loading...
سایت اطلاع رسانی صنعت برق ایران

موتور های ریپالسیونی

admin بازدید : 1111 شنبه 12 تير 1395 نظرات (0)

اساس کار این موتورها بر اساس دافعه ی مغناطیسی می باشد استاتور موتور های ریپالسیونی شبیه موتور القایی تکفاز است به عبارت دیگر سیم پیچ استاتور به جریان الکتریکی متناوب وصل می شود.

رتور این موتور شبیه موتور جریان مستقیم می باشد.پس می توان نتیجه گرفت که موتور ریپالسیونی هم شبیه موتور القایی و هم شبیه موتور DC است.

تفاوت موتور ریپالسیونی با موتور DC در چیست؟

در موتور های ریپالسیونی جاروبک ها در محل مالش با کموتاتور با یکدیگر وصل می شوند به عبارت دیگر  جاروبک ها اتصال کوتاه شده اند.


موتور های ریپالسیونی

 

 

این موتور ها در پمپ چاه های عمیق کاربرد دارند.در توان های 1/2 تا 15 اسب بخار طراحی و ساخته می شوند.

مزایا موتور های ریپالسیونی :

تغییرات وسیع در سرعت

گشتاور راه اندازی زیاد

جریان راه اندازی کم

معایب:

سر صدای این موتور زیاد است

تنظیم سرعت کم

ضریب  توان کم

جرقه های کلکتور زیاد

نیاز به تعمیر دوره ای کلکتور

گشتاور در این موتور برابر است با:
فرمول گشتاور

طبق این رابطه1- اگر محور جاروبک در امتداد قطب ها باشد گشتاور وارده صفر می شود و موتور کار نمی کند همچنین وقتی 2-محور جاروبک ها بر قطب ها عمود باشد ولتاژ های القا شده در رتور اثر یکدیگر را خنثی می کند و هیچ ولتاژی در جاروبک ها وجود نخواهد داشت و در نتیجه هیچ جریانی در رتور القا نشده و گشتاور راه اندازی صفر می شود.

گشتاور در موتور ریپالسیونی

پس موتور در کدام حالت کار خواهد کرد؟

برای اینکه موتور ریپالسیونی بتواند دوران کند باید زاویه بین محور مغناطیسی استاتور و رتور 20 تا 30 درجه انخاب شود.

طبق فرمول حداکثر تغییر زاویه جاروبک 45 درجه است.

تغییر جهت چرخش :

برای معکوس نمودن چرخش در موتور ریپالسیونی کافیست که وضعیت جاروبک ها را به طرف مخالف صفحه خنثی تغییر وضعییت دهیم.

صفحه خنثی صفحه ای است که در آن قطب اصلی وجود ندارد.

همچنین می توانید به طور مفصل تر در مقاله زیر در مورد موتور های ریپالسیونی بخوانید.

موتورهای قطب چاکدار

admin بازدید : 702 شنبه 15 خرداد 1395 نظرات (0)

موتورهای قطب چاکدار(قطب سایه دار)

موتور قطب چاکدار
موتورهای القایی قطب – سایه دار یک موتورالقایی است که تنها یک سیم پیچی اصلی دارد. این موتور به جای سیم پیچی کمکی , قطب های برجسته ای دارد که بخشی از هریک از آنها بوسیله ی یک پیچک اتصال کوتاه به نام پیچک سایه احاطه شده است , همانند شکل زیر:

طرحی از موتور قطب چاکدار

طرز کار:
به وسیله ی سیم پیچی اصلی شاری متغیر با زمان در قطب ها القا می شود.وقتی شار قطب ها تغییر می کند , ولتاژ و جریانی در پیچک القا می شود که با تغییرات اولیه شار مخالفت می کند. این مخالفت, تغییرات شار در ناحیه پیچک های سایه را به تاخیر می اندازد ودر نتیجه بین دو میدان مغناطیسی استاتور گه خلاف هم می چرخند , اندکی عدم تعادل ایجاد میکند . جهت چرخش حاصل از سمت ناحیه بدون سایه به سمت ناحیه سایه دار  قطب است. مشخصه ی گشتاور – سرعت موتور قطب سایه دار در شکل زیر نشان داده شده است.

شمای موتور قطب چاکدار
قطب های سایه در مقایسه با دیگر روش های راه اندازی موتور القایی گشتاور راه اندازی کمتری تولید می کنند. این موتورها کارآیی بسیار کمتری دارند و لغزش آنها بسیار بیشتر از انواع دیگر موتورهای القایی تک فاز است. این قطب ها تنها درموتورهای بسیار کوچکی (hp 1/20 و کمتر) به کار می روند که گشتاور راه اندازی بسیار کمی دارند . جایی که امکان استفاده از این موتورها وجود داشته باشد , موتورهای قطب سایه دار ارزان ترین طرح در دسترس اند .
چون موتور های قطب – سایه دار برای راه اندازی  به پیچک سایه متکی هستند , راه ساده ای برای عکس کردن جهت چرخش چنین موتورهایی وجود ندارد. برای این کار, لازم است که درهر  قطب دو پیچک سایه نصب شود و به اختیار یکی از آن دو اتصال کوتاه شوند
کاربرد موتورهای قطب چاکدار

موتور های یکفاز قطب چاکدار در موارد متنوع مانند پنکه های رو میزی و پمپ آب
پمپ کولر و … بکار می روند سرعت چرخش این موتور ها را می توان با جعبه
دنده به هر سرعتی حتی کمتر از یک دور در ماه تغییر داد بعضی از سازندگان این
موتور را به کلاج یا ترمز نیز مجهز می کنند موتور های یکفاز قطب چاکداری وجود دارد
که می توان جهت چرخش انها را با کلید تغییر داد موتور های با قطب چاکدار در اندازه
های خیلی کوچک تقریبا از   250/1 تا  6/1 اسب بخار ساخته می شود این موتورها
ساختمانی ساده داشته از نظر قیمت ارزان و فوق العاده مقاوم و قابل اطمینان می باشند
و نیاز به کلکتور و کلید گریز ار مرکز و جاروبک ندارند
موتور های قطب چاکدار ویژگی های بسیار مثبتی دارند اما عیب بزرگ انها  این
است که گشتاور راه اندازی بسیار کمی دارند.

تابلو برق و انواع آن

admin بازدید : 686 جمعه 03 ارديبهشت 1395 نظرات (0)

تابلو برق چیست:تابلومحفظه ای است که تجهیزاتی مختلف از قبیل کلید ها ,فیوزها ,کانکتورها ,رله ها و…. در آن قرار میگیرند تا بتوان به وسیله آن ها عملکرد هایی همچون حفاظت ,تقسیم بار,کنترل و…. را انجام داد.

 

انواع تابلو برق از لحاظ نوع محفظه و طراحی

1-تابلو برق های  Metal Enclosed:این نوع تابلو برق ها دارای محفظه تمام بسته ای است که همه قطعات و تجهیزات در داخل آن قرار میگیرند .که خود به دو نوع تقسیم می شود.

  • تابلو برق های Metal Clad: داخل این نوع تابلو ها بخش بندی شده است مزیت این نوع تابلو این است که اگر قطعات یکی از بخش ها آسیب ببیند آسیب به دیگر بخش ها منتقل نمی شود .به فرض اگر یکی از قطعات به دلایل مختلف منفجر شود قطعات دیگر سالم می مانند.بخش بندی این نوع تابلو برق به این صورت است 1-بخش باسبار 2-بخش سر کابل 3-بخش تجهیزات کنترل و اندازه گیری (LV)  و 3-  محفظه کلید
تابلو برق های metal clad

metal clad

  • تابلو برق های Compartment Type:این نوع تابلو برق ها تابلو های معمولی هستند که که در آن ها بخش بندی وجود ندارد و تمام قطعات در یک محفظه بسته قرار میگیرد.
تابلو برق های Compartment Type

Compartment Type

 

2-تابلو های کشویی(Withdraw able):  این نوع تابلو ها به صورت کشویی می باشند و عموما برای کنترل موتور ها ((Motor Control Center(MCC) می باشند..این نوع تابلو ها دارای سرویس راحت تر و ایمنی بیشتری هستند.

 

3-تابلو برق های (Rack):تابلو هایی هستند که حالت قفسه قفسه دارند و محفظه های اندازه گیری-الکترونیکی-کنترل ومخابراتی و… روی انها نصب می شود.

  • تابلوهای Swing :نوعی از تابلوهای Rack  هستند که دارای در متحرک می باشد  و مزیت ان این است که پشت تجهیزات ان قابل رویت است و دسترسی به پشت تجهیزات فراهم است این مدل بسیار گران است و درب ان هم شیشه ای است.

انواع تابلوها از لحاظ مکان نصب:

داخلی (Indoor) :تابلو های داخلی همچون که از نام آن نیز پیداست جهت نصب در فضای های سرپوشیده همچون کارگاه و یا سوله و.. استفاده می شود.

 فضای باز (Outdoor) : نوع ساخت این تابلو ها به گونه ای است که می توانند در فضای باز قرار گیرند.

 

انواع تابلوها از لحاظ نحوه نصب:

(self standing ) تابلو های ایستاده : این نوع تابلو به صورت ایستاده نصب می شود.
(wall mounted) تابلو های دیواری : تابلو های دیواری بر روی دیوار نصب می شوند و در نو نوع تو کار و رو کار می باشند.

