loading...
سایت اطلاع رسانی صنعت برق ایران

انواع گشتاور و میدان مغناطیسی

admin بازدید : 1031 پنجشنبه 24 تير 1395 نظرات (0)

میدان مغناطیسی  نیرویی است که در نوع الکترو مغناطیسی آن از حرکت بارهای الکتریکی در یک جهت, به وجود می آید و بارها الکتریکی و اجسام اطرافش تاثیر می گذارد که بحث ما در این پست معرفی انواع میدان الکترو مغناطیسی می باشد.

1-میدان مغناطیسی ثابت و ساکن(stantionary magnetic field):

موقعیت این میدان در مکان ثابت است و حرکتی ندارد و مقدار آن نیز ثابت است .مانند مغناطیس تولید شده توسط سیم پیچ تحریک یا آرمیچر ماشین DC

طریقه تولید این میدان :برای تولید این میدان کافی است که یک سیم پیچ  ساکن را با یک جریان DC  تغذیه کرد.

2-میدان مغناطیسی ساکن و متغییر :موقعیت این میدان در مکان ثابت است و حرکتی ندارد ولی مقدار آن متغییر است و با زمان تغییر می کند مانند میدان ایجاد شده در ترانسفورماتور ها

طریقه تولید:برای تولید این میدان کافی است که یک سیم  پیچ ساکن را با جریان AC تغذیه کنیم.

3-میدان مغناطیسی دوار:

یک میدان مغناطیسی متحرک است که دارای دامنه ثابت است و با سرعت ثابتی در فاصله هوایی ماشین دوران میکند مانند تغذیه استاتور ماشین های القایی سه فاز.

طریقه تولید:میدان مغناطیسی دوار را به سه طریق می توان تولید کرد.

A-با دوران میدان مغناطیسی ثابت و ساکن مانند میدان حاصل از زتوز ماشین سنکرون

B-با تغذیه سیم پیچ سه فاز متقارن ساکن با جریان سه فاز مانند استاتور موتور القایی یا استاتور ماشین سنکرون

C-با تغذیه سیم پیچ دو فاز متعادل با جریان دوفاز مانند استاتور موتورهای القایی تکفاز

گشتاور چیست؟

گشتاور توانایی ماشین را برای به چرخش در آوردن اجسام با توجه به وزن جسم مشخص می کند.نکته دیگر اینکه گشتاور در حرکت های چرخشی مطرح است و در حرکت های خطی صرفا نیرو معنا دارد .

به عبارت دیگر گشتاور کمیتی برداری است و مقدار آن از حاصلضرب بزرگی نیرو در فاصله از مرکز به دست می آید. واحد آن در سیستم  SI   نیوتن متر( (N.m  یا ژول بر رادیان و در سیستم انگلیسی  lb.ft می باشد .

رابطه گشتاور

Ƭ: گشتاور

F: نیرو

d: فاصله

در بیان ساده هنگامی که می گوییم یک موتور مثلا 20 نیوتن گشتاور دارد یعنی می تواند با یک محور یک متری باری با وزن 20*9.8 که می شود چیزی برابر 196 کیلو گرم را بچرخاند.9.8 جاذبه زمین است که برای تبدیل به جرم استفاده شد.

انواع گشتاور:

گشتاور تداخلی یا اندوکتانسی

برای ایجاد این گشتاور نیاز به دو جریان است یکی در رتور و دیگری در استاتور که نسبت به هم ثابت باشند.اساس تولید گشتاور تداخلی این است که قطب های هم نام یکدیگر را دفع و قطب های نا همنام یکدیگر را جذب کنند

شرایط ایجاد کوپل تداخلی:

باید دو میدان یکی در رتور و دیگری در استاتور موجود باشد.

تعداد قطب های دو میدان باید برابر باشد.

دو میدان باید نسبت به هم ساکن باشند در غیر اینصورت یک گشتاور نوسانی تولید می شود که نیم پریود آن مثبت و نیم پریود آن منفی است در نتیجه مقدار متوسط گشتاور صفر می شود.

2-گشتاور رلوکتانسی:

برای ایجاد این گشتاور فقط به  وجود یک میدان مغناطیسی نیاز است اما فرم هندسی رتور یا استاتور طوری باید باشد که مقاومت فاصله هوایی تابعی از موقعیت استاتور باشد.

برای درک بهتر مطلب موتور های رلوکتانسی را بخوانید.

3-گشتاور هیسترزیس

برای ایجاد این گشتاور از خاصیت هیسترزیس آهن استفاده می شود و در موتور هیسترزیس به کار می رود .

برای درک بهتر مطلب موتور های هیسترزیس  را بخوانید.

رابطه کلی گشتاور:

رابطه کلی گشتاور

 

موتور های پله ای

admin بازدید : 1034 دوشنبه 21 تير 1395 نظرات (0)

موتور های پله ای (Stepper Motor)و یا موتور جهشی, موتور های پله ای موتور هایی هستند که تحت پالس های ورودی چند درجه ای می چرخند وبه ازای هر  پالس چند درجه ای جابه جا شوند.

یا به عبارت دیگر موتور پله ای یکی از انواع موتورهای الکتریکی است که حرکت آن کاملا دقیق و از پیش تعریف شده می باشد و با ارسال بیتهای 0,1به سیم پیچهای آن می توان آنرا هر چند درجه ای که تعریف کردیم حرکت دهیم..

امروزه موتور هایی ساخته شده اند که در یک دوره کامل 400 پله یا گام را طی می کنند.و در طراحی جدید این موتور ها قادرند 1200 پالس را در ثانیه دریافت کنند.

کاربرد:استپ موتور ها در چاپگر های کامپیوتر ,ربات ها,کنترل زاویه آنتن های ماهواره ای و سیستم های کنترل دیجیتال استفاده می شوند.

شمای ساده ی یک موتور پله ای:

شمای موتور پله ای

ساختار موتور پله ای:
این موتورعموما دارای چهار قطب میباشد که سیم پیچهای تحریک بر روی این چهار قطب قرار می گیرند و با ارسال بیتهای ۰و۱به این سیم پیچها در واقع میدان مغناطیسی توسط این سیم پیچ ها ایجاد می شود. که این میدان باعث حرکت روتورمغناطیسی موجود در داخل موتور پله ای می شود.

چگونگی چرخش موتور پله ای

البته میبایست این سیم پیچها را به بهترتیب ۰ و ۱ کرد و گرنه موتو ر مطابق میل شما نخواهد چرخید یکی از مشخصه های این موتور زاویه حرکت آن می باشد و هر موتوری زاویه حرکتی مخصوص به خودش را دارد مثلا اگر موتوری زاویه حرکتش9 درجه باشد.
این موتور در هر بار ی که سیم پیچهایش حاوی ولتاژ می شوند 9 درجه در سمت حرکت عقربه های ساعت یا خلاف جهت آن بسته به اینکه سیم پیچها با چه ترتیبی ولتاژ دار می شوند خو اهد چرخید این 9درجه چرخش برای این موتور پله ای نمونه یک پله یا یک step محسوب می شود با این تعریف متوجه شدید که یک موتور پله ای در یک دور کامل ممکن است.
،۱۰۰تا ۲۰۰ پله کمتر یا بیشتر بسته به نوع موتور خواهد داشت.البته همان طور که در بالا گفته شد در مدل های جدید آن می تواند تا 400 پله را طی کند.شما حتی می توانید یک موتور پله ای را به صورت نیم پله یعنی با نصف زاویه حرکت راه اندازی کنید این موتورها به صورت میکرو پله نیز حرکت می کنند در واقع منظور حرکت خیلی ریز ودقیق است. وقتیکه شما یک موتور پله ای را از نزدیک می بینید متوجه تعدادی سیم رنگی می شوید که از موتور پله ای بیرون آمده در واقع این سیم ها هر کدام به سر یک سیم پیج متصل هستند و یک سیم بین تمام سیم ها مشترک است.

انواع موتورهای پله ای:

  • موتور پله اي نوع رلوکتانس متغیر (VARIABLE RELUCTANCE) یا VR

1-موتور پله اي نوع رلوکتانس متغیر از آهنربای دایمی استفاده نمی کند و ساده ترين نوع موتور پله اي است.

2-این نوع ساختار برای کاربرد های غیر صنعتی که نیاز به گشتاور بالا ندارند ، مناسب است.

 

  • موتور پله اي نوع آهنربای دایمی PERMANENT MAGNET یا PM

1-موتور P.M. دارای یک روتور با آهنربای دایمی است.

2-يك موتور PM در مقايسه با يك موتور VR هم اندازه آن گشتاور بزرگتري ايجاد مي كند.

3-ساختار ساده و هزینه کم این نوع موتور ها آنها را برای کاربرد های غیر صنغتی به یک انتخاب ایده آل تبدیل کرده است.

4-بر خلاف بقیه موتور های پله ای روتور موتور های P.M. دندانه ندارند .

  • موتور پله اي نوع هیبرید

1-موتور های هیبرید از بهترین ویژگی های V.R. و P.M. تشکیل شده اند.

2-در اين نوع موتوراز استاتور چند دندانه ای و یک روتور آهنربای دایمی ساخته شده اند.

3- موتور پله ای هیبرید استاندارد شامل یک روتور 200 دندانه ای و یا به بیان دیگر 200 پله کامل در هر دوران محور موتور است. با تقسیم 360 درجه چرخش بر 200 پله مقدار 1.8 زاویه پله کامل بدست می آید

4-سایر موتورهای هیبرید تحت زاویه پله 0.9 و 3.6 ساخته شده اند.

5-این موتورها دارای گشتاور استاتیک و دینامیکی بالایی هستند و سرعت پله بالایی دارند.

نحوه کنترل:

این موتور به صورت 1 بیتی یا دو بیتی حرکت می کند در حالت یک بیتی در هر لحظه تنها یک سیم پیچ پالس 1 را دریافت می کند ودر حالت دو بیتی دو سیم پیچ در هر لحظه پالس 1 را دریا فت می کنند اگر این دریافت پالس به صورت منظم و پشت سر هم انجام شو د موتور نیز به صورت صحیح به سمت جهت حرکت عقربه های ساعت یا خلاف جهت آن حرکت خواهد کرد.

نحوه کنترل 1 بیتی

در حالت یک بیتی اگر اول سیم پیچ 1 را تحریک کنیم .سیم پیچ 2و3و4 بدون تحریک باید باشند جهت حرکت موتور پله ای در سمت حرکت عقربه های ساعت بعد از سیم پیچ 1 نوبت سیم پیچ 2 است که تحریک شود.، و در این حالت نیز بقیه سیم پیچها بدون تحریک هستند بعد از آن نوبت سیم پیچ 3 و سپس نوبت سیم پیچ شماره 4 است دقت کنید که در هر لحظه یک سیم پیچ تحریک شو د اگر بعد از سیم پیچ 1 سیم پیچ 4 را تحریک کنیم و سپس به سراغ3و2 برویم موتور در جهت عکس عقربه های ساعت خواهد چرخید.

نحوه کنترل 2 بیتی

در حالت دو بیتی در لحظه دو سیم پیچ بار دار می شو ند مثلا اگر اول سیم پیچ 1 و2 تحریک شوند بعد سیم پیچ 2و3 سپس 3و4 ودر نهایت 4و 1 برای حرکت موتور پله ای بایست همین ترتیب را تا موقعییکه می خوا هید موتور حرکت داشته باشد ادامه دهید حال اگر این ترتیب را عوض کنید موتور در خلاف جهت فعلی حرکت می کند

عیب موتور های پله ای:

از جمله عیوب موتورهای پله ای، نداشتن سرعتها و گشتاورهای بالاست. با توجه به اینکه حرکت این موتورها دقیق است، نمی توان از گیربکس های معمولی هم برای افزایش گشتاور آنها استفاده کرد.

انواع ترمز موتورهای الکتریکی

admin بازدید : 680 پنجشنبه 27 خرداد 1395 نظرات (0)

در هنگام کار با موتور های الکتریکی در بسیاری از موارد نیاز است که پس از خاموش کردن موتور محور بلافاصله بایستد تا باعث اختلال در کار نشود ولی میدانیم که به خاطر اینرسی یا نیروی حاصل از وزن این اتفاق نمی افتد.مثلا در اسانسور وقتی کابین به طبقه مورد نظر رسید باید بلافاصله بایستد و بسیاری موارد دیگر پس اهمیت ترمز در موتور های الکتریکی واضح است.

انواع ترمز موتور های الکتریکی:

ترمز مکانیکی

در این روش ترمز به کمک یک تسمه یا نوار یا روبان مجهز به گوه های چوبی انجام می شود.این ترمز دارای قرقره یا چرخ فولادی است که در محیط آن شیار کم عمقی تعبیه شده که در حول آن یک نوار فولادی یا گاهی نوار بافته شده با نخ ضخیم پنبه ای فقط یک حلقه پیچیده شده است. طرف داخل نوار مجهز به قطعاتی از چوب گوه مانند است.در انتهای دسته اهرم وزنه ای حمل می شود که حول تکیه گاه نوسان می کند.

با جدا شدن بوبین همراه ولتاژ تغذیه ماشین از منبع تغذیه دسته اهرم ترمز تحت تاثیر وزن وزنه در پایین ترین وضعیت قرار گرفته و گیره های روی انتهای دیگر اهرم نوار را به سمت چپ کشیده و نوار مجهز به گوه های چوبی را محکم به چرخ طیار می فشارد و عمل ترمز انجام می گیرد.

