loading...
سایت اطلاع رسانی صنعت برق ایران

موتور های شراگ-ریشتر

admin بازدید : 1106 یکشنبه 06 تير 1395 نظرات (0)

موتور سه فاز شراگ ریشتر(Schrage Motors):این موتور مشابه یک موتور سه فاز رتور سیم پیچی شده است که تغییراتی به این شرح در آن داده شده است:

1)سیم پیچ سه فاز رتور موسوم به اولیه به واسطه سه رینگ و زغال به شبکه سه فاز وصل می شوند.

2)روی رتور علاوه بر سیم پیچ اولیه یک سیم پیچ DC (مانند آرمیچر ماشین DC ) هم پیچیده شده است (که ممکن است به صورت حلقوی ,موجی,..باشد)

3)روی استاتور سه سیم پیچ مشابه AC نصب شده است (سیم پیچ ثانویه )که از طریق سه جفت زغال به تیغه های کموتاتور متصل شده است .این سه جفت زغال به صورت همزمان قابل تنظیم اند ولی امتداد آنها با هم 120 درجه دارند.

نکته:طبق مطالب فوق الذکر در موتور شراگ ریشتر در روی رتور دو سیم بندی قرار دارد یک سیم بندی DC و یک سیم بندی سه فاز AC .

تصویر رتور موتور شراگ در زیر می توانید ببینید.

رتور موتور شراگ

در موتور شراگ ریشتر یک موتور کمکی به نام پیلوت موتور وجود دارد که وظیفه آن تنظیم همزمان زاویه زغال هاست.ساختمان موتور شراگ ریشتر طوری است که زغال ها می توانند زاویه منفی نیز داشته باشند.چنانچه زاویه بین دو زغال مربوط به یکی از سیم بندی های استاتور Y باشد داریم:

1)اگر  Y>0 باشد لغزش بزرگتر از صفر شده و موتور به صورت آسنکرون کار می کندو اصطلاحا به این حالت کاری حالت زیر سنکرون گویند.

2)اگر Y=0 لغزش صفر می شود یعنی موتور در سرعت سنکرون کار میکند و اصطلاحا به این حالت کاری حالت سنکرون گویند.

3) اگر Y<0 باشد لغزش منفی میشود لذا سرعت رتور بیشتر از سرعت میدان دوار استاتور می شود و اصطلاحا به این حالت کاری فوق سنکرون می گویند.

کاربرد موتور شراگ ریشتر:

ویژگی برجسته موتور شراگ ریشتر گستردگی محدوده کنترل سرعت آن است که حدود 0.4 تا 1.6 سرعت سنکرون است یعنی کنترل سرعت در محدوده سرعت سنکرون انجام میگیرد.مثلا برای موتور شراگ ریشتر دو قطبی در شبکه برق ایران بین 1200 تا 4800 دور در دقیقه است.

بیشتر کاربرد موتور شراگ ریشتر در دستگاه های چاپ و پرس ضربه ای است.

معایب موتور شراگ ریشتر:

مشکل موتور شراگ ریشتر مانند ماشین های DC مشکل کموتاسیون و جرقه زیر جاروبک ها است لذا سقف قدرت این موتور 80 KW تا 100 KW است.

موتورهای قطب چاکدار

admin بازدید : 703 شنبه 15 خرداد 1395 نظرات (0)

موتورهای قطب چاکدار(قطب سایه دار)

موتور قطب چاکدار
موتورهای القایی قطب – سایه دار یک موتورالقایی است که تنها یک سیم پیچی اصلی دارد. این موتور به جای سیم پیچی کمکی , قطب های برجسته ای دارد که بخشی از هریک از آنها بوسیله ی یک پیچک اتصال کوتاه به نام پیچک سایه احاطه شده است , همانند شکل زیر:

طرحی از موتور قطب چاکدار

طرز کار:
به وسیله ی سیم پیچی اصلی شاری متغیر با زمان در قطب ها القا می شود.وقتی شار قطب ها تغییر می کند , ولتاژ و جریانی در پیچک القا می شود که با تغییرات اولیه شار مخالفت می کند. این مخالفت, تغییرات شار در ناحیه پیچک های سایه را به تاخیر می اندازد ودر نتیجه بین دو میدان مغناطیسی استاتور گه خلاف هم می چرخند , اندکی عدم تعادل ایجاد میکند . جهت چرخش حاصل از سمت ناحیه بدون سایه به سمت ناحیه سایه دار  قطب است. مشخصه ی گشتاور – سرعت موتور قطب سایه دار در شکل زیر نشان داده شده است.

شمای موتور قطب چاکدار
قطب های سایه در مقایسه با دیگر روش های راه اندازی موتور القایی گشتاور راه اندازی کمتری تولید می کنند. این موتورها کارآیی بسیار کمتری دارند و لغزش آنها بسیار بیشتر از انواع دیگر موتورهای القایی تک فاز است. این قطب ها تنها درموتورهای بسیار کوچکی (hp 1/20 و کمتر) به کار می روند که گشتاور راه اندازی بسیار کمی دارند . جایی که امکان استفاده از این موتورها وجود داشته باشد , موتورهای قطب سایه دار ارزان ترین طرح در دسترس اند .
چون موتور های قطب – سایه دار برای راه اندازی  به پیچک سایه متکی هستند , راه ساده ای برای عکس کردن جهت چرخش چنین موتورهایی وجود ندارد. برای این کار, لازم است که درهر  قطب دو پیچک سایه نصب شود و به اختیار یکی از آن دو اتصال کوتاه شوند
کاربرد موتورهای قطب چاکدار

موتور های یکفاز قطب چاکدار در موارد متنوع مانند پنکه های رو میزی و پمپ آب
پمپ کولر و … بکار می روند سرعت چرخش این موتور ها را می توان با جعبه
دنده به هر سرعتی حتی کمتر از یک دور در ماه تغییر داد بعضی از سازندگان این
موتور را به کلاج یا ترمز نیز مجهز می کنند موتور های یکفاز قطب چاکداری وجود دارد
که می توان جهت چرخش انها را با کلید تغییر داد موتور های با قطب چاکدار در اندازه
های خیلی کوچک تقریبا از   250/1 تا  6/1 اسب بخار ساخته می شود این موتورها
ساختمانی ساده داشته از نظر قیمت ارزان و فوق العاده مقاوم و قابل اطمینان می باشند
و نیاز به کلکتور و کلید گریز ار مرکز و جاروبک ندارند
موتور های قطب چاکدار ویژگی های بسیار مثبتی دارند اما عیب بزرگ انها  این
است که گشتاور راه اندازی بسیار کمی دارند.

موتورهای DC

admin بازدید : 774 دوشنبه 03 خرداد 1395 نظرات (0)

اساس کار:استاتور موتور های جریان مستقیم توسط یک منبع خارجی تغذیه میشود که در نتیجه آن جریان جاری شده در استاتور یک میدان یکنواختی را زیر قطب ها به وجود می آورد حال اگر آرمیچر نیز توسط منبع خارجی و یا جریان خود استاتور تغذیه شود یک میدان مغناطیسی در آرمیچر نیز پدید خواهد آمد .از برهم کنش میدان های استاتور و آرمیچر چرخش حاصل میشود  که نتیجه آن تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی خواهد بود.(در تصویر بالا میدان استاتور را اهن ربای دائم تامین میکند.)

راه اندازی موتورهای DC:در هنگام راه اندازی موتور های جریان مستقیم به دلیل صفر بودن نیروی ضد محرکه Ea جریان زیادی وارد موتور می شود.که این جریان زیاد می تواند مشکلات زیر را به جود آورد:

1- ایجاد جرقهٔ زیان‌آور هنگام کموتاسیون

۲- آسیب‌دیدن سیم‌پیچ آرمیچر و از بین رفتن عایق بر اثر گرمای بیش از اندازه

۳- گشتاور راه‌اندازی بالا و شتاب سریع که به قسمت‌های متحرک ماشین آسیب می‌رساند.

۴- افت زیاد ولتاژ تغذیه

بنابراین برای راه‌اندازی مناسب ماشین لازم است که جریان راه‌اندازی محدود شود، که این کار با قرار دادن مقاومت خروجی بر سر مدار آرمیچر انجام می‌شود. البته این مقاومت باید به تدریج از سر راه مدار برداشته شود، زیرا در هنگام کار عادی ماشین باعث کاهش سرعت کار ماشین و تلفات سلفی انرژی و در نتیجه کاهش بازدهی ماشین می‌شود.

کنترل سرعت موتور های جریان مستقیم به سه روش امکان پذیر است:

1-کنترل ولتاژ آرمیچر
کنترل شار میدان
کنترل مقاومت آرمیچر

کنترل ولتاژ ارمیچر در موتور های تحریک مستقل و سری مورد استفاده قرار میگیرد  در این روش برای تغییر ولتاژ می توان از یک منبع ولتاژ متغییر اسفاده نمود البته باید توجه شود که فوران تحریک و مقاومت آرمیچر ثابت باشند.

کنترل شار میدان به وسیله تغییر جریان تحریک صورت می پذیرد.

روش “كنترل مقاومت آرميچر” يا رئوستايي احتمالاً قديمي‌تر روش كنترل سرعت است كه امروزه هنوز به ويژه در موتور سري مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در اين روش ولتاژ پايانه و جريان تحريك (و يا فوران) ثابت هستند و كنترل سرعت توسط تغيير مقاومت آرميچر به وسیله رئوستایی که در مسیر آرمیچر قرار دارد صورت مي‌پذيرد.روش کنترل مقاومت آرمیچر بدلیل داشتن تلفات اضافی دیگر کاربردی ندارد و با توجه به پیشرفت تکنولوژی الکترونیک قدرت روش های اول و دوم بیشتر کاربرد دارند.

تقسیم بندی موتور های جریان مستقیم:

1-تحریک مستقل

2-تحریک سرخود یا خود تحریک

موتور های تحریک مستقل:در این موتور های سیم پیچی تحریک و آرمیچر به دو منبع جداگانه وصل می شوند به منبع خارجی تغذیه کننده آرمیچر اکسایتر نیز می گویند.

مدار معادل:

 

موتور تحریک مستقل

موتور های خود تحریک عبارتند از :1-شنت 2-سری 3-کمپوند(ترکیبی یا مختلط)

موتور های شنت:در این نوع موتور سیم پیچ تحریک و آرمیچر با یکدیگر موازی می شوند و سیم پیچ آرمیچر و تحریک از منبع استفاده می کند.در صورتی كه ولتاژ ترمینال همواره ثابت باشد تفاوتی بین موتور تحریك مستقل و موتور شنت وجود نخواهد داشت

مدار معادل:

موتور شنت

کاربرد های موتور شنت و تحریک مستقل :این نوع موتورها نباید در زیر بار سنگین راه اندازی شوند چون جریان آرمیچر آن بیش از حد زیاد شده و به آن صدمه می زند، بیشترین کاربرد این موتور در بازهای ثابت مانند هواکش های صنعتی، دمنده ها و . . . است.

موتور سری:در این موتور سیم پیچ تحریک و ارمیچر با یکدیگر سری بوده در نتیجه جریان تحریک از آرمیچر عبور می کند.بنابراین تعداد دورهای سیم پیچ میدان سری كم و قطر آنها زیاد است.

موتور سری

کاربرد موتور های سری:این موتور های دارای گشتاور بالایی می باشند در نتیجه از آن ها در جاهایی که نیاز به گشتاور بالا می باشد مورد استفاده قرار میگیرند.همانند:پرس های ضربه ای، جرثقیل ها، بالابرها و آسانسورها. همچنین بهترین موتور برای وسایل نقلیه مانند اتوبوس های برقی، لوکومتیوها و … می باشد و از این رو از نوع خاصی از موتور سری DC در قطارهای برقی استفاده می شود که اصطلاحا به آن موتور کششی (Traction Motor) گویند.

موتورهای کمپوند:این نوع موتور ترکیبی از موتور های سری و شنت است در صورتی که فوران ناشی از سیم پیچی شنت فوران سری را تقویت کند به آن کمپوند اضافی و در صورتی که فوران سیم پیچ شنت ,فوران سیم پیچ سری را تضعیف نماید به آن نقصانی میگویند.

هریک از موتور های کمپوند نقصانی و اضافی نیز می توانند در دو نوع کمپوند با شنت بلند و کوتاه تقسیم شوند.در موتور كمپوند بلند جریان میدان شنت مستقل از تغییرات جریان بار است ولی در كمپوند كوتاه تغییرات جریان بار باعث تغییرات جریان میدان شنت می شود.بنابراین در موتور كمپوند شار میدان برآیند شار میدان شنت، میدان سری و عكس العمل آرمیچر است

موتور کمپوند

راهنمایی انتخاب وسفارش الکتروموتور

admin بازدید : 706 دوشنبه 27 ارديبهشت 1395 نظرات (0)

راهنمایی انتخاب وسفارش الکتروموتور

انتخاب صحیح الکتروموتوریکی ازضروری ترین امورمهندسی درهرواحد صنعتی می باشد .لذا در این جا سعی براین داریم تا صنعتگران عزیزرابانحوه صحیح جمع آوری اطلاعات یک الکتروموتور جهت انتخاب وسفارش آن آشنانماییم:

الف) محل کارکرد الکتروموتور: لازم است اطلاعات دقیقی ازمحل کارالکتروموتور راطبق جدول ذیل آماده نماییم.

 

ارتفاع محل کارکرد از سطح دریای آزاد      m
حداقل وحداکثردمای محیط کارکرد       c⁰
  حداکثررطوبت محل کارکرد       %

 

ب)اطلاعات عمومی الکتروموتور: ابتدا می بایست مشخص نمود که الکتروموتور مورد نیاز برای یک پروژه جدید باطراحی جدید مصرف خواهد شد یا برای جایگزینی یک الکتروموتور قدیمی پس ازتعیین آن اطلاعات راطبق جدول ذیل جمع آوری نمایید :

 

 

اطلاعات فنی تجهیزاتی که میبایست توسط الکتروموترو گردانده شوند

 

 

مثال: منحنی گشتاور

 

 

الکتروموتور برای طراحی جدید

 

 

اطلاعات موتوری که قبلا کارمیکرده است مثال:

برند الکتروموتور سابق

تیپ الکتروموتور سابق

سریال مندرج روی پلاک الکتروموتور سابق

سال تولید الکتروموتور سابق

استاندار طراحی وساخت الکتروموتور سابق

تصویر پلاک الکتروموتور سابق

کاتالوگ ونقشه فنی الکتروموتورسابق

 

 

 

الکتروموتور برای جایگزینی

 

 

 

اطلاعات عمومی الکتروموتور مورد نیاز:

Motor with squirrel cage rotor موتوربارتور قفس سنجابی
Motor with slip-ring rotor موتور با رتور سیم پیچی شده
genrators ژنراتور
Single phase motor موتور تکفاز
Inverter feeding motors موتور مناسب برای کنترل دور
Pole changing motors موتورهای چند سرعته
Explosion proof EEX e eموتورهای ضدانفجارکلاس
Explosion proof EEx na nAموتورهای ضدانفجارکلاس
Explosion proof EEx de/d  de یا dموتورهای ضد انفجار کلاس
Roller table motors موتورهای میزهای غلطکی
Break motors موتورهای ترمز دار
Marine motors موتورهای دریایی
Fan motors موتورهای فن دار
Motors for fire and smoke موتورهای مناسب برای محیط های آتش ودود

اطلاعات تخصصی الکتروموتور

1.rated power قدرت KW
2.service duty نظام کاری S1…S2
3.voitage ولتاژکاری شبکه V
4.current جریان شبکه I
5. freguency فرکانس شبکه F/Z
6.voltage variation نوسانات ولتاژ %
7.freguency  variation نوسنات فرکانس %
8.number of pole تعداد قطب
9. rated speed سرعت دورانی Rpm
10.efficiency راندمان %
11.degree of protection درجه حفاظتی Ip
12.insulation class کلاس حرارتی
13.type of constriction نحوه نصب
14.type of cooling سیستم خنک کننده c….
15.noise level سطح صدا Db
16.direction of rotation جهت چرخش
17.type of connection نحوه اتصال
18.terminal box position محل نصب ترمینال
19.bearing type نوع بلبرینگ
20.painting color رنگ مورد نظر Ral
21.windoing sensor حسگر سیم پیچ
22.bearing sensor حسگر بلبرینگ
23.space heater گرم کن داخلی
24.weight وزن kg
25.test انواع تست  

  کلاس حراتی

افزایش بیش از حد دما می تواند بر روی خواص مکانیکی و عایقی مواد تاثیر بگذارد . از این رو در

ماشینهای الکتریکی باید حداکثر دمای مجاز ماشین تعیین شود . کلاس حرارتی ماشین توسط یک علامت

contclass یا isolخاص معرفی می شود :

جدول زیر علامت کلاسهای حرارتی مختلف و حداکثر دمای مجاز را برای هر حالت نشان می دهد.

د راینجا لازم به یاد آوری است که دمای ذکر شده در جدول ، حداکثر مجاز می باشد و منظور، حرارت

ایجاد شده در اثر کارکرد موتور نیست بلکه دمای 40 درجه سانتیگراد محیطی نیز در آن تاثیر دارد.

مثلا یک موتور با کلاس  A  که حداکثر 150 سانتیگراد را تحمل میکند اگر در محیطی کار کند که

دمای آن محیط 40 درجه سانتیگراد باشد در اثر کارکرد موتور دمای آن باید 65 درجه سانتیگراد

افزایش یابد زیرا:   ⁰ 40+65=105C

ماکسیمم حرارت سیم پیچ ها

درجه حفاظتی

در خصوص درجه حفاظتی یک الکترو موتور که باIP  نمایش داده می شود می بایست یاد آوری نمود

که عدد  اول پشت   P   درجه حفاظت در مقابل اجسام جامد خارجی و عدد دوم درجه حفاظت  در مقابل

نفوذ آب را نشان می دهد .

جدول های زیر درجات مختلف را بیان میکنند .

 

IPجدول مربوط به اولین عدد پشت

 

شرح وعلامت مشخصه

 

                 مفهوم اولین عدد
بدون حفاظت در برابر تماس اشخاص واشیا، خارجی بدون حفاظت 0
حفاظت در مقابل تماس اتفاقی اشخاص واشیا، با قطر بزرگتر از 50 میلیمتر حفاظت در برابر اشیا، خارجی بزرگ 1
حفاظت دربرار تماس انگشت باقسمتهای تحت ولتاژ ومتحرک ونفوذ اشیا،باقطر12میلیمتر حفاظت دربرابراشیا، کوچک 2
حفاظت درمقابل اشیا،باقطربزرگتراز2.5میلیمتر حفاظت دربرابر اشیا،کوچک 3
حفاظت درمقابل اشیا،باقطربزرگترازیک میلیمتر حفاظت دربرابراشیا،ریز 4
حفاظت درمقابل نفوذ گرد وخاک به قسمتهای آسیب پذیر حفاظت دربرابرنفوذ گردوغبار 5
حفاظت کامل دربرابر گرد وغبار حفاظت دربرابرنفوذگردوغبار 6

 

IPجدول مربوط به دومین عدد پشت

 

شرح وعلامت مشخصه

 

                 مفهوم دومین عدد
بدون حفاظت در برابر تماس اشخاص واشیا، خارجی بدون حفاظت 0
علامت مشخصه حفاظت درمقابل نفوذ قطرات آب عمومی 1
با زاویه 15 درجه نسبت به خط عمود حفاظت درمقابل نفوذ قطرات آب مایل 2
بازاویه 60 درجه به خط عمود حفاظت درمقابل پریدن آب 3
درتمام جهات حفاظت درمقابل پاشیدن آب 4
درتمام جهات حفاظت درمقابل پاشیدن شعاعی آب 5
بدون فشار حفاظت دربرابربالا آمدن آب 6
تحت فشاروزمان محدود حفاظت دربرابرفروبردن درآب 7
تحت فشاروزمان محدود حفاظت دربرابرغوطه وربودن درآب 8

سیستم ارت و صاعقه گیر (2)

admin بازدید : 971 یکشنبه 12 ارديبهشت 1395 نظرات (0)

محاسبه مقاومت الکترود زمین

1-میل سطحی:

این میل تشکیل شده از یک یا چند سیم مفتولی یا تسمه و یا طناب فولادی روی اندود که در عمق کم (حدود 50 سانت متر تا 100 سانتی متر) در زمین چال می شود. وممکن است به صورت ساده (خطی),اشعه ای (پنجه ای ),کمربندی,غربالی ویا ترکیبی از آن ها باشد.

