایز کابل و دها موارد دیگر را که در قالب توابع ارئه میگردد محاسبه نماید.

 

جهت دریافت فیلم آموزش نرم افزار دیگسایلنت 14 اینجا کلیک کنید

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم: 2.96 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 162
نوع فایل: pdf

 

بررسی نوسانات ولتاژدر شبکه های برق

admin بازدید : 808 دوشنبه 30 شهريور 1394 نظرات (0)

بحث نوسانات ولتاژو تاثييرات موقتي آن روي سيستم برق شايد در ابتدا به علت موقتي بودن اين اثرات از اهميت زيادي برخوردار نباشد ولي با دقت در اين موضوع كه اين نوسانات با عبور از روي شبكه برق و گذر كردن از روي تجهيزات و وسايل حساس برقي و با توجه به دامنه بالاي اين اثر مي تواند صدمات جبران ناپذيري به تجهيزات وارد كرده و باعث مي گردد اهميت اين موضوع دو صد چندان گردد و حتي مي تواند باعث ناپايداري خط عبوري انرژي گشته و صدمات جبران ناپذيري ايجاد كند . بنابراين بحث در مورد عوامل ايجاد كننده و تاثير گذار بر اين موضوع ايجاد راهكاري مناسب براي كم كردن اثرات نامطلوب اين موضوع و حدالامكان حذف كردن آن مي تواند كمك قابل توجهي به صنعت انتقال و توزيع برق داشته باشد و كمك شاياني به پايداري هر چه بيشتر سيستم انتقال نمايد.

اما اكنون بايد ببينيم چه عواملي ايجاد كننده ي اين اثر نامطلوب مي تواند باشد اگر از خود بارهاي الكتريكي بحث را شروع كنيم مي بينيم كه بارها نيز مي تواند به عنوان يك عامل تاثير گذار در اين موضوع باشند بارهايي نظير كوره هاي الكتريكي موتورهاي الكتريكي و دستگاههاي جوش سهم به سزاييدر اين مطلب دارند و پديده هايي نظير flicker ولتاژ نيز مسئله با اهميتي است كه در جاي خود به بررسي آنها مي پردازيم . در ابتداي تبديل شدن اختراع برق بعنوان يك صنعت همه گير از آن بيشتر براي مصارف خانگي استفاده مي گردد كه اين مسائل از اهميت چندان زيادي برخوردار نبود ليكن با استفاده روز از فزون اين پديده جديد انرژي در صنعت اين مسائل اهميت خود را بخوبي نشان داد . البته بايد توجه داشت اين موضوع با افت ولتاژ دائمي در طول يك خط انتقال برق كاملا متفاوت مي باشد .

1- نوسانات ناشي از راه اندازي تجهيزات خاص در كارخانجات كه در هنگام شروع كار احتياج به مصرف بالايي دارند .

2- يكي ديگر از مسائل با اهميت كه باعث بوجود آمدن بحث پيچيده و با اهميت حفاظت در شبك هاي مختلف مي گردد بحث تغييرات ولتاژ ناشي از خطاهاي گذرا در شبكه .

 

فصل 1-           نوسانات ولتاژوتاثیرات موقتی  
1-1-            مقدمه  
1-2-            نوسانات ولتاژناشي از بارهاي مختلف   
1-3-            روشهاي جبران وتصحيح فليكر  
1-4-            اضافه ولتاژهاي ناشي ازكليدزني   
1-5-            اضافه ولتاژ  
1-5-1-               مكانيزم انتقال الكترواستاتيكي موج ضربه  
1-5-2-               مکانیزم الکترومغناطیسی انتقال منبع ولتاژ ضربه به ثانویه 
فصل 2-           وسایل حفاظتی برای انواع سیستمهای برق   20
2-1-            چکیده فصل  
2-2-  هدف فصل  
2-3-    فیوز   
2-3-1-  فیوزهای قدرت  
2-3-2- MOTOR CONTROLLER    
2-3-3-               محدوده جریان فیوزها 
2-3-4-  Seleetive  coordination   
2-3-5-  Seleetive coordination fuses  
2-3-6-               دستگاه مکمل اضافه جریان  
2-4-            انواع فیوزها 
2-4-1-               کلیدحفاظت از جان یا کلید (f1) 
2-4-2-               کلیدهای قطع کننده محافظ موتور  30
2-4-3-               کلیدهای قطع کننده محافظ موتورنوعPKZM0  31
2-4-4-               قطع کننده های حفاظت–ترانسفورمرمحدودکننده 
2-4-5-               کلیدهایCL- PKZ0  
2-4-6-               کلیدهای قطع کننده (کلیدهایاصلی ) 33
2-5-            دستگاه رهاکننده شائت (F3) A (SHUNT RELEASE ) 
2-6-            دستگاه ولتاژ پایین با همراه تاخیرزمانیuv(f4)off 
2-7-            تاثیرعوامل مخرب برعملکرد فیوزها 
2-8-            پدیده برش جریان درکلیدهای نوع هوای فشرده 
2-9-            استفاده از تجهيزات قطع و وصل جريانهاي بار در مدارهاي خاص     
2-10-          هماهنگي فيوزهاي قدرت و رله اضافه جريان  
2-11-          هماهنگي فيوز با رله هاي جريان زياد زمان ثابت (DTOC) 
2-12-          هماهنگي فيوز با رله هاي جريان زياد معكوس (IDMT) 
2-13-          هماهنگي فيوز با واحد لحظهاي رله هاي جريان زياد 
2-14-          هماهنگي با ريكلوزرها 
2-15-          جمع بندي  
فصل 3-           خطوط انتقال با ماكزيمم بار  
3-1-            مقدمه  
3-2-            ايمني و انتخابي بودن و عملكرد سريع  
3-3-            خطاهاي اتصال كوتاه 
3-4-            انواع رله هاي حفاظتي   
3-4-1-               رله هاي اضافه جريان  
3-4-2-               حفاظت ديستانس    
فصل4-            بررسي خطرات الكتريكي   
4-1-            چكيده 
4-2-            مقدمه  
4-3-            آشنايي با جريانهاي خطا 
4-4-            ولتاژ القايي   
4-5-            القاء خازني   
4-6-            فلوي مغناطيسي القايي   
4-7-            ولتاژهای القایی ناشی از رعدوبرق   
4-8-            روشهای ایجاد سیستم زمین حفاظتی   
4-9-            سیستم زمین حفاظتی تکفاز یا سه فاز  
4-9-1-               اتصالات و بانداژها 
4-10-          نتیجه  