 

انواع تابلو ها از لحاظ سطح ولتاژ :

تابلوهای فشار ضعیف(low voltage-LV): تابلو هایی هستند که ولتاژ آن زیر 1000 ولت

تابلوهای فشار متوسط (main voltage-MV): این نوع تابلو ها دارای ولتاژ 1000 تا 36000 ولت می باشند.

پست الکتریکی برق

admin بازدید : 635 یکشنبه 15 فروردين 1395 نظرات (0)

مقدمه:

پست الکتریکی ایستگاهی فرعی است که در مسیر تولید، انتقال یا توزیع انرژی الکتریکی ولتاژ را به وسیله ترانسفورماتور به مقادیر بالاتر یا پایین تر تغییر میدهد. توان الکتریکی ممکن است از میان تعداد زیادی پست بین نیروگاه و مصرف کننده عبور کند و ولتاژ آن در طول مسیر بارها تغییر کند.پستهایی که از ترانسفورماتورهای افزاینده استفاده میکنند باعث افزایش ولتاژ و به این ترتیب کاهش جریان میشوند، در حالیکه پستهایی که ازترانسفورماتورهای کاهنده استفاده میکنند برای افزایش ایمنی، ولتاژ را کاهش داده و جریان را افزایش میدهند.

پست های انتقال برق

پست انتقال برق محلی است که تجهیزات انتقال انرژی درآن نصب وتبدیل ولتاژ انجام می شودوبا استفاده از کلید ها امکان انجام مانورفراهم می شود درواقع کاراصلی پست تبدیل ولتاژ یاعمل سویچینگ بوده که دربسیاری از پستها ترکیب دو حالت فوق دیده می شود. در خطوط انتقال DC چون تلفات ناشی از افت ولتاژ وجود ندارد وتلفات توان انتقالی بسیار پایین بوده ودر پایداری شبکه قدرت نقش مهمّی دارند لذا اخیرا ً پستها DC مورد توجه قراردارند ازاین پستها بیشتردر ولتاژهای بالا (۸۰۰ کیلو ولت وبالاتر) و در خطوط طولانی به علت پایین بودن تلفات انتقال استفاده می شود. درشبکه های انتقال DC درصورت استفاده ازنول زمین می توان انرژی الکتریکی را توسط یک سیم به مصرف کننده انتقال داد.

اجزای یک پست

یک پست به طور کلی دارای یک یا چند ترانسفورماتور و همچنین از سیستمهای محافظت کننده و تجهیزات کنترل است. در پستهای بزرگ از مدارشکنها یا دژنکتور برای قطع هرگونه اضافه جریان ناشی از اتصال کوتاه یا اضافه بار استفاده میشود. در پستهای کوچکتر ممکن است از سکسیونر یا فیوز برای محافظت از مدارهای منشعب استفاده کنند.پستها (معمولا) دارای ژنراتور نیستند اگرچه نیروگاهها ممکن است در نزدیکی خود پست داشته باشند. یک پست الکتریکی شامل تجهیزات نگهدارنده پایان خط، تابلوی فشار قوی، یک یا چند ترانسفورماتور قدرت، تابلوی فشار ضعیف، جرقه گیر، سیستم کنترل، سیستم زمین و سیستمهای اندازگیری میشود، همچنین ممکن است از تجهیزات دیگری مانند خازنهای اصلاح ضریب توان یا تنظیم کننده ولتاژ نیز در پست استفاده شود.پستهای الکتریکی ممکن است بر روی سطح زمین و در حصار، زیر زمین و یا در ساختمانها با توجه به کاربردشان ساخته شوند. ساختمانهای بسیار بلند ممکن است دارای یک پست الکتریکی مجزا باشند. از پستهای داخلی معمولا در مناطق شهری و برای کاهش صدای ناشی از ترانسفورماتورها، ملاحظات بصری شهر و محافظت تابلوها از تاثیرات آلودگی هوا و تغییر آب و هوا استفاده میشود. در مناطقی که از حفاظ فلزی در اطراف پست استفاده میشود باید این حفاظ زمین شده باشد تا از خطر برق گرفتگی در موارد ایجاد جریان خطا در پست استفاده شود. بروز خطا در شبکه و تزریق جریان ناشی از آن به زمین در پست ممکن است باعث افزایش پتانسیل در مناطق اطراف پست شود. این افزایش پتانسیل در اطراف پست باعث ایجاد یک جریان در طول حصارهای فلزی میشود و در این مواقع ولتاژ مصارها میتواند با ولتاژ زمینی که فرد بر روی آن ایستاده کاملا متفاوت باشد که این موجب افزایش ولتاژ تماس تا حدی خطرناک خواهد شد.

پست انتقال

وظیفه پست انتقال اتصال دو یا چند خط انتقال است. سادهترین حالت زمانی است که دو خط دارای ولتاژ یکسان هستند. در این موارد پست دارای مدارشکنهایی است تا در صورت نیاز مثل انجام تعمیرات مدار را از شبکه جدا کند. یک پست انتقال ممکن است دارای ترانسفورماتور برای تبدیل دو ولتاژ انتقال یا تجهیزات تنظیم اختلاف فاز باشد.پستهای انتقال ممکن است ساده یا پیچیده باشند. یک ایستگاه کوچک سوئیچینگ گذشته از چند مدارشکن چیزی بیشتر از یک گذرکاه ندارد. درحالیکه یک پست انتقال بزرگ, منطقه بزرگی را با چندین ولتاژ پوشش میدهد و دارای تجهیزات متعدد حفاظتی و کنترلی(خازنها, رلهها, سوئیچها, مدارشکنها و ترانسفورماتورهای جریان و ولتاژ) است.

پست توزیع

وظیفه یک پست توزیع تحویل گرفتن توان از سیستم انتقال و تحویل آن به سیستم توزیع است. از نظر اقتصادی و ایمنی وصل مصرفکنندهها به طور مستقیم به شبکه انتقال به صرفه نیست بنابراین پست توزیع ولتاژ را تا میزانی مناسب برای مصرفکنندهها کاهش میدهد.حداقل برای ورودی یک پست توزیع از دو خط انتقال استفاده میشود. ولتاژ ورودی به پستها توزیع بع استانداردهای هر کشور وابسته است با این حال ولتاژ ورودی به پستهای توزیع معمولا ولتاژی متوسط بین ۲.۴ تا ۳۳ کیلوولت است.گذشته از تغییر ولتاژ, وظیفه پست توزیع ایزوله کردن هر یک از شبکههای توزیع یا انتقال از خطاهای رخ داده در دیگری است. پستهای توزیع ممکن است وظیفه تنظیم ولتاژ را نیز بر عهده داشته باشند, البته در مسیرهای توزیع طولانی (چندین کیلومتر) تجهیزات تنظیم ولتاژ در طول خط نصب میشوند.پستهای توزیع پیچیده را بیشتر میتوان در مراکز شهرهای بزرگ دید.

پست جمع کننده

در روشهای تولید غیر متمرکز مانند استفاده از انرژی بادی, ممکن است به پست جمعکننده نیاز باشد. این پستها تا حدودی شبیه پستهای توزیع هستند با این تفاوت که به جای توزیع برق آن را جمعآوری میکنند و عملکرد تقریباً معکوس دارند. معمولا به دلیل ملاحظات اقتصادی سیستم جمعآوری کننده ولتاژی در حدود ۳۵ کیلوولت تولید میکند و سپس پست جمعآوری ولتاژ را تا ولتاژ انتقال برای وصل به شبکه انتقال بالا میبرد. این پستها همچنین دارای تجهیزات اندازگیری و اصلاح ضریب توان نیز هستند.

 طراحی

بزرگترین ملاحظات در مهندسی قدرت هزینه و اعتبار تاسیسات طراحی شده هستند. یک طراحی خوب در تلاش است تا تعادلی را بین این دو به وجود آورد تا بتواند به بیشترین میزان اطمینان با خرج کمترین هزینه برسد. طراحی باید امکان توسعه شبکه را نیز در نظر گرفته و راحی آسان برای آن ایجاد کند.در انتخاب محل نصب پست الکتریکی باید به عوامل مختلفی توجه کرد. برای انتخاب محل مناسب باید به امکان دسترسی به پست برای انجام عملیات تعمیر یا نگهداری توجه کافی داشت. در منطقی که قیمت زمین بالا است (مانند مناطق شهری) استفاده از تجهیزات کوچک بسیار پراهمیت است. محل باید دارای اتاقی اضافه برای امکان توسعه پست باشد تا در صورت نیاز بتوان تجهیزات جدیدی را در آن نصب کرد. تاثیر محیطی بر کار پست نیز باید در موقع طراحی مورد توجه قرار گیرد. ملاحظات مربوط به سیستم زمین و افزایش پتانسیل باید مورد محاسبه قرار گیرد تا با استانداردها مغایرت نداشته باشد.