ترمزهای مکانیکی بیشتر در پل های گردان استفاده می شود. در این نوع ترمز انرژی جنبشی در نوارها و گوه ها به انرژی حرارتی تبدیل می شود. نوع دیگر ترمز مکانیکی مجهز به چرخ ترمز و پیج مخصوص پیچاندن نوار یا تسمه است.

ترمز مکانیکی در اسانسور

ترمز مکانیکی

ترمز های الکتریکی

 ترمز جریان معکوس

در این روش برای ترمز جهت گردش موتور سه فاز برای چند لحظه کوتاه معکوس شده و سپس قطع می شود.برای اینکار جای دوفاز را عوض میکنند.فقط باید توجه شود که باید توسط تایمر ویا روش های دیگر قبل اینکه موتور در جهت مخالف شروع به چرخش نماید برق قطع شود.

توضیح مدار:

در مدار زیر موتور در حال کار می باشد با باز کردن کلید s1 موتور خاموش شده سپس کلید s2 رابرای چند لحظه در حالت مخالف قرار میدهیم و پس از اینکه موتور ایستاد موتور را خاموش میکنیم.

ترمز موتور های الکتریکی

ترمز جریان مستقیم:

در این روش نیاز به موتور با  مقاومت اهمی زیاد رتور برای جلوگیری از اسیب دیدن رتور می باشد.که در این روش پس از قطع جریان متناوب از موتور استاتور به یک جریان مستقیم وصل میشود که میدان حاصل از جریان مستقیم و میدان حاصل از جریان القایی رتور یک گشتاور ترمزی را ایجاد می نمایند.

کاربرد: ماشین ابزار و وسایل نقلیه

ترمز موتور های الکتریکی

 ترمز فوق سنکرون:

این روش معمولا در موتور برای کارهای کششی استفاده می شود مثلا در تراموای برقی یا آسانسور.در اثر سرعت ناشی از اینرسی تراموا یا پایین آمدن اطاقک آسانسور سرعت آرمیچر از سرعت بی باری تجاوزمی کند و نیرو محرکه ازولتاژ شبکه بیشتر شده و جهت جریان طبق رابطه در آرمیچر عوض می شود پس ماشین به صورت ژنراتور عمل می کند و به شبکه تغذیه کننده اش که با آن موازی است جریان می دهد. ملاحظه می شود که نوعی استرداد یا واپس گرفتن انرژی از حالت جنبشی به الکتریکی انجام می پذیرد.

ترمز زیر سنکرون:

موتور القایی رتور سیم پیچی شده که دارای مقاومت زیاد رتور می باشد را به صورت موتور تکفاز به شبکه وصل می کنند بعنی  استاتور را به برق تکفاز وصل میکنند که یک گشتاور ترمز به وجود می اید که پس از سکون موتور از بین می رود.

عیب یابی و تعمیر موتور..

admin بازدید : 721 یکشنبه 09 خرداد 1395 نظرات (0)

در این بخش عیب هایی که بیشتر در موتور های الکتریکی اتفاق می افتد را به همراه دلیل و روش رفع عیب را با هم بررسی خواهیم کرد.

عیب یابی و تعمیر موتور


نوع عیب)موتور اصلا روشن نشده و جریانی از مدار عبور نمی کند.          علت)جایی از مدار قطع است

رفع عیب)با آوومتر تمام مدار شامل پریز, دوشاخه,سیم های رابط ,کلید ها واتصالات در تخته کلم موتور را بررسی وعیب مربوطه را رفع می کنیم.


نوع عیب)موتور نیم سوز است                                                     علت)وجود اتصالی در سیم پیچی موتور

رفع عیب)در هرکدام از سیم پیچ های کمکی و اصلی اتصال حلقه و یا اتصال کلاف به کلاف به وجود آمده باشد .بنابراین مسیر جریان الکتریکی کوتاه شده در نتیجه میدان مغناطیسی مناسب برای گردش به جود نمی آید و باعث داغی موتور می شود .موتور های نیم سوز جریان بیشتری نسبت به موتور های سالم مشابه خود دریافت میکنند .برای رفع عیب در صورتی که محل اتصالی مشخص باشد و بتوان به نحوی آن را عایق نمود ,اقدام به این کار کده و در غیر این صورت باید دوباره سیم پیچی شود.


نوع عیب)موتور پس از روشن شدن خیلی زود داغ می شود.                  علت)زیاد بودن بار موتور

رفع عیب)هر موتور دارای توان مکانیکی مشخص است,در صورتی که بیشتر از توان مربوطه از موتور نیرویی خواسته شود جریان بیشتری از سیم ها عبور میکند  که باسطح مقطع و تعداد دور آن ها هم خوانی ندارد و باعث ایجاد گرما در موتور و آسیب دیدن آن خواهد شد.برای رفع عیب  باید بار موتور را کم نموده و از کار مداوم آن خودداری کرد.


نوع عیب)موتور پس از روشن شدن خیلی زود داغ می شود و زیر بار می خوابد        علت)عمل نکردن کلید گریز از مرکز

رفع عیب)علاوه بر جریان دریافتی توسط سیم پیچ اصلی سیم پیچ کمکی نیز چون از مدار خارج نمی شود جریان دریافت می کند برای اطمینان از صحت عمل کرد کلید گریز از مرکز باید به صدای کنتاکت آن ,در حالت دور گرفتن موتور و همچنین از دور افتادن آن گوش کرد .برای رفع عیب باید کلید,سرویس و یا تعویض شود.


نوع عیب)با روشن کردن موتور صدای زیادی شنیده می شود ولی به گردش در نمی آید    علت عیب)خرابی کلید گریز از مرکز

رفع عیب)در صورتی که کنتاکت های کلید در حالتی  که موتور خاموش بوده وصل نشده باشد و در زمان شروع به کار ,سیم پیچ راه انداز در مدار قرار نگرفته و طبیعتا موتور به گردش نمی افتد برای رفع عیب کلید را با آوومتر امتحان و در صورت معیوب بودن تعویض می نماییم.


نوع عیب)با روشن شدن موتور صدای زیادی شنیده می شود ولی به گردش درنمی آید   علت )قطعی سیم پیچ اصلی یاکمکی

رفع عیب)به کمک آوومتر هردو مدار را امتحان و در صورت مشخص شدن محل قطعی آن را تعمیر می نماییم


نوع عیب)با روشن شدن موتور صدای زیادی شنیده می شود ولی به گردش درنمی آید

علت)نیم سوز بودن یا سوختگی موتور

رفع عیب)موتور سریعا داغ شده و جریان زیادی می کشد همچنین بوی سوختگی و یا دود از مشخصه های آن است رفع عیب سیم پیچی مجدد است.


نوع عیب)با روشن شدن موتور صدای زیادی شنیده می شود ولی به گردش درنمی آید

علت)خرابی خازن

رفع عیب)خازن ها به منظور راه اندازی موتور به کار رفته اند آن ها را آزمایش نموده در صورت نیاز آن ها را تعویض می کنیم.

سیکلوکنورتور تک فاز و سه فاز

admin بازدید : 876 جمعه 27 فروردين 1395 نظرات (0)

سیکلوکنورتور تک فاز به تک فاز

سیکلوکنور توان AC تحت فرکانس مشخص را به توان AC با فرکانس متفاوت تبدیل می کند و غالبا فرکانس خروجی کمتر از فرکانس ورودی است. سیکلو کنورتور در حقیقت یک مبدل دوگانه است. در شکل (10-48) سیکلنوتور را نشان می دهد که شامل مبدل P (مبدل مثبت) ومبدل N (مبدل منفی ) می باشد.بار این سیکلنورتور مقاومتی است.باید دانست مبدل های PوN یکسوسازهای کنترل شده می باشند.اگر فقط مبدل P عمل کند,ولتاژخروجی مثبت واگر مبدل N عمل نماید ولتاژخروجی منفی است.گیریم پلاریته ولتاژکنترل Vc بین پلاریته ولتاژخروجی Vo باشد همچنین فرض می کنیم دامنه Vc نمایانگر ولتاژ متوسط خروجی مطلوب باشد. فرکانسVc نشان دهنده فرکانس هارمونیک اصلی Vo می باشد.ولتاژتغذیه v در شکل (2و10-48) نشان داده شده است گیریم دامنه Vc طوری باشد که ولتاژخروجی Vo ماکزیمم باشد این امر بدین معنی است که زوایای آتش دو مبدل صفر می باشد.

یعنی:

                                                           0 = ap=0         ,       an

 

در نیم سیکل مثبت از Vc مبدل P آتش شده ودر نیم سیکل منفی ازVcمبدل N آتش می شود. شکل موج ولتاژ خروجی Vc در شکل (2 و 10-48) نشان داده شده است باید دانست فرکانس هارمونیک اصلی موج خروجی معدل یک سوم فرکانس ورودی است. اگر دامنه ولتاژ Vc   کاهش یابد شکل موج خروجی معادل یک سوم فکانس ورودی است . مطابق شکل (3 و 10-48) خواهد بود. اگر Vc به عوض آن ثابت باشد در هرنیم سیکل تغییر کند. زوایای آتش نیز در هر سیکل  تغییر می کنند. این امر باعث کاهش هارمونیک در Vo می شود. این خصوصیات در سیکلوکنورتور های سه فاز بحث خواهد شد.مثلا اگر پالس های جانبی ولتاژخروجی تحت زوایای آتش بزرگ و پالس های میانی ولتاژخروجی تحت زوایای آتش کوچک حاصل شوند(4 و 10-48)در این صورت هامونیک ولتاژ خروجی کمتر از شکل (3 و10-48) خواهد بود. در شکل (3 و 10-48) تمام پالس های تحت زوایای آتش ثابت 60 درجه حاصل شده است.

سیکلوکنورتور

 

سیکلو کنورتور سه فاز

در بسیاری از کاربردها به موج سینوسی خروجی نیاز داریم. لذا سیکلوکنورتور فوق الذکر چندان جالب نیست. اگر بخواهیم به موج سینوسی در خروجی دست یابیم از ولتاژسه فاز ورودی ویکسوسازهای کنترل شده سه فاز استفاده می کنیم.یکسو ساز کنترل شده شکل (1 و 10- 49) را در نظر می گیریم ولتاژخروجی این یکسوسازها تابع کسینوسی زاویه آتش است (رابطه 10-10).اگر زوایای آتش به توالی تغییرکنند, ولتاژ خروجی سینوسی خواهد بود.ساخت چنین ولتاژ خروجی مطلوبی از ولتاژ خروجی مطلوبی از ولتاژهای سه فاز ورودی در شکل (2و 10- 49) نشان داده شده است. همان طور که از شکل پیداست زوایای آتش در طی  سیکل کامل متفاوت است. در شکل (2و 10- 49) مقدار واقعی  vo  با خطوط پر رنگ نشان داده شده و ولتاژ متوسط خروجی با(V0(avg نشان داده شده و یک موج سینوسی کامل است.شکل (10- 50) یک سیکلو کنورتور سه فاز به تکفاز رانشان می دهد.مبدل p در نیم سیکل مثبت جریان خروجی (i0) ومبدل N در نیم سیکل منفی i0 هدایت می کنند. شکل (10-51 ) یک سیکلوکنورتور سه فاز به سه فاز را نشان می دهد. برای مطالعه بیشتر به کتابهای الکترونیک قدرت رجوع نمائید.

 

سیکلوکنورتور

 

سیکلوکنورتور

تعمیر و نگهداری ترانسفورماتور ها

admin بازدید : 721 شنبه 21 فروردين 1395 نظرات (0)

عنوان فایل: راهنماي آزمايش ها و تعمير و نگهداري ترانسفورماتورهاي قدرت بر اساس استاندارد IEEE

تعداد صفحات جزوه  : 112صفحه

حجم فایل: 800 کیلو بایت

فرمت فایل: PDF

تأليف و ترجمه: مهدي رمضاني-شرکت ملی نفت ایران

رمز فایل فشرده: g-m-u.ir

سیستم برق اضطراریی

admin بازدید : 693 چهارشنبه 18 فروردين 1395 نظرات (0)

تعریف برق اضطراریی 

برخي ازسيستمهاي حساس ومهم در منازل و اماكن عمومي يا در ادارات و كارخانه هابايد هنگام قطع برق شهر به طريقي از يك منبع تغذيه ديگر استفاده كنند و به كار خود ادامه دهند.منابع تغذيه اي كه  وظيفه تامين برق را در هنگام قطع برق شبكه به عهده دارند منابع تغذيه اضطراري ناميده مي شوند. این سیستم ها معمولاً با استفاده از یک یا چند مولد برق که عموماً دیزل ژنراتور یا ژنراتور گازسوز می باشند ویا مجموعه ایی از باتری ها انرژی لازم را ایجاد می کنند.

این گونه سیستم ها بر اساس نیاز و کاربرد ممکن است به صورت های مختلف راه اندازی شود که عبارت است از:

1:راه اندازی دستی

2:راه اندازی خودکار

3:راه اندازی بدون وقفه

کاربرد برق اضطراریی

در سيستم هاي ايمني وحفاظتي نظير سيستم اعلام حريق و سيستم تلويزيون مدار بسته يا سيستم اعلام سرقت برق اضطراري وهمچنین تامین برق تجهیزات اتاق عمل جزو ضروريات سيستم بوده و بسيار مهم ميباشد.همچنین باید این نکته را متذکر شد که کاربرد سیستم برق اضطراری متناسب با شرایط کاری خود استفاده می شود.