 
 فصل 5-           حفاظت بهینه هوشمنداضافه جریان درسیستمهای قدرت  
5-1-            مقدمه  
5-2-            سیستمهای خیره در حفاظت شبکه های قدرت  
5-3-            معادلات هماهنگی بهینه رله های جریان زیاد  
5-3-1-               روش پیشنهادی  
5-4-            اجزای سیستم خیره 
5-4-1-               پایگاه اطلاعات  
5-4-2-               قوانین خبره مرتبط با نوع رله  
5-5-            نتایج  
فصل6-            بررسی نقش رله اتصال مجدد در شبکه های توزیع  
6-1-            مقدمه  
6-2-            عوامل موثر در ايجاد عيوب گذار  
6-3-            بررسي فني عملكرد رله اتصال مجدد  
6-4-            دوره زماني استفاده از رله اتصال مجدد  
6-5-            انتخاب كليدها جهت استفاده از رله  
6-6-            بررسی اقتصادی استفاده ازرله اتصال مجدد  
6-7-            نتیجه  
 
فصل7-            بررسی قطع شدگی فاز در موتورها و نحوه حفاظت آنها 
7-1-            مقدمه  
7-2-            قطعی فاز در موتورهای اندوکسیونی   
7-2-1-               بررسی حالت تکفازه شدن موتورهادر وضعیتهای مختلف   
7-3-            مقایسه قطع شدن فاز در موتورهای با رتور سیم پیچی شده و قفسها 101
7-4-            روشهای مختلف حفاظت   
7-4-1-               رله تعادل فازها Phase blanc relay  
7-4-2-               رله مولفه منفی جریان زیاد لحظهایinstantaonus neqative sequencc over current 
7-4-3-               رله جریان زیادovcr current relay with the delay  102
7-4-4-               رله حرارتیthermal relay  
7-4-5-               رله ولتاژ فازهای معکوسReverse phase vol taqe relay  103
7-4-6-               رله قطعی فازphase failure relay  
7-4-7-  نتیجه  
فصل 8-           ارزیابی حفاظت خازنهای قدرت و بررسی علل انفجار بانکهای خازنی   106
8-1-            مقدمه  
8-2-            تحول در ساختار خازنها 
8-2-1-               طریقه و عوامل موثر در از کار انداخن سیستمهای عایق   
8-2-2-               طریقه به کار افتادن عایقPAPER – FILM   
8-3-            طریقه از کارافتادن خازن  
8-4-            نتیجه  
فصل9-            محاسبات هماهنگی رله ها 
9-1-            خلاصه فصل  
9-2-            مقدمه  
9-3-            طرح مسئله  
9-4-            راه حل پیشنهادی  
9-5-            روش محاسباتی تنظیم رله های جریانی   
9-6-            مزایا و معایب روش پیشنهادی  
9-7-            نتیجه گیری  
فصل 10-          روش صحيح تنظيم رله هاي جرياني در شبكه توزيع  
10-1-          مقدمه  
10-2-          راه حل پيشنهادي  
10-3-          روش محاسباتی تنظیم رله های جریانی   
10-4-          مزایا و معایب روش پیشنهادی  
10-5-          نتیجه گیری  
فصل 11-          هماهنگي رله هاي جريان زياد باروشهاي بهينه سازي. 
11-1-          مقدمه  
11-2-          الگوريتم ژنتيك   
11-3-          تابع هدف   
11-4-          هماهنگي رله هاي جريان زياد با استفاده ازSWARM  
11-5-          يك طرح تطبيقي حفاظتي براي حفاظت بهينه رله هاي جريان  
11-6-          هماهنگ سازي بهينه رله هاي جريان  
11-7-          هماهنگي رله هاي جريان زياد با روش برنامه ريزي تكميلي   
11-8-          خلاصه  
11-9-          مشخصات رله اضافه جریان  
11-10-          گسسته یا پیوسته بودنTSM   
11-11-          اطلاعات الگوریتم ژنتیک: 
11-12-          بررسی نتایج  
منابع و مراجع

 
 
 

   

حجم: 3.48 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 119

نوع فایل:pdf

 
 

خازن گذاری در پست های مخابرات و شبیه سازی با DIgSILENT

admin بازدید : 799 جمعه 27 شهريور 1394 نظرات (0)

در يك سيستم قدرت الكتريكي ac ايدهآل، ولتاژ و فركانس در هر نقطه تغذيه ثابت و عاري از هارمونيك و مقدار ضريب توان واحد ميباشد. ضمن اينكه اين پارامترها مستقل از اندازه و مشخصات بار مصرفي خواهند بود. بر اين اساس، چگونگي ثابت بودن ولتاژ و فركانس و ميزان نزديكي ضريب توان به مقدار يك، كيفيت تغذيه را مشخص ميكند. چنانچه كيفيت تغذيه از شرايط ايدهآل فاصله داشته باشد با انجام جبرانسازيهاي مناسب ميتوان كيفيت تغذيه را بهبود بخشيد. در ابتدا به دلايل و انگيزههاي مختلف از خازنگذاري و روشهاي مختلف انجام آن در محيطهاي غيرهارمونيكي و سپس به بررسي هارمونيكها و تاثيرات آنها به عنوان يكي از پارامترهاي مخرب كيفيت تغذيه بر مسئله خازنگذاري پرداخته ميشود و جهت حل مشكلات هارمونيكي اثرگذار بر خازنگذاري، تئوريها و روشهاي موجود را بررسي ميشود. جهت انجام خازنگذاري در محيطهاي هارمونيكي لازم است روابط مورد استفاده‏ به نحوي تغيير يابند كه اثرات هارمونيكها را در نظر بگيرند و همچنان از دقت و كارايي لازم برخوردار باشند. به اين منظور يك بررسي كامل روي مسائل خازنگذاري و روابط مربوطه در محيطهاي هارمونيكي انجام ميدهيم و در نهايت نتايج مطالعات انجام شده به صورت جمعبندي شده ارائه ميگردد. سپس با اطلاعات بدست آمده از پست مخابرات اراک شبیه سازی در نرم افزار Digsilent صورت میگیرد.الگوریتم ژنتیک در مرحله بعد با تولید ورودی های مختلف برای Digsilent خروجی آنرا دریافت کرده و با مقایسه خروجی تابع هدف به نقطه بهینه نزدیک میشود. در پایان پارامترهای مختلف در حالت قبل و بعد از خازن گذاری مقایسه می گردد و پیشنهاداتی برای بهبود ارایه می گردد.