جانمایی

یک پست الکتریکی در کانادا که به صورت یک خانه طراحی شده. تابلوی اخطار در ورودی به راحتی قابل رویت است.اولین قدم برای طراحی یک پست الکتریکی یک دیاگرام تک خطی سادهشده است که ترتیب سوئیچها و تجهیزات محافظ کننده مدار و همچنین خطوط ورودی, خروجی فیدرها یا خطوط انتقال را نشان دهد.خطوط ورودی تقریبا همیشه دارای سکسیونر و دژنکتور (مدار شکن) هستند. در برخی موارد خط دارای هر دوی آنها نمیباشد و با استفاده از یک سکسیونر یا دژنکتور نیاز مدار برطرف میشود. از سکسیونرها برای جداسازی یا ایزوله کردن قسمتی از مدار استفاده میشود چراکه این کلیدها قابلیت قطع مدار زیر بار را ندارند. از دژنکتور معمولا برای قطع خودکار جریانهای خطا استفاده میشود اما ممکن است برای قطع یا وصل بار نیز مورد استفاده قرار گیرد. زمانیکه یک جریان خطای بزرگ از میان دژنکتور عبور میکند با استفاده از یک ترانسفورماتور جریان میزان جریان تشخیص داده میشود. ممکن است از جریان خروجی ترانسفورماتور جریان به عنوان جریان تغذیه دژنکتور برای قطع مدار استفاده شود. این عملکرد موجب جدا شدن مدار معیوب از بقیه مدار میشود و این امکان را فراهم میکند که بقیه مدار با کمترین ضربه به کار خود ادامه دهد. دژنکتورها و سکسیونرها ممکن است به طور محلی (از داخل پست) یا از خارج به وسیله مرکز کنترل نظارتی فرمان بگیرند.پس از سوئیچها, خطوط با ولتاژی مشخص به یک یا چند شین وصل میشوند. این شینها معمولا به صورت سه تایی مرتب شدهاند چراکه استفاده از سیستم توزیع سه فازه به طور گستردهای در سراسر جهان رایج است.ترتیب استفاده از سکسیونرها, دژنکتورها و شینها سیستمی را به وجود میآورد که به طور اختصاصی دارای محاصن و معایبی از نظر هزینه و اعتبار است. به این ترتیب در اصطلاح سیستم شینبندی پست میگویند. در پستهای مهم ممکن است از سیستم شینبندی رینگ یا دوبل استفاده شود, به این ترتیب در این پستها با بروز خطا در هر یک از خطوط شبکه میتواند بدون وقفه به کار خود ادامه دهد و همچنین این امکان برای شبکه به وجود میاید تا بدون نیاز به قطع مدار عملیات تعمیر یا نگهداری از کلیدها انجام شود. پستهای که تنها برای تغذیه یک بار صنعتی مورد استفادهقرار میگیرند معمولا از کمترین میزان کلیدها و تدارکات استفاده میکنند.زمانی که از ولتاژهای مختلفی برای وصل به شینها استفاده میشود بین سطوح مختلف ولتاژ از ترانسفورماتور استفاده میشود. هر ترانسفورماتور نیز به نوبه خود دارای یک مدارشکن است تا در صورت بروز خطا در آن, بقیه مدار را از ترانسفورماتور جدا کند.

 

راهگزینی

یکی از وظایف مهم که به وسیله پست انجام میشود راهگزینی یا سوئیچینگ است که به معنای قطع یا وصل خطوط انتقال یا مصرفکنندهها از یا به شبکه است. این راهگزینیها ممکن است از پیش برنامهریزی شده باشند یا به طور اتفاقی صورت گیرند.ممکن است نیاز باشد که خطهای انتقال یا تجهیزات موجود در پست برای انجام تعمیرات یا عملیات گسترش مانند اضافه کردن یک ترانسفورماتور از شبکه جدا شوند. برای انجام چنین عملیاتی به هیچ وجه کل شبکه را قطع نخواهند کرد بلکه کل عملیات در طول کار شبکه صورت میگیرد.در صورت بروز یک خطا در شبکه یا یک قسمت از تجهیزات موجود در پست نیز این ضرورت ایجاد خواهد شد که این قسمت از مدارجدا شود بدون آنکه تاثیری زیادی در کار دیگر قسمتها داشته باشد. در این موارد وظیفه پستها خواهد بود تا قسمتها اسیب دیده بر اثر باد, قوس الکتریکی یا هر دلیل دیگری را از شبکه جدا کنند تا عملیات تعمیر شروع شود.

انواع پست

پست ها را می توان ازنظر نوع وظیفه،هدف،محل نصب ، نوع عایقی ، به انواع مختلفی تقسیم کرد.– براساس نوع وظیفه وهدف ساخت: پستهای افزاینده , پستهای انتقال انرژی , پستهای سویچینگ و کاهنده فوق توزیع. براساس نوع عایقی:پستها با عایق هوا، پستها با عایق گازی که دارای مزایای زیراست:پایین بودن مرکز ثقل تجهیزات در نتیجه مقاوم بودن در مقابله زلزله، کاهش حجم، ضریب ایمنی بسیار بالا باتوجه به اینکه همه قسمت های برق دار و کنتاکت ها در محفظه گاز SF۶ امکان آتش سوزی ندارد، پایین بودن هزینه نگهداری باتوجه به نیاز تعمیرات کم تر، استفاده در مناطق بسیار آلوده و مرطوب و مرتفع .

معایب پستها با عایق گازی :

گرانی سیستم و گرانی گاز SF۶ ، نیاز به تخصص خاص برای نصب و تعمیرات، مشکلات حمل و نقل وآب بندی سیستم.

ـــ بر اساس نوع محل نصب تجهیزات : نصب تجهیزات در فضای باز ، نصب تجهیزات در فضای سرپوشیده .معمولا پستها را از ۳۳ کیلو ولت به بالا به صورت فضای باز ساخته وپستهای عایق گازی راچون فضای کمی دارندسرپوشیده خواهند ساخت.

اجزای تشکیل دهنده پست : پستهای فشار قوی از تجهیزات و قسمتهای زیر تشکیل می شود :

ترانس قدرت ، ترانس زمین و مصرف داخلی , سویچگر , جبران کننده های تون راکتیو , تاسیسات جانبی الکتریک،ساختمان کنترل ، سایر تاسیسات ساختمانی

ترانس زمین: از این ترانس در جاهایی که نقطه اتصال زمین (نوترال=نقطه صفر) در دسترس نمی باشد که برای ایجاد نقطه نوترال از ترانس زمین استفاده می شود.نوع اتصال در این ترانس به صورت زیکزاک Zn است .

این ترانس دارای سه سیم پیچ می باشد که سیم پیچ هر فاز به دو قسمت مساوی تقسیم می شود و انتهای نصف سیم پیچ ستون اول با نصف سیم پیچ ستون دوم در جهت عکس سری می باشد .

ترانس مصرف داخلی:از ترانس مصرف داخلی برای تغذیه مصارف داخلی پست استفاده می شود .

تغذیه ترانس مصرف داخلی شامل قسمتهای زیر است :تغذیه موتورپمپ تپ چنجر ، تغذیه بریکرهای ۲۰kv تغذیه فن و سیستم خنک کننده ، شارژ باتری ها ، مصارف روشنایی ، تهویه ها.

نوع اتصال سیم پیچ ها به صورت مثلث – ستاره با ویکتورکروپ نوع اتصال بندی DYn۱۱ می باشد . سویچگر:

تشکیل شده از مجموعه ای از تجهیزات که فیدرهای مختلف را به باسبار و یا باسبار ها را در نقاط مختلف به یکدیگر با ولتاژ معینی ارتباط می دهند.در پستهای مبدل ولتاژ ممکن است از دو یا سه سویچگر با ولتاژهای مختلف استفاده شود.

تجهیزات سویچگر

باسبار:

که خود تشکیل شده از مقره ها ، کلمپها ، اتصالات وهادیهای باسبار که به شکل سیم یا لوله توخالی و غیره است بریکر ، سکسیونر ، ترانسفورماتورهای اندازه گیری وحفاظتی ، تجهیزات مربوط بهسیستم ارتباطی ، وسایل کوپلاژ مخابراتی(که شامل : موج گیر ، خازن کوپلاژ ، دستگاه تطبیق امپدانس است ).

برقگیر:

که برای حفاظت در برابر اضافه ولتاژ و برخورد صاعقه به خطوط است که در انواع میله ای ، لوله ای ، آرماتور ، جرقه ای و مقاومتهای غیرخطی است.

جبران کننده های توان راکتیو:

جبران کننده ها شامل خازن وراکتورهای موازی می باشندکه به صورت اتصال ستاره در مدار قرار دارند و نیاز به فیدر جهت اتصال به باسبار می باشند که گاهی اوقات راکتورها در انتهای خطوط انتقال نیز نصب می شوند

ـــ انواع راکتور ازنظر شکل عایقی :راکتور با عایق بندی هوا ، راکتور با عایق بندی روغنی .

ـــ انواع نصب راکتور سری :راکتورسری با ژنراتور، راکتورسری باباسبار، راکتورسری با فیدرهای خروجی، راکتورسری بافیدرهای خروجی به صورت گروهی.

ساختمان کنترل:

کلیه دستگاه های اندازه گیری پارامترها، وسایل حفاظت وکنترل تجهیزات ازطریق کابلها از محوطه بیرونی پست به داخل ساختمان کنترل ارتباط می یابد همچنین سیستمهای تغذیه جریان متناوب ومستقیم (AC,DC) در داخل ساختمان کنترل قراردارند. این ساختمان دارای تاسیسات مورد نیاز جهت کار اپراتور می باشد که قسمت های زیر را دارا می باشد :

اتاق فرمان ، فیدر خانه ، باطری خانه ، اتاق سیستم های توضیع برق (AC,DC) ، اتاق ارتباطات ، دفتر ، انبار و …

باطری خانه:

جهت تامین برقDC برای مصارف تغذیه رله های حفاظتی، موتورهای شارژ فنر و… مکانیزم های فرمان و روشنایی اضطراری و… نیاز به باطری خانه دارند که در اطاقکی تعدادی باطری با هم سری می شوند و در دو مجموعه معمولا ۴۸ و۱۱۰ولتی قرارمی گیرد وهرمجموعه با یک دستگاه باطری شارژر کوپل می شوند.