اينگونه منابع تغذيه اضطراري كه معمولا انرژي خود را از باطري تامين مي كنند در مكان هايي مانند اتاق عمل- اتاق كامپيوتر سيستم هاي نظامي و غيره مورد استفاده قرار ميگيرند.در مقابل سيستمهايي كه از موتور مكانيكي و مولد براي توليد برق اضطراري استفاده ميكنند بدليل اينكه موتور مكانيكي براي راه اندازي نيازمند زمان است داراي تاخير در وصل برق اضطراري خواهند بود.لذا با توجه به خصوصيات و نياز محل مورد استفاده يكي از اين سيستم ها يا تركيبي از هر دو نوع ممكن است استفاده گردد.

برق اضطراري سيستم هاي ايمني وحفاظتی

در سيستم هاي ايمني وحفاظتي نظير سيستم اعلام حريق و سيستم تلويزيون مدار بسته ياسيستم اعلام سرقت برق اضطراري جزو ضروريات سيستم بوده و بسيار مهم مي باشد.معمولا چون ولتاژ تغذيه اين سيستمها ولتاژ پايين dc ودر حدود 6 و 12و 24 ولت ميباشد لذا در خود تابلوي اصلي سيستم محلي براي باطريهاي اضطراري در نظر ميگيرند.اين باطريها به مدار الكترونيكي تابلو وصل ميگردند و در زمان وجود برق شهر توسط سيستم شارژ وآماده نگه داشته ميشوند وهنگام قطع برق شبكه بدون تاخير وارد مدار شده وبرق اضطراري سيستم را تامين مينمايند. مدت زمان تامين برق اضطراري بستگي به ظرفيت باطريهاي مورد استفاده و مصرف سيستم دارد.مشخصات باطري مورد نياز معمولا در راهنماي پانل اصلي ذكر ميگردد.در صورت طولاني شدن زمان قطع برق شهر در اينگونه سيستمها بايد قبل از اينكه شارژ باطري پايين بيايد و باطري كارآيي خود را از دست بدهد آنرا با باطري پر تعويض نمود.

به طور کلی مولدهای برق ( دیزل ژنراتورها ) براساس نوع کاربرد و زمان بهره برداری به دو صورت زیر طبقه بندی می شوند.

الف: نوع کاربرد مولدهای برق

مولدهای برق ممکن است برای تولید برق به عنوان منبع اصلی ، یا به عنوان مولد برق دایمی یا به صورت موازی با شبکه برق اصلی و یا به منظور تولید نیروی برق اضطراری مورد استفاده قرار گیرند.

ب: زمان بهره برداری مولدهای برق

مولدهای برق(دیزل ژنراتور ها) ممکن است برای بهره برداری مدت محدود و یا نا محدود طراحی و ساخته شوند.

نکات مهم:

نکته1:

مولد های انرژی باید به گونه ای طراحی شود که مستقل ازسیستم نیروی برق شبکه اصلی عمل نموده ودرعین حال بتوان آن را بدون هیچ مشکلی و کاملاً پایدار با برق اصلی به صورت موازی مورد استفاده قرار گیرد.

نکته2:

کلیه وسایل و لوازم و تجهیزات مورد استفاده در مولدهای برق دائمی یا اضطراری باید برابر استانداردهای آی- ای- سی یا یکی از استانداردهای معتبرجهانی مشابه طراحی، ساخته و مورد آزمون قرار گرفته باشد

Subject Definition and Objectives

admin بازدید : 620 شنبه 15 اسفند 1394 نظرات (0)
  • Subject Definition and Objectives
Introduction:
 
When an electrical signal is sent to an oscilloscope its waveform is observed in the time domain; that is, the screen shows the signal amplitude at each instant in time. If the same signal is applied to a hi-fi amplifier, the resulting sound is a mix of harmonic frequencies that constitute a complete musical chord. The electrical signal, therefore, can be described either by time-domain or frequency-domain information. This book describes the relationships between these two domains in the power system environment, the causes and effects of waveform distortion and the techniques currently available for their measurement, modelling and control. Reducing voltage and current waveform distortion to acceptable levels has been a problem in power system design from the early days of alternating current. The recent growing concern results from the increasing use of power electronic devices and of waveform-sensitive load equipment. The utilisation of electrical energy is relying more on the supply of power with controllable frequencies and voltages, while its generation and transmission take place at nominally constant levels. The discrepancy, therefore, requires some form of power conditioning or conversion, normally implemented by power electronic circuitry that distorts the voltage and current waveforms. The behaviour of circuits undergoing frequent topological changes that distort the waveforms can not be described by the traditional single-frequency phasor theory. In these cases the steady state results from a periodic succession of transient states that require dynamic simulation. However, on the assumption of reasonable periods of steady-state behaviour, the voltage and current waveforms comply with the requirements permitting Fourier analysis [1], and can, therefore, be expressed in terms of harmonic components. A harmonic is defined as the content of the function whose frequency is an integer multiple of the system fundamental frequency.
 
دانلود - Download Link
حجم: 3.09 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 386
نوع فایل: pdf

 

Energy Indicators for Sustainable Development:Guidelines and Methodologies

admin بازدید : 674 چهارشنبه 12 اسفند 1394 نظرات (0)
  • Energy Indicators for Sustainable Development:Guidelines and Methodologies

INTRODUCTION

 Sustainable development’ has been defined best by the Brundtland Commission as ‘development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs’.1 Adequate and affordable energy supplies have been key to economic development and the transition from subsistence agricultural economies to modern industrial and service-oriented societies. Energy is central to improved social and economic well-being, and is indispensable to most industrial and commercial wealth generation. It is key for relieving poverty, improving human welfare and raising living standards. But however essential it may be for development, energy is only a means to an end. The end is good health, high living standards, a sustainable economy and a clean environment. No form of energy — coal, solar, nuclear, wind or any other — is good or bad in itself, and each is only valuable in as far as it can deliver this end. Much of the current energy supply and use, based, as it is, on limited resources of fossil fuels, is deemed to be environmentally unsustainable. There is no energy production or conversion technology without risk or without waste. Somewhere along all energy chains — from resource extraction to the provision of energy services — pollutants are produced, emitted or disposed of, often with severe health and environmental impacts. Even if a technology does not emit harmful substances at the point of use, emissions and wastes may be associated with its manufacture or other parts of its life cycle. Combustion of fossil fuels is chiefly responsible for urban air pollution, regional acidification and the risk of human-induced climate change. The use of nuclear power has created a number of concerns, such as the storage or disposal of high-level radioactive waste and the proliferation of nuclear weapons. The noncommercial use of biomass in some developing countries contributes to desertification and loss of biodiversity.

دانلود - Download Link
حجم: 889 kb
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 171
نوع فایل: pdf

 

 

A Sensitive ANN Based Differential Relay for Transformer Protection with Security against CT Saturation and Tap Changer Operation

admin بازدید : 678 چهارشنبه 21 بهمن 1394 نظرات (0)

A Sensitive ANN Based Differential Relay for Transformer Protection with Security against CT Saturation and Tap Changer Operation

Abstract

 This paper presents an artificial neural network (ANN) based scheme for fault identification in power transformer protection. The proposed scheme is featured by the application of ANN to identifying system patterns, the unique choice of harmonics of positive sequence differential currents as ANN inputs, the effective handling of current transformer (CT) saturation with an ANN based approach, and the consideration of tap changer position for correcting secondary CT current. Performance of the proposed scheme is studied for a wide variety of operating conditions using data generated from simulation. The results indicate that the proposed scheme provides a fast and sensitive approach for identifying internal faults and is secure against CT saturation and transformer tap changer operation.

دانلود - Download Link
حجم: 516 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 18
نوع فایل: pdf

 

Wavelet based ANN Approach for Transformer Protection

admin بازدید : 594 یکشنبه 27 دي 1394 نظرات (0)

Wavelet based ANN Approach for Transformer Protection

Abstract

 This paper presents the development of a wavelet based algorithm, for distinguishing between magnetizing inrush currents and power system fault currents, which is quite adequate, reliable, fast and computationally efficient tool. The proposed technique consists of a preprocessing unit based on discrete wavelet transform (DWT) in combination with an artificial neural network (ANN) for detecting and classifying fault currents. The DWT acts as an extractor of distinctive features in the input signals at the relay location. This information is then fed into an ANN for classifying fault and magnetizing inrush conditions. A 220/55/55 V, 50Hz laboratory transformer connected to a 380 V power system were simulated using ATP-EMTP. The DWT was implemented by using Matlab and Coiflet mother wavelet was used to analyze primary currents and generate training data. The simulated results presented clearly show that the proposed technique can accurately discriminate between magnetizing inrush and fault currents in transformer protection.

دانلود - Download Link
حجم:  490 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 8
نوع فایل: pdf

 

A Novel Digital Relay Model Based on SIMULINK and Its Validation Based on Expert System

admin بازدید : 614 دوشنبه 21 دي 1394 نظرات (0)

A Novel Digital Relay Model Based on SIMULINK and Its Validation Based on Expert System

Abstract

This paper presents the development of a novel digital relay model and its validation by a digital relay data analysis application. The model is developed as a SIMULINK Sfunction block. MATLAB file I/O functions are employed to generate an oscillography file and an event report. The expert system based digital relay data analysis application validates the relay model and generates diagnosis information for refining the model. An example is used to demonstrate the procedure of simulation, validation, and refining.

 

دانلود - Download Link
حجم: 156.5 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 6
نوع فایل: pdf

 

کتاب پیکربندی و برنامه نویسی شبکه Profibus با نرم افزار step7 -تالیف آقای مهندس ماهر

admin بازدید : 592 جمعه 06 آذر 1394 نظرات (0)
  • کتاب پیکربندی و برنامه نویسی شبکه Profibus با نرم افزار step7 -تالیف آقای مهندس ماهر

 

 

دانلود - Download Link
حجم:3.78 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 271
نوع فایل: pdf

 

آموزش نرمافزار protel 99se

admin بازدید : 700 شنبه 25 مهر 1394 نظرات (0)

نرم افزار design explorer 99 se محصول شرکت protel است که در صنعت بیشتر با نام protel شناخته شده است. این نرم افزار ابزاری حرفه ای برای طراحی فیبر مدار چاپی میباشد.

 

 

دانلود - Download Link
حجم:642 kb
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 24
نوع فایل: pdf

آموزش نرمافزار digsilent به صورت ابتدایی

admin بازدید : 660 یکشنبه 12 مهر 1394 نظرات (0)

این آموزش توسط شرک برق منطقه ای فارس تهیه شده که در واقع help دیگسایلنت رو ترجمه کردند و می تواند در یادگیری دیگسایلنت بسیار ماثر باشد . نرم افزار power factory یکی از قوی ترین نرم افزارهای تحلیل شبکه می باشد که در هر سه حوزه تولید ،انتقال و توزیع کاربرد دارد ، به واسطه این نرم افزار می توان یک شبکه گسترده را به صورت کامل ترسیم نمود و محاسباتی همچون پخش بار ، پخش بار اقتصادی ،اتصال کوتاه ،انالیز پایداری ،جایابی بهینه خازن ،بهینه سازی سایز کابل و دها موارد دیگر را که در قالب توابع ارئه میگردد محاسبه نماید.

 

جهت دریافت فیلم آموزش نرم افزار دیگسایلنت 14 اینجا کلیک کنید

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم: 3.16 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 135
نوع فایل: pdf

 

آموزش نرمافزار step7-plc

admin بازدید : 671 چهارشنبه 08 مهر 1394 نظرات (0)

امروزه با پديدار شدن ريزپردازندهها و پيشرفت فنآوري حالت جامد در عرصة علم و تكنولوژي كه بيشك آن را ميتوان بزرگترين پديده در علوم الكترونيك دانست، چهرة محيطهاي صنعتي به كلي دگرگون شده است. اين مهم كه به موازات تحول در عرصة كامپيوتر پا به دنياي الكترونيك گذاشت در نقش پلي بين اين دو علم يعني الكترونيك و كامپيوتر قرار گرفت و براي اولين بار بهراحتي امكان تلفيق سختافزار توسط مهندسين هر دو فن را ممكن نمود. بدينترتيب در يك كاربرد خاص به جاي بهكارگيري اجزايي متشكل از مدارهاي منطقي با سختافزارهاي تقريباً ثابت و تلفيق آن با پديدة مهم نرمافزار، امكان طراحي و ساخت هزاران پروژة كاربردي ممكن گرديد. يكي از مهمترين خصوصيات اين مدارها در صورت لزوم، انجام تغيير و تصحيح در نرمافزار و برنامة كاربر مورد نظر است كه كمتر لزوم تغيير مدارها و سخت افزار را در آن مي طلبد. خواص نامبرده و سهولت دستيابي به ريزپردازندهها و اجزاي جانبي مربوط در بازارهاي جهاني، اين پديده را بهعنوان اهرم بسيار مهمي جهت رشد و شكوفايي در صنايع الكترونيك قرار داد؛ چراكه غير از ساخت اين نوع مدارهاي مجتمع 3 كه كماكان تكنولوژي پيشرفتهاي را ميطلبد، قادر خواهيم بود ساير مراحل انجام يك پروژة كاربردي را خود به انجام برسانيم.