 فهرست:

تاریخچه
کارهای صورت گرفته در این پروژه
تئوري خازن‌گذاري
 خازن‌گذاري از ديدگاه اصلاح ضريب توان
 خازن‌گذاري از ديدگاه تنظيم ولتاژ
خازن‌گذاري از ديدگاه مديريت شبكه
مشکلات موجود در خازن‌گذاري و اتفاقات ايجاد شده
تشديد
فرورزونانس
كليدزني
كاهش طول عمر
تهيه پارامترهاي محيط‌هاي هارمونيكي تأثيرگذار بر خازن‌گذاري
بررسي انواع منابع هارمونيک موجود در شبكه
 مبدل‌هايAC/DC
كوره‌هاي الكتريكي
حدود مجاز هارمونيك‌ها
محاسبات خازن‌گذاري در محيط‌هاي هارمونيكي
تحليل هارمونيكي
اثرات متقابل خازن و هارمونيك
كليدها، كنتاكتورها و تجهيزات حفاظتي
تداخلات راديويي
خازن‌هاي موجود در بازار ايران
خازن‌گذاري در پست‌هاي مخابرات
داده‌هاي مورد نياز جهت تعيين خازن بهينه
نرم افزارDIgSILENT و ويژگي‌ها
گستره مطالعات قابل انجام با
زمينه‌هاي مطالعه روي پست‌هاي برقDIgSILENT
تحليل هارمونيكي
سطح اتصال كوتاه
نتایج پروژه
اطلاعات مورد نیاز شبکه
دياگرام تك‌خطي شبكه 
 اطلاعات بارها
اطلاعات كابل‌ها
اطلاعات هارمونيكي شارژرها
بررسي وضعيت شبكه قبل از خازن‌گذاري
ضریب توان قبل از خازن گذاری
هارمونیک ها قبل از خازن گذاری
تعیین ظرفیت خازنی مناسب
فلوچارت حل مسئله بهینه سازی
نتایج محاسبه ظرفیت خازن
وضعیت شبکه پس از خازن گذاری
وضعیت هارمونیکی پس از خازن گذاری
منابع

 

 
 
 
   

حجم: 3.47 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 146

نوع فایل:pdf

 

بررسي پديده قوس برگشتي

admin بازدید : 733 پنجشنبه 12 شهريور 1394 نظرات (0)

در پي تخليه جوي مستقيم بر سيمهاي زمين و بدنه برجها ،مسير جريان موجي به زمين از طريق بدنه برجها برقرار ميگردد. انتقال جريانهاي موجي به زمين در پي تخليه جوي الكتريكي بر هر قسمت از خطوط انتقال انرژي شامل سيمهاي فاز ، سيمهاي زمين و برجها از طريق بدنه برجها و نقطه اتصال آنان به زمين صورت ميپذيرد. چانچه مقدار مقاومت بالا بوده و از توانائي كافي جهت انتقال سريع بارهاي الكتريكي تخليه جوي به زمين برخوردار نباشد،تراكم بارها بر روي برج،ولتاژموجي قابل ملاحظه را ظاهر ميسازد.پس با كاهش دادن مقدار مقاومت موجي حاصل از بدنه برج و مقاومت زمين و همينطور محل اتصال برج به زمين،ميتوان مقدار قوس برگشتي را كه علت آن ظهور ولتاژ در روي مقره و انتقال ندادن سريع ولتاژ توسط بدنه برج به زمين است،كاهش داد.

فهرست:

فصل اول

بررسي پديده قوس برگشتي

 

(1-1)- مقدمه

(1-2)- قوس برگشتي ياback flash over  در خطوط انتقال انر

(1-3)- شرايط بروز قوس برگشتي 

(1-4)- درصد بروز قوس برگشتي متناسب با ولتاژهاي اسمي خط

(1-5)- مسير جريان تخليه موجي به زمين      

(1-6)- مثال1 - 1

(1-7)- بررسی تاثیر مقاومت زمین برجها در شکل ولتاژ موجی  

(1-8)- جریان حد بروز قوس برگشتی  

(1-9)- قوس برگشتی ناشی از تخلیه جوی مستقیم بر سیمهای زمین

(1-10)- شرایط بروز قوسهای برگشتی در فاصله هوائی سیمهای فاز و زمین

(1-11)- ارتباط جریان حد بروز قوس با شکل موج

(1-12)- تعیین مقاومت زمین مناسب برجها بر حسب بروز قوسهای برگشتی

(1-13)- احتمال تخلیه جوی بر سیمهای زمین و برجها

(1-14)- درصد بروز قوسهای برگشتی

(1-15)- تاثیرامپدانس موجی کانال تخلیه جوی در بروز قوسهای برگشتی

(1-16)- تخلیه جوی بر خطوط انتقال انرژی با ولتاژهای فوق بالا (750 U ≥ کیلو ولت


فصل دوم

امپدانس موجی برجها

 (2-1)-مقدمه

(2-2)-انتشار موج در طول برج

(2-3)-تغييرات امپدانس موجي برجها با جهت تخليه بر برج

(2-4)-برآورد ولتاژ موجي در نقطه رأس برج

(2-5)-تاثير سيم زمين در ولتاژهاي ظاهر شده در نقطه رأس برج

(2-6) استهلاك موج در طول برج

(2-7)-طرق گوناگون كاهش امپدانس موجي برجها

(2-8)-زمان طي شده برج

(2-9)-نصب برق گيرهاي فشار قوي در خطوط انتقال انرژي

 