طراح و مجری پست های فشارقوی و خطوط انتقال نیرو

شرکت ترانس پست پارس:

شرکت ترانس پست پارس در سال ۱۳۸۱ شروع به فعالیت نمود و در مدت کوتاهی توانست در زمره شرکتهای پیشرو در زمینه انتقال نیرو در ایران و کشورهای همسایه قرار گیرد . در واقع ایجاد این شرکت پاسخی به تقاضای روز افزون د رعرصه طراحی ، مهندسی ، پیاده سازی پستها و خطوط انتقال نیرو و راه حلی جامع برای انتقال نیرو د رایران و عرصه بین المللی است.از دید یک شرکت منظوره ما به صورت دقیق و علمی نیازهای مشتریان را شناسایی کرده و در هرمرحله از اجرای پروژه راه حل جامع فنی و مالی را ارائه می نماییم . جهت دستیابی به این هدف ت.پ.پ از قابلیتهای موجود در شرکتهای معتبری که از سهامداران این شرکت هستند بهره می برد.از جمله این شرکت ها ی سهامدار : ایران ترانسفو تحت فن آوری زیمنس ، شرکت نیرو ترانس و پارس سوئیچ تحت فن آوری آ.ب.ب این موضوع باعث خواهد شد که ترانس پست پارس با شرکتهای سهامدار و صاحب فن آوری روز یک ساختار یکپارچه را ایجاد کند که دست آورد آن راه حل جامع فنی و مالی خواهد بود.کارکنان متخصص ما بنیان اصلی شرکت را ایجاد کرده اند . مدیریت کیفی در میان نیروی انسانی باعث شناسایی و استفاده حداکثر از قابلیتهای شرکت در تمامی جهات شده است . کارکنان ما با استفاده از تکنولوزی روز و دقت بالا د رجهت رضایت کارفرما راه حل جامع و تضمین شده را ارائه می دهند.تجهیزات شرکت با بازدهی بالا و با رعایت تمامی استانداردهای بین المللی بطور خلاصه هدف از ایجاد شرکت ترانس پست پارس ، ملحق شدن به بازار جهانی صنایع انتقال نیرو با همکاری شرکای بین المللی بوده که مدیریتی متمرکز را با تمام قابلیتهای مورد نیاز شامل شود.هم اکنون شرکت ترانس پست دارای گواهی نامه ISO۹۰۰۱ ۲۰۰۰ از شرکت SGS سوییس . تاییدیه سازمان مدیریت و برنامه ریزی در خصوص اجرای پروژه های صنعتی به روش طرح و ساخت در رشته توزیع و انتقال نیرو و تاییدیه توانیر در خصوص ساخت پستهای فشار قوی تا سطح ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت می باشد.

زمینه فعالیت :

پست های نوع مرسوم

پست سیار

پست های GIS

پست های Urban

خطوط انتقال

طراحی و تامین هرگونه نیازهای برقی صنایع

A Sensitive ANN Based Differential Relay for Transformer Protection with Security against CT Saturation and Tap Changer Operation

admin بازدید : 678 چهارشنبه 21 بهمن 1394 نظرات (0)

A Sensitive ANN Based Differential Relay for Transformer Protection with Security against CT Saturation and Tap Changer Operation

Abstract

 This paper presents an artificial neural network (ANN) based scheme for fault identification in power transformer protection. The proposed scheme is featured by the application of ANN to identifying system patterns, the unique choice of harmonics of positive sequence differential currents as ANN inputs, the effective handling of current transformer (CT) saturation with an ANN based approach, and the consideration of tap changer position for correcting secondary CT current. Performance of the proposed scheme is studied for a wide variety of operating conditions using data generated from simulation. The results indicate that the proposed scheme provides a fast and sensitive approach for identifying internal faults and is secure against CT saturation and transformer tap changer operation.

دانلود - Download Link
حجم: 516 KB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 18
نوع فایل: pdf

 

Programmable Logic Controllers: Programming Methods and Applications

admin بازدید : 588 چهارشنبه 09 دي 1394 نظرات (0)

Programmable Logic Controllers: Programming Methods and Applications

 Most textbooks related to programmable controllers start with the basics of ladder logic, Boolean algebra, contacts, coils and all the other aspects of learning to program PLCs. However, once they get more deeply into the subject, they generally narrow the field of view to one particular manufacturer's unit (usually one of the more popular brands and models), and concentrate on programming that device with it's capabilities and peculiarities. This is worthwhile if the desire is to learn to program that unit. However, after finishing the PLC course, the student will most likely be employed in a position designing, programming, and maintaining systems using PLCs of another brand or model, or even more likely, many machines with many different brands and models of PLC. It seems to the authors that it would be more advantageous to approach the study of PLCs using a general language that provides a thorough knowledge of programming concepts that can be adapted to all controllers. This language would be based on a collection of different manufacturer types with generally the same programming technique and capability. Although it would be impossible to teach one programming language and technique that would be applicable to each and every programmable controller on the market, the student can be given a thorough insight into programming methods with this general approach which will allow him or her to easily adapt to any PLC encountered. Therefore, the goal of this text is to help the student develop a good general working knowledge of programmable controllers with concentration on relay ladder logic techniques and how the PLC is connected to external components in an operating control system. In the course of this work, the student will be presented with real world programming problems that can be solved on any available programmable controller or PLC simulator. Later chapters in this text relate to more advanced subjects that are more suitable for an advanced course in machine controls. The authors desire that this text not only be used to learn programmable logic controllers, but also that this text will become part of the student’s personal technical reference library. Readers of this text should have a thorough understanding of fundamental ac and dc circuits, electronic devices (including thyristors), a knowledge of basic logic gates, flip flops, and Boolean algebra, and college algebra and trigonometry. Although a knowledge of calculus will enhance the understanding of PID controls, it is not required in order to learn how to properly tune a PID.

دانلود - Download Link
حجم:  3.81  MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 271
نوع فایل: pdf

 

آموزش نرم افزار سایم(SYMDIST) به صورت جامع در 26 فصل-قسمت اول

admin بازدید : 685 چهارشنبه 18 آذر 1394 نظرات (0)
  • آموزش نرم افزار سایم(SYMDIST) به صورت جامع در 26 فصل-قسمت اول

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:9.89 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 174
نوع فایل: pdf

کتاب آموزشی مثلث نارنجی- PLC STEP5

admin بازدید : 762 یکشنبه 15 آذر 1394 نظرات (0)
  • کتاب آموزشی مثلث نارنجی- PLC STEP5

 

 

 

مقدمه و فهرست فصل اول (مفاهیم منطقی) فصل دوم (ساختار PLC) فصل سوم (مقدمه ای بر زبان STEP 5)
دانلود - Download Link دانلود - Download Link دانلود - Download Link دانلود - Download Link
حجم:2.05 MB حجم:2.25MB حجم:1.91 MB حجم:8.21MB
تعداد صفحات: 15 تعداد صفحات: 25 تعداد صفحات: 19 تعداد صفحات: 99
رمز تمامی فایل ها: www.power2.ir
نوع فایل ها: pdf

 

 

 

فصل چهارم (برنامه نویسی) فصل پنجم (شیوه های کنترل فرآیند) فصل ششم (رفع اشکال نرم افزاری) فصل هفتم (برنامه نویسی به زبان CSTL)
دانلود - Download Link دانلود - Download Link دانلود - Download Link دانلود - Download Link
حجم:5.3MB حجم:5.14MB حجم:1.69MB حجم:1.46MB
تعداد صفحات: 61 تعداد صفحات: 57
تعداد صفحات: 17
تعداد صفحات: 17
رمز تمامی فایل ها: www.power2.ir
نوع فایل ها: pdf

 

 

 

 

 

فصل هشتم (برنامه نویسی به روش Graph 5)
ضمیمه ها
دانلود - Download Link دانلود - Download Link
حجم:1.75MB حجم:1.22MB
تعداد صفحات: 21
تعداد صفحات: 24
رمز تمامی فایل ها: www.power2.ir
نوع فایل ها: pdf

 

راهنمای کاربردی PLC500 Nseries

admin بازدید : 631 یکشنبه 24 آبان 1394 نظرات (0)

 

PLC500 Nseriesنسل دومPLC های شرکت کنترونیک از سال 1387 به بازار معرفی شده است.در طراحی این محصولات از آخرین دستاوردهای تکنولوژی های جدید در زمینه سخت افزار و نرم افزار استفاده شده است.بیش از دو دهه از تولید نخستین PLC های کنترونیک گذشته است.قبل از آن PLC را به ایرانیان معرفی کردیم، با اکراه صنعتگران از بکار گیری آن مبارزه نمودیم و در همان دوران دریافتیم که یکی از کلیدهای پیشرفت صنعتی PLC است...