طول یا ابعاد میل سطحی بستگی به مقدار گسترده مورد نیاز دارد.

مقاومت گسترده میل سطحی ساده (خطی) را می توان در شرایطی که زمین تا سطح میل یخ زده باشد اگر رابطه زیر را محاسبه کرد:

مقاومت گسترده میل گرد ساده بر حسب اهم R

قطر میل برحسب متر d:طول میل برحسب متر و L

استفاده شود در رابطه فوق bاگر ازمیل تسمه ای به پهنای

مثال: یک میل سطحی از تسمه  تخت فلزی بطول  L=100m وپهنای  b=2 cmکه در عمق یک متری زمین یک متری زمین چال شده است در صورتیکه مقاومت مخصوص زمین  .mΩp=100  باشد برابر با

در صورتیکه سطح مقطع میل سطحی از 100 سانتی متر مربع بزرگتر باشد.میتوان برای تعیین مقاومت گسترده میل از رابطه ساده روبرو استفاده کرد

میل سطحی بهتر است کاملا صاف و افقی در زمین قرار گیرد و در صورتیکه میل دارای انشعاب هایی می باشد (مثل پنجه ای )باید بخاطر جلوگیری از اثر متقابل اشعه ها بر یک دیگر زاویه  بین اشعه ها از 60 درجه کمتر نشود.به عبارت دیگر تعداد اشعه ها نباید از 6 عدد تجاوز کند . معمولا در پست های فشار قوی از 4 اشعه با زاویه 90درجهاستفاده می شود

در این صورت مقاومت  گسترده میل از رابطه زیر بدست می آید.

اگر از میل غربالی یا توری استفاده می شود.بهتر است که عرض توری حداقل برابر صفرنصف طول باشد.

متناسب با خانه های غربال برابر است با K   طول و عرض میل غربالی است و فاکتور B,L  و

2-میل عمقی :

این میل که در اعماق زمین چال می شود بر دو نوع است.میل میله ای و میل صفحه ای.

الف: میل میله ای :

که تشکیل شده از یک میله .لوله- یا هر پروفایل دیگری از آهن سفید که بطور عمودی در زمین کوبیده می شود و طول و تعدادی  آن بستگی به مقاومت گسترده لازم دارد. مقاومت گسترده یک میل میله ای بر حسب اهم برابر است با

که

قطر لوله یا مفتول برحسب متر می باشدD طول میل برحسب متر                                                     h

ب) میل صفحه ای

میله صفحه ای از ورق آن روی اندود(آهن سفید)ویا مسی به ضخامت 3 میلی متر تشکیل شده و بطور عمودی در زمین چال می شود.

می باشد .5m×1m ویا 1m×1m ابعاد آن متناسب با مقاومت گسترده لازم

در موقع قرار دادن صفحه در زمین باید دقت کرد که لبه بالای صفحه حداقل یک متر زیر سطح زمین قرار گیرد. در این صورت مقاومت گسترده میل صفحه ای برابر است

عرض صفحه است A که در آن

ج)الکترود گرافیکی:

الکترود های ارتقاء یافته برای خاک های کم رسانا و هدایت الکتریکی پایین (الکترود گرافیتی ) .گرافیت به علت خاصیت انتقال حرارتی و الکتریکی بالا در برابر مواد شیمیایی غیرقابل آسیب با خنثی عمل می کند.وبعنوان الکترود زمین خوب عمل می نماید.(به علت قابلیت نفوذ یکنواخت آن درون صخره های سنگی ).این الکترود نوعی هسته ی گرافیکی سخت است که بایک لایه املاح (نمک) وپودر گرافیت اطرافش پوشانده شده است ودر عین حال مانع وارد شدن آسیب های مکانیکی در حین نقل وانتقال یا نصب می شود ونیز رسانای الکترود ا بالا می برد.

همین عملکرد در مورد نفوذ پذیری مورد استفاده قرار می گیرد.میله اتصال تست نصب شده درون چاه ارت توسط سیم مسی به قطر 8-10 میلیمتر وبا تسمه  مسی به ابعاد2×30میلیمتر محکم می شود. جهت افزایش دوام وکارایی الکتود گرافیتی .گودال می بایست از خاک گرافیت و پودر خاص گرافیت جهت اتصال زمینی پر شود.

روش های اتصال سیم ارت به زمین

روش کوبیدنی (میله ای- الکترودی)

روش کوبیدنی

 

این روش بیشتر در مکان های که باعث سست بودن خاک و امکان کندن چاه نباشد می توان الکترود را در زمین کوبید در این روش چون امکان کوبیدن یک میله بلند مثلا 10یا 15  متری مشکل است از چند میله کوتاه  که به صورت دایره ای وبه فاصله حداقل 2.5 تا 3 متر می باشد کوبیده و در نهایت آنها ا به صورت موازی به هم اتصال داد.

روش دفنی :

از این روش در زمین هایی که حفر چاه ویا دفن کردن هادی امکان داشته باشد استفاده می شود. وبه دو صورت سطحی و عمقی می باشد.

استفاده از چاه ارت(صفحه ای-مشبک-کلافی)

سطحی که بیشتر در زمین های مردابی ویا به صورت کانال روی زمین (تسمه ای ,پاغازی,سیم خوابیده شده)در این موارد عمیق دفن معمولا 0.5 متر انتخاب می شود

سیم اتصال زمین سیار

از این روش بیشتر در هنگام  کار بر روی شبکه هوایی استفاده می کنند

اتصال زمین های سیار باید از سیم های لخت مسی افشان وقابل انعطاف ساخته شده باشند.ودارای استقامت حرارتی لازم جهت اتصال کوتاه باشند.

سطح مقطع سیم اتصال زمین سیاراز فرمول زیر بدست می آید

حداکثر جریان پایدار اتصال کوتاه دستگاه برحسب آمپر I  سطح مقطع هادی برحسب میلیمتر مربع        s

بیشترین زمان عملکرد رله های دستگاه برحسب ثانیه که به هرحال سطح مقطع مذکور نباید از 25میلیمتر مربع کمتر باشد T

تمام هادی های اتصال زمین سیار (جهت  اتصال کوتاه تمام فاز ها و وصل به سیستم زمین) باید دارای گیره های مخصوص باشد.

1-مجموعه اتصال زمین سیار باید شماره گذاری شوند و درمحل مشخص نگهداری شوند.(به علت اینکه در پایان کار یا در موقع تعمیر اجزایی فراموش نشود)

2- قطع و وصل کردن سکسیونرهای اتصال زمین  و همچنین اتصال سیار باید طبق نقشه اجرایی انجام شود.

3- باز وبست کردن اتصال زمینهای سیار در ایستگاه های با ولتاژبالای 1000ولت باید توسط دو نفر انجام پذیرد.

4- بستن اتصال زمین سیار را بایستی بلافاصله پس از کنترل نبودن ولتاژانجام داد.

شرایط انتخاب میله ها:

درانتخاب نوع میله ها باید به مواد موجود درخاک توجه کرد و آنگاه درمورد گالوانیزه بودن ویا دارای روکش دار بودن ونوع فولادی و….. توجه داشت

مشکلات میله ها:

مشکلات استفاده از الکترود های میله ای عبارت است از

3_کوبیدن آن ها در داخل زمین مخصوصا زمانی که بخواهیم تعداد بیشترویا به طول بزرگ تر در زمین بکوبیم.

4_خورندگی و پوسیدگی آنها باگذشت زمان

5_اثرات املاح و مواد شیمیایی موجود در خاک بر روی آنها

انواع صفحه ها:

صفحات معمولا قبلا از جنس آهن وبعد ها ازجنس مس و گاها” از صفحات  مسی روکش داده شده بابعضی ازآلیاژها استفاده می شود.

روش اتصال سیم به صفحه:

سیم ارت را به روش های ذیل به صفحه اتصال دهند.

1_در گوشه هاو یا در وسط صفحه سوراخی تعبیه می کنند وبعد سیم ارت را به صورت کمربندی از سوراخ گوشه ها عبور داده وبعد در سوراخ وسطی به پیچ و مهره محکم به صفحه می بندند.(باید توجه کرد که برای جلوگیری کردن از خوردگی به دلیل خاصیت قطبی بودن دو فلز مختلف باید جنس پیچ ها از جنس صفحه باشد)

2_محل اتصال بین صفحه وسیم را جوش مخصوص می دهند.

روش های قرار دادن صفحه در چاه:

صفحه را می توان به دو صورت در داخل چاه قرار داد.

1_به صورت عمودی :که بهترین روش می باشد به دلیل اینکه هر دو طرف صفحه همیشه به یک اندازه باخاک در تماس است.

2_به صورت افقی: دراین روش چون نمک ویا ذغال سنگ با گذشت زمان حل می شوند.و درزیر صفحه حفره ای کوچک تشکیل شده و مقاومت آن قسمت زیاد می شود ودر تماس کمی با خاک قرار می گیرد.به همین دلیل از این روش در زمانی که ازنمک و ذغال بکار می رود کمتر استفاده می کنند.

محاسبه تعداد چاه ارت

برای محاسبه تعداد چاه های اتصال زمین لازم است مقاوت حداکثر مجاز سیستم اتصال زمین با الکترود مشخص را از رابطه زیر بدست آورد.

مقاومت هر چاه اتصال زمین برحسب اهمR

مقاومت مخصوص اکتریکی زمین برحسبƿ

قطر الکترود مورد نظر برحسب سانتی مترD

طول الکترود مورد نظر برحسب سانتی مترL

روش پرکردن چاه ارت

چاه ارت را به سه روش می توان پر کرد

  1. بااستفاده از نمک وذغال به صورت لایه لایه (وش سنتی)
  2. بااستفاده از نمک وذغال به صورت مخلوط (روش سنتی)
  3. با استفاده از مواد مخصوص و کاهنده مقاومت زمین(که اخیرا رایج پیدا کده است)

روش کاهش مقاومت  چاه ارت

1-  بااستفاده از موادی که ضریب هدایت آنها بیشتر ا نمک وذغال است

2- با استفاده از حفظ رطوبت خاک

روش های حفظ رطوبت و جلوگیری از افزایش مقاومت چاه

_ احداث چاه در باغچه و محل های چمن کاری شده

_ احداث چاه در زیر ویا نزدیکی ناودانی آب باران

_ قرار دادن اولیه پلیکا به صورت مورب وپر از ماسه و سوراخ دار در داخل چاه

انواع کار برد های چاه ارت

1_  حفاظتی

2_  اکتریکی

2.1_ رعد وبرق

2.2_ میدانهای مغناطیس

 

چاه ارت

شکل کلی چاه ارت 

 

چاه ارت

 

 

چاه ارت

 

جهت جلوگیری از بارهای اضافی ومخرب روی سیستم برقی,سیستم زمین یا ارت باید برقدار شود دراین سیستم,نول واقع یه چاه ارت توسط کابل مسی مرتبط می شود شرایط ایجاد ارت استاندارد به صورت ذیل می باشد:

1_حفر چاه تا رسیدن به خاک نم دار بایستی انجام شود

2_پودر ذغال و نمک (کلیرید سدیم) به نسبت یک به دو (هرکیلو گرم ذغال دوکیلو گرم نمک) به مقدار 40کیلوگرم درچاه ریخته شود (این مواد با مقاومت خاک نسبت عکس دارند وکم وزیاد کردن این مواد مقاومت خاک را زیاد ویا کم می گرداند)

3_صفحه ی مسی به اندازه 50×50 سانتی متر وبه قطر 1 سانتی متر به صورت تیغه ای (عمودی)روی نمک وذغال قرار می گیرد.

4_ سیم مسی به قطر 50میلیمتر توسط کابلشو مسی وپیچ ومهره مخصوص از جنس مس جهت جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی به صفحه مسی متصل شود.

5_لوله پلیکا به قطر 4ا 6 سانتی متر در کنار ویا بصورت مورب در چاه قرارمی گیرد.لازم به توجه است.سوراخهای متعددی در بدنه لوله ها ایجاد شده تا اطراف لوله وچاه را مرطوب گداند.

6_در پایان نیز چاه باخاک رس و نرم پر می شود.

7_مقاومت چاه بااستفاده از دستگاه ارت سنج باید زیر 2 اهم باشد.

انواع مواد کاهش دهنده مقاومت چاه

1.لوم

2.مارکونیت

3.ماده سان ارت

4.بنتونیت

الف) بنتونیت میکرونیزه

ب) بنتونیت اکتیب دار

5.خاکستر سفی

GMI.6

  1. ژل افزاینده هدایت الکتریکی
  2. مواد صاعقه گیر زمین
  3. مواد کاهنده مقاومت الکتریکی زمین

MEG .10مواد ازاینده اثر زمین

GEM.11

12.خاک کاهنده مقاومت زمین

13.پودر هادی الکترسیته (رسانا)

AZP.14 مواد کاهنده مقاومت الکتریکی زمین آذر پاد

16.تونسیل ارت مخصوص چاه ارت

17. نمک و ذغال خاک ذغال موزاک خاک ذغال پود_ نمک

 _نمک صنعتی

 _نمک شکری

 _نمک شکلاتی

سکسیونر و انواع آن

admin بازدید : 723 دوشنبه 30 فروردين 1395 نظرات (0)

سکسیونرچیست:

یکی از تجهیزات اصلی در هر ایستگاه برق فشار قوی سکسیونرها (Sectionner) هستند . لفظ سکسیونر لغتی است فرانسوی و به معنای جدا کننده ، و با  دیس کانکتورها (Disconnector)  نباید اشتباه گرفت ( دیس کانکتور به معنای قطع کننده است ) . اما بصورت عام این دو لغت را  تواماً در نقشه ها و محاورات برای سکسیونرها بکار می برند .

عمل و کار سکسیونر در ایستگاههای برق فشار قوی جدا کردن قسمتها و سکشن های مختلفی از تجهیزات است و عملیات مانور بروی تجهیزات را مهیا می سازد . نکته قابل ملاحظه در استفاده از این تجهیز ، عدم قابلیت فرمان دهی در زیر بار است . یعنی بروی سکسیونرها  در حالتOn Load نمیتوان مانوری انجام داد چرا که قابلیت قطع و وصل در زیر بار را ندارد و موجب صدمات و خسارات جدی به خود سکسیونر و دیگر تجهیزات میشود . در طراحی سکسیونرها هیچ تمهیدی جهت جلوگیری و محدود کردن قوس های شدید الکتریکی ناشی از باز و بسته کردن مدارات بکار نرفته است به همین خاطر تنها در حالت بی باری قادر به انجام فرمان بروی آن هستیم .( البته در انواعی از سکسیونر های فشار متوسط (۲۰ کیلو ولت ) سکسیونرهای خلا بکار میرود .)

سکسیونر باید در حالت بسته یک ارتباط گالوانیکی محکم و مطمئن در کنتاکت هر قطب برقرار می سازد و مانع افت ولتاز می شود.لذا باید مقاومت عبور جریان در محدوده سکسیونر کوچک باشد تا حرارتی که در اثر کار مداوم در کلید ایجاد میشود از حد مجاز تجاوز نکند .این حرارت توسط ضخیم کردن تیغه و بزرگ کردن سطح تماس در کنتاکت و فشار تیغه در کنتاکت دهنده کوچک نگهداشته می شوددر ضمن موقع بسته بودن کلید نیروی دینامیکی شدیدی که در اثر عبور جریان اتصال کوتاه بوجود می آید .باعث لرزش تیغه یا احتمالاباز شدن آن نگردد.از این جهت در موقع شین کشی و نصب سکسیونر دقت باید کرد تا تیغه سکسیونر در امتداد شین قرار گیرد .بدین وسیله از ایجاد نیروی دینامیکی حوزه الکترومغناطیسی جریان اتصال کوتاه جلوگیری بعمل آید.

طبق قوانین متداول الکتریکی جلوی هر کلید قدرتی از 1کیلوولت به بالا و یا هر دو طرف در صورتیکه آن خط از هر دو طرف پتانسیل می گیردسکسیونر نصب می گردد. برای جلوگیری از قطع ویا وصل بی موقع ودر زیر بار سکسیونر معمولا بین سکسیونر وکلید قدرت چفت وبست(مکانیکی یا الکتریکی)بنحوی برقرار می شود که با وصل بودن کلید قدرت نتوان سکسیونر را قطع ویا وصل کرد. بر خلاف کلید های هوایی ،سکسیونرها قادر به قطع هیچ جریانی نیستند .آنها فقط در جریان صفر باز و بسته می شوند . این کلیدها اصولا جدا کننده هستند که ما را به جدا کردن کلیدهای قدرت روغنی ، ترانسفورماتوها، خطوط انتقال و امثال آنها از شبکه زنده قادر می سازند .سکسیونرها از لوازمات تعمیراتی وتغییر مسیر جریان میباشند.

نکته مهم دیگر این است که حتی در زمانی که دژنگتور بعد از سکسیونر باز است و فرمانی را به سکسیونر صادر میکنیم جهت باز کردن مدار شاهد آرک زدن شدید بین تیغه ها هستیم ( بیشتر در ولتاژهای فوق توزیع و انتقال ) لذا در این نوع سکسیونرها جهت جلوگیری از آسیب دیدن کنتاکت ها مکانیزم عملکرد سکسیونر قوی تر و سریعتر انتخاب میشود .( مثلاً زمان باز شدن سکسیونر ها در ولتاژ ۸۰۰ کیلو ولت کمتر از ۱ ثانیه است .)مکانیزم عمل کننده موتوری سکسیونرها شامل یک سری کنتاکتور، کلید های کمکی ، کلید اصلی وموتور با قابلیت چپگرد و راستگرد

انواع سکسیونر ها:

1- سکسیونر تیغه ای یا اره ای                                       2- سکسیونر کشویی

3- سکسیونر دورانی                                                    4- سکسیونر قیچی ای یا پانتوگراف

سکسیونر تیغه ای یا اره ای :

(مورد استفاده در ولتاژهای کم تا ۳۰ کیلوولت) از این سکسیونر برای قطع و وصل ولتاژ به دلیل داشتن حفاظت مطمئن درزمان عملکرد مورد استفاده قرار می گیرد تیغه های آن می تواند از ساده به دوبل و از نوع تسمه ای به پروفیلی و میله ای و لوله ای تغییر یابد. نوع اهرمی آن در فشار قوی وفوق فشار قوی کاربرد دارد . این سکسیونر ها به دلیل وجود شرایط جوی و وجود تنش های مختلف بایستی طوری نسب شود که در اثر نیروی برف یا باد به راحتی وصل نگردد.

سکسیونراره ای

سکسیونر کشویی :

این سکسیونر در مواقعی استفاده می شود که عمق تابلو کم باشدمانند ( کیوسک‌ها و قفسه‌ها).این نوع سکسیونرها بیشتر به صورت میله ای در جهت عمودی قطع و وصل می شود و بیشتر در فشار متوسط کار برد دارد.

سکسیونرکشویی

 سکسیونر دورانی:        

(مورد استفاده در ولتاژهای بالا علی‌الخصوص ۶۰ و ۱۱۰ کیلوولت)

عملکرد این سکسیونر به صورت دو بازو در یک پل که جهت چرخش آنها 90 درجه معکوس همدیگر می باشند این نوع کلید در شرایط جوی نا مناسب مقاومت خوبی از خود نشان میدهد.

دورانی

سکسیونر قیچی ای یا پانتوگراف:

این نوع سکسیونرها بیشتر در شبکه فوق فشار قوی کاربرد دارند و به لحاظ آنکه هر قطب روی یک پایه سوار است لذا از نظر جایگیری در پست حجم کمتری اشغال می کند و بیشتر زیر خط فشار قوی نصب می گردد.