اين مراحل شامل طراحي و ساخت سخت افزار، تدوين نرمافزار مربوط، تلفيق اين دو قسمت و تست و رفع عيب ميباشد كه كلاً از عهدة ما برميآيد، و در واقع فكر و ايده و تخصص را همراه با قوة ابتكار بهكار ميگيرد. لذا جهت پرنمودن خلاء بهوجود آمدة علمي _ فني بين دول پيشرفته و كشورهاي جهان سوم، ميبايست در جهت آموزش و بهكارگيري اين فن كه راه مهمي براي نجات وابستگي تكنولوژيك صرف در مجموعة الكترونيك و كامپيوتر ميباشد سعي و تلاش پيش گيريم. "PLC" نيز مولود اين پديده يعني ظهور ريزپردازندههاست و مخفف عبارت "Programmable Logic Controller" ميباشد. اين سيستم وسيلهاي است كه متناسب با برنامهاي كه دريافت ميكند وظيفهاي را انجام ميدهد. به عبارت ديگر PLC نوعي كامپيوتر است كه برنامهاي خاص را اجرا ميكند. با ظهور PLC تجهيزات و قطعات استفاده شده در كنترل فرآيندهاي صنعتي و خطوط توليد تغيير نمودند، و مدارهاي رله كنتاكتوري و سختافزاري حالت جامد كمكم جاي خود را به PLC ها دادند.

این فایل مربوط به آموزش نرمافرار Simatic S7 Siemens Industrial Automation) plc s7) است که در این آموزش بسیار با حوصله کار شده و حدود 100 صفحه است .

 

 

 

دانلود - Download Link  
حجم: 1.43 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 100
نوع فایل: pdf

به کارگیری پیل سوختی در تولید انرژی الکتریکی با استفاده از روش بردارهای فضایی (SVM)

admin بازدید : 759 سه شنبه 24 شهريور 1394 نظرات (0)

يکي از موارد مهمي که بشر از ابتدا به عنوان يک چالش اساسي با آن مواجه بوده است يافتن روشهاي نوين و پر بازده تبديل انرژي سوختها به انرژي قابل استفاده بوده است شايد بتوان اولين تجربه انسان در اين راه را ساخت ماشينهاي اوليه بخار دانست اين ماشينها داراي راندمان بسيار پايين بودند بعد از اختراع موتورهاي احتراق داخلي توسط اتو اين راندمان نسبتا بهبود يافت و به مرز 7 % در موتورهاي اوليه رسيد با پيشرفت علم ترموديناميک سيکلهاي احتراقي بهتري پا به عرصه گذاشتند هر چند برخي از آنها يا قابل اجرا نبودند يا با مشکلات ساخت و تجهيزات پيچيده مواجه بودند. بهترين سيکل حرارتي کاربردي که تا کنون مورد استفاده بشر قرار گرفته است سيکل ترکيبي برايتون – رانکين مي باشد که در نيروگاههاي حرارتي توليد برق مورد استفاده قرار گرفته است و بازده آن قريب به 45 % مي باشد اما امروزه بشر به فن آوري جالب پيل سوختي به عنوان جانشين بسيار مناسب براي موتورهاي احتراق داخلي مي انديشد از آنجاييکه اين وسيله از سيکل کارنو تبعيت نمي کند و بصورت مستقيم و بواسطه فرآيند الکتروشيميايي ، انرژي شيميايي سوخت را به انرژي الکتريکي تبديل مي نمايد مي توان بسته به نوع سوخت راندماني بين 80 % براي سوخت هيدروژن خالص و 30 % براي گاز متان داشته باشد. امروزه پيل سوختي به يک رقيب مناسب براي توربينهاي گاز در نيروگاهها ، موتورهاي احتراق داخلي در خودروها و باطريها در کامپيوترهاي کيفي تبديل شده است جريان مستقيم توليد شده توسط پيل سوختي را مي توان براي کاربردهاي الکتريکي بويژه بکارانداختن موتورهاي الکتريکي و روشنايي استفاده نمود. يکي از شيوه هاي اساسي که تکنولوژي آن در دهه اخير به سرعت توسعه يافته است استفاده از پيلهاي سوختي جهت تأمين همزمان الکتريسيته و حرارت به روش الکتروشيميايي مي باشد در اين روش که به عبارتي مي توان آن را عمل الکتروليز معکوس قلمداد کرد انرژي شيميايي ذخيره شده در سوختهاي فسيلي بدون احتراق استخراج مي گردد اين سيستمها در مقايسه با ساير روشها از کارائي زيادي برخوردار بوده و آلودگي بسيار کمي توليد مي کند. با توجه به اينکه پيلهاي سوختي بصورت شيميايي برق توليد مي کنند خيلي بهتر از احتراق خواهند بود آنها محدوديت قوانين ترمود يناميک را که واحدهاي توليد قدرت مرسوم دارند ندارند بنابراين پيلهاي سوختي بازده بسيار بيشتري در توليد انرژي از يک سوخت خواهند داشت همچنين با افزايش هر چه بيشتر بازدهي سيستم مي توان اتلاف گرما از بعضي سلولها را مهار کرد. همانطور که مي دانيم در اتومبيل ها وسايل زيادي نظير کولر، گرم کن، راديو و ... با نيروي مکانيکي توليد شده و يا با باتري داخل اتومبيل تغذيه مي شوند. بنابراين اگر در هنگام حرکت از اين وسايل استفاده شود مقداري از نيروي موتور صرف تغذيه ي اين وسايل مي شود. و مي توان گفت که استفاده از اين وسايل تقريبا مداوم و بي وقفه است. يکي از اولين کاربرد هاي پيل هاي سوختي مذکور تامين انرژي لازم براي وسايلي نظير کولر ، بخاري ، راديو و ... در اتومبيل هاي سنگين است. در حالتي که اينگونه اتومبيل ها در جا کار نمي کنند بلکه در حال حرکت هستند. زيرا اگر انرژي لازم براي اين وسايل در حالت درجا کار کردن از موتور گرفته شود مشكلي به وجود نمي آيد. اما اگر اتومبيل در حال حرکت باشد مقداري از نيروي موتور به جاي اينکه صرف جلو بردن اتومبيل شود صرف به کار انداختن اين وسايل مي شود.

 فصل اول
 
1-2 پيل سوختي چيست؟
 1-3- معرفي انواع پيل سوختي
 1-3-1 پيل‌سوختي اسيد فسفريك
1-3-2 پيل‌سوختي قليايي
1-3-3 پيل‌سوختي كربنات مذاب
1-3-4 پيل‌سوختياكسيدجامد
1-3-5 پيل‌سوختي متانولي
1-3-6 پيل سوختي سراميکي پروتوني
1-4-7 پيل‌سوختي پليمري

فصل دوم:شناخت فني پيل سوختي متانولي

2-1 اجزاي پيل‌‌‌‌سوختي متانولي
2-1-1 الکترود آند
2-1-2 روش تهيه لايه کاتاليست
2-1-3  الکترود کاتد
2-1-4 لايه نفوذ گاز
2-1-5 صفحات دو قطبي
2-2 تهيه  MEA
2-3 فرآيند توليد سري پيل‌سوختي متانولي
2-4 سري‌هاي با صفحه دوقطبي
2-5 مجموعه غشا/الكترود
2-6 روش ساخت مجموعه غشا/الکترود
2-7 لايه‌هاي نفوذ گاز
2-8 مسيرهاي جريان گاز در صفحات دوقطبي يا در صفحات انتهايي/گيرنده‌هاي جريان
2-9 صفحات دو‌قطبي
2-10 سيستم پيل سوختي

 فصل سوم :اتصال پیل سوختی به بار با استفاده از روش بردار فضایی(SVM)

 3-1- اینورتر قابل کنترل(SVPWM)
3-1-1- کلیدزنی به روش (SVPWM)
3-1-2- محاسبه دوره‌ی کار کلید‌ها
3-1-3- توالی کلید زنی ها
3-2- نتایج حاصل از شبیه سازی

منابع و مراجع
 
 
 
   

حجم: 3.23 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 107

نوع فایل:pdf

 

بررسی و نقش خازن ها در تنظیم رله های حفاظتی

admin بازدید : 862 چهارشنبه 18 شهريور 1394 نظرات (0)

به منظورعملکرد صحیح رله های شبکه قدرت درحفاظت اصلی بادپشتیبان ایجاد هماهنگ بین آنها ضروری است این هماهنگی باید بین رله های اصلی و پشتیبان بایداز نوع ارت فارت ودیستانس ویا رله های جریان زیاددیستانس کاملا با طریقه هماهنگی بین رله های هم نوع متفاوت می باشد. برای اولین بار با استفاده از هماهنگی وتجزیه وتحلیل روشهای مختلف صورت پذیرفته وبا تعیین بهینه ترین روش برای هر حالت برنامه کامپیوتری متناسب نوشته شده است که تنظیم رله ها را با درنظر گرفتن عمل متقابل بین دو نوع رله متفاوت جریان زباد ودیستانس وبه عبارت دیگر میتوان در اینرله تاثیر اثر خازنی خط را بر روی ناحیه حفاظتی رله دیستانس را بررسی کرد چرا که عملکرد رله دیستانس بر اساس امپدانس اندازه گیری شده تا محل خطااست. الگوریتم بهینه جهت ایجاد هماهنگی در ترکیب رله های جریان زیاد دیستانسو ترکیب رله های ارت فارت ودیستانس که موضوع جدیدی است بدست امده است . آنچه که از موضوع هماهنگی برداشت می شود مشخصه عملکرد زمان و جریان در رله های مختلف است بدین معنی که رله هاباید هم از نظر زمان وهم از نظر جریان دررله های مختلف هماهنگ باشند. زیراهر کدام به تنهایی مشکلاتی را به وجود می آورنددر ضمن امروزه در صنعت شاهد رشدروز افزون مباحث دیجیتال وورود دیجیتال به عرصه مستقیم وبه تبع آن سیستم های آنالوگ به کل در حال خروج از ئده کاری مهندسان به ویزه مهندسان حفاظت اند به طوریکه نحوه حفاظت وسیگنال دهی بر روی خطوط نیز متفاوت است روشهای نوین دیجیتال حفاظت را مطمعن تر می کند. وباعث ایجاد بهروری بیشترروشهای هماهنگی رلههای جریان زیاددیجیتال و عملکرد رله های جریان میشود

 

فهرست:

مقدمه:

فصل اول: معرفی انواع رله ها

مقدمه:

1-1- رله هاي اضافه جريان

2-1- رله هاي اضافه جريان- اتصال كوتاه

3-1- مشخصه قطع رله هاي اضافه جريان

4-1- هماهنگ كردن رله هاي اضافه جريان

5-1- رله هاي حفاظت اتصال زمين

6-1- رله زمانی (تایمر)و انواع آن

7-1- زمان معكوس نرمال

فصل دوم:  بررسي نقش خازن هاي قدرت در تنظيم بهينه رله حفاظتي اتصال زمين

مقدمه:

1-2- بررسي نقش خازن هاي قدرت در تنظيم بهينه رله حفاظتي

2-2- محاسبه ولتاژ ظاهر شده در نقطه نول از طريق انتقال خازني

3-2-  بررسي موضوع در يكي از نيروگاههاي ايران

نتيجه گيري(2)

فصل سوم: بهبود روش حفاظت واحد براي حفاظت خطوط جبران شده با خازن سري

مقدمه:

1-3-  اثر جبران سري خط روي عملكرد رله ديستانس

1-1-3- كاهش اندازه زون حفاظتي

2-1-3- معكوس شدن ولتاژ

3-1-3- معكوس شدن جريان

4-1-3- تأثير حفاظت اضافه ولتاژ خازن سري

2-3- حفاظت واحد خط انتقال

1-2-3- DCB

2-2-3-2DCUB

3-2-3- 3POTT

4-2-3- 4PUTT

3-3- بهبود حفاظت واحد خط جبران شده با خازن سري با استفاده از روش پيشنهادي

4-3- شبيه سازي روش پيشنهادي

نتيجه گيري(3)

فصل چهارم:امپدانس اندازه گيري شده توسط رله هاي ديستانس با در نظر گرفتن ظرفيت خازني خط

مقدمه:

1-4-  امپدانس اندازه گیری شده توسط رله دیستانس

2-4- مشخصة امپدانس اندازه گيري شده

3-4- تغييرات امپدانس انداز ه گيري شده

1-3-4- زاوية بار

2-3-4- نسبت ولتاژها

3-3-4- عوامل ساختاري

4-3-4- طول خط

نتیجه گیری

منابع و مآخذ



 
 
 
   

حجم: 2.16 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 114

نوع فایل:pdf

 

اصول و محاسبات طراحي روشنايي ايستگاه های مترو

admin بازدید : 701 شنبه 31 مرداد 1394 نظرات (0)

  یکی از مهم ترین بخش از تاسیسات مترو ، روشنایی آن می باشد . به دلیل آنکه مترو از هیچ گونه نور طبیعی نمی تواند استفاده کند بحث روشنایی و طراحی آن از اهمیت زیادی برخوردار است . روشنایی بایستی رضایت بخش باشد تا پرسنلی که در ایستگاه مشغول کار هستند دچار خستگی چشم، سر درد و نقص در بینایی نشوند وهمچنین مسافران در مدت زمانی که در ایستگاه هستند احساس خستگی ننمایند . دراین مبحث به بیان انواع تاسیسات در مترو به خصوص محاسبات شدت روشنایی ، روشنایی اضطراری ،تعیین سطح مقطع کابل ها ، چگونگی استفاده از فیوزها و کلیدها و مشخصات الکتریکی آنها می پردازیم . مصارف مهم یک ایستگاه عبارتند از : ١) مدارات روشنایی ٢) هواسازها ٣) پمپ های جمع کننده آب های سطحی ٤) هوا کش ها ٥) هیترها ٦) پریزها ٧) موتورگیت های بلیت فروشی ٨) upsهای علائم و مخابرات چگونگی تامین برق ایستگاه : به این ایستگاه دو فیوز 20 kv از پست های عباس آباد و شهر ری وارد می شود . ( از دو فیوز استفاده شده است تا ضریب خاموشی در استگاه را کاهش دهند). قسمت شرقی ایستگاه از فیوز 20 kv شهر ری و قسمت غربی ایستگاه از فیوز20 kv عباس آباد تغذیه می نمایند . جهت پائین آوردن ولتا ژ تا حد کار کردن دستگاه ها و تاسیسات از دو ترانس خشک 20 / 400 kv با اتصال ستاره- مثلث ، ساخت کارخانه شانگهای چین در دو قسمت غربی و شرقی ایستگاه استفاده شده است . مهم ترین اتاق فنی در هر ایستگاه که انشئابات در آنجا تقسیم می شود اتاق LPS می –با شد که ترانس 20 / 400 kv در آن قرار گرفته است .