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:1 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 72
نوع فایل: pdf

آموزش logo بصورت power point

admin بازدید : 663 جمعه 15 آبان 1394 نظرات (0)

این اموزش که مربوط به دبیرخانه راهبری برق کشور است یکی از کم نظیر ترین آموزشهای plc در زمینه logo هست، این آموزش به صورت فایل پاورپوینت و در 121 صفحه تهیه شده و می تواند کمک شایانی در یادگیری logo داشته باشد.این فایل درای پنج فصل با عناوین 1-مقدمه 2-نصب و سیم بندی 3-توابع  4-عملکرد دستگاه 5-نرم افزار لوگو-ویرایش5  6-مثال کاربردی می باشد

 

 

دانلود - Download Link
حجم:7 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 121
نوع فایل: ppt

 

کتاب آموزش ویژوال C# 2005 - تالیف سید محمد هاشمیان

admin بازدید : 607 سه شنبه 12 آبان 1394 نظرات (0)
  • کتاب آموزش ویژوال C#   2005  - تالیف سید محمد هاشمیان

 

 

 

دانلود - Download Link
حجم:9.57 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 951
نوع فایل: pdf

 

آموزش نرمافزار protel 99se

admin بازدید : 700 شنبه 25 مهر 1394 نظرات (0)

نرم افزار design explorer 99 se محصول شرکت protel است که در صنعت بیشتر با نام protel شناخته شده است. این نرم افزار ابزاری حرفه ای برای طراحی فیبر مدار چاپی میباشد.

 

 

دانلود - Download Link
حجم:642 kb
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 24
نوع فایل: pdf

بررسی رفتار ماشین القایی روتور سیم بندی شده کنترل شده با PWM

admin بازدید : 819 شنبه 21 شهريور 1394 نظرات (0)

با توجه به توسعه روز افزون کاربرد الکتورنیک در بحث قدرت ، در فصل اول به بررسی عملکردعناصر الکترونیک قدرت می پردازیم.با توجه به اینکه یکی از مباحث مهم،کنترل توان الکتریکی سیستم های گرداننده موتور الکتریکی است ، لازم است که ابتدا به بررسی موتور القایی و نحوه عملکرد و خصوصیات آن بپردازیم. در فصل سوم در مورد سیکلو کانورترها بحث می کنیم که قسمت مهمی از این پروژه را در بر می گیرد.اگر به طور خلاصه بخواهیم یک سیکلو کانورتر را معرفی کنیم بهترین و کوتاهترین توصیف ممکن، تبدیل فرکانس منبع به یک فرکانس دیگر(معمولا کوچکتر) است و کاربرد عمده آن در مورد کنترل دور موتورهای القایی و درایور های آن می باشد. با توجه به کاربرد وسیع اینورترها در صنعت و بویژه در درایوهای کنترل دور،در فصل چهارم سعی خواهیم کرد یک شناخت جامعی را در مورد اینورتر ها به خوانندگان گرامی ارائه دهیم.در واقع اینورتر ها و سیکلو کانورتر ها دو جزء اصلی و بسیار مهم صنعت الکترونیک قدرت را تشکیل می دهند.امید است مطالب مفید واقع شوند.

فصل اول :
 الکترونیک قدرت                                  
1-1مقدمه                                                                                                                                                                
2-1عناصر الکترونیک قدرت                                                                                                                                     
3-1انواع مدارهای الکترونیک قدرت                                                                                                                       
 
فصل دوم :
موتورهای القایی                                                                                                                                                       
1-2مقدمه14
2-2مدار معادل موتور القایی                                                                                                                                     
3-2مشخصه کارایی                                                                                                                                                
4-2مشخصه گشتاور و سرعت موتورهای القایی                                                                                                       
5-2روشهای کنترل دور موتور القایی                                                                                                                        
1-5-2کنترل ولتاژ استاتور                                                                                                                                   
2-5-2کنترل ولتاژ روتور                  
3-5-2کنترل فرکانس                                                                                                  
4-5-2کنترل ولتاژ و فرکانس                                                                                  
 
 
فصل سوم :
سیکلوکانورتر (مبدل فرکانس)                                                                                                                                  
1-3مقدمه                                                                                                                                                           
 2-3نحوه عملکرد مبدل کاهنده فرکانس                                                                                                                   
3-3سیکلوکانورتر تکفاز                                                                                                                                           
4-3عملکرد گروه مسدود                                                                                                                                         
5-3انواع سیکلوکانورتر                                                                                                                                            
1-5-3سیکلوکانورتر پوش                                                                                                                                  
6-3ویژگیهای سیکلوکانورتر                                                                                                                                     
7-3بررسی عملکرد یک موتور القایی روتور سیم بندی شده دو سو تغذیه ای در اتصال با سیکلوکانورتر                      
1-7-3بازده و ضریب توان wrim بر حسب ولتاژ بار            
2-7-3 شکل موجهای ولتاژ و جریان     
8-3خصوصیات سیکلو کانورتر در شرایط هدایت ناپیوسته                                                                                         
9-3اثرات اندوکتانس منبع بر عملکرد سیکلو کانورتر                                                                                                  
10-3واکنش شبکه در برابر سیکلوکانورتر                                                                      
1-10-3ضریب توان                  
11-3روابط مداری سیکلو کانورتر                                                                                                                              
12-3مزایا و معایب سیکلو کانورتر                                                                                                                              
 
فصل چهارم :
اینورترهای با مدولاسیون پهنای پالس 
1-4مقدمه                                                                                                                                                               
2-4دسته بندی اینورترها                                                                                                                                          
1-2-4 اینورتر تکفاز با سر وسط                                                                                                                           
2-2-4اینورتر پل تکفاز                                                                                                                                     
3-2-4اینورتر پل سه فاز                               
3-4قدرت برگشتی اینورتر                                                                                                                                      
4-4مقایسه سیکلوکانورتر با اینورتر                                                                                                                          
 
فصل پنجم :
شبیه سازی کنترل موتور سرعت متغیر                                                                                                                          
1-5 مقدمه                                                                                                                                                                
2-5 ساخت و شبیه سازی درایو موتور PWM                                                                                                           
3-5 بارگذاری و محرکه گذاری موتور                                                                                                                        
4-5 کنترل پل اینورتر با استفاده از Pulse Generator                                                                                    
5-5 نمایش سیگنال ها و مولفه های اندازه گیری شده ولتاژ و جریان                                                                              
6-5 شبیه سازی درایو کنترل موتور PWM با الگوریتم انتگرال گیری پیوسته                                                               
7-5 استفاده از بلوک مولتی متر                                                                                                                                  
8-5 استفاده از انتگرال گیری گسسته برای درایو موتور                                                                                                 
9-5 انجام آنالیز هارمونیکی با استفاده از ابزار FFT                                      
منابع و ماخذ                                                                                                                               
 
 
 
   

حجم: 3.86 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 135

نوع فایل:pdf

 

اصول و محاسبات طراحي روشنايي ايستگاه های مترو

admin بازدید : 701 شنبه 31 مرداد 1394 نظرات (0)

  یکی از مهم ترین بخش از تاسیسات مترو ، روشنایی آن می باشد . به دلیل آنکه مترو از هیچ گونه نور طبیعی نمی تواند استفاده کند بحث روشنایی و طراحی آن از اهمیت زیادی برخوردار است . روشنایی بایستی رضایت بخش باشد تا پرسنلی که در ایستگاه مشغول کار هستند دچار خستگی چشم، سر درد و نقص در بینایی نشوند وهمچنین مسافران در مدت زمانی که در ایستگاه هستند احساس خستگی ننمایند . دراین مبحث به بیان انواع تاسیسات در مترو به خصوص محاسبات شدت روشنایی ، روشنایی اضطراری ،تعیین سطح مقطع کابل ها ، چگونگی استفاده از فیوزها و کلیدها و مشخصات الکتریکی آنها می پردازیم . مصارف مهم یک ایستگاه عبارتند از : ١) مدارات روشنایی ٢) هواسازها ٣) پمپ های جمع کننده آب های سطحی ٤) هوا کش ها ٥) هیترها ٦) پریزها ٧) موتورگیت های بلیت فروشی ٨) upsهای علائم و مخابرات چگونگی تامین برق ایستگاه : به این ایستگاه دو فیوز 20 kv از پست های عباس آباد و شهر ری وارد می شود . ( از دو فیوز استفاده شده است تا ضریب خاموشی در استگاه را کاهش دهند). قسمت شرقی ایستگاه از فیوز 20 kv شهر ری و قسمت غربی ایستگاه از فیوز20 kv عباس آباد تغذیه می نمایند . جهت پائین آوردن ولتا ژ تا حد کار کردن دستگاه ها و تاسیسات از دو ترانس خشک 20 / 400 kv با اتصال ستاره- مثلث ، ساخت کارخانه شانگهای چین در دو قسمت غربی و شرقی ایستگاه استفاده شده است . مهم ترین اتاق فنی در هر ایستگاه که انشئابات در آنجا تقسیم می شود اتاق LPS می –با شد که ترانس 20 / 400 kv در آن قرار گرفته است .