سکسیونر با قطع زیر بار :

این سکسیونرها بدلیل جلوگیری از حجم زیاد پست و جلوگیری از مانور اپراتور و همچنین برای جلوگیری از اینترلاک (تنش) بین سکسیونر و دژنکتور طوری طراحی می شوند که برای قطع و وصل خطی کوچک و یا فیدرهای تغذیه و یا راه اندازی موتورهای فشار قوی و همچنین وصل آنها حدود 5/2 تا10 برابر قدرت قطع آنهاست و جریان قطع این کلیدها 2تا 5/2 برابر جریان نامی است . این نوع سکسیونرها دارای محفظه قطع ضعیفی می باشند که از نوع هوایی می باشند.

سکسیونرقطع زیر بار

سیستم برق اضطراریی

admin بازدید : 693 چهارشنبه 18 فروردين 1395 نظرات (0)

تعریف برق اضطراریی 

برخي ازسيستمهاي حساس ومهم در منازل و اماكن عمومي يا در ادارات و كارخانه هابايد هنگام قطع برق شهر به طريقي از يك منبع تغذيه ديگر استفاده كنند و به كار خود ادامه دهند.منابع تغذيه اي كه  وظيفه تامين برق را در هنگام قطع برق شبكه به عهده دارند منابع تغذيه اضطراري ناميده مي شوند. این سیستم ها معمولاً با استفاده از یک یا چند مولد برق که عموماً دیزل ژنراتور یا ژنراتور گازسوز می باشند ویا مجموعه ایی از باتری ها انرژی لازم را ایجاد می کنند.

این گونه سیستم ها بر اساس نیاز و کاربرد ممکن است به صورت های مختلف راه اندازی شود که عبارت است از:

1:راه اندازی دستی

2:راه اندازی خودکار

3:راه اندازی بدون وقفه

کاربرد برق اضطراریی

در سيستم هاي ايمني وحفاظتي نظير سيستم اعلام حريق و سيستم تلويزيون مدار بسته يا سيستم اعلام سرقت برق اضطراري وهمچنین تامین برق تجهیزات اتاق عمل جزو ضروريات سيستم بوده و بسيار مهم ميباشد.همچنین باید این نکته را متذکر شد که کاربرد سیستم برق اضطراری متناسب با شرایط کاری خود استفاده می شود.

اينگونه منابع تغذيه اضطراري كه معمولا انرژي خود را از باطري تامين مي كنند در مكان هايي مانند اتاق عمل- اتاق كامپيوتر سيستم هاي نظامي و غيره مورد استفاده قرار ميگيرند.در مقابل سيستمهايي كه از موتور مكانيكي و مولد براي توليد برق اضطراري استفاده ميكنند بدليل اينكه موتور مكانيكي براي راه اندازي نيازمند زمان است داراي تاخير در وصل برق اضطراري خواهند بود.لذا با توجه به خصوصيات و نياز محل مورد استفاده يكي از اين سيستم ها يا تركيبي از هر دو نوع ممكن است استفاده گردد.

برق اضطراري سيستم هاي ايمني وحفاظتی

در سيستم هاي ايمني وحفاظتي نظير سيستم اعلام حريق و سيستم تلويزيون مدار بسته ياسيستم اعلام سرقت برق اضطراري جزو ضروريات سيستم بوده و بسيار مهم مي باشد.معمولا چون ولتاژ تغذيه اين سيستمها ولتاژ پايين dc ودر حدود 6 و 12و 24 ولت ميباشد لذا در خود تابلوي اصلي سيستم محلي براي باطريهاي اضطراري در نظر ميگيرند.اين باطريها به مدار الكترونيكي تابلو وصل ميگردند و در زمان وجود برق شهر توسط سيستم شارژ وآماده نگه داشته ميشوند وهنگام قطع برق شبكه بدون تاخير وارد مدار شده وبرق اضطراري سيستم را تامين مينمايند. مدت زمان تامين برق اضطراري بستگي به ظرفيت باطريهاي مورد استفاده و مصرف سيستم دارد.مشخصات باطري مورد نياز معمولا در راهنماي پانل اصلي ذكر ميگردد.در صورت طولاني شدن زمان قطع برق شهر در اينگونه سيستمها بايد قبل از اينكه شارژ باطري پايين بيايد و باطري كارآيي خود را از دست بدهد آنرا با باطري پر تعويض نمود.

به طور کلی مولدهای برق ( دیزل ژنراتورها ) براساس نوع کاربرد و زمان بهره برداری به دو صورت زیر طبقه بندی می شوند.

الف: نوع کاربرد مولدهای برق

مولدهای برق ممکن است برای تولید برق به عنوان منبع اصلی ، یا به عنوان مولد برق دایمی یا به صورت موازی با شبکه برق اصلی و یا به منظور تولید نیروی برق اضطراری مورد استفاده قرار گیرند.

ب: زمان بهره برداری مولدهای برق

مولدهای برق(دیزل ژنراتور ها) ممکن است برای بهره برداری مدت محدود و یا نا محدود طراحی و ساخته شوند.

نکات مهم:

نکته1:

مولد های انرژی باید به گونه ای طراحی شود که مستقل ازسیستم نیروی برق شبکه اصلی عمل نموده ودرعین حال بتوان آن را بدون هیچ مشکلی و کاملاً پایدار با برق اصلی به صورت موازی مورد استفاده قرار گیرد.

نکته2:

کلیه وسایل و لوازم و تجهیزات مورد استفاده در مولدهای برق دائمی یا اضطراری باید برابر استانداردهای آی- ای- سی یا یکی از استانداردهای معتبرجهانی مشابه طراحی، ساخته و مورد آزمون قرار گرفته باشد

پست الکتریکی برق

admin بازدید : 635 یکشنبه 15 فروردين 1395 نظرات (0)

مقدمه:

پست الکتریکی ایستگاهی فرعی است که در مسیر تولید، انتقال یا توزیع انرژی الکتریکی ولتاژ را به وسیله ترانسفورماتور به مقادیر بالاتر یا پایین تر تغییر میدهد. توان الکتریکی ممکن است از میان تعداد زیادی پست بین نیروگاه و مصرف کننده عبور کند و ولتاژ آن در طول مسیر بارها تغییر کند.پستهایی که از ترانسفورماتورهای افزاینده استفاده میکنند باعث افزایش ولتاژ و به این ترتیب کاهش جریان میشوند، در حالیکه پستهایی که ازترانسفورماتورهای کاهنده استفاده میکنند برای افزایش ایمنی، ولتاژ را کاهش داده و جریان را افزایش میدهند.

پست های انتقال برق

پست انتقال برق محلی است که تجهیزات انتقال انرژی درآن نصب وتبدیل ولتاژ انجام می شودوبا استفاده از کلید ها امکان انجام مانورفراهم می شود درواقع کاراصلی پست تبدیل ولتاژ یاعمل سویچینگ بوده که دربسیاری از پستها ترکیب دو حالت فوق دیده می شود. در خطوط انتقال DC چون تلفات ناشی از افت ولتاژ وجود ندارد وتلفات توان انتقالی بسیار پایین بوده ودر پایداری شبکه قدرت نقش مهمّی دارند لذا اخیرا ً پستها DC مورد توجه قراردارند ازاین پستها بیشتردر ولتاژهای بالا (۸۰۰ کیلو ولت وبالاتر) و در خطوط طولانی به علت پایین بودن تلفات انتقال استفاده می شود. درشبکه های انتقال DC درصورت استفاده ازنول زمین می توان انرژی الکتریکی را توسط یک سیم به مصرف کننده انتقال داد.

اجزای یک پست

یک پست به طور کلی دارای یک یا چند ترانسفورماتور و همچنین از سیستمهای محافظت کننده و تجهیزات کنترل است. در پستهای بزرگ از مدارشکنها یا دژنکتور برای قطع هرگونه اضافه جریان ناشی از اتصال کوتاه یا اضافه بار استفاده میشود. در پستهای کوچکتر ممکن است از سکسیونر یا فیوز برای محافظت از مدارهای منشعب استفاده کنند.پستها (معمولا) دارای ژنراتور نیستند اگرچه نیروگاهها ممکن است در نزدیکی خود پست داشته باشند. یک پست الکتریکی شامل تجهیزات نگهدارنده پایان خط، تابلوی فشار قوی، یک یا چند ترانسفورماتور قدرت، تابلوی فشار ضعیف، جرقه گیر، سیستم کنترل، سیستم زمین و سیستمهای اندازگیری میشود، همچنین ممکن است از تجهیزات دیگری مانند خازنهای اصلاح ضریب توان یا تنظیم کننده ولتاژ نیز در پست استفاده شود.پستهای الکتریکی ممکن است بر روی سطح زمین و در حصار، زیر زمین و یا در ساختمانها با توجه به کاربردشان ساخته شوند. ساختمانهای بسیار بلند ممکن است دارای یک پست الکتریکی مجزا باشند. از پستهای داخلی معمولا در مناطق شهری و برای کاهش صدای ناشی از ترانسفورماتورها، ملاحظات بصری شهر و محافظت تابلوها از تاثیرات آلودگی هوا و تغییر آب و هوا استفاده میشود. در مناطقی که از حفاظ فلزی در اطراف پست استفاده میشود باید این حفاظ زمین شده باشد تا از خطر برق گرفتگی در موارد ایجاد جریان خطا در پست استفاده شود. بروز خطا در شبکه و تزریق جریان ناشی از آن به زمین در پست ممکن است باعث افزایش پتانسیل در مناطق اطراف پست شود. این افزایش پتانسیل در اطراف پست باعث ایجاد یک جریان در طول حصارهای فلزی میشود و در این مواقع ولتاژ مصارها میتواند با ولتاژ زمینی که فرد بر روی آن ایستاده کاملا متفاوت باشد که این موجب افزایش ولتاژ تماس تا حدی خطرناک خواهد شد.

پست انتقال

وظیفه پست انتقال اتصال دو یا چند خط انتقال است. سادهترین حالت زمانی است که دو خط دارای ولتاژ یکسان هستند. در این موارد پست دارای مدارشکنهایی است تا در صورت نیاز مثل انجام تعمیرات مدار را از شبکه جدا کند. یک پست انتقال ممکن است دارای ترانسفورماتور برای تبدیل دو ولتاژ انتقال یا تجهیزات تنظیم اختلاف فاز باشد.پستهای انتقال ممکن است ساده یا پیچیده باشند. یک ایستگاه کوچک سوئیچینگ گذشته از چند مدارشکن چیزی بیشتر از یک گذرکاه ندارد. درحالیکه یک پست انتقال بزرگ, منطقه بزرگی را با چندین ولتاژ پوشش میدهد و دارای تجهیزات متعدد حفاظتی و کنترلی(خازنها, رلهها, سوئیچها, مدارشکنها و ترانسفورماتورهای جریان و ولتاژ) است.

پست توزیع

وظیفه یک پست توزیع تحویل گرفتن توان از سیستم انتقال و تحویل آن به سیستم توزیع است. از نظر اقتصادی و ایمنی وصل مصرفکنندهها به طور مستقیم به شبکه انتقال به صرفه نیست بنابراین پست توزیع ولتاژ را تا میزانی مناسب برای مصرفکنندهها کاهش میدهد.حداقل برای ورودی یک پست توزیع از دو خط انتقال استفاده میشود. ولتاژ ورودی به پستها توزیع بع استانداردهای هر کشور وابسته است با این حال ولتاژ ورودی به پستهای توزیع معمولا ولتاژی متوسط بین ۲.۴ تا ۳۳ کیلوولت است.گذشته از تغییر ولتاژ, وظیفه پست توزیع ایزوله کردن هر یک از شبکههای توزیع یا انتقال از خطاهای رخ داده در دیگری است. پستهای توزیع ممکن است وظیفه تنظیم ولتاژ را نیز بر عهده داشته باشند, البته در مسیرهای توزیع طولانی (چندین کیلومتر) تجهیزات تنظیم ولتاژ در طول خط نصب میشوند.پستهای توزیع پیچیده را بیشتر میتوان در مراکز شهرهای بزرگ دید.

پست جمع کننده

در روشهای تولید غیر متمرکز مانند استفاده از انرژی بادی, ممکن است به پست جمعکننده نیاز باشد. این پستها تا حدودی شبیه پستهای توزیع هستند با این تفاوت که به جای توزیع برق آن را جمعآوری میکنند و عملکرد تقریباً معکوس دارند. معمولا به دلیل ملاحظات اقتصادی سیستم جمعآوری کننده ولتاژی در حدود ۳۵ کیلوولت تولید میکند و سپس پست جمعآوری ولتاژ را تا ولتاژ انتقال برای وصل به شبکه انتقال بالا میبرد. این پستها همچنین دارای تجهیزات اندازگیری و اصلاح ضریب توان نیز هستند.

 طراحی

بزرگترین ملاحظات در مهندسی قدرت هزینه و اعتبار تاسیسات طراحی شده هستند. یک طراحی خوب در تلاش است تا تعادلی را بین این دو به وجود آورد تا بتواند به بیشترین میزان اطمینان با خرج کمترین هزینه برسد. طراحی باید امکان توسعه شبکه را نیز در نظر گرفته و راحی آسان برای آن ایجاد کند.در انتخاب محل نصب پست الکتریکی باید به عوامل مختلفی توجه کرد. برای انتخاب محل مناسب باید به امکان دسترسی به پست برای انجام عملیات تعمیر یا نگهداری توجه کافی داشت. در منطقی که قیمت زمین بالا است (مانند مناطق شهری) استفاده از تجهیزات کوچک بسیار پراهمیت است. محل باید دارای اتاقی اضافه برای امکان توسعه پست باشد تا در صورت نیاز بتوان تجهیزات جدیدی را در آن نصب کرد. تاثیر محیطی بر کار پست نیز باید در موقع طراحی مورد توجه قرار گیرد. ملاحظات مربوط به سیستم زمین و افزایش پتانسیل باید مورد محاسبه قرار گیرد تا با استانداردها مغایرت نداشته باشد.

جانمایی

یک پست الکتریکی در کانادا که به صورت یک خانه طراحی شده. تابلوی اخطار در ورودی به راحتی قابل رویت است.اولین قدم برای طراحی یک پست الکتریکی یک دیاگرام تک خطی سادهشده است که ترتیب سوئیچها و تجهیزات محافظ کننده مدار و همچنین خطوط ورودی, خروجی فیدرها یا خطوط انتقال را نشان دهد.خطوط ورودی تقریبا همیشه دارای سکسیونر و دژنکتور (مدار شکن) هستند. در برخی موارد خط دارای هر دوی آنها نمیباشد و با استفاده از یک سکسیونر یا دژنکتور نیاز مدار برطرف میشود. از سکسیونرها برای جداسازی یا ایزوله کردن قسمتی از مدار استفاده میشود چراکه این کلیدها قابلیت قطع مدار زیر بار را ندارند. از دژنکتور معمولا برای قطع خودکار جریانهای خطا استفاده میشود اما ممکن است برای قطع یا وصل بار نیز مورد استفاده قرار گیرد. زمانیکه یک جریان خطای بزرگ از میان دژنکتور عبور میکند با استفاده از یک ترانسفورماتور جریان میزان جریان تشخیص داده میشود. ممکن است از جریان خروجی ترانسفورماتور جریان به عنوان جریان تغذیه دژنکتور برای قطع مدار استفاده شود. این عملکرد موجب جدا شدن مدار معیوب از بقیه مدار میشود و این امکان را فراهم میکند که بقیه مدار با کمترین ضربه به کار خود ادامه دهد. دژنکتورها و سکسیونرها ممکن است به طور محلی (از داخل پست) یا از خارج به وسیله مرکز کنترل نظارتی فرمان بگیرند.پس از سوئیچها, خطوط با ولتاژی مشخص به یک یا چند شین وصل میشوند. این شینها معمولا به صورت سه تایی مرتب شدهاند چراکه استفاده از سیستم توزیع سه فازه به طور گستردهای در سراسر جهان رایج است.ترتیب استفاده از سکسیونرها, دژنکتورها و شینها سیستمی را به وجود میآورد که به طور اختصاصی دارای محاصن و معایبی از نظر هزینه و اعتبار است. به این ترتیب در اصطلاح سیستم شینبندی پست میگویند. در پستهای مهم ممکن است از سیستم شینبندی رینگ یا دوبل استفاده شود, به این ترتیب در این پستها با بروز خطا در هر یک از خطوط شبکه میتواند بدون وقفه به کار خود ادامه دهد و همچنین این امکان برای شبکه به وجود میاید تا بدون نیاز به قطع مدار عملیات تعمیر یا نگهداری از کلیدها انجام شود. پستهای که تنها برای تغذیه یک بار صنعتی مورد استفادهقرار میگیرند معمولا از کمترین میزان کلیدها و تدارکات استفاده میکنند.زمانی که از ولتاژهای مختلفی برای وصل به شینها استفاده میشود بین سطوح مختلف ولتاژ از ترانسفورماتور استفاده میشود. هر ترانسفورماتور نیز به نوبه خود دارای یک مدارشکن است تا در صورت بروز خطا در آن, بقیه مدار را از ترانسفورماتور جدا کند.

 

راهگزینی

یکی از وظایف مهم که به وسیله پست انجام میشود راهگزینی یا سوئیچینگ است که به معنای قطع یا وصل خطوط انتقال یا مصرفکنندهها از یا به شبکه است. این راهگزینیها ممکن است از پیش برنامهریزی شده باشند یا به طور اتفاقی صورت گیرند.ممکن است نیاز باشد که خطهای انتقال یا تجهیزات موجود در پست برای انجام تعمیرات یا عملیات گسترش مانند اضافه کردن یک ترانسفورماتور از شبکه جدا شوند. برای انجام چنین عملیاتی به هیچ وجه کل شبکه را قطع نخواهند کرد بلکه کل عملیات در طول کار شبکه صورت میگیرد.در صورت بروز یک خطا در شبکه یا یک قسمت از تجهیزات موجود در پست نیز این ضرورت ایجاد خواهد شد که این قسمت از مدارجدا شود بدون آنکه تاثیری زیادی در کار دیگر قسمتها داشته باشد. در این موارد وظیفه پستها خواهد بود تا قسمتها اسیب دیده بر اثر باد, قوس الکتریکی یا هر دلیل دیگری را از شبکه جدا کنند تا عملیات تعمیر شروع شود.

انواع پست

پست ها را می توان ازنظر نوع وظیفه،هدف،محل نصب ، نوع عایقی ، به انواع مختلفی تقسیم کرد.– براساس نوع وظیفه وهدف ساخت: پستهای افزاینده , پستهای انتقال انرژی , پستهای سویچینگ و کاهنده فوق توزیع. براساس نوع عایقی:پستها با عایق هوا، پستها با عایق گازی که دارای مزایای زیراست:پایین بودن مرکز ثقل تجهیزات در نتیجه مقاوم بودن در مقابله زلزله، کاهش حجم، ضریب ایمنی بسیار بالا باتوجه به اینکه همه قسمت های برق دار و کنتاکت ها در محفظه گاز SF۶ امکان آتش سوزی ندارد، پایین بودن هزینه نگهداری باتوجه به نیاز تعمیرات کم تر، استفاده در مناطق بسیار آلوده و مرطوب و مرتفع .

معایب پستها با عایق گازی :

گرانی سیستم و گرانی گاز SF۶ ، نیاز به تخصص خاص برای نصب و تعمیرات، مشکلات حمل و نقل وآب بندی سیستم.

ـــ بر اساس نوع محل نصب تجهیزات : نصب تجهیزات در فضای باز ، نصب تجهیزات در فضای سرپوشیده .معمولا پستها را از ۳۳ کیلو ولت به بالا به صورت فضای باز ساخته وپستهای عایق گازی راچون فضای کمی دارندسرپوشیده خواهند ساخت.