فصل سوم

مقاومت زمين برجها

 (3-1)-مقدمه

(3-2)-مقاومت زمين برجها

(3-3) نقش مقاومت زمين برجها

(3-4)-مقاومت زمين اهمي برجها

مساله

نتيجه گيري

مراجع



 
 
 
   

حجم: 5.65 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 148

نوع فایل:pdf

 

ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم های قدرت و جنبه های توان راکتیودر ارزیابی قابلیت اطمینان

admin بازدید : 594 پنجشنبه 22 مرداد 1394 نظرات (0)

قابلیت اطمینان یک پارامترمهم درارزیابی کارایی وپایداری سیستم های قدرت می باشد در ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم ها پارامترهای مهمی دخالت دارند مثل میزان ذخیره چرخان در نیروگاهها در خطوط انتقال ، حلقوی شدن شبکه در بخش انتقال وتوزیع کنترل ولتاژ و کنترل میزان وار شبکه . درمطالعات قبلی بندرت بطورجامع درموردارزیابی قابلیت اطمینان سیستم بحث شده است و تعریف مناسبی از قابلیت اطمینان سیستم ارایه نشده است. در این مقاله درمورد توان راکتیو و جنبه های آن بحث شده است قابلیت اطمینان بصورت کامل تعریف شده است.روشهای پایه برای محاسبه سیستم های قدرت ارایه شده است وبصورت موردی نقش توان راکتیو در ارزیابی قابلیت اطمینان گفته شده است و فنون محاسبات در این مقاله ارايه شده است. مقدمه ایده ال ما دربحث تامین توان الکتریکی ارایه یک انرژی با کیفیت بالا به مشتریان یعنی انرژی بدون قطعی نوسان و… که در کنار آن باید به مسایل اقتصادی توجه شود که یک انرژی ارزان و با کیفیت به مشتریان بایستی تحویل داده شود. امروزه در کشورهای پیشرفته بازار رقابتی شدید دربخش ارایه انرژی بوجود آمده است یعنی وجود انرژی با کیفیت پایین در بازار دیگر جایگاهی ندارد. توازن این دو (مسایل اقتصادی و کیفیت خدمات ارایه شده) را محاسبات قابلیت اطمینان تعیین می کند. تعيين مقدار موردنياز ظرفيت توليدي سيستم جهت تضمين يك منبع تغذيه كافي، بحث مهمي در طراحي و بهره‌برداري سيستم قدرت است. مسئله كلي مي‌تواند از نظر مفهومي به دو منطقه مختلف به صورت ضرورت ظرفيت ساكن و نحوه بهره‌برداري تخصيص داده شود. ناحيه ظرفيت ساكن مربوط به ارزيابي طولاني مدت نياز كلي سيستم است. ناحيه ظرفيت بهره‌برداري مربوط به ارزيابي كوتاه‌مدت ظرفيت واقعي براي تامين سطح بار داده شده است. ميزان موردنياز ظرفيت ساكن مي‌تواند به صورت ظرفيت نصب شده‌اي كه مي‌بايست در مقابل نيازهاي سيستم طراحي و ساخته شده، در نظر گرفته شود. رزرو ساكن مي‌بايست براي زمان‌هاي تعميرات تجهيزات توليد، خاموشي‌هايي كه زمان‌بندي نشده‌اند، و رشد بار متجاوز از مقدار تخمين شده كافي باشد. ...

 

فهرست:

 فصل 1

توان راکتیو

فصل 2

تعریف قابلیت اطمینان در سیستم های قدرت

فصل 3

روش های محاسبه ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم های قدرت

فصل 4

جنبه‌هاي توان راكتيو در ارزيابي قابليت اطمينان سيستم‌هاي قدرت

مراجع

 

 
   

حجم: 1.35 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 80

نوع فایل:pdf

 

بررسی پایداری دینامیکی سیستم های قدرت با کنترلر PSS و ادوات FACTS

admin بازدید : 1258 دوشنبه 19 مرداد 1394 نظرات (0)

نوسانات الکترومکانیکی فرکانس پایین کاراکترهای اجتناب ناپذیر سیستم های قدرت می باشند و آنها بطور وسیعی روی ظرفیت انتقال خطوط انتقال و پایداری سیستم قدرت اثر می گذارند.PSS و ادوات FACTS می توانند به میرایی نوسانات فرکانس پایین کمک کنند.هدف از این تحقیق طراحی PSS پیشرفته و طراحی کنترلر میرایی از ادوات FACTS می باشد.استراتژی کنترل هوشمند ترکیب شده است از دانش شناسایی سیستم و کنترل منطق فازی و شبکه های عصبی به کار رفته در طراحی PSS . یک PSS مبتنی بر منطق فازی ارایه می شود و بوسیله شبکه عصبی تنظیم می شود.PSS پیشنهادی بهتر از PSS معمولی میرایی نوسانات سیستم را بهبود می بخشد. اما همان روش کنترل برای طراحی کنترلر ادوات FACTS راضی کننده نمی باشد،اساسا بدلیل موقعیت مختلف ادوات FACTS ونقش آنها در میرایی نوسانات سیستم قدرت در مقایسه با PSS.یک روش نظام مند در طراحی کنترلر FACTS پیشنهاد شده است.مسئله به عنوان یک نقطه نظر کنترلی در نظر گرفته می شود و بعنوان مسئله کنترل فیدبک به کار برده می شود.. نتایج شبیه سازی اثرات دمپینگ خوب این کنترلرها را نشان می دهد.کار دیگر در این تحقیق این است که UPFC مدل می شود که یک وسیله FACTS مبتنی بر کانورتر با منبع ولتاژ می باشد و همزمان ولتاژ باس وسیلان توان را در خطوط انتقال کنترل می کند.این UPFC تغییرات کوچکی به شبیه سازی و مطالعه سیستم قدرت می دهد که شامل محاسبات پخش بار ،مدل کردن کنترل کانورتر و دینامیک UPFC ، مواجه UPFC با سیستم قدرت برای توسعه برنامه شبیه سازی گذرا و فیزیکی و مدل کردن محدودیت عملیات.مدل پیشنهادی دقیقا رفتار UPFC را در حالت شبه دائمی نشان می دهد وبخوبی ظرفیت منحصربفرد UPFC را نشان می دهد در کنترل پخش بار و ولتاژ باس باهم به سرعت و بطور مستقل .