فهرست:

عنوان                                                                                                                 
-         مقدمه                                                                       
-         مصارف مهم ايستگاه                                                                    
-         تابلوهاي روشنائي                                                                 
-         روشنائي اضطراري                                                                      
         *تابلو MLP1                                                                   
         *تابلو MLP2                                                                       
-         محاسبات مربوط به روشنائي                                                         
         *محاسبه روشنائي سكوها                                                          
         * محاسبه روشنائي براي سالن‌ بليت‌فروشي و هال ورود به سكو                    
         * محاسبه روشنائي براي محل‌هاي اتاق مدير ايستگاه به باجه بليت‌فروشي- اتاق حسابداري
         * محاسبه روشنائي راهروهاي بخش تهويه و تهويه تونل                      
         * محاسبه روشنائي تهويه تونل                                            
         * محاسبه روشنائي اتاق فني                                              
         * محاسبه روشنائي اتاق باتري                                             
         * محاسبه روشنائي اتاق كنترول محلي و اتاق حراست                     
-         محاسبه روشنایی بخش پله ورودی به ایستگاه                                   
-         تابلوهاي فرعي روشنائي                                                        
-         تعيين سطح مقطع كابل‌هاي تابلوهاي اصلي                                        
         * تعيين سطح مقطع كابل تابلو MLP1                                   
         * تعيين سطح مقطع كابل تابلو MLP2                                    
         * تابلو LP-1-1                                                            
         * تابلو LP-2-1                                                                     
         * تابلو LP-2-2                                                           
         * تابلو LP-2-3                                                                   
-         سيستم جمع‌آوري آب‌هاي سطح‌الارضي                                          
-         تعيين سطح مقطع كابل تابلوي DEWATERING- PANEL       

          مراجع  

 
 
   

حجم: 2.73 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 114

نوع فایل:pdf

 

بررسی تکنیک های نوین کنترل برای STATCOM و اثرات آن بر روی مزارع بادی

admin بازدید : 829 یکشنبه 25 مرداد 1394 نظرات (0)

با توجه به اهميت شايان انرژي در زندگي امروز و افزايش قيمت ونيز محدوديت سوختهاي فسيلي موجود، دنياي امروز به سمت استفاده از انرژي هاي تجديدپذير براي توليد انرژي الكتريكي مورد نياز خود حرکت می کند. يكي از انواع انرژي هاي تجديدپذير، انرژي بادي است كه در اين پروژه، انواع روشهاي استفاده از آن و تبديل آن به انرژي الكتريكي و نيز تزريق آن به شبكه قدرت مورد بررسي قرار گرفته است.توربينهاي بادي به عنوان بخش تبديل انرژي بادي به مكانيكي و سپس به الكتريكي نقش اصلي را ايفا مي كنند. معمولاً نيروگاههاي بادي در مناطق دوردست و شرايط خاص جغرافيايي ايجاد مي گردند و از اهميت و حساسيت بسزايي برخوردار هستند. با توجه به ماهيت متغير و غير يكنواخت سرعت باد، بطور متداول در توربين هاي بادي از ژنراتور القايي جهت تبديل انرژي جنبشي باد به انرژي الكتريكي استفاده مي گردد. طراحي، ساخت، تعمير و نگهداري ژنراتورهاي القايي نسبت به ژنراتورهاي سنكرون بسيار ساده تر مي باشد. ولي معايبي هم دارد، همانا مقدار زيادي از جريان راكتيو شبكه را مصرف مي نمايد، كه موجب افت پروفيل ولتاژ و ناپايداري در شبكه مي گردد. كنترل ولتاژ در يك شبكه قدرت همواره يكي از مهمترين چالش هاي صنعت برق بوده است . در سيستمهاي قدرت، به دلايل مختلف از جمله محدوديتهاي ولتاژ و انواع پايداريها، بهره¬برداري از ظرفيت کامل خطوط امکان پذير نيست. ايجاد بازار آزاد رقابتي در سيستمهاي تجديد ساختار يافته، ايجاب مي¬کند که از حداکثر ظرفيت خطوط استفاده شود. استفاده حداکثر از ظرفيت خطوط، ممکن است باعث ايجاد اضافه بار در برخي خطوط، خارج از ظرفيت مجاز آنها شود. گرفتگي در خطوط باعث مي¬شود که برخي از محدوديتها از حد مجاز خود خارج شوند. بنابراين لازم است که گرفتگي بوجود آمده، به نحو صحيحي مديريت شود. يکي از راههاي اصلی و مهم پيشنهاد شده براي مديريت گرفتگي، بهبود کیفیت توان ، پایداری ولتاژ ، بهبود ضریب توان ، استفاده از ادوات FACTS در شبکه قدرت است. اين پايان¬نامه شامل دو بخش است: 1 ) تولید برق از انرژی باد 2 ) ادوات FACTS بخش اول « تولید برق از انرژی باد» شامل 7 فصل است : فصل اول با عنوان «تاریخچه ی استفاده از توربین بادی‌»، به تشریح تاریخچه استفاده از انرژی باد در ایران و جهانو سیر تکاملی توربین های بادی ( در قسمت تحقیقات) پرداخته شده است. فصل دوم با عنوان «مکانیسم پیدایش باد و انواع آن»، نحوه شکل گیریباد و انواع آن و مزایا و معایب استفاده از این انرژی مورد بررسی قرار گرفته است. فصل سومبا عنوان « توربین های بادی و چگونگی عملکرد آنها » ، توربین های بادی و انواع آن ، چگونگی عملکرد و مزایا و معایب هر کدام به تفصیل گفته شده است. فصل چهارمبا عنوان « ژنراتورهای بادی»، انواع ژنراتورهای بادی ، مدل تحلیلی و نحوه کنترل آنها و مبدل های مورد استفاده در توربین بادی بیان شده است. فصل پنجم با عنوان «انتخاب مولد مناسب» ، با توجه به توضیحات داده شده در فصل های قبلی ، به بررسی و مقایسه کاربردی انواع مولد و انتخاب بهینه آن در نیروگاه بادی، پرداخته شده است. فصل ششم با عنوان « طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای نحوه ارتباط آنها با شبکه سراسری» ، به طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای ارتباط آنها با شبکه ،اشاره شده است. و در فصل هفتم( فصل آخربخش اول )، با عنوان «طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای ظرفیت تولید انرژی الکتریکی » ،طبقه بندی انواع توربین های بادی بر مبنای ظرفیت تولید انرژی الکتریکی مد نظر قرار گرفته اس

 

فهرست
بخش اول :  تولید برق از انرژی باد
 مقدمه
1            تاریخچه استفاده از توربین بادی
1-1             تحقیقات
1-2             تاریخچه استفاده انرژی باد در ایران
1-3             پتانسیل انرژی باد در ایران
2            مکانیسم پیدایش باد و انواع آن
 2 -1    انواع باد
2-2     مزایا و معیب استفاده از انرژی باد
3            توربین های بادی و چگونگی عملکرد آنها
3-1             انواع توربینهای بادی و مکانیسم کار آنها
3-1-1   توربین های بادی بادی با محور چرخش عمودی ( VAWT  )
3-1-2   توربین های بادی بادی با محور چرخش افقی (HAWT  )
3-1-3   ماشین های بادی با محور عمودی پسایی
3-1-4   طبقه بندی توربین های بادی
3-2             مزیت های عمده توربین های بادی محور عمودی
3-3             محدودیت و محاسن توربین های بادی محور افقی
3-4             انواع کاربرد توربین بادی
4            ژنراتورهای بادی
4-1   ساختار کلی مبدل های فرکانسی مورد استفاده برای ژنراتورهای بادی
 4-1-1   مبدل های مورد استفاده برای ژنراتورهای بادی پراکنده
  4-1-2   مبدل های مورد استفاده برای مزارع بادی
  4-1-3   مبدل های مورد استفاده برای ژنراتورهای بادی خودگردان
    4-2  مدل سازی ژنراتورهای بادی
 4-2-1   مدل برداری ماشین القایی با روتور سیم پیچی شده
  4-2-2  مدل ماشین سنکرون مغناطیس دائم
   4-3 کنترل ژنراتورهای بادی سرعت متغییر
     4-3-1   ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم
     4-3-2   ژنراتور القایی روتور سیم پیچی شده
5            انتخاب مولد مناسب
5-1             مقایسه ی کاربرد ژنراتورخای القایی و سنکرون
5-2             مقایسه ی برخی مشخصات ژنراتور سنکرون و آسنکرون
5-3             مروری بر مطالعات مربوط به کاربرد ژنراتورهای القایی و سنکرون
5-3-1   نتیجه گیری با استفاده از جدول

6            طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای نحوه ارتباط آنها با شبکه سراسری
6-1             توربین بادی جدا از شبکه
6-2             توربین بادی متصل به شبکه
6-2-1توربین های متصل به شبکه منفرد
     6-2-2   توربین های متصل به شبکه گروهی ( مزارع بادی )
7            طبقه بندی توربین های بادی بر مبنای ظرفیت تولید انرژی الکتریکی
7-1             تورین های کوچک بادی مستقل از شبکه
7-2             توربین های متوسط بادی مستقل از شبکه
7-3             توربین های بزرگ بادی متصل به شبکه
 بخش دوم :  ادوات FACTS
مقدمه
8            معرفی ادوات FACTS
    8-1  جبرانساز VAR  استاتیک (SVC   )
    8-2 خازن سری کنترل تریستوری (TCSC   )
     8-3 جبرانساز استاتیک ( STATCOM  )
     8-4 ترانسفورماتور شیفت دهنده ی فاز ( PST / PAR  )
     8-5 جبرانساز سری سنکرون استاتیک ( SSSC  )
     8-6 کنترل کننده یکپارچه توان ( UPFC  )
     8-7 کنترل کننده توان بین خطوط ( IPFC  )
     8-8  جبرانساز استاتیک تغییر پذیر ( CSC  )
9            مزایای ادوات FACTS
9-1             کاربردهای ادوات FACTS
    9-1-1  كاربردهايحالتماندگارادواتFACTS
    9-1-2  كاربردهاي ديناميكي ادوات FACTS
9-2             هزینه های سرمایه گذاری ادوات FACTS
    9-2-1  هزينه‌هايتجهيزاتادواتFACTS
    9-2-2  هزينه‌هاي زيربنايي ادوات FACTS
9-3             دورنمایی از اینده ادوات FACTS
10        STATCOM
10-1         لزوم استفاده ازجبرانسازهای توان راكتیودرنیروگاه های بادی
    10-1-1  بانك های خازنی سوئیچ شونده
    10-1-2  جبرانسازه ای استاتیكی وارSVC
    10-1-3 جبرانسازاستاتیكی سنكرونSTATOM
10-2         مقایسه بین جبرانسازهای توان راكتیو درنیروگاه های بادی
10-3         نتیجه گیری