اجزای تشکیل دهنده پست : پستهای فشار قوی از تجهیزات و قسمتهای زیر تشکیل می شود :

ترانس قدرت ، ترانس زمین و مصرف داخلی , سویچگر , جبران کننده های تون راکتیو , تاسیسات جانبی الکتریک،ساختمان کنترل ، سایر تاسیسات ساختمانی

ترانس زمین: از این ترانس در جاهایی که نقطه اتصال زمین (نوترال=نقطه صفر) در دسترس نمی باشد که برای ایجاد نقطه نوترال از ترانس زمین استفاده می شود.نوع اتصال در این ترانس به صورت زیکزاک Zn است .

این ترانس دارای سه سیم پیچ می باشد که سیم پیچ هر فاز به دو قسمت مساوی تقسیم می شود و انتهای نصف سیم پیچ ستون اول با نصف سیم پیچ ستون دوم در جهت عکس سری می باشد .

ترانس مصرف داخلی:از ترانس مصرف داخلی برای تغذیه مصارف داخلی پست استفاده می شود .

تغذیه ترانس مصرف داخلی شامل قسمتهای زیر است :تغذیه موتورپمپ تپ چنجر ، تغذیه بریکرهای ۲۰kv تغذیه فن و سیستم خنک کننده ، شارژ باتری ها ، مصارف روشنایی ، تهویه ها.

نوع اتصال سیم پیچ ها به صورت مثلث – ستاره با ویکتورکروپ نوع اتصال بندی DYn۱۱ می باشد . سویچگر:

تشکیل شده از مجموعه ای از تجهیزات که فیدرهای مختلف را به باسبار و یا باسبار ها را در نقاط مختلف به یکدیگر با ولتاژ معینی ارتباط می دهند.در پستهای مبدل ولتاژ ممکن است از دو یا سه سویچگر با ولتاژهای مختلف استفاده شود.

تجهیزات سویچگر

باسبار:

که خود تشکیل شده از مقره ها ، کلمپها ، اتصالات وهادیهای باسبار که به شکل سیم یا لوله توخالی و غیره است بریکر ، سکسیونر ، ترانسفورماتورهای اندازه گیری وحفاظتی ، تجهیزات مربوط بهسیستم ارتباطی ، وسایل کوپلاژ مخابراتی(که شامل : موج گیر ، خازن کوپلاژ ، دستگاه تطبیق امپدانس است ).

برقگیر:

که برای حفاظت در برابر اضافه ولتاژ و برخورد صاعقه به خطوط است که در انواع میله ای ، لوله ای ، آرماتور ، جرقه ای و مقاومتهای غیرخطی است.

جبران کننده های توان راکتیو:

جبران کننده ها شامل خازن وراکتورهای موازی می باشندکه به صورت اتصال ستاره در مدار قرار دارند و نیاز به فیدر جهت اتصال به باسبار می باشند که گاهی اوقات راکتورها در انتهای خطوط انتقال نیز نصب می شوند

ـــ انواع راکتور ازنظر شکل عایقی :راکتور با عایق بندی هوا ، راکتور با عایق بندی روغنی .

ـــ انواع نصب راکتور سری :راکتورسری با ژنراتور، راکتورسری باباسبار، راکتورسری با فیدرهای خروجی، راکتورسری بافیدرهای خروجی به صورت گروهی.

ساختمان کنترل:

کلیه دستگاه های اندازه گیری پارامترها، وسایل حفاظت وکنترل تجهیزات ازطریق کابلها از محوطه بیرونی پست به داخل ساختمان کنترل ارتباط می یابد همچنین سیستمهای تغذیه جریان متناوب ومستقیم (AC,DC) در داخل ساختمان کنترل قراردارند. این ساختمان دارای تاسیسات مورد نیاز جهت کار اپراتور می باشد که قسمت های زیر را دارا می باشد :

اتاق فرمان ، فیدر خانه ، باطری خانه ، اتاق سیستم های توضیع برق (AC,DC) ، اتاق ارتباطات ، دفتر ، انبار و …

باطری خانه:

جهت تامین برقDC برای مصارف تغذیه رله های حفاظتی، موتورهای شارژ فنر و… مکانیزم های فرمان و روشنایی اضطراری و… نیاز به باطری خانه دارند که در اطاقکی تعدادی باطری با هم سری می شوند و در دو مجموعه معمولا ۴۸ و۱۱۰ولتی قرارمی گیرد وهرمجموعه با یک دستگاه باطری شارژر کوپل می شوند.

طراح و مجری پست های فشارقوی و خطوط انتقال نیرو

شرکت ترانس پست پارس:

شرکت ترانس پست پارس در سال ۱۳۸۱ شروع به فعالیت نمود و در مدت کوتاهی توانست در زمره شرکتهای پیشرو در زمینه انتقال نیرو در ایران و کشورهای همسایه قرار گیرد . در واقع ایجاد این شرکت پاسخی به تقاضای روز افزون د رعرصه طراحی ، مهندسی ، پیاده سازی پستها و خطوط انتقال نیرو و راه حلی جامع برای انتقال نیرو د رایران و عرصه بین المللی است.از دید یک شرکت منظوره ما به صورت دقیق و علمی نیازهای مشتریان را شناسایی کرده و در هرمرحله از اجرای پروژه راه حل جامع فنی و مالی را ارائه می نماییم . جهت دستیابی به این هدف ت.پ.پ از قابلیتهای موجود در شرکتهای معتبری که از سهامداران این شرکت هستند بهره می برد.از جمله این شرکت ها ی سهامدار : ایران ترانسفو تحت فن آوری زیمنس ، شرکت نیرو ترانس و پارس سوئیچ تحت فن آوری آ.ب.ب این موضوع باعث خواهد شد که ترانس پست پارس با شرکتهای سهامدار و صاحب فن آوری روز یک ساختار یکپارچه را ایجاد کند که دست آورد آن راه حل جامع فنی و مالی خواهد بود.کارکنان متخصص ما بنیان اصلی شرکت را ایجاد کرده اند . مدیریت کیفی در میان نیروی انسانی باعث شناسایی و استفاده حداکثر از قابلیتهای شرکت در تمامی جهات شده است . کارکنان ما با استفاده از تکنولوزی روز و دقت بالا د رجهت رضایت کارفرما راه حل جامع و تضمین شده را ارائه می دهند.تجهیزات شرکت با بازدهی بالا و با رعایت تمامی استانداردهای بین المللی بطور خلاصه هدف از ایجاد شرکت ترانس پست پارس ، ملحق شدن به بازار جهانی صنایع انتقال نیرو با همکاری شرکای بین المللی بوده که مدیریتی متمرکز را با تمام قابلیتهای مورد نیاز شامل شود.هم اکنون شرکت ترانس پست دارای گواهی نامه ISO۹۰۰۱ ۲۰۰۰ از شرکت SGS سوییس . تاییدیه سازمان مدیریت و برنامه ریزی در خصوص اجرای پروژه های صنعتی به روش طرح و ساخت در رشته توزیع و انتقال نیرو و تاییدیه توانیر در خصوص ساخت پستهای فشار قوی تا سطح ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت می باشد.

زمینه فعالیت :

پست های نوع مرسوم

پست سیار

پست های GIS

پست های Urban

خطوط انتقال

طراحی و تامین هرگونه نیازهای برقی صنایع

PERFORMANCE EVALUATION OF AN ADAPTIVE DIGITAL DISTANCE RELAY IMMUNE TO HARMONIC EFFECTS

admin بازدید : 723 سه شنبه 27 بهمن 1394 نظرات (0)

PERFORMANCE EVALUATION OF AN ADAPTIVE DIGITAL DISTANCE RELAY IMMUNE TO HARMONIC EFFECTS

 Abstract
 
Microprocessor based distance relays use digital filters to process the input current and voltage signals and estimate the system impedance. Distance relays current and voltage input signals are not sinosuidal due to nonlinear and switching loads as well as harmonic frequencies produced by system faults. In this paper, performance of digital distance relays in presence of harmonics is studied. Different filters are proposed to improve the distance relay operational performance. To achieve an adaptive protection method, a fast Total Harmonic Distortion (THD) measurement method is proposed. A benchmark system is used for the development of digital protection simulation. Power system and distance relay model development are reported and some study results are provided.
 
دانلود - Download Link
حجم: 221 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 6
نوع فایل: pdf

 

 

A Sensitive ANN Based Differential Relay for Transformer Protection with Security against CT Saturation and Tap Changer Operation

admin بازدید : 628 شنبه 24 بهمن 1394 نظرات (0)

A Sensitive ANN Based Differential Relay for Transformer Protection with Security against CT Saturation and Tap Changer Operation

Abstract

 This paper presents an artificial neural network (ANN) based scheme for fault identification in power transformer protection. The proposed scheme is featured by the application of ANN to identifying system patterns, the unique choice of harmonics of positive sequence differential currents as ANN inputs, the effective handling of current transformer (CT) saturation with an ANN based approach, and the consideration of tap changer position for correcting secondary CT current. Performance of the proposed scheme is studied for a wide variety of operating conditions using data generated from simulation. The results indicate that the proposed scheme provides a fast and sensitive approach for identifying internal faults and is secure against CT saturation and transformer tap changer operation.

دانلود - Download Link
حجم: 516 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 18
نوع فایل: pdf

 

MatLab Simulation -Modeling of the Siemens 7UT6 Differential Protection Relay

admin بازدید : 620 شنبه 03 بهمن 1394 نظرات (0)

MatLab Simulation -Modeling of the Siemens 7UT6 Differential Protection Relay

Abstract

 In today’s demanding business environment, modeling the power system has become necessary in order for utilities to make the right decision when it embarks on any form of asset expansion. Modeling allows the proposed system to be checked for any potential problems, such as mal-operation and incompatibility. The Siemens 7UT6 differential protection relay is used for power transformer differential protection and is capable of protecting transformers of any vector group. This paper covers the steps of modeling the 7UT6 relay and the application of the modeled relay in testing a protection system. A demonstration tripping of vector group D11 will be shown and the fault currents discussed. Graphs showing the phase voltages and currents will be inspected.

دانلود - Download Link
حجم: 118 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 9
نوع فایل: pdf

 

TRANSFORMER MODELING AS APPLIED TO DIFFERENTIAL PROTECTION

admin بازدید : 697 چهارشنبه 30 دي 1394 نظرات (0)

TRANSFORMER MODELING AS APPLIED TO DIFFERENTIAL PROTECTION

 ABSTRACT

This paper presents a power transformer model to evaluate differential element performance. The paper analyzes transformer energization, overexcitation, external fault, and internal fault conditions with this model. Test results with an actual transformer validate the model. The paper includes a guide for properly selecting current transformers for differential protection applications. Accurate power transformer modeling and proper current transformer selection lead us to improved transformer protection.

دانلود - Download Link
حجم: 135.27 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 21
نوع فایل: pdf

 

کتاب پیکربندی و برنامه نویسی شبکه اترنت صنعتی با نرم افزار step7 -تالیف آقای مهندس ماهر

admin بازدید : 664 دوشنبه 09 آذر 1394 نظرات (0)
  • کتاب پیکربندی و برنامه نویسی شبکه اترنت صنعتی با نرم افزار step7 -تالیف آقای مهندس ماهر

 

 

دانلود - Download Link
حجم:7.16 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 311
نوع فایل: pdf

 

نحوه استفاده و آشنایی با PLC خانواده زیمنس و نرم افزار مربوطه تحت عنوانSimatic S7 Siemens Industrial Automation

admin بازدید : 690 پنجشنبه 21 آبان 1394 نظرات (0)

پيش گفتار مولف : همانگونه که تمامي همکاران عزیز مستحضر مي باشيد امروزه با پيشترفت علم و تکنولوژي کاربرد کاميوتر در صنعت نيز نمود پيدا کرده است بدین گونه که بجاي تابلوهاي فرمان و قدرت دستگاههاي خط توليد که تماما بصورت رله کنتاکتوري ساخته مي شد و در نتيجه براي تعميرو عيب یابي هر ایراد اولا به تجربه و شناخت کافي از تابلو نياز بود و ثانيا بایستي مرحله به مرحله تمامي تابلو از طریق نقشه کنترل مي گردید تا ایراد مشخص گردد علاوه بر اینکه مي توان plc استفاده مي گردد و بوسيله plc اما امروزه از دستگاهي بنام نمایش داد بدون نياز به نقشه و براحتي op هر ایرادي را مونيتور نموده و بر روي صفحه مي توان ایرادات دستگاه ها را در کوتاه ترین زمان ممکن مشخص و رفع عيب نمود . قابليت اتصال انها به یکدیگر و برقراري ارتباط شبکه مي باشد که بدین plc از دیگر مزایاي هاي plc وسيله مي توان از طریق یک کامپيوتر مرکزي در اتاق کنترل تمامي تجهيزات و داخل خط توليد را کنترل و مورد بررسي قرار داد که این موضوع باعث کاهش نيروي ماهر در خط توليد و افزایش دقت و راندمان تجهيزات مي گردد . در کارخانه معظم ایران خودرو از سال ١٣٧٩ تا کنون تقریبا تمامي تجهيزات خطوط توليد سالن هاي مختلف از قبيل مونتاژ ، رنگ ، بدنه سازي ، پرس ، موتورسازي و ریخته گري گردیده است . Plc از حالت قدیمي خارج شده و مجهز به سيستم اتوماسيون صنعتي و در این مدت روز بروز افزایش یافته و در حال گسترش plc از این رو احتياج به متخصصين نيز مي باشد . از انجایيکه در داخل کشور این تکنولوژي و رشته فني بصورت یک رشته تخصصي در دانشگاهها و اموزشگاههاي کشور تدریس نمي گردد و یا بصورت بسيار محدود وجود دارد لذا بندرت شرکت ایران خودرو مي تواند کارشناسان با تجربه را در این رشته تخصصي استخدام نماید بنابراین بهترین گزینه آموزش افراد در داخل شرکت مي باشد که در سالهاي اخير مرکز محترم آموزش ایران خودرو در این زمينه گامهاي اساسي برداشته و اقدام به راه اندازي نموده است . plc آزمایشگاه به روبروي دانشگاه تهران plc اگر دوستان و همکاران عزیز جهت خرید کتابهاي مربوط به مراجعه نموده باشند در مي یابند که اکقریت کتابها ي نوشته شده در این زمينه مربوط به مي باشد و کتابي که در رابطه با استفاده از Plc و شناخت قطعات داخل Plc تئوري و مفهوم نوشته شده باشد بندرت یافت مي گردد s زیمنس سري خانواده 7 plc نرم افزار متداول مي باشد از این s از انجایيکه در کارخانه ایران خودرو استفاده از زیمنس سري 7 بعنوان راهنماي simatic s رو نياز به یک مرجع اصلي جهت استفاده از نرم افزار 7 کارشناسان و تکنسين هاي محترم الکترونيک شرکت بيش از پيش احساس مي گردد و مدارات منطقي و علم plc در این جزوه فرض بر این مي باشد که همکاران عزیز مفهوم لاجيک را که در کتابهاي مختلف به تفسير آموزش داده شده است دانسته و بجهت استفاده از این مجموعه استفاده نمایند . s سریع از نرم افزار 7 اميد است که تلاش چندین ماهه این حقير بعنوان یک مرجع مورد استفاده همکاران محترم قرار گرفته و مفيد واقع گردد در پایان از همکاران و صاحبنظران این رشته بابت نواقص موجود عذر خواهي نموده و استدعا دارم تا ضمن مطالعه این مجموعه ایرادات موجود را مشخص و نظرات خود را براي اینجانب ارسال نمایند تا بتوانم در اسرع وقت مشکلات را برطرف و مجموعه ایي نسبتا کامل را در اختيار همکاران عزیز قرار بدهم . در اینجا جا دارد از تمامي همکاران عزیز و خصوصا روساي محترم اداره کل و اداره پشتيباني تعميرات مونتاژ که در تهيه این مجموعه بنده را مورد لطف و پشتيباني خود قرار داده اند کمال سپاسگزاري را بنماتيم .

 

فرستنده:رضا قنبری

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:1.62 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 100
نوع فایل: pdf

 

ترجمه Help نرم افزار Citect SCADA

admin بازدید : 656 یکشنبه 03 آبان 1394 نظرات (0)
  • ترجمه Help نرم افزار Citect SCADA

 

نرم افزار Citect HMI/SCADA ، محصول كمپاني استراليايي Ci Technologies مي باشد و نرم افزاريست كه براي نظارت و كنترل طرح ها و تجهيزات صنعتي استفاده مي شود. اين نرم افزار براي نمايش اطلاعات جمع آوري شده و ارسال آن به يك مركز كنترلي طراحي شده است.

Citect HMI/SCADA قابليت مونيتورينگ طرح ها براي اطمينان از صحت كاركرد و همچنين هشدار به اپراتور به هنگام بروز مشكل در سامانه، را دارا ميباشد.

این ترجمه از 10 فصل تشکیل شده است :
1- آشنایی با سامانه کنترل و نظارت
2- مروری بر Citect HMI/SCADA
3- آشنایی با Citect Explorer
4- مدیریت پروژه
5- خلاصه عملکرد نرم افزار Citect
6- گرافیک
7- هشدارها Alarms
8- معرفی Trends
9- فرامین و کنترلها
10- تحلیلگر فرایند

 

 

 

Download Link-part 1
Download Link-part 2
حجم:77 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 133
نوع فایل: pdf

منبع:eca

 

آموزش نرمافزار matlab

admin بازدید : 599 شنبه 18 مهر 1394 نظرات (0)

 MATLAB

matlab(MAtrix laboratory  یک محیط قدرتمندبرمبنای محاسبات عددی می باشد که در اواخر دهه 80 میلادی در دانشگاه

new mexico  توسعه داده شده است . از این زبان می توان در حل دستگاهای معادلات جبری ، ترسیم نمودارهای ریاضی ، حل معادلات دیفرانسیل ، پردازش سیگنال ، پیاده سازی الگوریتم ها ، طراحی واسط های کاربری گرافیکی (GUI) ،ایجاد اینترفس جهت ارتباط با نرم افزارهای دیگر ، تولید کدهای توصیف سخت افزار و دها کاربرد دیگر استفاده کرد. 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:1.69 Mb
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 35
نوع فایل: pdf

آموزش نرمافزار digsilent به صورت حرفه ای

admin بازدید : 849 پنجشنبه 16 مهر 1394 نظرات (0)

این آموزش توسط شرک برق منطقه ای فارس تهیه شده که در واقع help دیگسایلنت رو ترجمه کردند و می تواند در یادگیری دیگسایلنت بسیار ماثر باشد . نرم افزار power factory یکی از قوی ترین نرم افزارهای تحلیل شبکه می باشد که در هر سه حوزه تولید ،انتقال و توزیع کاربرد دارد ، به واسطه این نرم افزار می توان یک شبکه گسترده را به صورت کامل ترسیم نمود و محاسباتی همچون پخش بار ، پخش بار اقتصادی ،اتصال کوتاه ،انالیز پایداری ،جایابی بهینه خازن ،بهینه سازی سایز کابل و دها موارد دیگر را که در قالب توابع ارئه میگردد محاسبه نماید.

 

جهت دریافت فیلم آموزش نرم افزار دیگسایلنت 14 اینجا کلیک کنید

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم: 2.96 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 162
نوع فایل: pdf

 

آموزش نرمافزار digsilent به صورت ابتدایی

admin بازدید : 660 یکشنبه 12 مهر 1394 نظرات (0)

این آموزش توسط شرک برق منطقه ای فارس تهیه شده که در واقع help دیگسایلنت رو ترجمه کردند و می تواند در یادگیری دیگسایلنت بسیار ماثر باشد . نرم افزار power factory یکی از قوی ترین نرم افزارهای تحلیل شبکه می باشد که در هر سه حوزه تولید ،انتقال و توزیع کاربرد دارد ، به واسطه این نرم افزار می توان یک شبکه گسترده را به صورت کامل ترسیم نمود و محاسباتی همچون پخش بار ، پخش بار اقتصادی ،اتصال کوتاه ،انالیز پایداری ،جایابی بهینه خازن ،بهینه سازی سایز کابل و دها موارد دیگر را که در قالب توابع ارئه میگردد محاسبه نماید.