فهرست:

 


. مقدمه

طبیعت نوسانات سیستم قدرت

2. اجرای کنترل هوشمند برای طراحی PSS

مقدمه

طراحی ANFIS PSS

ساختار سیستم

شناساگر دستگاه

ANFIS PSS مبتنی بر منطق فازی

ارائه  شبکه عصبیPSS مبتنی بر منطق فازی

آموزش آن-لاین ANFIS PSS

نتایج شبیه سازی -ANFIS PSS

سیستم باس بینهایت تک-ماشینه

سیستم 13-باس 4-ماشینه دو-ناحیه ای

سیستم 68-باس 16-ماشینه

ANFIS PSS با طرح خود-سازماندهی

نتایج شبیه سازی - ANFIS PSS با SOM

سیستم باس بینهایت تک-ماشینه

سیستم 13-باس 4-ماشینه دو-ناحیه ای

سیستم 68-باس 16-ماشینه41

 

3.  مدل کردن و طراحی کنترلر دمپینگ برای UPFC

مقدمه

مدل UPFC ساده شده

محاسبه سیلان توان

مدل کردن کنترل و دینامیک UPFC

شبیه سازی حوزه زمان سیستم قدرت با UPFC

کاهش سیستم قدرت در شبیه سازی گذرا

کاهش سیستم قدرت هنگامی که شامل UPFC است

تکرار نیوتن-رافسون برای محاسبه ولتاژهای باس

مدل کردن قیود عملیاتی اصلی

اعمال حدود ولتاژ به کانورترها

اعمال حدود جریان به کانورترشنت

اعمال حدود جریان به کانورترسری

اعمال حدود ولتاژ به باس انتهای دریافتی

حل کردن قیود UPFC در شبیه سازی

طراحی کنترلر دمپینگ برای UPFC

نتایج شبیه سازی

درجه و پارامترهای UPFC

کنترل سیلان توان و کنترل ولتاژ

تغییر بار

5.  نتایج

مراجع

 
 
   

حجم: 4 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 126

نوع فایل:pdf

 

بررسي تجهيزات پست هاي فشار قوي (پست دوشان تپه و پست مشيريه )

admin بازدید : 631 جمعه 16 مرداد 1394 نظرات (0)

انرژي توليدي توسط نيروگاهها جهت مصرف بايستي به نقاط مختلف كشور انتقال داده شود زيرا كل توليد يك نيروگاه در بيشتر از مصرف آن منطقه مي باشد بدين منظور انرژي بوجود آمده كه در نقاط ديگر مورد نياز مي باشد توسط خطوط هوائي كه عمدتاً فشار قوي هستند و قادرند با ولتاژهاي بالا انرژي برق را به مسافت هاي دور برسانند و انتقال داده شود. انتقال انرژي الكتريكي توسط خطوط هوائي نياز به پايه هائي كه نگهدارنده سيم باشد دارند اين پايه ها كه نگهدارنده سيم باشد دارند اين پايه ها كه بايستي مشخصات مربوط به نوع خط را دارا باشند بعضي داراي تا چهار سيم براي يك مدار و يا بيشتر مي باشند كه جنس اين پايه ها از نوع فلز مخصوصي گالوانيزه مي باشد كه براساس مشخصات خط و موقعيت زمين از ضخامت معيني برخوردار مي باشد. قابل توجه مي باشد كه پايه هاي كار گذاشته داراي اهميت فراواني مي باشد زيرا اگر يكي از اين پايه ها ناقص شود و يا صدمه ببيند انتقال انرژي را مختل مي نمايند و باعث ضرر فراوان مي شود. بطور مثال در چند سال پيش بر اثر ايجاد بهمن تعدادي از دكل هاي بين نيروگاه بندرعباس و تهران فرو ريخت و باعث كمبود شديد برق در مركز شد. بخصوص كه در فصل سرما اين اتفاق رخ داد. براي انتقال قدرت الكتريكي بهتر است از سيم هاي آلومينيوم كه در مقطع وسط آن از نوع فولاد بلحاظ نگهداري و استقامت آن بكار مي رود، استفاده گردد. قابل ذكر است كه جريان بيشتر از سطح خارجي سيم عبور مي كند در مواردي كه سطح بيشتري نياز باشد تعداد سيم ها را بيشتر مي نمايند. مثلاً دو بانده يا چهار بانده گفته مي شود پديده اي كه الكترونها از سطح هادي عبور مي كند يا سطح هادي جمع مي شوند (پديده پوستي) و در نتيجه رشته بودن سيم هاي هوائي باعث جلوگيري از كرونا در سيم مي گردد.

فهرست:

 

خطوط انتقال

سيم گارد
گوي حفاظتي
پستها
اجزاء تشكيل دهنده پستها
مقره ها
برق گير
كنتور برق گير
برق گير موجود در پست دوشان تپه
ترانسفور ماتور ولتاژ
ترانسفورماتور ولتاژ در پست دوشان تپه
ترانسفورماتور جريان
پارامترهاي اساسي در ترانسفورماتور جريان
C.V.T
تله موج
سكسيونر و انواع آن
بريكر و انواع آن
ترانسفورماتور
علائم اختصاري اتصالات
ساختمان ترانسفورماتور
سيستم خنك كننده


تب چنجر
كنسرواتور
رطوبت گير
خازن
خازن پست دوشان تپه
راكتور
شبكه ارتينگ پست
ولتاژ گام
باكس ها كانالها
انواع شينه بندي در پستهاي فشار قوي
شينه بندي ساده جدا شده
شينه بندي ساده U  شكل
شينه بندي اصلي و انتقالي
شينه بندي دوبل
شينه بندي 5/1 كليدي
شينه بندي حلقوي
شينه بندي سه كليدي
اصول كلي در تهيه دياگرام تك خطي
سوئيچ گير هاي 20 كيلو ولت
فهرست مطالب HB
تجهيزات پست مشيريه 3
تجهيزات پست دوشان تپه
 
   

حجم: 42 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 177

نوع فایل:pdf

 