مراجع

 

 
   

حجم: 4.65 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 170

نوع فایل:pdf


 

بررسی نسل جدید هادی های خطوط انتقال

admin بازدید : 738 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

احداث خطوط فشار قوی با هادی هایAAC , , AAAC ACAR , ACSR و نیز کابل های فشارقوی زمینی از نوع روغنی و خشک (کراس لینک ) سال هاست دردنیا متداول و مورد بهره برداری قرار گرفته و بطور کلی بدنه اصلی شبکه های فشار قوی با این هادی ها تجهیز شده اند. علیرغم عدم نیاز بعضی کشور های پیشرفته از شبکه های هوائی، تا کنون این هادی ها کماکان در احداث خطوط فشارقوی نقش اصلی ارتباطی نیروگاه ها به پست های فشارقوی و انتقال به مراکز مصرف و نیز ارتباطات بین کشورها و قاره ها را عهده دار می باشند. بعنوان مثال بزرگترین شبکه بین قاره ای، شبکه انتقال خطوط 400 کیلو ولت ،کشور مصر را در آفریقا به اردن، سوریه، لبنان و ترکیه و از آنجا به اروپا با هادی های ACSR و قسمتی از منطقه دریائی کانال سوئز با کابل کراس لینک در عمق 850 متری دریا احداث و قسمت اعظم این خطوط که قاره آفریقا را به آسیا و اروپا متصل می نماید، به بهره برداری رسیده است. همزمان با استفاده از این خطوط، با هادی های سنتی همواره تحقیقات پیرامون ابداع هادی ها و خطوط مدرن ادامه داشته و تمهیداتی را در انتقال انرژی به لحاظ انتقال بیشتر، تلفات کمتر، اثرات زیست محیطی کمتر بوجود آورده که در نظراست در این فصل بررسی کوتاهی از روند تحقیقات و استفاده از این خطوط بعمل آید.

فهرست:

فصل اول : ساختار خطوط جدید با هادی های خاص و کاربرد آن درشبکه انتقال کشور

چکیده 
1-1 : شرح هادی های مرسوم
2-1 : شرح فصل 
1-2-1 : هادی با فلش کم 
1-1-2-1 :  هادی G(Z)TACSR
2-1-2-1 : هادی ZTACIR
2-2-1 : خطوط 
3-2-1 : هادی های آلومینیومی کمپوزیت 
4-2-1 : ابر رسانا با دمای بالا (HTS)
3-1 : پیشنهادات و نتیجه گیری 

فصل دوم : مقايسة فني و اقتصادي كابل هاي با هادي آلومينيومي و كابل هاي با هادي مسي

چکیده 
1-2 : مقدمه 
2-2 : تعيين كابل هاي استاندارد با هادي آلومينيومي قابل جايگزيني با كابل هاي رايج با هادي مسي 
3-2 : روابط افت ولتاژ در كابل هاي معادل 
4-2 : جريان مجاز 
5-2 :  مقايسة شرايط اتصال كوتاه كابل هاي معادل با هادي مسي و هادي آلومينيومي 
6-2 : قطر نهايي كابل هاي معادل 
7-2 : وزن كل 
8-2 : مقايسة قيمت كابل هاي معادل                                                               
9-2 : تلفات انرژي 
10-2 : نتيجه گيري


فصل سوم : هادی های پرظرفیت آلومینیومی و بررسي استفاده از هادي هاي پر ظرفيت در شبكه فوق توزيع تبريز

1-3 : شرح فصل


 

2-3 : انواع هادي هاي پرظرفیت با آلومينيوم آلياژي
3-3 : مطالعه موردي (شبكه فوق توزيع تبريز) 
4-3 : نتيجه گيري   

فصل چهارم : كاربرد هادي هاي پرظرفيت HTLS)) در كاهش تلفات شبكه برق منطقه اي غرب
چكيده
1-4 : مقدمه
2-4 : هادي هاي پرظرفيت آلومينيومي (HTLS)
3-4 :  شبكه برق منطقه اي غرب
4-4 : نتايج بدست آمده از پخش بار شبكه برق منطقه اي غرب با استفاده از نرم افزار DIgSILENT
5-4 : جايگزيني هادي هاي خطوط پرتلفات شبكه برق منطقه اي غرب با هادي هاي پر ظرفيت
6-4 : ارزيابي اقتصادي
7-4 : نتيجه گيري

فصل پنجم : نقش روکش دار کردن هادي هاي هوايي شبکه هاي توزيع در افزايش ايمني در صنعت برق
چکیده                                                                                              
1-5 : مقدمه
2-5 : حوادث و مهندسي ايمني در صنعت برق                                            
3-5 : مشکلات ايمني شبکه هاي توزيع
4-5 : هادي هاي روکش دار هوايي
5-5 : نقش هادي هاي هوايي روکش دار در افزايش ايمني
6-5 : معايب ايمني هادي هاي روکش دار هوايي
7-5 : نتيجه گيري
ضمیمه 1 : مشخصات هادی های ACSR
ضمیمه 2 : مشخصات هادی های آلومینیوم آلیاژی (AAAC) و معادل (ACSR) آنها بر اساس استاندارد
ASTM B399
ضمیمه 3 : مقایسه مشخصات استاندارد آلومینیم خالص 1350 و آلومینیم آلیاژی
مراجع                
 
 
   

حجم: 4.15 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 142

نوع فایل:pdf

 

سيستم هاي كنترل گسترده پست هاي فشار قوي

admin بازدید : 661 سه شنبه 30 تير 1394 نظرات (0)

به علت ساختار شبكه هاي توزيع، گستردگي و در معرض عوامل محيطي بودن آنها بسياري از خاموشيهاي اعمال شده به مشتركين ناشي از حوادث اين شبكه هامي باشد. روش عيب يابي فعلي در شبكه هاي توزيع به علت عدم وجود تجهيزات حفاظتي و مانيتورينگ مناسب و نيز نبودن امكان كنترل از راه دور زمانبر بوده و بصورت سعي و خطا مي باشد.اين مسئله باعث برخي آسيبهاي احتمالي به تجهيزات شبكه و مشتركين نيز مي گردد. افزايش اطلاعات از وقايع سيستم اتوماسيون شبكه هاي توزيع در سالهاي اخير مورد توجه قرار گرفته است كه با اجراي آن اطلاعاتي نظير عملكرد تجهيزات حفاظتي، وضعيت كليدها و مقادير ولتاژ و جريان در مركز قابل مشاهده بوده و امكان ارسال فرمان براي تجهيزات وجود دارد. در اين پروژه سعي شده است معرفي جامعي از سيستمهاي اتوماسيون ومانيتورينگ پست ارائه گردد. در فصل دوم از پروژه به شرح كلي سيستمهاي اتوماسيون پست(SAS) پرداخته شده است و همچنين انواع سيستمهاي پست همراه با مزاياي آنها نيز بيان شده است. در فصل سوم، پيشرفته ترين سيستم اتوماسيون پست(SAS570) بطور كامل شرح داده شده است و به توزيع مواردي از قبيل خصوصيات، طراحي تجهيزات و وظايف اين سيستم پرداخته شده است. اجزاي سيستم اتوماسيون پست بسيار زياد وگسترده است و صحبت در مورد تمامي آنها نياز به تاليف چندين كتاب دارد ولي بطور خلاصه چند جزء مهم سيستم اتوماسيون پست در فصل چهارم آورده شده است. در فصل پنجم به شرح كاملي از سيستم مانيتورينگ پست(530 SMS) پرداخته شده است. اميد است اين پروژه بتواند ديد جديدي نسبت به تكنولوژي پيشرفته اتوماسيون و مانيتورينگ به شما ارائه كند.

فهرست:

چكيده
فصل اول
مقدمه
فصل دوم
طراحي و كارآيي SAS
1-2- طراحي و كارآيي SAS
2-2- مزاياي كارآيي عملي سيستم
3-2- سيستم هاي مانيتورينگ و اتوماسيون
4-2- خصوصيات عمومي سيستم هاي SAS 5XX
فصل سوم
سيستم پيشرفته اتوماسيون پست SAS 570
1-3- سيستم پيشرفته اتوماسيون پست SAS 570
2-3- نصب سيستم
3-3- خصوصيات مشترك SAS
4-3- خصوصيات SAS 570
5-3- طراحي و عملكرد مشترك SAS
6-3- طراحي و عملكرد SAS 570
7-3- تجهيزات سيستم
8-3- تنظيمات سيستم
9-3- وظايف سيستم
10-3-وظايف ابتدايي مانيتورينگ سيستم
11-3- وظايف ابتدايي كنترل سيستم
12-3- نگاهي كلي به پست
13-3- وظايف ابتدايي مانيتورينگ (اختياري)
14-3- وظايف ابتدايي كنترل (اختياري)
15-3- خلاصه قابليت هاي سيستم اتوماسيون پست
فصل چهارم
اجزاء سيستم اتوماسيون
1-4- كوپل كننده هاي ستاره اي (RER 111)
2-4- واحد گيرنده و فرستنده (RER 107)
3-4- GPS
4-4- نرم افزار كنترل سيستم اتوماسيون پست Micro Scada
5-4- فيبر نوري در سيستم حفاظت و كنترل پست هاي فشار قوي
6-4- رله REC 561 ترمينال كنترل حفاظت
7-4- رله REL 670 حفاظت ديستانس خط
8-4- رله RED 521 ترمينال حفاظت ديفرانسيل
9-4- رله RET 670 حفاظت ترانسفورماتور
10-4- رله REX 521 پشتيبان فيدر
11-4- سيستم REB 500 SYS حفاظت پست
12-4- رله RES 521 اندازه گيري زاويه
فصل پنجم
سيستم مانيتورينگ SMS 530
منابع و مآخذ
پيوست ها
 