فهرست:

عنوان                                                                                                                 
-         مقدمه                                                                       
-         مصارف مهم ايستگاه                                                                    
-         تابلوهاي روشنائي                                                                 
-         روشنائي اضطراري                                                                      
         *تابلو MLP1                                                                   
         *تابلو MLP2                                                                       
-         محاسبات مربوط به روشنائي                                                         
         *محاسبه روشنائي سكوها                                                          
         * محاسبه روشنائي براي سالن‌ بليت‌فروشي و هال ورود به سكو                    
         * محاسبه روشنائي براي محل‌هاي اتاق مدير ايستگاه به باجه بليت‌فروشي- اتاق حسابداري
         * محاسبه روشنائي راهروهاي بخش تهويه و تهويه تونل                      
         * محاسبه روشنائي تهويه تونل                                            
         * محاسبه روشنائي اتاق فني                                              
         * محاسبه روشنائي اتاق باتري                                             
         * محاسبه روشنائي اتاق كنترول محلي و اتاق حراست                     
-         محاسبه روشنایی بخش پله ورودی به ایستگاه                                   
-         تابلوهاي فرعي روشنائي                                                        
-         تعيين سطح مقطع كابل‌هاي تابلوهاي اصلي                                        
         * تعيين سطح مقطع كابل تابلو MLP1                                   
         * تعيين سطح مقطع كابل تابلو MLP2                                    
         * تابلو LP-1-1                                                            
         * تابلو LP-2-1                                                                     
         * تابلو LP-2-2                                                           
         * تابلو LP-2-3                                                                   
-         سيستم جمع‌آوري آب‌هاي سطح‌الارضي                                          
-         تعيين سطح مقطع كابل تابلوي DEWATERING- PANEL       

          مراجع  

 
 
   

حجم: 2.73 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 114

نوع فایل:pdf

 

بررسی وانواع خاموشی در شبکه

admin بازدید : 593 چهارشنبه 28 مرداد 1394 نظرات (0)

همواره يكي از بزرگترين معضلات شركت‌هاي برق، وقوع خاموشي در شبكه‌هاست. شكستگي يا ترك‌خوردگي مقره‌ها، شكستگي تيره و پايه، نشت كراس آرم، خرابي تجهيزات ايمني مثل كت‌ اوتها، برق‌گيرها و بسياري موارد ديگر، دلايلي براي ايجاد خاموشي در شبكه‌ها هستند. علاوه بر تمام موارد فوق انجام مانورهاي دوره‌اي جهت بررسي وضعيت خطوط و نيز ايجاد تغييرات در شبكه برحسب موقعيت و شرايط تعداد زيادي از خاموشي‌ها را به خود اختصاص مي‌دهد. امروزه در كشورهاي پيشرفته، خاموشي حتي به مدت چند ثانيه نيز توجيه‌ناپذير بوده و اعتراض بسياري از مشتركان و صاحبان صنايع را در پي خواهد داشت. محققان و متخصصان برق از گذشته‌اي دور به اين موضوع توجه داشته‌اند كه به زودي روزي فراخواهد رسيد كه براي تعميرات نمي‌توان برق را قطع كرد. پس مطالعه و تحقيق در زمينة تعويض تجهيزات در خطوط برقدار (خط گرم) براي اعمال خاموشي آغاز شد. به تدريج و با گذشت زمان و ساخت عايق‌هاي بهتر، اين تكنولوژي به صورتي فراگير در كل جهان به اجرا درآمد. آنچه مورد نياز مصرف‌كنندگان و هدف اصلي ارائه انرژي الكتريكي است قابليت اطمينان تداوم سرويس، كيفيت مطلوب، ايمني كافي، همراه با هزينة كم مي‌باشد. انرژي توزيع نشده ناشي از بروز خاموشي‌ها و ضربه‌هاي ناشي از قطع و وصل مكرر خطوط به ژنراتورها، موتورها، ترانسفورماتورها، كليدهاي قدرت، رله‌ها، وسائل خانگي و صنعتي خسارات جبران‌ناپذيري را باعث مي‌شود. با توجه به سرمايه‌گذاري‌هاي صورت‌پذيرفته در سيستم‌هاي توليد و انتقال در جهت بهبود انديس انرژي توزيع نشده، مشاهده مي‌شود تلفات انرژي در شبكه‌هاي توزيع نسبت به ساير قسمت‌ها بيشتر مي‌باشد. بدين منظور لازم است كه بررسي همه‌جانبه‌اي در رابطه با مؤلفه‌هاي مختلف مؤثر در امر انرژي توزيع نشده و خاموشي‌ها در سطح شبكه‌هاي توزيع صورت پذيرد و نقش روش‌هاي پيشگيرانه و بهبود بهره‌برداري مورد بررسي قرار گيرد. يكي از اين روش‌ها تعميرات دوره‌اي خط گرم مي‌باشد. در اين روش از اغلب خاموشي‌هاي برنامه‌ريزي شده كاسته مي‌شود و ساير موارد، از جمله اتصالي در شبكه، به‌شدت كاهش خواهد يافت زيرا مي‌توان با برنامه‌ريزي دقيق و تشكيل اكيپ‌هاي خط گرم قبل از اينكه عيب در شبكه باعث قطع ناگهاني برق گردد محل عيب را شناسائي كرده و نسبت به ترميم آن اقدام نمود. در اين پروژه سعي شده است با ارائه تاريخچه‌اي از تعميرات خط گرم، سير تحول و روند پيشرفت اين نوع تعميرات در جهان و ايران مورد بررسي قرار گيرد و سپس با نگرشي به مشكلات ايجاد شده به علت خاموشي، نياز به HOT LINE در بعد اقتصادي توجيه گردد و در نهايت به بررسي چگونگي عمليات خط گرم خواهيم پرداخت

 فهرست:

مقدمه
طبقه‌بندي خاموشيها
تأثير خاموشيها در فرسودگي و استهلاك تأسيسات شبكه‌هاي توزيع
ارائه راهكارهاي مناسب در هنگام سرويس جهت كاهش انرژي توزيع شده
 Hot line چيست؟
نگرشي به سيستمهاي خط گرم و روند فعاليت آن در ايران
عمليات خط گرم
فرمان از راه دور - فرمان از راه نزديك
شناسايي انواع عيب
تحقيقات انجام شده در زمينه اثرات ميدانهاي
ايمني تجهيزات
لوازم تميز كردن و جلا دادن چوبهاي عايق
مراحل انجام كار تست‌كننده چوب‌هاي عايق
تست‌كننده دستكش عايق
تستر صوتي (فازمتر صوتي)
انواع طنابهاي مورد استفاده در خط گرم
تريلر خط گرم
لوازم شاخه‌زني
1- شاخه‌زني هيدروليك    2- شاخ‌زن دستي
شناخت لوازم خط گرم در خطوط kv20
ابزار خط گرم (آدابتورها)
آدابتور عمومي
كاورينگ (پوشش عايقي)
نگهداري وسايل كار خط گرم

كار روي خط برقدار
انجام تعميرات به روش خط گرم
نصب يك پايه در زير يك خط برقدار توزيع 
دستورالعمل كار به روش گرم روي خطوط kv20
باز و بسته كردن سيم اصلي
نحوة انجام كار اشيپل كش‌ها
تعويض مقره و كنسول شبكه kv20 (تير سيماني با كنسول جناقي)
تعويض مقره و كنسول روي شبكه kv20(كنسول صليبي)
تعويض مقره فاز وسط با استفاده از پوشش عايقي براي محافظت در برابر فازهاي كناري شبكه‌اي kv20
تعويض مقره در پايه‌هاي انتهايي kv20
تعويض مقره‌هاي بشقابي روي پايه‌هاي چوبي (نوع H)
برآورد اقتصادي تعميرات به روش خط گرم

افزايش ارتفاع دكل‌هاي خطوط انتقال نيرو بدون خاموشي خط
عيب‌ياب اتوماتيك خطوط انتقال هوايي
بازرسي خطوط انتقال هوايي توسط ربات‌ها
قطع شاخ و برگهاي اطراف خطوط با بكارگيري ربات‌ها
دستگاه متحرك تعمير و خطوط برقدار
دستگاه سرويس خطوط برقدار مخصوص تعمير و نگهداري خطوط فشار ضعيف
فناوري نوين جهت تميز كردن خطوط انتقال بصورت خط گرم
اثرات سوء بيولوژيك ميدان‌هاي مغناطيسي ناشي از خطوط انتقال فشار قوي
روشهاي نوين كاهش ميدان مغناطيسي حول خطوط انتقال نيرو
مراجع

 

 
   

حجم: 1.6 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 147

نوع فایل:pdf

 


بررسی تکنیک های نوین کنترل برای STATCOM و اثرات آن بر روی مزارع بادی

admin بازدید : 829 یکشنبه 25 مرداد 1394 نظرات (0)

با توجه به اهميت شايان انرژي در زندگي امروز و افزايش قيمت ونيز محدوديت سوختهاي فسيلي موجود، دنياي امروز به سمت استفاده از انرژي هاي تجديدپذير براي توليد انرژي الكتريكي مورد نياز خود حرکت می کند. يكي از انواع انرژي هاي تجديدپذير، انرژي بادي است كه در اين پروژه، انواع روشهاي استفاده از آن و تبديل آن به انرژي الكتريكي و نيز تزريق آن به شبكه قدرت مورد بررسي قرار گرفته است.توربينهاي بادي به عنوان بخش تبديل انرژي بادي به مكانيكي و سپس به الكتريكي نقش اصلي را ايفا مي كنند. معمولاً نيروگاههاي بادي در مناطق دوردست و شرايط خاص جغرافيايي ايجاد مي گردند و از اهميت و حساسيت بسزايي برخوردار هستند. با توجه به ماهيت متغير و غير يكنواخت سرعت باد، بطور متداول در توربين هاي بادي از ژنراتور القايي جهت تبديل انرژي جنبشي باد به انرژي الكتريكي استفاده مي گردد. طراحي، ساخت، تعمير و نگهداري ژنراتورهاي القايي نسبت به ژنراتورهاي سنكرون بسيار ساده تر مي باشد. ولي معايبي هم دارد، همانا مقدار زيادي از جريان راكتيو شبكه را مصرف مي نمايد، كه موجب افت پروفيل ولتاژ و ناپايداري در شبكه مي گردد. كنترل ولتاژ در يك شبكه قدرت همواره يكي از مهمترين چالش هاي صنعت برق بوده است . در سيستمهاي قدرت، به دلايل مختلف از جمله محدوديتهاي ولتاژ و انواع پايداريها، بهره¬برداري از ظرفيت کامل خطوط امکان پذير نيست. ايجاد بازار آزاد رقابتي در سيستمهاي تجديد ساختار يافته، ايجاب مي¬کند که از حداکثر ظرفيت خطوط استفاده شود. استفاده حداکثر از ظرفيت خطوط، ممکن است باعث ايجاد اضافه بار در برخي خطوط، خارج از ظرفيت مجاز آنها شود. گرفتگي در خطوط باعث مي¬شود که برخي از محدوديتها از حد مجاز خود خارج شوند. بنابراين لازم است که گرفتگي بوجود آمده، به نحو صحيحي مديريت شود. يکي از راههاي اصلی و مهم پيشنهاد شده براي مديريت گرفتگي، بهبود کیفیت توان ، پایداری ولتاژ ، بهبود ضریب توان ، استفاده از ادوات FACTS در شبکه قدرت است. اين پايان¬نامه شامل دو بخش است: 1 ) تولید برق از انرژی باد 2 ) ادوات FACTS بخش اول « تولید برق از انرژی باد» شامل 7 فصل است : فصل اول با عنوان «تاریخچه ی استفاده از توربین بادی‌»، به تشریح تاریخچه استفاده از انرژی باد در ایران و جهانو سیر تکاملی توربین های بادی ( در قسمت تحقیقات) پرداخته شده است. فصل دوم با عنوان «مکانیسم پیدایش باد و انواع آن»، نحوه شکل گیریباد و انواع آن و مزایا و معایب استفاده از این انرژی مورد بررسی قرار گرفته است. فصل سومبا عنوان « توربین های بادی و چگونگی عملکرد آنها » ، توربین های بادی و انواع آن ، چگونگی عملکرد و مزایا و معایب هر کدام به تفصیل گفته شده است. فصل چهارمبا عنوان « ژنراتورهای بادی»، انواع ژنراتورهای بادی ، مدل تحلیلی و نحوه کنترل آنها و مبدل های مورد استفاده در توربین بادی بیان شده است. فصل پنجم با عنوان «انتخاب مولد مناسب» ، با توجه به توضیحات داده شده در فصل های قبلی ، به بررسی و مقایسه کاربردی انواع مولد و انتخاب بهینه آن در نیروگاه بادی، پرداخته شده است. فصل ششم با عنوان « طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای نحوه ارتباط آنها با شبکه سراسری» ، به طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای ارتباط آنها با شبکه ،اشاره شده است. و در فصل هفتم( فصل آخربخش اول )، با عنوان «طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای ظرفیت تولید انرژی الکتریکی » ،طبقه بندی انواع توربین های بادی بر مبنای ظرفیت تولید انرژی الکتریکی مد نظر قرار گرفته اس