 

جهت دریافت فیلم آموزش نرم افزار دیگسایلنت 14 اینجا کلیک کنید

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم: 3.16 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 135
نوع فایل: pdf

 

بررسی نوسانات ولتاژدر شبکه های برق

admin بازدید : 808 دوشنبه 30 شهريور 1394 نظرات (0)

بحث نوسانات ولتاژو تاثييرات موقتي آن روي سيستم برق شايد در ابتدا به علت موقتي بودن اين اثرات از اهميت زيادي برخوردار نباشد ولي با دقت در اين موضوع كه اين نوسانات با عبور از روي شبكه برق و گذر كردن از روي تجهيزات و وسايل حساس برقي و با توجه به دامنه بالاي اين اثر مي تواند صدمات جبران ناپذيري به تجهيزات وارد كرده و باعث مي گردد اهميت اين موضوع دو صد چندان گردد و حتي مي تواند باعث ناپايداري خط عبوري انرژي گشته و صدمات جبران ناپذيري ايجاد كند . بنابراين بحث در مورد عوامل ايجاد كننده و تاثير گذار بر اين موضوع ايجاد راهكاري مناسب براي كم كردن اثرات نامطلوب اين موضوع و حدالامكان حذف كردن آن مي تواند كمك قابل توجهي به صنعت انتقال و توزيع برق داشته باشد و كمك شاياني به پايداري هر چه بيشتر سيستم انتقال نمايد.

اما اكنون بايد ببينيم چه عواملي ايجاد كننده ي اين اثر نامطلوب مي تواند باشد اگر از خود بارهاي الكتريكي بحث را شروع كنيم مي بينيم كه بارها نيز مي تواند به عنوان يك عامل تاثير گذار در اين موضوع باشند بارهايي نظير كوره هاي الكتريكي موتورهاي الكتريكي و دستگاههاي جوش سهم به سزاييدر اين مطلب دارند و پديده هايي نظير flicker ولتاژ نيز مسئله با اهميتي است كه در جاي خود به بررسي آنها مي پردازيم . در ابتداي تبديل شدن اختراع برق بعنوان يك صنعت همه گير از آن بيشتر براي مصارف خانگي استفاده مي گردد كه اين مسائل از اهميت چندان زيادي برخوردار نبود ليكن با استفاده روز از فزون اين پديده جديد انرژي در صنعت اين مسائل اهميت خود را بخوبي نشان داد . البته بايد توجه داشت اين موضوع با افت ولتاژ دائمي در طول يك خط انتقال برق كاملا متفاوت مي باشد .

1- نوسانات ناشي از راه اندازي تجهيزات خاص در كارخانجات كه در هنگام شروع كار احتياج به مصرف بالايي دارند .

2- يكي ديگر از مسائل با اهميت كه باعث بوجود آمدن بحث پيچيده و با اهميت حفاظت در شبك هاي مختلف مي گردد بحث تغييرات ولتاژ ناشي از خطاهاي گذرا در شبكه .

 

فصل 1-           نوسانات ولتاژوتاثیرات موقتی  
1-1-            مقدمه  
1-2-            نوسانات ولتاژناشي از بارهاي مختلف   
1-3-            روشهاي جبران وتصحيح فليكر  
1-4-            اضافه ولتاژهاي ناشي ازكليدزني   
1-5-            اضافه ولتاژ  
1-5-1-               مكانيزم انتقال الكترواستاتيكي موج ضربه  
1-5-2-               مکانیزم الکترومغناطیسی انتقال منبع ولتاژ ضربه به ثانویه 
فصل 2-           وسایل حفاظتی برای انواع سیستمهای برق   20
2-1-            چکیده فصل  
2-2-  هدف فصل  
2-3-    فیوز   
2-3-1-  فیوزهای قدرت  
2-3-2- MOTOR CONTROLLER    
2-3-3-               محدوده جریان فیوزها 
2-3-4-  Seleetive  coordination   
2-3-5-  Seleetive coordination fuses  
2-3-6-               دستگاه مکمل اضافه جریان  
2-4-            انواع فیوزها 
2-4-1-               کلیدحفاظت از جان یا کلید (f1) 
2-4-2-               کلیدهای قطع کننده محافظ موتور  30
2-4-3-               کلیدهای قطع کننده محافظ موتورنوعPKZM0  31
2-4-4-               قطع کننده های حفاظت–ترانسفورمرمحدودکننده 
2-4-5-               کلیدهایCL- PKZ0  
2-4-6-               کلیدهای قطع کننده (کلیدهایاصلی ) 33
2-5-            دستگاه رهاکننده شائت (F3) A (SHUNT RELEASE ) 
2-6-            دستگاه ولتاژ پایین با همراه تاخیرزمانیuv(f4)off 
2-7-            تاثیرعوامل مخرب برعملکرد فیوزها 
2-8-            پدیده برش جریان درکلیدهای نوع هوای فشرده 
2-9-            استفاده از تجهيزات قطع و وصل جريانهاي بار در مدارهاي خاص     
2-10-          هماهنگي فيوزهاي قدرت و رله اضافه جريان  
2-11-          هماهنگي فيوز با رله هاي جريان زياد زمان ثابت (DTOC) 
2-12-          هماهنگي فيوز با رله هاي جريان زياد معكوس (IDMT) 
2-13-          هماهنگي فيوز با واحد لحظهاي رله هاي جريان زياد 
2-14-          هماهنگي با ريكلوزرها 
2-15-          جمع بندي  
فصل 3-           خطوط انتقال با ماكزيمم بار  
3-1-            مقدمه  
3-2-            ايمني و انتخابي بودن و عملكرد سريع  
3-3-            خطاهاي اتصال كوتاه 
3-4-            انواع رله هاي حفاظتي   
3-4-1-               رله هاي اضافه جريان  
3-4-2-               حفاظت ديستانس    
فصل4-            بررسي خطرات الكتريكي   
4-1-            چكيده 
4-2-            مقدمه  
4-3-            آشنايي با جريانهاي خطا 
4-4-            ولتاژ القايي   
4-5-            القاء خازني   
4-6-            فلوي مغناطيسي القايي   
4-7-            ولتاژهای القایی ناشی از رعدوبرق   
4-8-            روشهای ایجاد سیستم زمین حفاظتی   
4-9-            سیستم زمین حفاظتی تکفاز یا سه فاز  
4-9-1-               اتصالات و بانداژها 
4-10-          نتیجه  

 
 فصل 5-           حفاظت بهینه هوشمنداضافه جریان درسیستمهای قدرت  
5-1-            مقدمه  
5-2-            سیستمهای خیره در حفاظت شبکه های قدرت  
5-3-            معادلات هماهنگی بهینه رله های جریان زیاد  
5-3-1-               روش پیشنهادی  
5-4-            اجزای سیستم خیره 
5-4-1-               پایگاه اطلاعات  
5-4-2-               قوانین خبره مرتبط با نوع رله  
5-5-            نتایج  
فصل6-            بررسی نقش رله اتصال مجدد در شبکه های توزیع  
6-1-            مقدمه  
6-2-            عوامل موثر در ايجاد عيوب گذار  
6-3-            بررسي فني عملكرد رله اتصال مجدد  
6-4-            دوره زماني استفاده از رله اتصال مجدد  
6-5-            انتخاب كليدها جهت استفاده از رله  
6-6-            بررسی اقتصادی استفاده ازرله اتصال مجدد  
6-7-            نتیجه  
 
فصل7-            بررسی قطع شدگی فاز در موتورها و نحوه حفاظت آنها 
7-1-            مقدمه  
7-2-            قطعی فاز در موتورهای اندوکسیونی   
7-2-1-               بررسی حالت تکفازه شدن موتورهادر وضعیتهای مختلف   
7-3-            مقایسه قطع شدن فاز در موتورهای با رتور سیم پیچی شده و قفسها 101
7-4-            روشهای مختلف حفاظت   
7-4-1-               رله تعادل فازها Phase blanc relay  
7-4-2-               رله مولفه منفی جریان زیاد لحظهایinstantaonus neqative sequencc over current 
7-4-3-               رله جریان زیادovcr current relay with the delay  102
7-4-4-               رله حرارتیthermal relay  
7-4-5-               رله ولتاژ فازهای معکوسReverse phase vol taqe relay  103
7-4-6-               رله قطعی فازphase failure relay  
7-4-7-  نتیجه  
فصل 8-           ارزیابی حفاظت خازنهای قدرت و بررسی علل انفجار بانکهای خازنی   106
8-1-            مقدمه  
8-2-            تحول در ساختار خازنها 
8-2-1-               طریقه و عوامل موثر در از کار انداخن سیستمهای عایق   
8-2-2-               طریقه به کار افتادن عایقPAPER – FILM   
8-3-            طریقه از کارافتادن خازن  
8-4-            نتیجه  
فصل9-            محاسبات هماهنگی رله ها 
9-1-            خلاصه فصل  
9-2-            مقدمه  
9-3-            طرح مسئله  
9-4-            راه حل پیشنهادی  
9-5-            روش محاسباتی تنظیم رله های جریانی   
9-6-            مزایا و معایب روش پیشنهادی  
9-7-            نتیجه گیری  
فصل 10-          روش صحيح تنظيم رله هاي جرياني در شبكه توزيع  
10-1-          مقدمه  
10-2-          راه حل پيشنهادي  
10-3-          روش محاسباتی تنظیم رله های جریانی   
10-4-          مزایا و معایب روش پیشنهادی  
10-5-          نتیجه گیری  
فصل 11-          هماهنگي رله هاي جريان زياد باروشهاي بهينه سازي. 
11-1-          مقدمه  
11-2-          الگوريتم ژنتيك   
11-3-          تابع هدف   
11-4-          هماهنگي رله هاي جريان زياد با استفاده ازSWARM  
11-5-          يك طرح تطبيقي حفاظتي براي حفاظت بهينه رله هاي جريان  
11-6-          هماهنگ سازي بهينه رله هاي جريان  
11-7-          هماهنگي رله هاي جريان زياد با روش برنامه ريزي تكميلي   
11-8-          خلاصه  
11-9-          مشخصات رله اضافه جریان  
11-10-          گسسته یا پیوسته بودنTSM   
11-11-          اطلاعات الگوریتم ژنتیک: 
11-12-          بررسی نتایج  
منابع و مراجع

 
 
 

   

حجم: 3.48 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 119

نوع فایل:pdf

 
 

به کارگیری پیل سوختی در تولید انرژی الکتریکی با استفاده از روش بردارهای فضایی (SVM)

admin بازدید : 759 سه شنبه 24 شهريور 1394 نظرات (0)

يکي از موارد مهمي که بشر از ابتدا به عنوان يک چالش اساسي با آن مواجه بوده است يافتن روشهاي نوين و پر بازده تبديل انرژي سوختها به انرژي قابل استفاده بوده است شايد بتوان اولين تجربه انسان در اين راه را ساخت ماشينهاي اوليه بخار دانست اين ماشينها داراي راندمان بسيار پايين بودند بعد از اختراع موتورهاي احتراق داخلي توسط اتو اين راندمان نسبتا بهبود يافت و به مرز 7 % در موتورهاي اوليه رسيد با پيشرفت علم ترموديناميک سيکلهاي احتراقي بهتري پا به عرصه گذاشتند هر چند برخي از آنها يا قابل اجرا نبودند يا با مشکلات ساخت و تجهيزات پيچيده مواجه بودند. بهترين سيکل حرارتي کاربردي که تا کنون مورد استفاده بشر قرار گرفته است سيکل ترکيبي برايتون – رانکين مي باشد که در نيروگاههاي حرارتي توليد برق مورد استفاده قرار گرفته است و بازده آن قريب به 45 % مي باشد اما امروزه بشر به فن آوري جالب پيل سوختي به عنوان جانشين بسيار مناسب براي موتورهاي احتراق داخلي مي انديشد از آنجاييکه اين وسيله از سيکل کارنو تبعيت نمي کند و بصورت مستقيم و بواسطه فرآيند الکتروشيميايي ، انرژي شيميايي سوخت را به انرژي الکتريکي تبديل مي نمايد مي توان بسته به نوع سوخت راندماني بين 80 % براي سوخت هيدروژن خالص و 30 % براي گاز متان داشته باشد. امروزه پيل سوختي به يک رقيب مناسب براي توربينهاي گاز در نيروگاهها ، موتورهاي احتراق داخلي در خودروها و باطريها در کامپيوترهاي کيفي تبديل شده است جريان مستقيم توليد شده توسط پيل سوختي را مي توان براي کاربردهاي الکتريکي بويژه بکارانداختن موتورهاي الکتريکي و روشنايي استفاده نمود. يکي از شيوه هاي اساسي که تکنولوژي آن در دهه اخير به سرعت توسعه يافته است استفاده از پيلهاي سوختي جهت تأمين همزمان الکتريسيته و حرارت به روش الکتروشيميايي مي باشد در اين روش که به عبارتي مي توان آن را عمل الکتروليز معکوس قلمداد کرد انرژي شيميايي ذخيره شده در سوختهاي فسيلي بدون احتراق استخراج مي گردد اين سيستمها در مقايسه با ساير روشها از کارائي زيادي برخوردار بوده و آلودگي بسيار کمي توليد مي کند. با توجه به اينکه پيلهاي سوختي بصورت شيميايي برق توليد مي کنند خيلي بهتر از احتراق خواهند بود آنها محدوديت قوانين ترمود يناميک را که واحدهاي توليد قدرت مرسوم دارند ندارند بنابراين پيلهاي سوختي بازده بسيار بيشتري در توليد انرژي از يک سوخت خواهند داشت همچنين با افزايش هر چه بيشتر بازدهي سيستم مي توان اتلاف گرما از بعضي سلولها را مهار کرد. همانطور که مي دانيم در اتومبيل ها وسايل زيادي نظير کولر، گرم کن، راديو و ... با نيروي مکانيکي توليد شده و يا با باتري داخل اتومبيل تغذيه مي شوند. بنابراين اگر در هنگام حرکت از اين وسايل استفاده شود مقداري از نيروي موتور صرف تغذيه ي اين وسايل مي شود. و مي توان گفت که استفاده از اين وسايل تقريبا مداوم و بي وقفه است. يکي از اولين کاربرد هاي پيل هاي سوختي مذکور تامين انرژي لازم براي وسايلي نظير کولر ، بخاري ، راديو و ... در اتومبيل هاي سنگين است. در حالتي که اينگونه اتومبيل ها در جا کار نمي کنند بلکه در حال حرکت هستند. زيرا اگر انرژي لازم براي اين وسايل در حالت درجا کار کردن از موتور گرفته شود مشكلي به وجود نمي آيد. اما اگر اتومبيل در حال حرکت باشد مقداري از نيروي موتور به جاي اينکه صرف جلو بردن اتومبيل شود صرف به کار انداختن اين وسايل مي شود.

 فصل اول
 
1-2 پيل سوختي چيست؟
 1-3- معرفي انواع پيل سوختي
 1-3-1 پيل‌سوختي اسيد فسفريك
1-3-2 پيل‌سوختي قليايي
1-3-3 پيل‌سوختي كربنات مذاب
1-3-4 پيل‌سوختياكسيدجامد
1-3-5 پيل‌سوختي متانولي
1-3-6 پيل سوختي سراميکي پروتوني
1-4-7 پيل‌سوختي پليمري

فصل دوم:شناخت فني پيل سوختي متانولي

2-1 اجزاي پيل‌‌‌‌سوختي متانولي
2-1-1 الکترود آند
2-1-2 روش تهيه لايه کاتاليست
2-1-3  الکترود کاتد
2-1-4 لايه نفوذ گاز
2-1-5 صفحات دو قطبي
2-2 تهيه  MEA
2-3 فرآيند توليد سري پيل‌سوختي متانولي
2-4 سري‌هاي با صفحه دوقطبي
2-5 مجموعه غشا/الكترود
2-6 روش ساخت مجموعه غشا/الکترود
2-7 لايه‌هاي نفوذ گاز
2-8 مسيرهاي جريان گاز در صفحات دوقطبي يا در صفحات انتهايي/گيرنده‌هاي جريان
2-9 صفحات دو‌قطبي
2-10 سيستم پيل سوختي

 فصل سوم :اتصال پیل سوختی به بار با استفاده از روش بردار فضایی(SVM)

 3-1- اینورتر قابل کنترل(SVPWM)
3-1-1- کلیدزنی به روش (SVPWM)
3-1-2- محاسبه دوره‌ی کار کلید‌ها
3-1-3- توالی کلید زنی ها
3-2- نتایج حاصل از شبیه سازی

منابع و مراجع
 
 
 
   

حجم: 3.23 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 107

نوع فایل:pdf

 

بررسی و نقش خازن ها در تنظیم رله های حفاظتی

admin بازدید : 862 چهارشنبه 18 شهريور 1394 نظرات (0)

به منظورعملکرد صحیح رله های شبکه قدرت درحفاظت اصلی بادپشتیبان ایجاد هماهنگ بین آنها ضروری است این هماهنگی باید بین رله های اصلی و پشتیبان بایداز نوع ارت فارت ودیستانس ویا رله های جریان زیاددیستانس کاملا با طریقه هماهنگی بین رله های هم نوع متفاوت می باشد. برای اولین بار با استفاده از هماهنگی وتجزیه وتحلیل روشهای مختلف صورت پذیرفته وبا تعیین بهینه ترین روش برای هر حالت برنامه کامپیوتری متناسب نوشته شده است که تنظیم رله ها را با درنظر گرفتن عمل متقابل بین دو نوع رله متفاوت جریان زباد ودیستانس وبه عبارت دیگر میتوان در اینرله تاثیر اثر خازنی خط را بر روی ناحیه حفاظتی رله دیستانس را بررسی کرد چرا که عملکرد رله دیستانس بر اساس امپدانس اندازه گیری شده تا محل خطااست. الگوریتم بهینه جهت ایجاد هماهنگی در ترکیب رله های جریان زیاد دیستانسو ترکیب رله های ارت فارت ودیستانس که موضوع جدیدی است بدست امده است . آنچه که از موضوع هماهنگی برداشت می شود مشخصه عملکرد زمان و جریان در رله های مختلف است بدین معنی که رله هاباید هم از نظر زمان وهم از نظر جریان دررله های مختلف هماهنگ باشند. زیراهر کدام به تنهایی مشکلاتی را به وجود می آورنددر ضمن امروزه در صنعت شاهد رشدروز افزون مباحث دیجیتال وورود دیجیتال به عرصه مستقیم وبه تبع آن سیستم های آنالوگ به کل در حال خروج از ئده کاری مهندسان به ویزه مهندسان حفاظت اند به طوریکه نحوه حفاظت وسیگنال دهی بر روی خطوط نیز متفاوت است روشهای نوین دیجیتال حفاظت را مطمعن تر می کند. وباعث ایجاد بهروری بیشترروشهای هماهنگی رلههای جریان زیاددیجیتال و عملکرد رله های جریان میشود

 

فهرست:

مقدمه:

فصل اول: معرفی انواع رله ها

مقدمه:

1-1- رله هاي اضافه جريان

2-1- رله هاي اضافه جريان- اتصال كوتاه

3-1- مشخصه قطع رله هاي اضافه جريان

4-1- هماهنگ كردن رله هاي اضافه جريان

5-1- رله هاي حفاظت اتصال زمين

6-1- رله زمانی (تایمر)و انواع آن

7-1- زمان معكوس نرمال

فصل دوم:  بررسي نقش خازن هاي قدرت در تنظيم بهينه رله حفاظتي اتصال زمين

مقدمه:

1-2- بررسي نقش خازن هاي قدرت در تنظيم بهينه رله حفاظتي

2-2- محاسبه ولتاژ ظاهر شده در نقطه نول از طريق انتقال خازني

3-2-  بررسي موضوع در يكي از نيروگاههاي ايران

نتيجه گيري(2)

فصل سوم: بهبود روش حفاظت واحد براي حفاظت خطوط جبران شده با خازن سري

مقدمه:

1-3-  اثر جبران سري خط روي عملكرد رله ديستانس

1-1-3- كاهش اندازه زون حفاظتي

2-1-3- معكوس شدن ولتاژ

3-1-3- معكوس شدن جريان

4-1-3- تأثير حفاظت اضافه ولتاژ خازن سري

2-3- حفاظت واحد خط انتقال

1-2-3- DCB

2-2-3-2DCUB

3-2-3- 3POTT

4-2-3- 4PUTT

3-3- بهبود حفاظت واحد خط جبران شده با خازن سري با استفاده از روش پيشنهادي

4-3- شبيه سازي روش پيشنهادي

نتيجه گيري(3)

فصل چهارم:امپدانس اندازه گيري شده توسط رله هاي ديستانس با در نظر گرفتن ظرفيت خازني خط

مقدمه:

1-4-  امپدانس اندازه گیری شده توسط رله دیستانس

2-4- مشخصة امپدانس اندازه گيري شده

3-4- تغييرات امپدانس انداز ه گيري شده

1-3-4- زاوية بار

2-3-4- نسبت ولتاژها

3-3-4- عوامل ساختاري

4-3-4- طول خط

نتیجه گیری

منابع و مآخذ



 
 
 
   

حجم: 2.16 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 114

نوع فایل:pdf

 

بررسي پديده قوس برگشتي

admin بازدید : 733 پنجشنبه 12 شهريور 1394 نظرات (0)

در پي تخليه جوي مستقيم بر سيمهاي زمين و بدنه برجها ،مسير جريان موجي به زمين از طريق بدنه برجها برقرار ميگردد. انتقال جريانهاي موجي به زمين در پي تخليه جوي الكتريكي بر هر قسمت از خطوط انتقال انرژي شامل سيمهاي فاز ، سيمهاي زمين و برجها از طريق بدنه برجها و نقطه اتصال آنان به زمين صورت ميپذيرد. چانچه مقدار مقاومت بالا بوده و از توانائي كافي جهت انتقال سريع بارهاي الكتريكي تخليه جوي به زمين برخوردار نباشد،تراكم بارها بر روي برج،ولتاژموجي قابل ملاحظه را ظاهر ميسازد.پس با كاهش دادن مقدار مقاومت موجي حاصل از بدنه برج و مقاومت زمين و همينطور محل اتصال برج به زمين،ميتوان مقدار قوس برگشتي را كه علت آن ظهور ولتاژ در روي مقره و انتقال ندادن سريع ولتاژ توسط بدنه برج به زمين است،كاهش داد.