شبكه PROFIBUS

admin بازدید : 840 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

شبكه هاي ارتباط داده صنعتي براي اولين بار در دهه 80 ميلادي به صورت محدود مطرح شدند. با استفاده روز افزون از رايانه در تمام بخش هاي صنعت، نياز استفاده از اين فن آوري نوين در كنترل بيش از پيش حس مي شد. همچنين با گسترش صنايع و افزايش واحدهاي كنترل در صنايع مختلف استفاده از شبكه هايي كه علاوه بر كم كردن نياز و استفاده از سيم هاي فراوان بتواند اطلاعات بسيار بيشتري براي تصميم سازي و نظارت بر ماشين آلات و عمليات صنعتي در اختيار قرار دهد مورد توجه قرار گرفت. با توجه به اين نياز اين شبكه ها با سرعت زيادي رشد كردند بطوري كه در دو دهه اخير سهم مهمي از بازار كنترل در جهان را در اختيار گرفتند. يكي از مهمترين ويژگي ها براي استفاده از اين شبكه ها ، محدود و منحصر نبودن مصرف كنندگان به يك توليد كننده خاص براي تهيه وسايل اندازه گيري، عملگرها و ديگر اجزا شبكه كنترل مي باشد¬. در اين پروژه سعي بر آن شده است كه يكي از پركاربردترين شبكه هاي ارتباط داده صنعتي از خانواده فيلدباس يعني PROFIBUSبه تفسير ارائه گردد.

فهرست:

مقدمه 
فصل 1 :    آشنايي بااتوماسيون 
1-1      مقدمه 
1-2    سيرتحولي سيستمهاي اتوماسيون 
1-2-1سيسيتم هايDDC  
1-2-2سيستم هايPLC  
1-2-3سيستم هايDCS 
الف )    DCSقديمي 
ب )    DCSجديد 
1-2-4  سيستم هايFCS 
1-3   جايگاه فيلدباس درهرماتوماسيون 
1-3-1   سطح فيلد 
1-3-2   سطح كنترل 
1-3-3   سطح ناظر
1-3-4   سطحERP 
فصل 2 :   آشنايي باپروفيباس
2-1  مقدمه 
2-2 PROFIBUSوجايگاه آن 
2-3  پروتکل PROFIBUS و انواع آن
2-3-1 پروتكلPROFIBUS FMS  25
2-3-2پروتكلPROFIBUS DP  26
2-3-2-1نسخه هايPROFIBUS DP 
2-3-2-2مكانيسم حفاظتي نسخه هايPROFIBUS DP 
2-3-2-3 تكنولوژي انتقال درPROFIBUS  DP 
2-3-3پروتكلPROFIBUS  PA

فصل 3:    اجزاي شبكهPROFIBUS  54
3-1مقدمه 
3-2 اجزاي اصليPROFIBUS  DP 
3-2- 1  DPهاي فرستنده
3-2- 2  DP  هاي گيرنده
3-3 فرستنده باامكان عملكرد گيرنده
3-4   گيرنده هوشمند 
3-5  گيرنده باقابليت اتصال به فيبرنوري 
3- 6 اجزاي اصليPROFIBUS  FMS 
3-7   سايراجزاي شبكهPROFIBUS 
3-7- 1اجزاي شبكهRS-485 
3-7-2 اجزاي شبكه فيبرنوري
3-8 اجزاي شبكه بدون سيم در PROFIBUS
فصل 4 :عيب يابي ومديريت خطا در PROFIBUS
4-1 مقدمه
4-2 عيب يابي از طريق وسايل تشخيص عيب
4-2-1 وسايل تشخيص عيب در شبكه هاي الكتريكي
4-2-2 وسايل تشخيص عيب در شبكه هاي نوري
4-3 عيب يابي از طريق نرم افزار
4-4 مديريت خطا با استفاده از نرم افزار Step 7
4-4-1 برنامه نويسي OB
4-4-2 برنامه نويسي OB 122
كلمات اختصاري
منابع و مراجع
 
 
 
   

حجم: 3.32 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 150

نوع فایل:pdf

 

بررسی نسل جدید هادی های خطوط انتقال

admin بازدید : 738 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

احداث خطوط فشار قوی با هادی هایAAC , , AAAC ACAR , ACSR و نیز کابل های فشارقوی زمینی از نوع روغنی و خشک (کراس لینک ) سال هاست دردنیا متداول و مورد بهره برداری قرار گرفته و بطور کلی بدنه اصلی شبکه های فشار قوی با این هادی ها تجهیز شده اند. علیرغم عدم نیاز بعضی کشور های پیشرفته از شبکه های هوائی، تا کنون این هادی ها کماکان در احداث خطوط فشارقوی نقش اصلی ارتباطی نیروگاه ها به پست های فشارقوی و انتقال به مراکز مصرف و نیز ارتباطات بین کشورها و قاره ها را عهده دار می باشند. بعنوان مثال بزرگترین شبکه بین قاره ای، شبکه انتقال خطوط 400 کیلو ولت ،کشور مصر را در آفریقا به اردن، سوریه، لبنان و ترکیه و از آنجا به اروپا با هادی های ACSR و قسمتی از منطقه دریائی کانال سوئز با کابل کراس لینک در عمق 850 متری دریا احداث و قسمت اعظم این خطوط که قاره آفریقا را به آسیا و اروپا متصل می نماید، به بهره برداری رسیده است. همزمان با استفاده از این خطوط، با هادی های سنتی همواره تحقیقات پیرامون ابداع هادی ها و خطوط مدرن ادامه داشته و تمهیداتی را در انتقال انرژی به لحاظ انتقال بیشتر، تلفات کمتر، اثرات زیست محیطی کمتر بوجود آورده که در نظراست در این فصل بررسی کوتاهی از روند تحقیقات و استفاده از این خطوط بعمل آید.