 

فهرست
بخش اول :  تولید برق از انرژی باد
 مقدمه
1            تاریخچه استفاده از توربین بادی
1-1             تحقیقات
1-2             تاریخچه استفاده انرژی باد در ایران
1-3             پتانسیل انرژی باد در ایران
2            مکانیسم پیدایش باد و انواع آن
 2 -1    انواع باد
2-2     مزایا و معیب استفاده از انرژی باد
3            توربین های بادی و چگونگی عملکرد آنها
3-1             انواع توربینهای بادی و مکانیسم کار آنها
3-1-1   توربین های بادی بادی با محور چرخش عمودی ( VAWT  )
3-1-2   توربین های بادی بادی با محور چرخش افقی (HAWT  )
3-1-3   ماشین های بادی با محور عمودی پسایی
3-1-4   طبقه بندی توربین های بادی
3-2             مزیت های عمده توربین های بادی محور عمودی
3-3             محدودیت و محاسن توربین های بادی محور افقی
3-4             انواع کاربرد توربین بادی
4            ژنراتورهای بادی
4-1   ساختار کلی مبدل های فرکانسی مورد استفاده برای ژنراتورهای بادی
 4-1-1   مبدل های مورد استفاده برای ژنراتورهای بادی پراکنده
  4-1-2   مبدل های مورد استفاده برای مزارع بادی
  4-1-3   مبدل های مورد استفاده برای ژنراتورهای بادی خودگردان
    4-2  مدل سازی ژنراتورهای بادی
 4-2-1   مدل برداری ماشین القایی با روتور سیم پیچی شده
  4-2-2  مدل ماشین سنکرون مغناطیس دائم
   4-3 کنترل ژنراتورهای بادی سرعت متغییر
     4-3-1   ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم
     4-3-2   ژنراتور القایی روتور سیم پیچی شده
5            انتخاب مولد مناسب
5-1             مقایسه ی کاربرد ژنراتورخای القایی و سنکرون
5-2             مقایسه ی برخی مشخصات ژنراتور سنکرون و آسنکرون
5-3             مروری بر مطالعات مربوط به کاربرد ژنراتورهای القایی و سنکرون
5-3-1   نتیجه گیری با استفاده از جدول

6            طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای نحوه ارتباط آنها با شبکه سراسری
6-1             توربین بادی جدا از شبکه
6-2             توربین بادی متصل به شبکه
6-2-1توربین های متصل به شبکه منفرد
     6-2-2   توربین های متصل به شبکه گروهی ( مزارع بادی )
7            طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای ظرفیت تولید انرژی الکتریکی
7-1             تورین های کوچک بادی مستقل از شبکه
7-2             توربین های متوسط بادی مستقل از شبکه
7-3             توربین های بزرگ بادی متصل به شبکه
 بخش دوم :  ادوات FACTS
مقدمه
8            معرفی ادوات FACTS
    8-1  جبرانساز VAR  استاتیک (SVC   )
    8-2 خازن سری کنترل تریستوری (TCSC   )
     8-3 جبرانساز استاتیک ( STATCOM  )
     8-4 ترانسفورماتور شیفت دهنده ی فاز ( PST / PAR  )
     8-5 جبرانساز سری سنکرون استاتیک ( SSSC  )
     8-6 کنترل کننده یکپارچه توان ( UPFC  )
     8-7 کنترل کننده توان بین خطوط ( IPFC  )
     8-8  جبرانساز استاتیک تغییر پذیر ( CSC  )
9            مزایای ادوات FACTS
9-1             کاربردهای ادوات FACTS
    9-1-1  كاربردهايحالتماندگارادواتFACTS
    9-1-2  كاربردهاي ديناميكي ادوات FACTS
9-2             هزینه های سرمایه گذاری ادوات FACTS
    9-2-1  هزينه‌هايتجهيزاتادواتFACTS
    9-2-2  هزينه‌هاي زيربنايي ادوات FACTS
9-3             دورنمایی از اینده ادوات FACTS
10        STATCOM
10-1         لزوم استفاده ازجبرانسازهای توان راكتیودرنیروگاه های بادی
    10-1-1  بانك های خازنی سوئیچ شونده
    10-1-2  جبرانسازه ای استاتیكی وارSVC
    10-1-3 جبرانسازاستاتیكی سنكرونSTATOM
10-2         مقایسه بین جبرانسازهای توان راكتیو درنیروگاه های بادی
10-3         نتیجه گیری

مراجع

 

 
   

حجم: 4.65 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 170

نوع فایل:pdf


 

بررسی نسل جدید هادی های خطوط انتقال

admin بازدید : 738 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

احداث خطوط فشار قوی با هادی هایAAC , , AAAC ACAR , ACSR و نیز کابل های فشارقوی زمینی از نوع روغنی و خشک (کراس لینک ) سال هاست دردنیا متداول و مورد بهره برداری قرار گرفته و بطور کلی بدنه اصلی شبکه های فشار قوی با این هادی ها تجهیز شده اند. علیرغم عدم نیاز بعضی کشور های پیشرفته از شبکه های هوائی، تا کنون این هادی ها کماکان در احداث خطوط فشارقوی نقش اصلی ارتباطی نیروگاه ها به پست های فشارقوی و انتقال به مراکز مصرف و نیز ارتباطات بین کشورها و قاره ها را عهده دار می باشند. بعنوان مثال بزرگترین شبکه بین قاره ای، شبکه انتقال خطوط 400 کیلو ولت ،کشور مصر را در آفریقا به اردن، سوریه، لبنان و ترکیه و از آنجا به اروپا با هادی های ACSR و قسمتی از منطقه دریائی کانال سوئز با کابل کراس لینک در عمق 850 متری دریا احداث و قسمت اعظم این خطوط که قاره آفریقا را به آسیا و اروپا متصل می نماید، به بهره برداری رسیده است. همزمان با استفاده از این خطوط، با هادی های سنتی همواره تحقیقات پیرامون ابداع هادی ها و خطوط مدرن ادامه داشته و تمهیداتی را در انتقال انرژی به لحاظ انتقال بیشتر، تلفات کمتر، اثرات زیست محیطی کمتر بوجود آورده که در نظراست در این فصل بررسی کوتاهی از روند تحقیقات و استفاده از این خطوط بعمل آید.

فهرست:

فصل اول : ساختار خطوط جدید با هادی های خاص و کاربرد آن درشبکه انتقال کشور

چکیده 
1-1 : شرح هادی های مرسوم
2-1 : شرح فصل 
1-2-1 : هادی با فلش کم 
1-1-2-1 :  هادی G(Z)TACSR
2-1-2-1 : هادی ZTACIR
2-2-1 : خطوط 
3-2-1 : هادی های آلومینیومی کمپوزیت 
4-2-1 : ابر رسانا با دمای بالا (HTS)
3-1 : پیشنهادات و نتیجه گیری 

فصل دوم : مقايسة فني و اقتصادي كابل هاي با هادي آلومينيومي و كابل هاي با هادي مسي

چکیده 
1-2 : مقدمه 
2-2 : تعيين كابل هاي استاندارد با هادي آلومينيومي قابل جايگزيني با كابل هاي رايج با هادي مسي 
3-2 : روابط افت ولتاژ در كابل هاي معادل 
4-2 : جريان مجاز 
5-2 :  مقايسة شرايط اتصال كوتاه كابل هاي معادل با هادي مسي و هادي آلومينيومي 
6-2 : قطر نهايي كابل هاي معادل 
7-2 : وزن كل 
8-2 : مقايسة قيمت كابل هاي معادل                                                               
9-2 : تلفات انرژي 
10-2 : نتيجه گيري


فصل سوم : هادی های پرظرفیت آلومینیومی و بررسي استفاده از هادي هاي پر ظرفيت در شبكه فوق توزيع تبريز

1-3 : شرح فصل


 

2-3 : انواع هادي هاي پرظرفیت با آلومينيوم آلياژي
3-3 : مطالعه موردي (شبكه فوق توزيع تبريز) 
4-3 : نتيجه گيري   

فصل چهارم : كاربرد هادي هاي پرظرفيت HTLS)) در كاهش تلفات شبكه برق منطقه اي غرب
چكيده
1-4 : مقدمه
2-4 : هادي هاي پرظرفيت آلومينيومي (HTLS)
3-4 :  شبكه برق منطقه اي غرب
4-4 : نتايج بدست آمده از پخش بار شبكه برق منطقه اي غرب با استفاده از نرم افزار DIgSILENT
5-4 : جايگزيني هادي هاي خطوط پرتلفات شبكه برق منطقه اي غرب با هادي هاي پر ظرفيت
6-4 : ارزيابي اقتصادي
7-4 : نتيجه گيري

فصل پنجم : نقش روکش دار کردن هادي هاي هوايي شبکه هاي توزيع در افزايش ايمني در صنعت برق
چکیده                                                                                              
1-5 : مقدمه
2-5 : حوادث و مهندسي ايمني در صنعت برق                                            
3-5 : مشکلات ايمني شبکه هاي توزيع
4-5 : هادي هاي روکش دار هوايي
5-5 : نقش هادي هاي هوايي روکش دار در افزايش ايمني
6-5 : معايب ايمني هادي هاي روکش دار هوايي
7-5 : نتيجه گيري
ضمیمه 1 : مشخصات هادی های ACSR
ضمیمه 2 : مشخصات هادی های آلومینیوم آلیاژی (AAAC) و معادل (ACSR) آنها بر اساس استاندارد
ASTM B399
ضمیمه 3 : مقایسه مشخصات استاندارد آلومینیم خالص 1350 و آلومینیم آلیاژی
مراجع                
 
 
   

حجم: 4.15 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 142

نوع فایل:pdf

 

بررسی الکتریکی ومخابراتی لایه های جو -ویژگی های لایه یونوسفر

admin بازدید : 708 یکشنبه 21 تير 1394 نظرات (0)

وقتی به تدریج از سطح زمین بالا می‌رویم، بر حسب ارتقاع با طبقهبندی اتمسفری روبرو خواهیم شد که بعضی پارامترها اهمیت ویژه‌ای خواهند داشت. طبیعت مولکول‌ها یا یون‌ها که وابسته به میدان ثقلی زمین، جذب تابش خورشیدی و بنابراین دما، چگالی و همچنین یونش را تغییر می‌دهد. حدود لایه‌های فضایی نه از نظر فضایی و نه از نظر زمانی بطور مطلق ثابت نیست. زیرا که پارامترهای مداخله کننده خود نیز ثابت نیستند. دمای لایه‌های بالایی وابسته به جذب خورشیدی در هنگام روز و شب متفاوت خواهد بود. ترکیبات آن‌ها بر اثر فعالیت خورشیدی تغییر می‌کند. به علاوه لازم است تغییرات محلی جغرافیایی را مانند میدان مغناطیسی زمین در نظر گرفت. اتمسفر زمین را بر حسب چگونگی روند دما، اختلاف چگالی، تغییرات فشار، تداخل گازها ..

   
 

 
حجم: 2.53 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 136

نوع فایل:pdf

 


کابلهای زیر زمینی

admin بازدید : 663 یکشنبه 24 خرداد 1394 نظرات (0)

همانطور كه مي‌دانيد در بين انواع مختلف انرژيهايي كه تا كنون شناخته شده است. انرژي الكتريكي يكي از بهترين و مناسبترين انرژيها مي‌باشد و به علت سهولت در انتقال اين انرژي نسبت به ساير انرژيها در تهيه ساير انرژيهاي مورد نياز نيز از آن استفاده مي‌گردد. جهت انتقال انرژي الكتريكي از مراكز توليد به مراكز مصرف ابتدا پس از توليد انرژي الكتريكي به منظور كاهش تلفات توسط ترانسفورماتورهاي افزاينده ولتاژ را افزايش مي‌دهند ولتاژ توليدي توسط ژنراتورها تقريباً در حدود KV20 كيلوولت مي‌باشد و بوسيله ترانسهاي افزاينده اين ولتاژ به مقدارهاي 63-132-400 كيلو ولت تبديل مي‌شود. پس از انتقال اين انرژي توسط كابلهاي هوايي مجدداً در مراكز مصرف و توزيع توسط ترانسفورماتورهاي كاهنده ولتاژ كاهش مي‌يابد. اصولاً در بخش توزيع انرژي الكتريكي در صنعت از دو روش 1- استفاده از سيم هاي هوايي و ديگري 2- استفاده از كابلهاي مي‌باشد. كه در اين پروژه ما در مورد بررسي و شناخت انواع كابلها و چگونگي استفاده آنها توضيح مي‌دهيم. ...