فهرست:

فصل اول

بررسي پديده قوس برگشتي

 

(1-1)- مقدمه

(1-2)- قوس برگشتي ياback flash over  در خطوط انتقال انر

(1-3)- شرايط بروز قوس برگشتي 

(1-4)- درصد بروز قوس برگشتي متناسب با ولتاژهاي اسمي خط

(1-5)- مسير جريان تخليه موجي به زمين      

(1-6)- مثال1 - 1

(1-7)- بررسی تاثیر مقاومت زمین برجها در شکل ولتاژ موجی  

(1-8)- جریان حد بروز قوس برگشتی  

(1-9)- قوس برگشتی ناشی از تخلیه جوی مستقیم بر سیمهای زمین

(1-10)- شرایط بروز قوسهای برگشتی در فاصله هوائی سیمهای فاز و زمین

(1-11)- ارتباط جریان حد بروز قوس با شکل موج

(1-12)- تعیین مقاومت زمین مناسب برجها بر حسب بروز قوسهای برگشتی

(1-13)- احتمال تخلیه جوی بر سیمهای زمین و برجها

(1-14)- درصد بروز قوسهای برگشتی

(1-15)- تاثیرامپدانس موجی کانال تخلیه جوی در بروز قوسهای برگشتی

(1-16)- تخلیه جوی بر خطوط انتقال انرژی با ولتاژهای فوق بالا (750 U ≥ کیلو ولت


فصل دوم

امپدانس موجی برجها

 (2-1)-مقدمه

(2-2)-انتشار موج در طول برج

(2-3)-تغييرات امپدانس موجي برجها با جهت تخليه بر برج

(2-4)-برآورد ولتاژ موجي در نقطه رأس برج

(2-5)-تاثير سيم زمين در ولتاژهاي ظاهر شده در نقطه رأس برج

(2-6) استهلاك موج در طول برج

(2-7)-طرق گوناگون كاهش امپدانس موجي برجها

(2-8)-زمان طي شده برج

(2-9)-نصب برق گيرهاي فشار قوي در خطوط انتقال انرژي

 

فصل سوم

مقاومت زمين برجها

 (3-1)-مقدمه

(3-2)-مقاومت زمين برجها

(3-3) نقش مقاومت زمين برجها

(3-4)-مقاومت زمين اهمي برجها

مساله

نتيجه گيري

مراجع



 
 
 
   

حجم: 5.65 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 148

نوع فایل:pdf

 

تجهیزات به کار رفته در بانک خازنی پست های 20/63 کیلوولت

admin بازدید : 766 دوشنبه 09 شهريور 1394 نظرات (0)

مصرف كننده هاي صنعتي، كشاورزي و حتي مصرف كننده هاي خانگي، علاوه بر توان اكتيو، نياز به تأمين نياز توان راكتيو دارند چون اينگونه مصارف الكتريكي دردوره هايي از زمان قسمتي از انرژي الكتريكي را به صورت انرژي مغناطيسي ذخيره نموده و سپس در زمان هاي بعد آن را به سييستم باز مي گردانند. تأمين اين انرژي اضافي هر چند كه بازگردانده شود باعث افزايش جريان در شبكه الكتريكي خواهد شدو بنابراين سطح مقطع هاديها و استقامت مكانيكي برج هاي نگهدارنده اين هاديها بايستي افزايش يابند. در غير اين صورت جريان الكتريكي كه بدين سان افزوده مي شود افت انرژي بيشتري بصورت تلف حرارتي در شبكه الكتريكي ايجاد مي نمايد و نيز باعث افت ولتاژ بيشتر در مسير عبور جريان خواهد شد.

فهرست:

فصل اول : جبران توان راکتيو
1-1-مقدمه                                     
2-1-استفاده از خازن ها برای جبران توان راکتیو
 
فصل دوم : خازن های فشار قوی
1-2مقدمه
2-2- سیستم عایقی
3-2- مشخصه های مهم دیگر سیستم عایقی
 
فصل سوم : حفاظت فيوزی خازن ها
1-3- مقدمه
2-3- نیازها
3-3- فیوزهای داخلی
          1-3-3- نحوه عمل فیوز داخلی و انتخاب مقادیر نامی
2-3-3-رابطه ظرفیت واحد خازنی با فیوز داخلی
4-3-3-معایب فیوز داخلی
4-3- فیوزهای خارجی
          1-1-3- نحوه عمل فیوز خارجی و انتخاب مقادیر نامی
2-4-3- مزایای فیوز خارجی
3-4-3- معایب فیوز خارجی
5-3- کاربرد فیوزهای داخلی و خارجی بر اساس مشخصات بانک های  خازنی


 فصل چهارم : بررسی روش های مختلف اتصال خازن ها  در هر مجموعه خازنی


 فصل پنجم: بررسی نحوه  استقرار خازنها وبانک های خازنی
1-5- مقدمه
2-5-عوامل موثر در طرح استقرار
1-2-5- ولتاژ سیستم
2-2-5- ولتاژ نامی واحد خازنی
3-4-5- سطوح عایقی
4-2-5- ظرفیت مجموعه
5-2-5- آرایش الکتریکی مجموعه خازنی
6-2-5- واحد خازنی با یک بوشینگ یا دو بوشینگ
7-2-5- وزن واحد های خازنی
8-2-5 مساحت و فضای در دسترس
          9-2-5- شرايط محیطی


 فصل ششم : مقايسه واحد خازنی با يک بوشينگ يا 2 بوشينگ
1-6- مقدمه
2-6- مقایسه
3-6- نتیجه گیری

 

فصل هفتم: تجهيزات کليد زنی خازن ها
1-7- مقدمه
2-7- بررسی انواع کلید ها به لحاظ نوع محفظه قطع
1-2-7- تعدد دفعات قطع و وصل
2-2-7- قطع جریان خازنی
3-2-7- وصل بانکهای خازنی
4-2-7- نتیجه گیری
3-7- بررسی ترکیب تجهیزات کلید زنی
1-3-7- مقایسه فنی بین طرحهای مختلف
2-3-7- مقایسه مالی بین طرحهای مختلف
3-3-7- نتیجه گیری
فصل هشتم : حفاظت خازنها
1-8- حفاظت فیوزی
2-8- حفاظت جریان زیاد ، بار زیاد
3-8- حفاظت در برابر اضاضفه ولتاژ
1-3-8- اضافه ولتاژهای ناشی از شبکه
           2-3-8- اضافه ولتاژ بر روی واحد های خازنی
فصل نهم: کنترل مجموعه خازنها
1-9- رله کنترل ورود و خروج خازنها
2-9- تاخیر در وصل خازنهای باردار
3-9- قفل حصار محوطه خازنها
4-9- رله قطع فیدر و قفل وصل مجدد ( trip&lock out )
5-9-تاخير زماني در وصل سكسيونرزمين فيدرخانه
فصل دهم: مشخصات فني براي خازنهاي فشار قوي
1-10-کلیات
2-10-محدوده کار
3-10-استاندارد و کدها
4-10-طراحی و ساخت
5-10صفحات شناسایی
10آزمونها
7-10مدارک
پيوست ها :
پیوست شماره یک – محاسبه جریان هجومی وصل خازنها و روش محدود نمودن آن
پیوست شماره دو- محاسبات جریان عدم تعادل نوترال ستاره دو گانه
پیوست شماره سه- مختصری درباره روغن های عایق خازنها3
منابع و مراجع
 

 

 
 
 
   

حجم: 2.32 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 142

نوع فایل:pdf

 

سیستم تامین برق بدون وقفه UPS

admin بازدید : 656 جمعه 06 شهريور 1394 نظرات (0)

در لغت به معنی منبع برق بدون وقفه است و مخفف سه کلمه Uninterruptible Power Supply می باشد و دستگاهی است که از تجهیزات حساس در مقابل نوسانات و اعوجاجات برق شهر، مانند : تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی ، سیستم های مخابراتی و پردازش ، کامپیوترها و ... محافظت می کند و دارای ولتاژ و فرکانس تقریبا ثابتی است و از آسیب رسیدن به مصرف کننده ها جلوگیری می کند و درصورت عدم وجود برق شهر انرژی مورد نیاز مصرف کننده ها را تامین می کند. ادامه کار با رایانه به هنگام قطع برق مطمئنا برای شما اتفاق افتاده است که در حال کار با رایانه هستید واحتمالا در حال طراحی و یا برنامه نویسی و از این قبیل هستید که ناگهان برق قطع شده و همه زحمات چند ساعته شما بدون این که روی دیسک ذخیره شوند از بین رفته اند. در این حالت احتمالا عصبانی شده اید ولی چاره ای نداشته و بعد از وصل مجدد برق شهر همه کارهای خود را از سرگرفته اید. قطع برق شهر یک اتفاق عادی است که در پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز گرچه به ندرت ولی اتفاق می افتد اما همیشه قطع برق به انجام مجدد کارها به مدت یکی دو ساعت ختم نمی شود و ممکن است خسارات زیادی را در بر داشته باشد به عنوان مثال یک بانک اگر مدتی بدون برق باشد در سیستم آن اختلال وارد می شود و یا یک سرویس دهنده اینترنت و یا یک سرور اگر مدتی بدون برق باشند به مرور مخاطبان خود را از دست خواهد داد در این جاست که UPS به کمک می شتابد.

فهرست:

مقدمه

سیستم تامین برق بدون وقفه ( ups )

چکیده ای بر سیستم تامین برق بدون وقفه

جریان مستقیم ومتناوب 

انرژی واقعی وانرژی ظاهری

تبدیل برق متناوب به مستقیم

ولتاژهای خروجی استاندارد

سیگنال قدرت خوب

معکوس سازی و برگرداندن ولتاژ

انواع دستگاههای تامین برق بدون وقفه

فرورزونانت

Online UPS(یو-پی-اس با دو مرحله تبدیل)

خصوصیات و ویژگیهای UPS  

کانکتورهای بُرد اصلی 

کانکتورهای راه اندازی

مشخصات پنکه (Fan) 

مولفه DC 

حداکثر فشارجریان/ جریان سریع وغیرعادی ورودی

حفاظت درمقابل ولتاژ اضافی

حفاظت در مقابل جریان اضافی

میزان مجاز ولتاژ ورودی مورد نیاز


 

 

محدوده ولتاژ ورودی 

افزایش کیفیت برق

موج مربعی

اختلال الکترومغناطیسی (EMI)

استفاده از مداراختصاصی

اضافه ولتاژهای گذرا (Surge) 

افت ولتاژ لحظه ای   

رفتن برق (خاموشی) 

حفاظت درمقابل مشکلات برق شهر

محدود کننده ولتاژهای اضافی گذرا و ایستگاههای قدرت

دسته بندی باطریها بر اساس نحوه آب  بندی آنها

کابل برق

کلید اصلی (Main Power Switch)

خروجیها:

نشانگرهای وضعیت

نشانگرفرعی (By pass) 

طرز كار اينورتر Bridge

طرز کار سوئیچ استاتیک

کنترل وپایش نرم افزار و سخت افزار

منابع

 

 
 
 
   

حجم: 7 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 160

نوع فایل:pdf

 

معرفی و شبيه سازي انواع ادوات FACTS

admin بازدید : 808 سه شنبه 03 شهريور 1394 نظرات (0)

در حال حاضر انواع مختلفي از ادوات FACTS در سيستم هاي قدرت به كار مي‌رود که مشهورترين آنها عبارتنداز: - SVC : جبرانساز Var استاتيك - TCSC : خازن سري كنترل تريستوري - (PAR )PST : ترانسفورماتور شيفت دهنده فاز (تنظيم كننده زاويه فاز) - STATCOM : جبرانساز استاتيك - SSSC : جبرانساز سري سنكرون استاتيك - UPFC : كنترل كننده يكپارچه توان - IPFC : كنترل كننده توان بين خطوط - CSC : جبرانساز استاتيك تغييرپذير در ادامه عملكرد و ساختار اين ادوات معرفي شده است. 2-4 : معرفي انواع ادوات FACTS 1-2-4 : جبرانساز Var استاتيك (SVC) SVC يكي از مهمترين عناصر FACTS است كه سالهاست به دليل مزيت فني و اقتصادي در حل مساله ديناميك ولتاژ مورداستفاده قرار مي‌گيرد. دقت، دسترس‌پذيري و پاسخ سريع SVC در مقايسه با جبرانگرهاي موازي كلاسيك آن¬را به وسيله‌اي بسيار كارآمد در كنترل ولتاژ حالت گذرا و حالت ماندگار تبديل نموده است...

فهرست:

فصل اول:

معرفی ادوات FACTS

فصل دوم:

شبیه سازی انواع ادوات FACTS

1- شبيه سازي SVC 

2- شبيه سازي STATCOM

3- شبيه سازي TCSC

4- شبيه سازي SSSC

5- شبيه سازي DVR

6- شبيه سازي D-STATCOM

7- شبيه سازي UPFC

8- شبيه سازي UPQC

مراجع

 
 
   

حجم: 2.68 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 114

نوع فایل:pdf

بررسی وانواع خاموشی در شبکه

admin بازدید : 593 چهارشنبه 28 مرداد 1394 نظرات (0)

همواره يكي از بزرگترين معضلات شركت‌هاي برق، وقوع خاموشي در شبكه‌هاست. شكستگي يا ترك‌خوردگي مقره‌ها، شكستگي تيره و پايه، نشت كراس آرم، خرابي تجهيزات ايمني مثل كت‌ اوتها، برق‌گيرها و بسياري موارد ديگر، دلايلي براي ايجاد خاموشي در شبكه‌ها هستند. علاوه بر تمام موارد فوق انجام مانورهاي دوره‌اي جهت بررسي وضعيت خطوط و نيز ايجاد تغييرات در شبكه برحسب موقعيت و شرايط تعداد زيادي از خاموشي‌ها را به خود اختصاص مي‌دهد. امروزه در كشورهاي پيشرفته، خاموشي حتي به مدت چند ثانيه نيز توجيه‌ناپذير بوده و اعتراض بسياري از مشتركان و صاحبان صنايع را در پي خواهد داشت. محققان و متخصصان برق از گذشته‌اي دور به اين موضوع توجه داشته‌اند كه به زودي روزي فراخواهد رسيد كه براي تعميرات نمي‌توان برق را قطع كرد. پس مطالعه و تحقيق در زمينة تعويض تجهيزات در خطوط برقدار (خط گرم) براي اعمال خاموشي آغاز شد. به تدريج و با گذشت زمان و ساخت عايق‌هاي بهتر، اين تكنولوژي به صورتي فراگير در كل جهان به اجرا درآمد. آنچه مورد نياز مصرف‌كنندگان و هدف اصلي ارائه انرژي الكتريكي است قابليت اطمينان تداوم سرويس، كيفيت مطلوب، ايمني كافي، همراه با هزينة كم مي‌باشد. انرژي توزيع نشده ناشي از بروز خاموشي‌ها و ضربه‌هاي ناشي از قطع و وصل مكرر خطوط به ژنراتورها، موتورها، ترانسفورماتورها، كليدهاي قدرت، رله‌ها، وسائل خانگي و صنعتي خسارات جبران‌ناپذيري را باعث مي‌شود. با توجه به سرمايه‌گذاري‌هاي صورت‌پذيرفته در سيستم‌هاي توليد و انتقال در جهت بهبود انديس انرژي توزيع نشده، مشاهده مي‌شود تلفات انرژي در شبكه‌هاي توزيع نسبت به ساير قسمت‌ها بيشتر مي‌باشد. بدين منظور لازم است كه بررسي همه‌جانبه‌اي در رابطه با مؤلفه‌هاي مختلف مؤثر در امر انرژي توزيع نشده و خاموشي‌ها در سطح شبكه‌هاي توزيع صورت پذيرد و نقش روش‌هاي پيشگيرانه و بهبود بهره‌برداري مورد بررسي قرار گيرد. يكي از اين روش‌ها تعميرات دوره‌اي خط گرم مي‌باشد. در اين روش از اغلب خاموشي‌هاي برنامه‌ريزي شده كاسته مي‌شود و ساير موارد، از جمله اتصالي در شبكه، به‌شدت كاهش خواهد يافت زيرا مي‌توان با برنامه‌ريزي دقيق و تشكيل اكيپ‌هاي خط گرم قبل از اينكه عيب در شبكه باعث قطع ناگهاني برق گردد محل عيب را شناسائي كرده و نسبت به ترميم آن اقدام نمود. در اين پروژه سعي شده است با ارائه تاريخچه‌اي از تعميرات خط گرم، سير تحول و روند پيشرفت اين نوع تعميرات در جهان و ايران مورد بررسي قرار گيرد و سپس با نگرشي به مشكلات ايجاد شده به علت خاموشي، نياز به HOT LINE در بعد اقتصادي توجيه گردد و در نهايت به بررسي چگونگي عمليات خط گرم خواهيم پرداخت

 فهرست:

مقدمه
طبقه‌بندي خاموشيها
تأثير خاموشيها در فرسودگي و استهلاك تأسيسات شبكه‌هاي توزيع
ارائه راهكارهاي مناسب در هنگام سرويس جهت كاهش انرژي توزيع شده
 Hot line چيست؟
نگرشي به سيستمهاي خط گرم و روند فعاليت آن در ايران
عمليات خط گرم
فرمان از راه دور - فرمان از راه نزديك
شناسايي انواع عيب
تحقيقات انجام شده در زمينه اثرات ميدانهاي
ايمني تجهيزات
لوازم تميز كردن و جلا دادن چوبهاي عايق
مراحل انجام كار تست‌كننده چوب‌هاي عايق
تست‌كننده دستكش عايق
تستر صوتي (فازمتر صوتي)
انواع طنابهاي مورد استفاده در خط گرم
تريلر خط گرم
لوازم شاخه‌زني
1- شاخه‌زني هيدروليك    2- شاخ‌زن دستي
شناخت لوازم خط گرم در خطوط kv20
ابزار خط گرم (آدابتورها)
آدابتور عمومي
كاورينگ (پوشش عايقي)
نگهداري وسايل كار خط گرم