فهرست:

فصل اول : ساختار خطوط جدید با هادی های خاص و کاربرد آن درشبکه انتقال کشور

چکیده 
1-1 : شرح هادی های مرسوم
2-1 : شرح فصل 
1-2-1 : هادی با فلش کم 
1-1-2-1 :  هادی G(Z)TACSR
2-1-2-1 : هادی ZTACIR
2-2-1 : خطوط 
3-2-1 : هادی های آلومینیومی کمپوزیت 
4-2-1 : ابر رسانا با دمای بالا (HTS)
3-1 : پیشنهادات و نتیجه گیری 

فصل دوم : مقايسة فني و اقتصادي كابل هاي با هادي آلومينيومي و كابل هاي با هادي مسي

چکیده 
1-2 : مقدمه 
2-2 : تعيين كابل هاي استاندارد با هادي آلومينيومي قابل جايگزيني با كابل هاي رايج با هادي مسي 
3-2 : روابط افت ولتاژ در كابل هاي معادل 
4-2 : جريان مجاز 
5-2 :  مقايسة شرايط اتصال كوتاه كابل هاي معادل با هادي مسي و هادي آلومينيومي 
6-2 : قطر نهايي كابل هاي معادل 
7-2 : وزن كل 
8-2 : مقايسة قيمت كابل هاي معادل                                                               
9-2 : تلفات انرژي 
10-2 : نتيجه گيري


فصل سوم : هادی های پرظرفیت آلومینیومی و بررسي استفاده از هادي هاي پر ظرفيت در شبكه فوق توزيع تبريز

1-3 : شرح فصل


 

2-3 : انواع هادي هاي پرظرفیت با آلومينيوم آلياژي
3-3 : مطالعه موردي (شبكه فوق توزيع تبريز) 
4-3 : نتيجه گيري   

فصل چهارم : كاربرد هادي هاي پرظرفيت HTLS)) در كاهش تلفات شبكه برق منطقه اي غرب
چكيده
1-4 : مقدمه
2-4 : هادي هاي پرظرفيت آلومينيومي (HTLS)
3-4 :  شبكه برق منطقه اي غرب
4-4 : نتايج بدست آمده از پخش بار شبكه برق منطقه اي غرب با استفاده از نرم افزار DIgSILENT
5-4 : جايگزيني هادي هاي خطوط پرتلفات شبكه برق منطقه اي غرب با هادي هاي پر ظرفيت
6-4 : ارزيابي اقتصادي
7-4 : نتيجه گيري

فصل پنجم : نقش روکش دار کردن هادي هاي هوايي شبکه هاي توزيع در افزايش ايمني در صنعت برق
چکیده                                                                                              
1-5 : مقدمه
2-5 : حوادث و مهندسي ايمني در صنعت برق                                            
3-5 : مشکلات ايمني شبکه هاي توزيع
4-5 : هادي هاي روکش دار هوايي
5-5 : نقش هادي هاي هوايي روکش دار در افزايش ايمني
6-5 : معايب ايمني هادي هاي روکش دار هوايي
7-5 : نتيجه گيري
ضمیمه 1 : مشخصات هادی های ACSR
ضمیمه 2 : مشخصات هادی های آلومینیوم آلیاژی (AAAC) و معادل (ACSR) آنها بر اساس استاندارد
ASTM B399
ضمیمه 3 : مقایسه مشخصات استاندارد آلومینیم خالص 1350 و آلومینیم آلیاژی
مراجع                
 
 
   

حجم: 4.15 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 142

نوع فایل:pdf

 

سيستم هاي كنترل گسترده پست هاي فشار قوي

admin بازدید : 661 سه شنبه 30 تير 1394 نظرات (0)

به علت ساختار شبكه هاي توزيع، گستردگي و در معرض عوامل محيطي بودن آنها بسياري از خاموشيهاي اعمال شده به مشتركين ناشي از حوادث اين شبكه هامي باشد. روش عيب يابي فعلي در شبكه هاي توزيع به علت عدم وجود تجهيزات حفاظتي و مانيتورينگ مناسب و نيز نبودن امكان كنترل از راه دور زمانبر بوده و بصورت سعي و خطا مي باشد.اين مسئله باعث برخي آسيبهاي احتمالي به تجهيزات شبكه و مشتركين نيز مي گردد. افزايش اطلاعات از وقايع سيستم اتوماسيون شبكه هاي توزيع در سالهاي اخير مورد توجه قرار گرفته است كه با اجراي آن اطلاعاتي نظير عملكرد تجهيزات حفاظتي، وضعيت كليدها و مقادير ولتاژ و جريان در مركز قابل مشاهده بوده و امكان ارسال فرمان براي تجهيزات وجود دارد. در اين پروژه سعي شده است معرفي جامعي از سيستمهاي اتوماسيون ومانيتورينگ پست ارائه گردد. در فصل دوم از پروژه به شرح كلي سيستمهاي اتوماسيون پست(SAS) پرداخته شده است و همچنين انواع سيستمهاي پست همراه با مزاياي آنها نيز بيان شده است. در فصل سوم، پيشرفته ترين سيستم اتوماسيون پست(SAS570) بطور كامل شرح داده شده است و به توزيع مواردي از قبيل خصوصيات، طراحي تجهيزات و وظايف اين سيستم پرداخته شده است. اجزاي سيستم اتوماسيون پست بسيار زياد وگسترده است و صحبت در مورد تمامي آنها نياز به تاليف چندين كتاب دارد ولي بطور خلاصه چند جزء مهم سيستم اتوماسيون پست در فصل چهارم آورده شده است. در فصل پنجم به شرح كاملي از سيستم مانيتورينگ پست(530 SMS) پرداخته شده است. اميد است اين پروژه بتواند ديد جديدي نسبت به تكنولوژي پيشرفته اتوماسيون و مانيتورينگ به شما ارائه كند.