   
 

 
حجم: 2.5 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 134

نوع فایل:pdf

 

طراحی و شبیه سازی کنترل دور موتور القایی به روش شار ثابت

admin بازدید : 698 جمعه 22 خرداد 1394 نظرات (0)

با اختراع موتور های الکتریکی انقلاب بزرگی در صنایع گوناگون به وقوع پیوست. با به کار بردن موتور های قدرمند الکتریکی و استفاده از انرژی الکتریسیته که انتقال آسان آن یکی از مزایای بزرگ این نوع انرژی بود ، تنها مشکل پیش روی صنایع، بهینه سازی مصرف این انرژی برای سود بالاتر و مصرف به صرفه تر بود. موتور هایی که در ابتدا در صنایع و کاربرد های گوناگون مورد استفاده قرار میگرفت موتور جریان مستقیم بود که بسته به چگونگی اتصال سیم پیچ میدان آن، این موتور قادر بود در کاربرد های گوناگون مورد استفاده قرار گیرد. استقبال گسترده از موتور های الکتریکی و یافتن راههای جدید استفاده از این موهبت صنعتی در موارد مختلف، که تا پیش از این همگی با نیروی انسان یا حیوانات مورد بهره برداری قرار میگرفت توجه دانشمندان را برای بهبود بخشیدن و به صرفه تر کردن استفاده از انرژی برق در موتور های الکتریکی معطوف خود گرداند. در ۱۸۸۲ نیکولا تسلااصول میدان مغناطیسی دوار را پایه گذاری کرد و راه را برای استفاده از میدان دوار به عنوان یک نیروی مکانیکی باز کرد. در سال ۱۸۸۳ او از این اصول برای طراحی یک موتورالقایی دو فاز استفاده کرد. در ۱۸۸۵ «گالیلئو فراریس» (Galileo Ferraris) مستقلاً تحقیقاتی را در این باره آغاز کرد و در ۱۸۸۸ نتایج تحقیقات خود را در قالب مقاله‌ای به آکادمی‌سلطنتی علوم در تورین ایتالیاارایه داد. در سال ۱۸۹۰ میخایل اسیبوویچ یک موتور سه فاز روتور قفسی اختراع کرد. موتور های القایی نسبت به موتور های جریان مستقیم دارای مزیت ضریب بهره بالا تر و در نتیجه تلفات کمتر بودند. با اختراع موتور های القایی قفس سنجابی به دلیل حذف کامل جاروبکها تلفات مکانیکی به حداقل خود رسید به گونه ای که در هر جا که امکان استفاده از این موتور بود استفاده از موتور های جریان مستقیم متوقف شد. اما همچنان چالش بزرگ پیش روی موتور های القایی در مواردی بود که نیاز به گشتاور بالا در راه اندازی داشت.موتور جریان مستقیم همچنان سالها با مولفه گشتاور راه انداز فوق العاده خود در عرصه کاربردهای کششی همچون قطارهای برقی درون شهری و قطارهای دیزل ژنراتور دار برون شهری یکه تاز بود. ...

   
 

 
حجم: 1.56 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 97

نوع فایل:pdf

 

بررسی افزایش راندمان توربین های گازی توسط سیستم مدیا

admin بازدید : 684 چهارشنبه 20 خرداد 1394 نظرات (0)

تقريباً‌ تمام مباحث اقتصادي بررسي شده در اين مطالعه ، يعني HRSG مجراي آتش ( هر دو مد عملياتي فشار متغير و فشار ثابت )در مدت 20 ساله ارزيابي COE نسبت به مورد پايه ( مورد بدون هيچ وسيله بالا برنده كيفيت برق) يك موفقيت آشكار به نظر مي رسد. در مجموع ، مجراي آتش با فاگينگ ورودي ، خنك كردن تبخيري و چيلينگ هواي ورودي پيگيري شده است همچنين ، نسبت به پايه برآورد مطلوبي دارد. يك مورد استثنايي كلي اين است كه سيستم چيلينگ هواي ورودي در مقادير پيك برق كمتر از 9 سنت بر كيلو وات ساعت مي باشد . نمودار گرافيكي از افزايش سود حداكثر برق به صورت تابعي از حاكثر مقدار انرژي درمقابل حداكثر ساعات عمل كردن براي هريك از اين موارد رسم شده است . اين اطلاعات حساسيت هر مورد به ساعات عمل كردن ، هزينه سوخت و حداكثر مقدار انرژي و گروه هاي مقرر شده اي از ريسك در مقابل سود مرتبط با اين موارد را روشن مي كند. اين چهار موردي كه در بالا توصيف شد به سه گروه پايه روي پتانسيل ريسك و سود مرتبط با هر يك از اين موارد تقسيم شده اند. اين گروه ها ريسك پائين ــ سود متوسط ، ريسك متوسط ــ سود بالا و ريسك بالا ــ سود بالا مي باشند . نمودارهاي ...

   
 

 
حجم: 1.93 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 165

نوع فایل:pdf

 

طراحی، شبیه سازی و ساخت سیستم AMR

admin بازدید : 765 دوشنبه 18 خرداد 1394 نظرات (0)

با گسترش روز افزون استفاده از انرژي الكتريكي و با افزايش درخواست مصرف كنندگان براي داشتن انرژي با كيفيت، با قابليت اطمينان بالا و با گسترش كاربران اين نوع انرژي ، طيف وسيعي از مصرف كنندگان و دستگاه هاي اندازه گير وارد شبكه هاي توزيع برق شده و مديريت اين پهنه ي وسيع مشتركان و نياز به قرائت دستگاه هاي اندازه گيري و صدور صورتحساب و مديريت قطع و وصل شدن اتصال مشتركان و همچنين مديريت شبكه در ساعات اوج مصرف و نياز به ويژگي هاي خاص براي كنترل مصرف كاربران و مشتركان ، همچنين نياز به نظارت دقيق و بلادرنگ بر نحوه ي مصرف كاربران ، مديران اين حوزه را بر آن داشته تا از سيستم هاي هوشمند براي برآورده كردن اهداف خود بهره جويند. ايده ي اوليه ي استفاده از خطوط برق براي انتقال سيگنال به زمان هاي دور برمي گردد. در سال 1838 ميلادي ادوارد ديوي ايده ي استفاده از خطوط برق به منظور اندازه گيري سطح ولتاژ باتري ها در مناطق غير مسكوني درسيستم تلگراف ليورپول از راه دور را پيشنهاد كرد. در 1897 جوزف روتين و سي اي ال برون حق امتياز انحصاري اندازه گيري ميزان مصرف برق از راه دور در بريتانيا را از آن خود كردند. انتقال فركانس حامل صوت بر روي شبكه ي ولتاژ بالا از دهه ي 1920 شروع شد. اين شبكه كانال ارتباطي دو طرفه بين ايستگاه هاي ترانسفورماتوري و نيروگاه را ايجاد مي كرد. اين امر از نظر مديريت و اهداف نظارتي بسيار اهميت داشت، زيرا در آن زمان در شروع برق رساني شبكه ي تلفن پوشش فراگير در همه جا نداشت. با توجه به ويژگي هاي انتقالي همچون فركانس حامل بالا kHz(500-15)، بيشينه فاصله ي بين فرستنده و گيرنده با فرستنده اي با توان 10 وات، 900 كيلومتر است. در ابتدا فقط صوت از اين طريق ارسال مي شد و از مدولاسيون دامنه براي انتقال اطلاعات استفاده مي¬گشت. از وقتي كه مدولاسيون فركانسي مورد استفاده قرار گرفت، كاربردهايي نظير اندازه¬گيري و كنترل از راه دور پديد وگسترش يافتند. ...

   
 

حجم: 3.58 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 133

نوع فایل:pdf

 

بررسی و عملکرد سیم گاردهاوی فیبر نوری (OPGW) در سیستم های قدرت

admin بازدید : 688 یکشنبه 10 خرداد 1394 نظرات (0)

فیبر نوری، رشته‌ای از جنسی شفاف با قابلیت گذردهی نور است که برای انتقال اطلاعات دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک فیبر نوری از چند قسمت مختلف تشکیل می‌شود. هسته مرکزی که بخش گذرده نور است از ترکیبات شفاف سیلیس و ژرمانیوم ساخته می‌شود. دو یا جند روکش مختلف نیز از این فیبرها محافظت می‌کنند. تعداد و جنس این روکش‌ها بستگی به موارد استفاده فیبر دارد. سپس چندین فیبر به دور یکدیگر تنیده می‌شوند و دوباره با چند غلاف مختلف محافظت می‌شوند. فیبرهای نوری به دو دسته تقسیم می‌شوند. یک نوع که تک مد نامیده می‌شود دارای تک فیبرها با هسته نازک و قطر 9 میکرون است و نور فروسرخ لیزر با طول موج 1300 تا 1550 نانومتر را گذر می‌دهد. نوع دیگر دارای هسته‌های ضخیم 63.5 میکرونی است و با نور فروسرخ با طول موج 850 تا 1300 نانومتر گسیل شده از LED کار می‌کند. تفاوت جنس فیبر با محیط بیرون (غلاف) و در نتیجه تفاوت ضریب شکست این دو ماده باعث می‌شود که دیواره فیبر به صورت آیینه عمل کند. به این ترتیب زمانی که نور با زاویه‌ای خاص به دیواره فیبر می‌تابد، پدیده بازتاب..

   
 

 
حجم: 4.62 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 124

نوع فایل:pdf

 

اورانیوم وبرق هسته ای

admin بازدید : 784 چهارشنبه 06 خرداد 1394 نظرات (0)

تقاضای جهان برای انرژی ، بخصوص برای برق به سرعت رو به افزایش است .بیشتر این تقاضا برای برقی است که از طریق منابع قابل اتکا و همیشگی به د ست آید . این گونه منابع را تنها سوخت های فسیلی و توان هسته ای می توانند فراهم کنند . اورانیم سوخت لازم برای تولید برق با توان هسته ای است ، و تنها استفاده صلح آمیز ارزشمند آن در نیروگاه های هسته ای می باشد . امروزه حدوده 900 راکتور هسته ای فعال در سطح جهان وجود دارد ، که عبارتند از : - حدود 280 راکتور کوچک برای کاربردهای تحقیقاتی و تولید ایزوتوپ های دارویی و صنعتی در 56 کشور - بیش از 200 راکتور کوچک که قدرت حدود 150 کشتی و عمدتاً زیر دریایی را تأمین می کنند ، - حدود 440 راکتور بزرگتر که در 31 کشور جهان برق تولید می کنند . امروزه در عمل همه ی اورانیم فرآوری شده صرف تولید برق ، به ویژه برق بار پایه می- گردد (هد چند یک کسر قابل ملاحضه ای از آن برای تولید ایزوتوپ های پرتو زا استفاده می- شود). این جاست که اورانیم با زغال سنگ و در سال های اخیر با گاز طبیعی رقابت می کند . بیش از 40 سال است که انرژی هسته ای به یک منبع مهم برای تولید برق جهان تبدیل شده است ، و هم اکنون 16 درصد کل برق جهان را فراهم می کند . این مقدار برق ، معادل 13 برابر کل تولید استرلیا ، 5 برابر..

   

حجم: 9 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 209

نوع فایل:pdf

 

انواع مقره و تاثیر آلودگی بر رو ی آنها

admin بازدید : 703 دوشنبه 04 خرداد 1394 نظرات (0)

خصوصيات و وظايف مقره ها در شبكه ها : 1. تحمل وزن هادي هاي خطوط انتقال و توزيع براي نگهداري سيم هاي هوايي روي پايه ها و دكل ها در بدترين شرايط ( يعني موقعي كه ضخامت يخ و برف تشكيل شده روي سيم ها در حداكثر مقدار باشد) را داشته باشد و اصولاً بايد بتوانند بيشترين نيروهاي مكانيكي وارد شده بر آن ها را تحمل كنند. 2. عايق بندي هادي ها و زمين و بين هادي ها با يكديگر به عهده مقره است. يعني مقره ها بايد از استقامت الكتريكي كافي برخوردار باشند تا بتوانند بين فازهاي شبكه و دكل ها كه متصل به زمين هستند ايزولاسيون كافي براي تحمل ولتاژ فازها را داشته باشند. استقامت الكتريكي آن ها بايد در حدي باشد كه در بدترين شرايط (يعني در حضور رطوبت، باران، آلودگي و صاعقه با ولتاژ بالا) دچار شكست الكتريكي نشوند. بنابراين مقره ها بايد داراي خصوصيات زير باشند: 1. استقامت الكتريكب بالا. 2. استقامت مكانيكي بالا. 3. عاري از ناخالصي و حفره هاي داخلي. 4. استقامت در برابر تغييرات درجه حرارت و عدم تغيير شكل در اثر تغيير دما (با توجه به ضريب انبساط حرارتي كه بايستي كم باشد). 5. ضريب اطمينان بالا. 6. ضريب تلفات عايقي كم. 7. در برابر نفوذ آب و آلودگي ها مقاوم باشد...

   

حجم: 2.63 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 145

نوع فایل:pdf

 

اصلاح ضریب قدرت سیستم های قدرت

admin بازدید : 695 دوشنبه 28 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

بالا رفتن هزینه تولید و سوخت در نیروگاهها طراحان سیستم های الکتریکی را وادار می سازند که شبکه ای الکتریکی با کمترین تلفات را بوجود آورند سیستم های توزیع نیز عنوان بخش بسیار مهمی که ارتباط با مصرف کننده را برقرار می سازد نیز در این محدوده قرار دارند به عبارت بهتر کاهش تلفات در سیستم های توزیع به عنوان یک اصل مهم میتواند مورد توجه قرار بگیرد. اصولاً خازن ها تجهیزاتی هستند که در شبکه های انتقال و توزیع موارد استفاده زیادی دارند و عملاً بصورت شنت و سری مورد استفاده قرار میگرند و وظیفه تنظیم ولتاژ و توان راکتیو انتقالی را بعهده دارند. خازنهای شنت با تصیح ضریب قدرت با خازن سری با تنظیم راکتانس اندکتیو خط این کار را انجام میدهند. در شبکه های توزیع عملاً از خازنهای شنت استفاده میشود و در این مقاله نیز به بررسی چنن خازنهایی پرداخته می شود در واقع خازنهای شنت سالیان درازی است که مورد استفاده قرار می گیرند لاکن بدلیل شرایط خاصی که در این قبیل مسائل پیش می آید طراحان هنوز با پیچیدگیهای خاصی درگیر هستند و در عین سادگی هنوز مسائل چندی در ارتباط با استفاده بهینه از خازن باقی است. استفاده ...