كار روي خط برقدار
انجام تعميرات به روش خط گرم
نصب يك پايه در زير يك خط برقدار توزيع 
دستورالعمل كار به روش گرم روي خطوط kv20
باز و بسته كردن سيم اصلي
نحوة انجام كار اشيپل كش‌ها
تعويض مقره و كنسول شبكه kv20 (تير سيماني با كنسول جناقي)
تعويض مقره و كنسول روي شبكه kv20(كنسول صليبي)
تعويض مقره فاز وسط با استفاده از پوشش عايقي براي محافظت در برابر فازهاي كناري شبكه‌اي kv20
تعويض مقره در پايه‌هاي انتهايي kv20
تعويض مقره‌هاي بشقابي روي پايه‌هاي چوبي (نوع H)
برآورد اقتصادي تعميرات به روش خط گرم

افزايش ارتفاع دكل‌هاي خطوط انتقال نيرو بدون خاموشي خط
عيب‌ياب اتوماتيك خطوط انتقال هوايي
بازرسي خطوط انتقال هوايي توسط ربات‌ها
قطع شاخ و برگهاي اطراف خطوط با بكارگيري ربات‌ها
دستگاه متحرك تعمير و خطوط برقدار
دستگاه سرويس خطوط برقدار مخصوص تعمير و نگهداري خطوط فشار ضعيف
فناوري نوين جهت تميز كردن خطوط انتقال بصورت خط گرم
اثرات سوء بيولوژيك ميدان‌هاي مغناطيسي ناشي از خطوط انتقال فشار قوي
روشهاي نوين كاهش ميدان مغناطيسي حول خطوط انتقال نيرو
مراجع

 

 
   

حجم: 1.6 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 147

نوع فایل:pdf

 


ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم های قدرت و جنبه های توان راکتیودر ارزیابی قابلیت اطمینان

admin بازدید : 594 پنجشنبه 22 مرداد 1394 نظرات (0)

قابلیت اطمینان یک پارامترمهم درارزیابی کارایی وپایداری سیستم های قدرت می باشد در ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم ها پارامترهای مهمی دخالت دارند مثل میزان ذخیره چرخان در نیروگاهها در خطوط انتقال ، حلقوی شدن شبکه در بخش انتقال وتوزیع کنترل ولتاژ و کنترل میزان وار شبکه . درمطالعات قبلی بندرت بطورجامع درموردارزیابی قابلیت اطمینان سیستم بحث شده است و تعریف مناسبی از قابلیت اطمینان سیستم ارایه نشده است. در این مقاله درمورد توان راکتیو و جنبه های آن بحث شده است قابلیت اطمینان بصورت کامل تعریف شده است.روشهای پایه برای محاسبه سیستم های قدرت ارایه شده است وبصورت موردی نقش توان راکتیو در ارزیابی قابلیت اطمینان گفته شده است و فنون محاسبات در این مقاله ارايه شده است. مقدمه ایده ال ما دربحث تامین توان الکتریکی ارایه یک انرژی با کیفیت بالا به مشتریان یعنی انرژی بدون قطعی نوسان و… که در کنار آن باید به مسایل اقتصادی توجه شود که یک انرژی ارزان و با کیفیت به مشتریان بایستی تحویل داده شود. امروزه در کشورهای پیشرفته بازار رقابتی شدید دربخش ارایه انرژی بوجود آمده است یعنی وجود انرژی با کیفیت پایین در بازار دیگر جایگاهی ندارد. توازن این دو (مسایل اقتصادی و کیفیت خدمات ارایه شده) را محاسبات قابلیت اطمینان تعیین می کند. تعيين مقدار موردنياز ظرفيت توليدي سيستم جهت تضمين يك منبع تغذيه كافي، بحث مهمي در طراحي و بهره‌برداري سيستم قدرت است. مسئله كلي مي‌تواند از نظر مفهومي به دو منطقه مختلف به صورت ضرورت ظرفيت ساكن و نحوه بهره‌برداري تخصيص داده شود. ناحيه ظرفيت ساكن مربوط به ارزيابي طولاني مدت نياز كلي سيستم است. ناحيه ظرفيت بهره‌برداري مربوط به ارزيابي كوتاه‌مدت ظرفيت واقعي براي تامين سطح بار داده شده است. ميزان موردنياز ظرفيت ساكن مي‌تواند به صورت ظرفيت نصب شده‌اي كه مي‌بايست در مقابل نيازهاي سيستم طراحي و ساخته شده، در نظر گرفته شود. رزرو ساكن مي‌بايست براي زمان‌هاي تعميرات تجهيزات توليد، خاموشي‌هايي كه زمان‌بندي نشده‌اند، و رشد بار متجاوز از مقدار تخمين شده كافي باشد. ...

 

فهرست:

 فصل 1

توان راکتیو

فصل 2

تعریف قابلیت اطمینان در سیستم های قدرت

فصل 3

روش های محاسبه ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم های قدرت

فصل 4

جنبه‌هاي توان راكتيو در ارزيابي قابليت اطمينان سيستم‌هاي قدرت

مراجع

 

 
   

حجم: 1.35 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 80

نوع فایل:pdf

 

بررسي تجهيزات پست هاي فشار قوي (پست دوشان تپه و پست مشيريه )

admin بازدید : 631 جمعه 16 مرداد 1394 نظرات (0)

انرژي توليدي توسط نيروگاهها جهت مصرف بايستي به نقاط مختلف كشور انتقال داده شود زيرا كل توليد يك نيروگاه در بيشتر از مصرف آن منطقه مي باشد بدين منظور انرژي بوجود آمده كه در نقاط ديگر مورد نياز مي باشد توسط خطوط هوائي كه عمدتاً فشار قوي هستند و قادرند با ولتاژهاي بالا انرژي برق را به مسافت هاي دور برسانند و انتقال داده شود. انتقال انرژي الكتريكي توسط خطوط هوائي نياز به پايه هائي كه نگهدارنده سيم باشد دارند اين پايه ها كه نگهدارنده سيم باشد دارند اين پايه ها كه بايستي مشخصات مربوط به نوع خط را دارا باشند بعضي داراي تا چهار سيم براي يك مدار و يا بيشتر مي باشند كه جنس اين پايه ها از نوع فلز مخصوصي گالوانيزه مي باشد كه براساس مشخصات خط و موقعيت زمين از ضخامت معيني برخوردار مي باشد. قابل توجه مي باشد كه پايه هاي كار گذاشته داراي اهميت فراواني مي باشد زيرا اگر يكي از اين پايه ها ناقص شود و يا صدمه ببيند انتقال انرژي را مختل مي نمايند و باعث ضرر فراوان مي شود. بطور مثال در چند سال پيش بر اثر ايجاد بهمن تعدادي از دكل هاي بين نيروگاه بندرعباس و تهران فرو ريخت و باعث كمبود شديد برق در مركز شد. بخصوص كه در فصل سرما اين اتفاق رخ داد. براي انتقال قدرت الكتريكي بهتر است از سيم هاي آلومينيوم كه در مقطع وسط آن از نوع فولاد بلحاظ نگهداري و استقامت آن بكار مي رود، استفاده گردد. قابل ذكر است كه جريان بيشتر از سطح خارجي سيم عبور مي كند در مواردي كه سطح بيشتري نياز باشد تعداد سيم ها را بيشتر مي نمايند. مثلاً دو بانده يا چهار بانده گفته مي شود پديده اي كه الكترونها از سطح هادي عبور مي كند يا سطح هادي جمع مي شوند (پديده پوستي) و در نتيجه رشته بودن سيم هاي هوائي باعث جلوگيري از كرونا در سيم مي گردد.

فهرست:

 

خطوط انتقال

سيم گارد
گوي حفاظتي
پستها
اجزاء تشكيل دهنده پستها
مقره ها
برق گير
كنتور برق گير
برق گير موجود در پست دوشان تپه
ترانسفور ماتور ولتاژ
ترانسفورماتور ولتاژ در پست دوشان تپه
ترانسفورماتور جريان
پارامترهاي اساسي در ترانسفورماتور جريان
C.V.T
تله موج
سكسيونر و انواع آن
بريكر و انواع آن
ترانسفورماتور
علائم اختصاري اتصالات
ساختمان ترانسفورماتور
سيستم خنك كننده


تب چنجر
كنسرواتور
رطوبت گير
خازن
خازن پست دوشان تپه
راكتور
شبكه ارتينگ پست
ولتاژ گام
باكس ها كانالها
انواع شينه بندي در پستهاي فشار قوي
شينه بندي ساده جدا شده
شينه بندي ساده U  شكل
شينه بندي اصلي و انتقالي
شينه بندي دوبل
شينه بندي 5/1 كليدي
شينه بندي حلقوي
شينه بندي سه كليدي
اصول كلي در تهيه دياگرام تك خطي
سوئيچ گير هاي 20 كيلو ولت
فهرست مطالب HB
تجهيزات پست مشيريه 3
تجهيزات پست دوشان تپه
 
   

حجم: 42 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 177

نوع فایل:pdf

 

شبكه PROFIBUS

admin بازدید : 840 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

شبكه هاي ارتباط داده صنعتي براي اولين بار در دهه 80 ميلادي به صورت محدود مطرح شدند. با استفاده روز افزون از رايانه در تمام بخش هاي صنعت، نياز استفاده از اين فن آوري نوين در كنترل بيش از پيش حس مي شد. همچنين با گسترش صنايع و افزايش واحدهاي كنترل در صنايع مختلف استفاده از شبكه هايي كه علاوه بر كم كردن نياز و استفاده از سيم هاي فراوان بتواند اطلاعات بسيار بيشتري براي تصميم سازي و نظارت بر ماشين آلات و عمليات صنعتي در اختيار قرار دهد مورد توجه قرار گرفت. با توجه به اين نياز اين شبكه ها با سرعت زيادي رشد كردند بطوري كه در دو دهه اخير سهم مهمي از بازار كنترل در جهان را در اختيار گرفتند. يكي از مهمترين ويژگي ها براي استفاده از اين شبكه ها ، محدود و منحصر نبودن مصرف كنندگان به يك توليد كننده خاص براي تهيه وسايل اندازه گيري، عملگرها و ديگر اجزا شبكه كنترل مي باشد¬. در اين پروژه سعي بر آن شده است كه يكي از پركاربردترين شبكه هاي ارتباط داده صنعتي از خانواده فيلدباس يعني PROFIBUSبه تفسير ارائه گردد.

فهرست:

مقدمه 
فصل 1 :    آشنايي بااتوماسيون 
1-1      مقدمه 
1-2    سيرتحولي سيستمهاي اتوماسيون 
1-2-1سيسيتم هايDDC  
1-2-2سيستم هايPLC  
1-2-3سيستم هايDCS 
الف )    DCSقديمي 
ب )    DCSجديد 
1-2-4  سيستم هايFCS 
1-3   جايگاه فيلدباس درهرماتوماسيون 
1-3-1   سطح فيلد 
1-3-2   سطح كنترل 
1-3-3   سطح ناظر
1-3-4   سطحERP 
فصل 2 :   آشنايي باپروفيباس
2-1  مقدمه 
2-2 PROFIBUSوجايگاه آن 
2-3  پروتکل PROFIBUS و انواع آن
2-3-1 پروتكلPROFIBUS FMS  25
2-3-2پروتكلPROFIBUS DP  26
2-3-2-1نسخه هايPROFIBUS DP 
2-3-2-2مكانيسم حفاظتي نسخه هايPROFIBUS DP 
2-3-2-3 تكنولوژي انتقال درPROFIBUS  DP 
2-3-3پروتكلPROFIBUS  PA

فصل 3:    اجزاي شبكهPROFIBUS  54
3-1مقدمه 
3-2 اجزاي اصليPROFIBUS  DP 
3-2- 1  DPهاي فرستنده
3-2- 2  DP  هاي گيرنده
3-3 فرستنده باامكان عملكرد گيرنده
3-4   گيرنده هوشمند 
3-5  گيرنده باقابليت اتصال به فيبرنوري 
3- 6 اجزاي اصليPROFIBUS  FMS 
3-7   سايراجزاي شبكهPROFIBUS 
3-7- 1اجزاي شبكهRS-485 
3-7-2 اجزاي شبكه فيبرنوري
3-8 اجزاي شبكه بدون سيم در PROFIBUS
فصل 4 :عيب يابي ومديريت خطا در PROFIBUS
4-1 مقدمه
4-2 عيب يابي از طريق وسايل تشخيص عيب
4-2-1 وسايل تشخيص عيب در شبكه هاي الكتريكي
4-2-2 وسايل تشخيص عيب در شبكه هاي نوري
4-3 عيب يابي از طريق نرم افزار
4-4 مديريت خطا با استفاده از نرم افزار Step 7
4-4-1 برنامه نويسي OB
4-4-2 برنامه نويسي OB 122
كلمات اختصاري
منابع و مراجع
 
 
 
   

حجم: 3.32 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 150

نوع فایل:pdf

 

بررسي نقش اتوترانسفر و اتو چنج اور در پايداري ديناميك شبكه هاي صنعتي بزرگ بهمراه يك پروژه عملي

admin بازدید : 721 شنبه 10 مرداد 1394 نظرات (0)

ذخيره انرژي الكتريكي بسيار سخت است و بالانس دائم بين توليد و مصرف بسيارحياتي است. ژنراتورها، بارها و شبكه هاي الكتريكي ايكه آنها را به هم متـــصل مي كنند داراي لختي مكــــانيكي و / يا الكتريكي هستند كه عدم باقي ماندن بالانس تضمين كنندهً تثبيت نسبي ولتاژ و فركانس شبكه را با مشكل روبرو ميكند. هنگام مواجهه با تغييرات توان، سيستم الكتريكي بصورت نرمال بعد از كمي نوسان يك حالت پايدار را از سر ميگيرد. هرچند در موارد معين وضعيت نوساني ميتواند پيشرونده باشد و دراين حالت مطالعاتي جهت جلوگيري از اين پديده و تضمين پايداري شبكه الكــتريكي لازم است و اين مطالعات در مورد شبكه هاي الكتريكي ايكه شامل يك يا چند دستگاه ژنراتور و موتور است اهميت ويژه دارد. هدف اين متن تكنيكي براي فهميدن اينكه چرا ناپايداري ميتواند ظاهر شود و از طرف ديگر براي پيدا كردن علتهاي اصلي و اثرات ناپايداري است. اين متن اقدامات پيشگيرانهً لازم و بوجود آوردندهً استحكام را توضيح ميدهد و چگونگي هدايت يك مطالعه خاص را توصيف ميكند. پايداري ديناميك يكي از مبحثهاي مهم و حياتي در بهره برداري از شبكه هاي توزيع، فوق توزيع و انتقال مي باشد كه جهت توسعه و تداوم استفاده از شـــبكه بايد همواره آنرا مد نظر داشت و بر طبــق تكنولوژيهاي جديد روز، عملكرد حفاظتي و پيشگيرانه آنرا بهبود بخشيم. محاســبات و طراحي يك شبكه با در نظر گرفتن پايداري ديناميك بسيار پيچيده و مشكل است كه امروزه توسط كامپيوتر انجــــام مي گيرد.

فهرست:

مقدمه      
فصل اول
1) كليات                                                                                               
1-1- شبكه هاي الكتريكي                                                    
1-2- كيفيت انرژي الكتريكي                                                    
1-3- پايداري شبكه ها                                                                  
1-4- شبكه هاي صنعتي

فصل دوم
2) رفتار شبكه هاي الكتريكي                      
2-1- بارهاي غير ارادي                                                                  
2-2- بارهاي الكترونيك قدرت                                                
2-3- ترانسفورماتورها و اتصالات                                                     
2-4- ماشينهاي آسنكرون                                                      
2-5- ماشينهاي سنكرون                                                                
2-6- رگولاسيون                                                               
2-7- شبكهً بورد الكتريكي                                                   
2-8- تجهيزات حفاظتي                                                                 
2-9- شبكه بعنوان كل

فصل سوم
3- مطالعه پايداري ديناميك شبكه هاي صنعتي                                              
3-1- كليات                                                                        
3-2- مطالعات پايداري                                                          
3-3- مثال مطالعه

 

 


فصل چهارم
4) اتوماتيك ترانسفر منبع تغذيه در شبكه هاي فشار ضعيف و قوي

فصل پنجم
5) انواع مختلف طرح انتقال ( جايگزين كردن- ترانسفر)                                                                  
5-1- مشكلات در كليدزني و راهكارها                                       
5-2- حضور خطا در شبكه پايين دستي                                               
-3- مشخصات منبع جايگزين                                                  
5-4- فراهم كردن دستورات سوئيچينگ                                               
5-5- اتلاف ولتاژ در طول كليدزني سنكرون                                
5-6- اينترلاك مكانيكي وسايل در ولتاژ قوي و ضعيف                    
5-7- تحمل دي الكتريك وسايل كليدزني در ولتاژ قوي                   

فصل ششم

6- كليدزني سنكــرون                                                                               

فصل هفتم
7- ترانسفر مدار قطع شده                                                                        
7-1- در ولتاژ ضعيف                                                            
7-2- در ولتاژ قوي                                                                
8- کليد زنی سنکرون کاذب                                                                       
9- قابليت اطمينان                                                                                  
10- طراحی يک سيستم قابل اطمينان                                                
11- توضيح يک سيستم پشتيبان  ( Back Up )                                            
12- راه حلهای افزايش دسترسی                                                               

بررسي يك پروژه عمــلي     
بدون مرجع
 
 
   

حجم: 1.92 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 126

نوع فایل:pdf

 

بررسی تست های غیر مخرب (NDT) در تجهیزات سیستم های قدرت

admin بازدید : 916 پنجشنبه 08 مرداد 1394 نظرات (0)

بااستفاده از اصول بسیار معروف فیزیکی تعدادی سیستم بازرسی غیر چشمی ابداع شده که می تواند اطلاعاتی از کیفیت قطعات یک تجهیز فراهم آورد ، درحالی که هیچگونه تغییری یا آسیبی به قطعه یا دستگاه مورد آزمایش وارد نسازند ، سیستمهای آزمون غیر مخرب به اختصار N.D.T نامیده می شود . بکارگیری هریک از سیستمهای بازرسی متحمل هزینه است ، اما اغلب استفاده موثر از تکنیکهای بازرسی مناسب موجب صرفه جوییهای مالی قابل ملاحظه ای خواهدشد. نه فقط نوع بازرسی بلکه مراحل به کارگیری آن نیز مهم است. دراین پایان به بررسی و تشریح انواع تستهای غیر مخرب ومزایای و محدودیتهای آنها و بکارگیری آنها در سیستم قدرت پرداخته شده است.