فهرست:

چكيده
فصل اول
مقدمه
فصل دوم
طراحي و كارآيي SAS
1-2- طراحي و كارآيي SAS
2-2- مزاياي كارآيي عملي سيستم
3-2- سيستم هاي مانيتورينگ و اتوماسيون
4-2- خصوصيات عمومي سيستم هاي SAS 5XX
فصل سوم
سيستم پيشرفته اتوماسيون پست SAS 570
1-3- سيستم پيشرفته اتوماسيون پست SAS 570
2-3- نصب سيستم
3-3- خصوصيات مشترك SAS
4-3- خصوصيات SAS 570
5-3- طراحي و عملكرد مشترك SAS
6-3- طراحي و عملكرد SAS 570
7-3- تجهيزات سيستم
8-3- تنظيمات سيستم
9-3- وظايف سيستم
10-3-وظايف ابتدايي مانيتورينگ سيستم
11-3- وظايف ابتدايي كنترل سيستم
12-3- نگاهي كلي به پست
13-3- وظايف ابتدايي مانيتورينگ (اختياري)
14-3- وظايف ابتدايي كنترل (اختياري)
15-3- خلاصه قابليت هاي سيستم اتوماسيون پست
فصل چهارم
اجزاء سيستم اتوماسيون
1-4- كوپل كننده هاي ستاره اي (RER 111)
2-4- واحد گيرنده و فرستنده (RER 107)
3-4- GPS
4-4- نرم افزار كنترل سيستم اتوماسيون پست Micro Scada
5-4- فيبر نوري در سيستم حفاظت و كنترل پست هاي فشار قوي
6-4- رله REC 561 ترمينال كنترل حفاظت
7-4- رله REL 670 حفاظت ديستانس خط
8-4- رله RED 521 ترمينال حفاظت ديفرانسيل
9-4- رله RET 670 حفاظت ترانسفورماتور
10-4- رله REX 521 پشتيبان فيدر
11-4- سيستم REB 500 SYS حفاظت پست
12-4- رله RES 521 اندازه گيري زاويه
فصل پنجم
سيستم مانيتورينگ SMS 530
منابع و مآخذ
پيوست ها
 
   

حجم: 1.68 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 131

نوع فایل:pdf

 

امنیت استاتیک سیستم های قدرت

admin بازدید : 749 چهارشنبه 24 تير 1394 نظرات (0)

امروزه شرایط بهره برداری از سیستم قدرت از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.یکی از عوامل بسیار مهم در بهره برداری از سیستم قدرت امنیت سیستم می باشد.در سیستم های قدرت امنیت به دو دسته ی استاتیک و دینامیک تقسیم بندی می شود. امنیت استاتیک معرف توانایی سیستم در شرایط بعد از وقوع عیب برای کارکرد در محدوده ی مجاز می باشد. در امنیت استاتیکی فرض می شود سیستم دارای امنیت دینامیکی است.در این تحلیل نتیج بدست آمده تابع اطلا عات دریافتی صحیح از برنامه پخش بار یا سیستم مدیریت انرژی می باشد. مدل ها ی دینامیکی ژنراتور.خط و بار دراین تحلیل نا دیده در نظر گرفته شده و از حالت های گذرای شبکه و ادوات مورد نظر در حین وقوع عیب صرفه نظر می شود. در بعضی موارد به منظور افزایش سرعت تحلیل امنیت شرایط حرارتی خطوط و ترانسفورماتورها نیز در نظر گرفته نمی شوند. به طور کلی سیستمی دارای امنیت استاتیکی می باشد که بعد از وقوع خطا شرایط جدید سیستم قدرت معادلات پخش بار را ارضاء نماید. گفتیم که یکی از عوامل مهم دربهره برداری از یک سیستم تمایل به حفظ امنیت سیستم است.امنیت شامل مراحلی است که در زمان وقفه اجزایی از سیستم باید به منظور حفظ بهره برداری از سیستم اعمال گردد . به عنوان مثال ممکن است مجبورشویم واحدی را به علت وقفه تجهیزات جانبی آن را ازمدار خارج کنیم . به حفظ مقدار متناسبی ذخیره ی چرخان واحدهای باقی مانده می توانند کمبود را جبران نمایند بدون اینکه فرکانس .افت ولتاژ قابل توجهی داشته باشد و یا اینکه مجبورشویم باری را قطع کنیم.همچنین ممکن است خط انتقالی به علت حادثه ای اسیب ببیند هم چنین ممکن است خط انتقالی به علت طوفان آسیب ببیند و توسط رله ها ی اتوماتیک از مدار خارج شود.اگردرهنگام درمدارقراردادن واحدها و توزیع بار توجه کافی به مقدار توان انتقالی ازخطوط شود سایرخطوط انتقال می توانند اضافه بار حاصل را تحمل کنند.ودرمحدوده ی کاری مجاز قراربگیرند.

فهرست:

  • مقدمه
  • عوامل موثر در امنیت سیستم قدرت
  • بررسی پیشامد ها و تشخیص مسائل شبکه
  • روش ها ی حساسیت شبکه
  • محاسبه ضرایب حساسیت شبکه
  • روش های پخش بار متناوب
  • اصلاح توزیع بار
  • ضرایب ترمیمی
  • اصلاح توزیع بار با استفاده از برنامه ریزی خطی
  • شبیه سازی
  • نتیجه گیری
  • منابع
 
   

حجم: 2.43 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 75

نوع فایل:pdf

 

بررسی الکتریکی ومخابراتی لایه های جو -ویژگی های لایه یونوسفر

admin بازدید : 708 یکشنبه 21 تير 1394 نظرات (0)

وقتی به تدریج از سطح زمین بالا می‌رویم، بر حسب ارتقاع با طبقهبندی اتمسفری روبرو خواهیم شد که بعضی پارامترها اهمیت ویژه‌ای خواهند داشت. طبیعت مولکول‌ها یا یون‌ها که وابسته به میدان ثقلی زمین، جذب تابش خورشیدی و بنابراین دما، چگالی و همچنین یونش را تغییر می‌دهد. حدود لایه‌های فضایی نه از نظر فضایی و نه از نظر زمانی بطور مطلق ثابت نیست. زیرا که پارامترهای مداخله کننده خود نیز ثابت نیستند. دمای لایه‌های بالایی وابسته به جذب خورشیدی در هنگام روز و شب متفاوت خواهد بود. ترکیبات آن‌ها بر اثر فعالیت خورشیدی تغییر می‌کند. به علاوه لازم است تغییرات محلی جغرافیایی را مانند میدان مغناطیسی زمین در نظر گرفت. اتمسفر زمین را بر حسب چگونگی روند دما، اختلاف چگالی، تغییرات فشار، تداخل گازها ..

   
 

 
حجم: 2.53 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 136

نوع فایل:pdf

 


تعداد صفحات : 4

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 356
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 33
  • بازدید امروز : 120
  • باردید دیروز : 58
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 554
  • بازدید ماه : 5,832
  • بازدید سال : 12,585
  • بازدید کلی : 709,729