   
 

 
حجم: 1.80 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 1.53

نوع فایل:pdf

 

تکنولوژی رباتیک

admin بازدید : 619 پنجشنبه 24 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

ربات یک ماشین هوشمند است که قادر است در شرایط خاصی که در آن قرار می گیرد، کار تعریف شده ای را انجام دهد و همچنین قابلیت تصمیم گیری در شرایط مختلف را نیز ممکن است داشته باشد. با این تعریف می توان گفت ربات ها برای کارهای مختلفی می توانند تعریف و ساخته شوند.مانند کارهایی که انجام آن برای انسان غیرممکن یا دشوار باشد. برای مثال در قسمت مونتاژ یک کارخانه اتومبیل سازی، قسمتی هست که چرخ زاپاس ماشین را در صندوق عقب قرار می دهند، اگر یک انسان این کار را انجام دهد خیلی زود دچار ناراحتی هایی مثل کمر درد و ...می شود، اما می توان از یک ربات الکترومکانیکی برای این کار استفاده کرد و یا برای جوشکاری و سایر کارهای دشوار کارخانجات هم همینطور. و یا ربات هایی که برای اکتشاف در سایر سیارات به کار میروند هم از انواع ربات هایی هستند که در جاهایی که حضور انسان غیرممکن است استفاده می شوند. ..

   
 

 
حجم: 1.54 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 101

نوع فایل:pdf

کاربرد کنترل کننده های دور موتور در صرفه جویی مصرف

admin بازدید : 654 جمعه 18 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

بحث انرژي از دو ديدگاه اقتصادي و زيست محيطي حائز اهميت است . بهينه سازي مصرف انرژي به اين معني است كه بتوان با استفاده از تجهيزات و يا مديريت بهتر همان كار را ولي با مصرف انرژي كمتر انجام بدهيم . صرفه جوئي انرژي د با استفاده از تجهيزات بهتر نظير : عايق بندي مطلوب ، افزايش راندمان سيسمتهاي حرارتي، و بازيابي تلفات حرارتي بدست آيد از طرف ديگر اعمال مديريت انرژي، بمنظور درك سيستمهاي موجود و طريقه استفاده از آنها، ميتواند در كاهش مصرف انرژي نقش مهمي داشته باشد. در سياست گذاري انرژي بايد سازمانها رويكرد سيستمي داشته باشند. براي مثال در بهينه سازي مصرف انرژي الكتريكي هدف تنها كاهش هزينه هاي انرژي يك يا چند الكتروموتور مشخص نيست، بلكه بايد آثار اقدامات مورد نظر روي ساير سيستمها نيز بدقت مورد توجه قرار گيرد. در یک بنگاه اقتصادی صرفه جوئی انرژی میتواند موجب برتری رقابتی بنگاه گردد. در اغلب بخشهاي صنعتي انرژي الكتريكي مهمترين منبع انرژي صنعت بشمار مي رود . از آنجا كه موتورهاي الكتريكي، مصرف كننده اصلي انرژي الكتريكي در كارخانجات صنعتي ميباشند. لذا بهينه سازي مصرف انرژي در موتورهاي الكتريكي كه موضوع مقاله است از اهميت ويژه اي برخوردار خواهد بود . براي درك اهميت بهينه سازي مصرف انرژي به اين مورد اشاره مي كنيم كه اگر راندمان موتورهاي الكتريكي القائي موجود در اروپا تنها به ميزان 1% افزايش يابد، هزينه مصرف انرژي الكتريكي به ميزان 6/1 ميليارد دلار در سال كاهش خواهد يافت . ...

   
 

 
حجم: 1.33 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 122

نوع فایل:pdf

بررسی و امکان سنجی انواع انرِژی های تجدید پذیر

admin بازدید : 630 پنجشنبه 10 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

امروزه با توجه به رشد جمعيت وپيشرفت هاي صنعتي نياز روزافزون بــه انـرژي مخصوصا انرژي بـرق كـه از پـاكترين انرژيها مي باشد و به راحتي قابل تبديل به انرژيهاي ديگر و قابل انتقال و توزيع واستفاده مي باشد و ازطرفي پايه و اساس پيشرفت وصنعت در جهان مي باشد بيشتر احساس مي شود به گونه اي كه بشرامروزي انرژي برق را با زندگي خود عجين شده مي بيند و بدون آن زندگي را دشوار مي بيند وازطرفي دستيابي به چنين انرژي پاك و مهمي به آساني ميسر نيست زيرا توليد اين انرژي خود نياز به در دسترس داشتن انرژيهاي ديگري است كه اين انرژيها محدود و در اختيار كشورهاي محدودي است و روز به روز بر قيمت آنها افزوده مي گردد و حتي براي دستيابي به آن بعضا بين دارندگان اين انرژي و مصرف كنندگان عمده آن جنگهاي خونين در مي گيرد و نمونه بارز آن همين جنگ آمريكا با عراق مي باشد كه به بهانه جنگ با تروريسم صورت گرفت ولي هدف واقعي آن براي دستيابي به نفت عراق بود ازطرفي محدود و تمام شدني هستند وخود اين انرژيها قابل تبديل به مواد با ارزش ديگري است كه به مراتب گرانبهاتر و با ارزشتر هستند واستفاده از آنها جهت توليد برق داراي آلودگيهاي زيست محيطي هستند. اين موضوع به وضوح مي رساند كه بايد به انرژيهاي ديگر و پايان ناپذير انديشيد همانگونه كه اطلاع داريد منبع انرژي خورشيد مطمعن ترين انرژي است كه از ملياردها سال قبل وجود داشته و تا زمانيكه انرژي خورشيد هست دنيا هم هست واگر روزي انرژي خورشيد تمام شود ديگر مهم نيست چون ديگر گيتي نخواهد بود و اين موضوع به انرژي أب هم برمي گردد و درست همچون انرژي خورشيد در صورت تمام شدن ديگر مهم نيست چون حيات وجود ندارد كه نيازي به انرژي باشد و انرژي باد هم اينگونه است كه در اين جا به اين موضوع خواهيم پرداخت و راجع به انرژيهاي فسيلي بحث خواهيم كرد ودرمورد ساير انرژيهاي پاك و تجديدپذير همچون انرژي هسته اي و آبي و باد وخورشيد و هيدروژن و پيلهاي سوختي و زمين گرمايي ...

   
 

 
حجم: 5.63 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 478

نوع فایل:pdf

مجتمع كردن اتوماسیون پستها

admin بازدید : 647 یکشنبه 06 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

در دهه ۷۰ میلادی، با پیدایش میكرو پروسسور، سازندگان تجیهزات (پستها) سعی كردند وسایل الكترومكانیكی را با وسایل نیمه هادی مجهز به میكروپروسسور جایگزین كنند. این وسایل درصنعت به نام وسایل الكترونیكی هوشمند (IED) شناخته شدند. IED قابلیتها و توانایی های اضافی به وسایل افزودند نظیر تشخیص خطا وچك كردن خودشان، داشتن رابطهای مخابراتی و قابلیت ذخیره داده ها و وقایع سیستم. همچنین IED ها باعث شدند تا وسایل تكراری، حذف شوند چون قابلیت چندكار را داشتند. مجتمع كردن سیستم كنترل ایستگاهی (به هم پیوستن تمام IEDها به یك سیستم كنترل مجتمع پست (ISCS)) باعث كم شدن هزینه سیم كشی، ارتباط، نگهداری و بهره برداری می شود و كیفیت برق و قابلیت اطمینان آن را افزایش می دهد. با تمام این مزایا ISCS در آمریكای شمالی پیشرفت چشمگیری نداشته و یكی از دلایل عمده آن این است كه رابطهای سخت افزاری و پروتكلها برای IED ها استاندارد نشده اند. البته زمان زیادی برای وضع استانداردها برای IEDها صرف شده است اما علیرغم فوری بودن این مساله هنوز توسط ...

   

حجم: 1.37 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 90

نوع فایل:pdf

بررسي روشهاي تصحيح ضريب توان و اثرات آن

admin بازدید : 773 چهارشنبه 02 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

خازنهاي صنعتي كه به منظور كاهش توان راكتيو و اصلاح ضريب قدرت در مدارهاي الكتريكي مورد استفاده قرار مي گيرند، اغلب همفاز كننده ساكن و يا جبرانساز ساكن نيز ناميده مي شوند. امروزه، استفاده از اين گونه خازنها در شبكه ها و تاسيسات برقي جايگزين جبرانسازهاي دوار شده است زيرا علاوه بر اينكه فاقد مشكلات راه اندازي است، داراي تلفات بسيار ناچيزي نيز مي باشد. 2-1- در ساختمانها و كارخانه هايي كه با ولتاژ فشار متوسط تغذيه شده ولي داراي بار متغير فشار ضعيف است، براي تصحيح ضريب توان بايد از خازنهاي فشار ضعيف استفاده شود زيرا تجهيزات كنترل خودكار خازنهاي ولتاژ پايين ضمن برخورداري از انعطاف پذيري مناسب، بسيار ارزانتر از وسايل مشابه فشار متوسط است. ...

   
 

 
حجم: 2.58 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 150

نوع فایل:pdf

راه اندازی موتورهای رلوکتا نسی

admin بازدید : 566 جمعه 28 فروردين 1394 نظرات (0)

موتورهاي رلوکتانس سوئيچي بدليل هزينه اندک ساخت و ساختمان ساده خود ، همچنين قدرت تحمل خطاي بالا و امکان کار در درجه حرارتهاي زياد، در دهه اخير بسيار مورد استفاده قرار گرفته اند . عدم وجود هر گونه سيم پيچي بر روي روتور و در نتيجه سبکتر شدن وزن آن، و قابليت دستيابي به سرعتهاي بالا از ويژگيهاي منحصر به فرد اين موتور مي باشند . نداشتن سيم پيچ بر روي روتور و يا عبور نکردن هيچ جرياني از روتور اين موتور را بي نياز به استفاده از جاروبک و کموتاتور نموده و اين بدين معني است که موتور رلوکتانسي ، از نوع بدون جرقه و يا Sparkless)) مي باشد . اين موتور بدليل نداشتن آهنرباي دائمي و همچنين هر گونه سيم پيچي بر روي روتور داراي يک ساختمان بسيار ساده و اصطحلاک مکانيکي بسيار کم مي باشد که اين باعث افزايش طول عمر مفيد موتور و همچنين صرفه اقتصادي بهتر آن نسبت به ساير موتورها گرديده است . يکي از مهمترين زمينه هاي تحقيقاتي در مورد موتورهاي رلوکتانس سوئيچي، طراحي راه انداز اين موتورها مي باشد . بر اساس نوع استفاده از هر راه انداز ، کارائي و هزينه در بر گيرنده آن متفاوت مي باشد . تمام راه اندازها مزايا و معايب خاص خود را دارا مي باشند . عدم وابستگي فازها به يکديگر و همچنين جريان تک قطبي در ..

 

   
 

حجم: 1.54 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 90

نوع فایل:pdf

روشهای افزایش راندمان وکاهش تلفات درموتورهای الکتریکی

admin بازدید : 662 چهارشنبه 26 فروردين 1394 نظرات (0)

با توجه به تأثيرات مهم اقتصادي و زيست محيطي در توليد، توزيع و مصرف انرژي الكتريكي در هر كشور بررسي و وضعيت انرژي از ديدگاه كلان حائز اهميت فراوان است. افزايش چشمگير هزينه توليد انرژي و توجه فزاينده جهان امروز به مسائل مربوط به محيط زيست موجب شده است كه در يكي دو دهه اخير در بسياري از كشورها دو طرف معامله انرژي يعني توليد و مصرف مورد بازبيني قرار گيرد. اهميت انرژي الكتريكي به عنوان يكي از زير بخش هاي سيستم انرژي در هر كشور از آنجاست كه در بسياري از كشورهاي صنعتي اين بخش بيشترين انرژي كشور را در مقايسه با ساير زير بخش هاي انرژي شامل نفت، گاز، زغال سنگ و... به خود اختصاص مي دهد. بدين ترتيب بررسي و تحليل مدل انرژي يك كشور با هدف افزايش بازدهي در سطح كلان و نيز كاهش تأثيرات منفي زيست محيطي در گرو بررسي جامعي در زمينه انرژي الكتريكي است. بررسي و آمار مربوط به مصرف كل انرژي و همچنين مصرف انرژي الكتريكي در هر كشور حاكي از آن است كه به طور كلي با صنعتي شدن يك جامعه، مصرف سرانه انرژي و نيز مصرف سرانه انرژي الكتريكي روند صعودي دارد. ليكن نرخ رشد مصرف انرژي الكتريكي سرانه به مراتب بيشتر از نرخ رشد مصرف كل انرژي سرانه مي باشد. بديهي است با صنعتي شدن هر كشور، ميزان ...

   
 

 
حجم: 4.14 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 350

نوع فایل:pdf

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 356
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 33
  • بازدید امروز : 41
  • باردید دیروز : 58
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 475
  • بازدید ماه : 5,753
  • بازدید سال : 12,506
  • بازدید کلی : 709,650