فهرست:

چکیده
فصل اول ارتباط پایداری شبکه قدرت با عملکرد صحیح تجهیزات
1-1 مقدمه
1-2تجزیه وتحلیل تجهیزات در شبکه های توزیع، فوق توزیع وانتقال
1-2-1 کلیدهای قدرت
1-2-2 اشکالاتی که ممکن است باعث عدم عملکردصحیح کلیدها شود
1-2-3 اشکالاتی ناشی ازعدم عملکرد صحیح کلیدها
1-2-4 عوامل موثر در میزان تاثیر عملکرد کلیدهای قدرت بر پایداری سیستم
1-2-5 خصوصیات عمده ومهمی که کلیدهای قدرت باید دارا باشند
1-2-6 تقسیم بندی کلیدهای فشار قوی بر حسب وظیفه ای که دارند
1-2-7 انواع کلیدهای قدرت
1-2-8 انتخاب کلیدهای فشارقوی
1-2-8-1 انتخاب کلیدهای فشار قوی برحسب مشخصات نامی
1-2-8-2 انتخاب کلیدهای فشار قوی برحسب وظیفه قطع و وصل
1-2-9 سکسیونر و کلید زمین و کلید و ویژه تخلیه بار الکتریکی
1-2-10 کلید زمین
1-2-11 کلید مخصوص تخلیه بار الکتریکی
1-2-12 فیوز
1-2-13 کلید بار
1-2-14 سکسیونر قابل قطع زیر بار
1-2-15 انواع وموارد استفاده ترانسفورماتورها
فصل دوم ضرورت بازرسی و روشهای مختلف بازبینی
2-1 مقدمه
2-2 روشهای مختلف بازبینی و بازرسی فنی

فصل سوم بررسی سیستمهای مختلف آزمون های غیر مخرب
3-1 مقدمه
3-2 تکنیک بازرسی بامایع نافذ
3-2-1 اصول بازرسی بامایع نافذ
3-2-1-1 آماده سازی قطعه
3-2-1-2 استعمال مایع نافذ
3-2-1-3 تمییز کردن مایع اضافی
3-2-1-4 ظهور
3-2-1-5 مشاهده و بازرسی
3-2-2 ویژگیهای یک مایع ناذ
3-2-3 مزایا ومحدودیت ها و دامنه کاربرد تکنیک بازرسی بامایع نافذ
3-3 سیستم بازرسی با ذرات مغناطیسی
3-3-1 مغناطیسی کردن قطعات
3-3-2 آشکار سازی عیب بوسیله ذرات مغناطیسی
3-3-3 مزایا ومحدودیت ها و دامنه کاربرد تکنیک بازرسی با ذرات مغناطیسی
3-4 سیستم بازرسی با جریان فوکو
3-4-1 ساختمان سیم پیچ ها
3-4-2 انواع مدارهای سیم پیچی جریان های گردابی
3-4-2-1 شبکه پل
3-2-2-2 مدارهای تشدید
3-5 سیستم بازرسی با رادیو گرافی
3-5-1 برخی ازمحدودیت های استفاده از سیستم رادیو گرافی
3-5-2 اصول استفادهاز سیستم رادیوگرافی

 

3-6 سیستم ترمو گرافی

فصل چهارم بررسی سیستمهای ترموگرافیک درتست تجهیزات شبکه قدرت 35
4-1 مقدمه
4-2 تاریخچه عکس های حرارتی مادون قرمز
4-3 طیف اشعه مادون قرمز
4-4 اصول و نحوه کار سیستمهای ترموگرافیک
4-5 استفاده از عکسهای حرارتی در برنامه تعمیراتی تجهیزات

فصل پنجم بررسی و تعین نقاط معیوب تجهیزات بااستفاده از ترموگرافی
5-1 مقدمه
5-2 اولویت های تعمیرات برحسب دمای اضافی
5-3 عوامل مشکل زا در تعین درجه حرارت اضافی
5-4 نمونه هایی از عکس های حرارتی

فصل ششم دوربین کرونا
6-1 مقدمه
6-2 کرونا
6-3 دوربین کرونا
6-4 ساختار عملیاتی دوربینهای کرونا
6-5 کاربرددوربین های کرونا
6-5-1 بازدید زمینی خطوط انتقا ل نیرو
6-5-2 بازدیدهای پریودیک تجهیزاتپست های فشار قوی
6-5-3 بازدیدهای پریودیک شبکه های توزیع
6-5-4 بازدیدهای هلیکوپتری خطوط انتقال نیرو

فصل هفتم بررسی روغن ترانسفورماتور و روشهای بازرسی آن
7-1 مقدمه
7-2 عایق روغن
7-3 آزمایشات روغن
7-3-2 رطوبت
7-3-3 ویسکوزیته
7-3-4 کشش بین سطحی
7-3-5 عدد اسیدی کل
7-3-6 نقطه اشتعال

فصل هشتم گاز کارماتوگرافی
8-1 مقدمه
8-2 گاز کارماتوگرافی
8-3 آنالیز نتایج حاصل از گاز کارماتوگرافی
8-3-1 روش دورننبرگ
8-3-2 روش نسبت راجرز پیشرفته

نتیجه گیری و پیشنهادات
اختصارات
واژه نامه

مراجع

 

 
   

حجم: 4.44 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 135

نوع فایل:pdf

 


بررسی محدود کنند های جریان اتصال کوتاه در سیستم های قدرت

admin بازدید : 685 جمعه 02 مرداد 1394 نظرات (0)

توسعه روز افزون سیستم هاي توزیع انرژي الکتریکی و همچنین افزایش به هم پیوستگی درشبکه هاي قدرت به دلیل نیاز به بالا بودن ظرفیت آنها منجر به افزایش سطح اتصال کوتاه و جریانهاي خطاي بزرگتر و در نتیجه ازدیاد گرماي حاصله ناشی ازعبور جریان القایی زیاد در ژنراتورها ، ترانسفورماتورها و سایر تجهیزات و همچنین کاهش قابلیت اطمینان شبکه می شود. با وجود رعایت تمامی موارد مربوط به ایمنی سیستم قدرت ، وقوع اتصال کوتاه در شبکه هاي قدرت امري اجتناب ناپذیر می باشد. در زمان اتصال کوتاه صرف نظر از آسیبی که به خاطر بروز قوس الکتریکی به نقطه اتصال کوتاه وارد می شود، جریانهاي عظیمی که از ژنراتورها به طرف نقطه ي عیب جاري می شود سبب وارد شدن تنش هاي دینامیکی و حرارتی بالا به تجهیزات سیستم قدرت ازقبیل خطوط هوایی، کابلها، ترانسفورماتورها و کلیدهاي قدرت می شود. عبور چنین جریانی از شبکه نیاز به تجهیزاتی دارد که توانایی تحمل این جریان را داشته باشند و براي قطع این جریان نیازمند کلیدهایی با قدرت قطع بالا هستیم که هزینه هاي سنگینی به سیستم تحمیل می کند.کلیدهاي قدرت مورد استفاده در شبکه براي عملکردکامل نیازمند زمانی معادل چند سیکل(چند میلی ثانیه) می باشد. عبور مقادیر بزرگ جریان از خطوط و تجهیزات سیستم قدرت در همین چند سیکل می تواند موجب تخریب جدي تجهیزات شود زیرا جریان اتصال کوتاه در لحظات اولیه بویژه در پریود اول موج جریان داراي بیشترین دامنه است و بیشترین اثرات مخرب ازهمین سیکل هاي اولیه ناشی می شود. این امر در صورت بالا بودن جریان هاي اتصال کوتاه و عبور آن از سطح عایقی کلیدهاي قدرت ممکن است موجب برقراري یک اتصال کوتاه دایمی شود. افزایش سطح اتصال کوتاه در بعضی از مناطق باعث شده جریان هاي اتصال کوتاه تا حد مقادیر نامی تجهیزات شبکه افزایش یابد و یا حتی در بعضی حوزه ها مقادیر نامی تجهیزات جوابگوي نیاز نباشد و نیاز به تعویض آنها درخواست شود. بنابراین در سالهاي اخیر به تجهیزاتی که توانایی محدود کردن جریان اتصال کوتاه داشته باشند، توجه ویژه اي شده است.

فهرست:

  • فصل اول
  • مقدمه
  • فصل دوم
  • پیشینه
  • فصل سوم
  • انواع FCL  ها
  • فصل چهارم
  • آنالیزتحلیلی وشبیه سازی
  • فصل پنجم
  • نتیجه گیری و بحث
  • فصل ششم
  • منابع

 

 

 
 
   

حجم: 2.92 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 118

نو

کدکننده نیم نرخ بر اسا س الگوریتم vsepl

admin بازدید : 830 شنبه 27 تير 1394 نظرات (0)

دو رهيافت اساسي در فشرده سازي سيگنال صحبت عبارتند از كد بندي شكل موج وكد بندي صوتي . رهيافت اول بدنبال ازبين بردن افزونگي هاي موجود در سيگنال صحبت با استفاده از خواص شكل موج آن در ميدان زمان يا فركانس مي باشد . رهيافت دوم با الهام گرفتن از نحوه توليد صحبت درسيستم صوتي انسان بدنبال مدل سازي توليد صحبت مي باشد و پارامترهاي اين مدل را براي بازسازي سيگنال صحبت استخراج ميكند .كد بندي شكل موج در ميزان داده هاي بالا و متوسط وكدبندي صوتي در ميزان داده هاي كم وخيلي كم مطرح مي شوند . در ميان كد كننده هاي صوتي ،كد كننده هاي با روش تحليل پيشگويي خطي (LPC)‌ مبتني بر ايده تحليل بوسيله بازسازي در محدوده ميزان داده هاي 4800 تا 16000 بيت بر ثانيه بدليل كيفيت مطلوب صحبت خروجي از جايگاه ويژه اي برخوردارند .براي كاهش هرچه بيشتر نرخ بيت كد كننده هاي صحبت ودر عين حال بدست آوردن كيفيت خوب ، روشهاي تحليل بوسيله بازسازي نوع CELP مورد توجه ويژه قرار گرفته است .يكي از انواع CELP كدكننده VSELP‌ مي باشد كه سيگنال تحريك آن به صورت تركيب خطي از تعدادي بردار پايه تشكيل مي گردد و به عنوان يك كدكننده براي كانال نيم نرخ GSM‌،استاندارد شده است . در GSMكد كننده صحبت به سه صورت تمام نرخ ،تمام نرخ بهبود يافته و نيم نرخ به ترتيب با نرخ بيت 13 ، 2/12 ، 6/5 كيلوبيت بر ثانيه استاندارد شده است . استفاده از كدكننده نيم نرخ باعث دوبرابر شدن تعدادكاربرها مي گردد و الگوريتم فشرده سازي آن VSELP‌ است . اين كد كننده به منظور برآوردن اهداف زير طراحي شده است :1-كيفيت صحبت بازسازي شده بالا در نرخ بيت پايين 2-بار محاسباتي قابل قبول ومعقول 3-مقاوم بودن در برابر خطاي كانال. هدف از اين پروژه بررسي كد كننده هاي صحبت مبتني بر تحليل پيشگويي خطي (LPC) و كد كننده تمام نرخ،تمام نرخ بهبود يافته و نيم نرخ مي باشد. سپس كد كننده LPCو VSELPرا توسط نرم افزار Matlab شبيه سازي و تحليل مي كنيم . با مقايسه اين دو كد كننده مي بينيم كه الگوريتم كد كننده VSELP در مقايسه با كد كننده LPC داراي پيچيدگي محاسباتي كمتري است . .

فهرست:

  • فصل اول : مقدمه
  • 1-1 مقدمه
  • 2-1 معيارهای مقايسه روشهای فشرده سازی سيگنال صحبت
  • 3-1 افزونگيهای  موجود درسيگنال صحبت و هدف روشهای مختلف فشرده سازی
  • 4-1 انواع كد كننده هاي صحبت
  • فصل دوم : اصول روش LPC
  • 1-2 نحوه توليد صحبت و پارامترهاي متداول آن
  • 2-2 بررسي شكل سيگنال واجهاي باصدا و بيصدا
  • 1-2-2 واجهاي باصدا
  • 2-2-2 واجهاي بي صدا
  • 3-2  مدل سنتز صوت بر اساس روش LPC
  • 4-2 فيلتر سنتز صوت
  • 5-2 روشهاي تخمين ضرايب پيش بيني خطي
  • 1-5-2روش اتوكوريليشن
  • 2-5-2روش كوواريانس
  • 3-5-2مقايسه دو روش كواريانس و اتوكوريليشن
  • 6-2 کوانتيزاسيون اسکالر پارامترهای LPC
  • 7-2 ضرايب انعكاسي وفيلترنردباني
  • 1-7-2 ساختار فيلتر نردباني
  • 2-7-2 ارسال متغيرهاي كمكي به جاي ارسال ضرايب انعكاسي
  • 8-2پيش پردازش كردن سيگنال صوتي
  • 1-8-2 حذف مقدار ثابت سيگنال
  • 2-8-2 جبران سازي فركانسي
  • 9-2 تناوب در سيگنال صحبت
  • 1-9-2 فيلتر آشكارساز پيچ
  • 2-9-2 روشهاي محاسبه پريود پيچ
  • 10-2 عمليات پنجره كردن سيگنال ورودي
  • 1-10-2 مقايسه پنجره هاي مورد استفاده
  • فصلسوم : بررسي روشهاي كدينگ صوت در سيستمهاي مخابرات سيار
  • 1-3 كد كننده  MPE-LPC
  • 1-1-3 محاسن و معايبMPE-LPC
  • 2-1-3 موارد استفاده MPE-LPC
  • 2-3 كد كننده LPC با تحريك پالس منظم RPELP
  • 3-3 كد كننده  CELP
  • 1-3-3 محاسن و معايب CELP
  • 2-3-3 موارد استفاده CELP
  • 4-3 كد كننده VSELP
  • 1-4-3 محاسن ومعايب VSELP
  • 5-3 بررسی برخی انواع کد کننده صحبت در سيستم GSM
  • 1-5-3 كد كننده صحبت تمام نرخ
  • 2-5-3 کد کننده صحبت تمام نرخ بهبود يافته (GSM 06.60)
  • 1-2-5-3 بدست آوردن ضرايب LP
  • 2-2-5-3 آناليز دوره تناوب
  • 3-2-5-3كتاب كد ثابت
  • 4-2-5-3 ديکد کننده
  • 3-5-3 کد کننده صحبت نيم نرخ
  • فصل چهارم : كد كننده VSELP
  • 1-4 کوانتيزاسيون برداری
  • 2-4 تحريك جمع برداري
  • 3-4 معرفي كد كننده VSELP
  • 1-3-4 محاسبه ضرايب پيشگويی کوتاه مدت توسط الگوريتم FLAT
  • 2-3-4 انرژی فريم
  • 3-3-4 فيلتر وزن دهی ادراكيw(n) و فيلتر سنتز H(z)
  • 4-3-4 اصول جستجوی کتاب کد
  • 5-3-4 پيشگويي بلند مدت
  • 6-3-4 كتاب كد VSELP
  • 7-3-4 جستجوي سريع كتاب كد
  • 8-3-4 تخمين گين و ضريب پيشگويی بلند مدت
  • 9-3-4کوانتيزاسيون گين
  • 10-3-4  ديکد کننده VSELP
  • 1-10-3-4  فيلتر پسين تطبيقی
  • فصل پنجم :  نحوه پياده سازی الگوريتم LPC و VSELP
  • 1-5 نحوه پياده سازي الگوريتم LPC
  • 2-5 روش تصميم گيري Voiced /Unvoiced
  • 3-5 اعمال روش سنكرون سازي با محل پيچ در سيگنال تحريك
  • 4-5 ليست برنامه هاي پياده سازي روش LPC
  • 5-5 نتايج پياده سازي الگوريتم LPC
  • 1-5-5 نتايج بدست آمده براي يك فريم باصدا
  • 2-5-5 نتايج بدست آمده براي يك فريم بي صدا
  • 6-5 نحوه پياده سازي الگوريتم VSELP
  • 7-5 ليست برنامه هاي پياده سازي كد كننده و ديكد كننده VSELP‌
  • 8-5 نتايج و پيشنهادات
  • 9-5 برنامه های پياده سازی روش LPC
  • 10-5 برنامه های پياده سازی كد كننده VSELP
  • ضميمه 1 روشهای حل دستگاه اتوکوريليشن و کوواريانس
  • ض 1-1 حل دستگاه كوواريانس
  • ض 2-1 حل دستگاه اتوكوريليشن
  • ضميمه 2 مقايسه پنجرهای مختلف
  • مراجع
   

حجم: 2.57 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 200
ش

نوع فایل:pdf

امنیت استاتیک سیستم های قدرت

admin بازدید : 749 چهارشنبه 24 تير 1394 نظرات (0)

امروزه شرایط بهره برداری از سیستم قدرت از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.یکی از عوامل بسیار مهم در بهره برداری از سیستم قدرت امنیت سیستم می باشد.در سیستم های قدرت امنیت به دو دسته ی استاتیک و دینامیک تقسیم بندی می شود. امنیت استاتیک معرف توانایی سیستم در شرایط بعد از وقوع عیب برای کارکرد در محدوده ی مجاز می باشد. در امنیت استاتیکی فرض می شود سیستم دارای امنیت دینامیکی است.در این تحلیل نتیج بدست آمده تابع اطلا عات دریافتی صحیح از برنامه پخش بار یا سیستم مدیریت انرژی می باشد. مدل ها ی دینامیکی ژنراتور.خط و بار دراین تحلیل نا دیده در نظر گرفته شده و از حالت های گذرای شبکه و ادوات مورد نظر در حین وقوع عیب صرفه نظر می شود. در بعضی موارد به منظور افزایش سرعت تحلیل امنیت شرایط حرارتی خطوط و ترانسفورماتورها نیز در نظر گرفته نمی شوند. به طور کلی سیستمی دارای امنیت استاتیکی می باشد که بعد از وقوع خطا شرایط جدید سیستم قدرت معادلات پخش بار را ارضاء نماید. گفتیم که یکی از عوامل مهم دربهره برداری از یک سیستم تمایل به حفظ امنیت سیستم است.امنیت شامل مراحلی است که در زمان وقفه اجزایی از سیستم باید به منظور حفظ بهره برداری از سیستم اعمال گردد . به عنوان مثال ممکن است مجبورشویم واحدی را به علت وقفه تجهیزات جانبی آن را ازمدار خارج کنیم . به حفظ مقدار متناسبی ذخیره ی چرخان واحدهای باقی مانده می توانند کمبود را جبران نمایند بدون اینکه فرکانس .افت ولتاژ قابل توجهی داشته باشد و یا اینکه مجبورشویم باری را قطع کنیم.همچنین ممکن است خط انتقالی به علت حادثه ای اسیب ببیند هم چنین ممکن است خط انتقالی به علت طوفان آسیب ببیند و توسط رله ها ی اتوماتیک از مدار خارج شود.اگردرهنگام درمدارقراردادن واحدها و توزیع بار توجه کافی به مقدار توان انتقالی ازخطوط شود سایرخطوط انتقال می توانند اضافه بار حاصل را تحمل کنند.ودرمحدوده ی کاری مجاز قراربگیرند.

فهرست:

  • مقدمه
  • عوامل موثر در امنیت سیستم قدرت
  • بررسی پیشامد ها و تشخیص مسائل شبکه
  • روش ها ی حساسیت شبکه
  • محاسبه ضرایب حساسیت شبکه
  • روش های پخش بار متناوب
  • اصلاح توزیع بار
  • ضرایب ترمیمی
  • اصلاح توزیع بار با استفاده از برنامه ریزی خطی
  • شبیه سازی
  • نتیجه گیری
  • منابع
 
   

حجم: 2.43 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 75

نوع فایل:pdf

 

بررسی الکتریکی ومخابراتی لایه های جو -ویژگی های لایه یونوسفر

admin بازدید : 708 یکشنبه 21 تير 1394 نظرات (0)

وقتی به تدریج از سطح زمین بالا می‌رویم، بر حسب ارتقاع با طبقهبندی اتمسفری روبرو خواهیم شد که بعضی پارامترها اهمیت ویژه‌ای خواهند داشت. طبیعت مولکول‌ها یا یون‌ها که وابسته به میدان ثقلی زمین، جذب تابش خورشیدی و بنابراین دما، چگالی و همچنین یونش را تغییر می‌دهد. حدود لایه‌های فضایی نه از نظر فضایی و نه از نظر زمانی بطور مطلق ثابت نیست. زیرا که پارامترهای مداخله کننده خود نیز ثابت نیستند. دمای لایه‌های بالایی وابسته به جذب خورشیدی در هنگام روز و شب متفاوت خواهد بود. ترکیبات آن‌ها بر اثر فعالیت خورشیدی تغییر می‌کند. به علاوه لازم است تغییرات محلی جغرافیایی را مانند میدان مغناطیسی زمین در نظر گرفت. اتمسفر زمین را بر حسب چگونگی روند دما، اختلاف چگالی، تغییرات فشار، تداخل گازها ..

   
 

 
حجم: 2.53 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 136

نوع فایل:pdf

 


تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 356
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 33
  • بازدید امروز : 53
  • باردید دیروز : 58
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 487
  • بازدید ماه : 5,765
  • بازدید سال : 12,518
  • بازدید کلی : 709,662