   

حجم: 1.68 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 131

نوع فایل:pdf

 

امنیت استاتیک سیستم های قدرت

admin بازدید : 749 چهارشنبه 24 تير 1394 نظرات (0)

امروزه شرایط بهره برداری از سیستم قدرت از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.یکی از عوامل بسیار مهم در بهره برداری از سیستم قدرت امنیت سیستم می باشد.در سیستم های قدرت امنیت به دو دسته ی استاتیک و دینامیک تقسیم بندی می شود. امنیت استاتیک معرف توانایی سیستم در شرایط بعد از وقوع عیب برای کارکرد در محدوده ی مجاز می باشد. در امنیت استاتیکی فرض می شود سیستم دارای امنیت دینامیکی است.در این تحلیل نتیج بدست آمده تابع اطلا عات دریافتی صحیح از برنامه پخش بار یا سیستم مدیریت انرژی می باشد. مدل ها ی دینامیکی ژنراتور.خط و بار دراین تحلیل نا دیده در نظر گرفته شده و از حالت های گذرای شبکه و ادوات مورد نظر در حین وقوع عیب صرفه نظر می شود. در بعضی موارد به منظور افزایش سرعت تحلیل امنیت شرایط حرارتی خطوط و ترانسفورماتورها نیز در نظر گرفته نمی شوند. به طور کلی سیستمی دارای امنیت استاتیکی می باشد که بعد از وقوع خطا شرایط جدید سیستم قدرت معادلات پخش بار را ارضاء نماید. گفتیم که یکی از عوامل مهم دربهره برداری از یک سیستم تمایل به حفظ امنیت سیستم است.امنیت شامل مراحلی است که در زمان وقفه اجزایی از سیستم باید به منظور حفظ بهره برداری از سیستم اعمال گردد . به عنوان مثال ممکن است مجبورشویم واحدی را به علت وقفه تجهیزات جانبی آن را ازمدار خارج کنیم . به حفظ مقدار متناسبی ذخیره ی چرخان واحدهای باقی مانده می توانند کمبود را جبران نمایند بدون اینکه فرکانس .افت ولتاژ قابل توجهی داشته باشد و یا اینکه مجبورشویم باری را قطع کنیم.همچنین ممکن است خط انتقالی به علت حادثه ای اسیب ببیند هم چنین ممکن است خط انتقالی به علت طوفان آسیب ببیند و توسط رله ها ی اتوماتیک از مدار خارج شود.اگردرهنگام درمدارقراردادن واحدها و توزیع بار توجه کافی به مقدار توان انتقالی ازخطوط شود سایرخطوط انتقال می توانند اضافه بار حاصل را تحمل کنند.ودرمحدوده ی کاری مجاز قراربگیرند.

فهرست:

  • مقدمه
  • عوامل موثر در امنیت سیستم قدرت
  • بررسی پیشامد ها و تشخیص مسائل شبکه
  • روش ها ی حساسیت شبکه
  • محاسبه ضرایب حساسیت شبکه
  • روش های پخش بار متناوب
  • اصلاح توزیع بار
  • ضرایب ترمیمی
  • اصلاح توزیع بار با استفاده از برنامه ریزی خطی
  • شبیه سازی
  • نتیجه گیری
  • منابع
 
   

حجم: 2.43 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 75

نوع فایل:pdf

 

روشهای کنترل ولتاژ ژنراتورهای سنکرون نیروگاهی

admin بازدید : 741 پنجشنبه 18 تير 1394 نظرات (0)

با تكامل تدريجي شبكه و شرايط عملكرد، يك مديريت بهتر بر شكل ولتاژ و توان راكتيو ضروري مي باشد تا بتوان امنيت سيستم انتقال تون الكتريكي و استفاده از منابع راكتيو را بهينه كرد . با اين حال ، جداي از رگولاتورهاي ولتاژي كه به طور عمومي نصب شده اند ، امكانات الكتريكي اندكي در سرتاسر سيستم هاي كنترل ولتاژدر يك شبكه بزرگ نصب و تكميل شده اند تا عملكردهاي دستگاه هاي محلي ( ژنراتورها ، دستگاههاي كمپنزاسيون OLTC) اتوماتيك و كنترل مدار بسته اجرا شده اند مورد رضايت قرار دارند همه آنها در بر گيرنده يك پيشرفت مهم در كنترل ولتاژ و هم در شرايط نرمال و هم در شرايط اضطراري مي باشند . اين نوشته يك برنامه كنترلي را ارائه مي كند كه براي مديريت ولتاژ و توان راكتيو در يك شبكه وسيع طراحي شده است بعلاوه اين برنامه كنترلي جديد مي تواند بتدريج و در حالي كه عملكرد خوب خود را حفظ مي كند تكميل و گسترش يابد مزاياي اصلي اين روش كنترل در اينجا تشريح ميشوند در نايحه جنوب شر قي EDF تجزيه گرديده‌اند. ...

   
 

 
حجم: 1.96 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 111

نوع فایل:pdf

 

کنترل دور موتورهای القایی به روش شبکه های عصبی

admin بازدید : 687 دوشنبه 15 تير 1394 نظرات (0)

مطالعه شبکه های عصبی مصنوعی تا حد زیادی ملهم از سیستم های یادگیر طبیعی است که در آنها یک مجموعه پیچیده از نرونهای به هم متصل در کار یادگیری دخیل هستند.گمان میرود که مغز انسان از تعداد 10 11 نرون تشکیل شده باشد که هر نرون با تقریبا 104 نرون دیگر در ارتباط است.سرعت سوئیچنگ نرونها در حدود 10-3 ثانیه است که در مقایسه با کامپیوترها 10 -10 ) ثانیه ( بسیار ناچیز مینماید. با این وجود آدمی قادر است در 0.1 ثانیه تصویر یک انسان را بازشناسائی نماید. این قدرت فوق العاده باید از پردازش موازی توزیع شده در تعدادی زیادی از نرونها حاصل شده باشد. شبکه عصبی مصنوعی روشی عملی برای یادگیری توابع گوناگون نظیر توابع با مقادیر حقیقی، توابع با مقادیر گسسته و توابع با مقادیر برداری میباشد.یادگیری شبکه عصبی در برابر خطاهای داده های آموزشی مصون بوده و اینگونه شبکه ها با موفقیت به مسائلی نظیر شناسائی گفتار، شناسائی و تعبیر تصاویر، و یادگیری روبات اعمال شده است. این روش در مقایسه با روشهای دیگر نظیر درخت تصمیم نیاز به زمان بیشتری برای یادگیری دارد. در این پروژه ابتدا به بررسی کنترل دور موتور القایی به صورت تثبیت ولتاژ و فرکانس، کنترل دور با داخل کردن مقاومت در مدار روتور و ... اشاره شده است و سپس برمبنای توانایی شبکه عصبی در تقریب و کنترل توابع غیر خطی و با توجه به اینکه موتور القایی خود ساختار غیر خطی دارد ، یک مدل شبکه عصبی برای موتور القایی ساخته می شود . برای ایجاد این مدل ولتاژ و جریان موتور به عنوان ورودی و گشتاور و سرعت موتور به عنوان خروجی فرض می شود . و شبکه عصبی به ازای تعدادی از داده های ورودی - خروجی آموزش داده خواهد شد . مدل بدست آمده تقریب خوبی نسبت به مقادیر واقعی موتور بدست می دهد ...

   
 

 
حجم: 2.93 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 164

نوع فایل:pdf

 

معرفی انواع توان راکتیو موجود در شبکه

admin بازدید : 613 جمعه 12 تير 1394 نظرات (0)

انواع توان راکتیوکه برای استاندارد اجرایی در مواقع بروز خطا در سیستم مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: - توان راکتیو خازن گذاری پست 20 کیلو ولتی که برای استاندارد اجرایی های کوتاه مدت در سیستم بکار می روند و در هنگام کار نرمال سیستم ، یک جریان پیوسته ای از این ترانسفورماتورها عبور می کند. - توان راکتیو زمین کننده نوتر سیستم توان راکتیوتکفازی هستند که در سیستم های ، ما بین نوتر سیستم و زمین متصل گردیده و جهت استاندارد اجرایی فاز به زمین در مواقع بروز خطا بکار می روند. توان راکتیو زمین کننده ، عموما جریان پیوسته ای نداشته و یا اینکه بطور پیوسته فقط جریان کوچکی را تحمل می نمایند. - انواع ترانسفورماتورها بسته به نوع کاربرد، توان راکتیو دیگری برای منظورهای متفاوت ، می توانند در این بخش تحت پوشش قرار گیرند. ...

   
 

 
حجم: 1.25 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 140

نوع فایل:pdf

 

بررسی موانع راه اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی در زمان فروپاشی شبکه

admin بازدید : 639 پنجشنبه 04 تير 1394 نظرات (0)

مهمترین هدف مجموعه صنعت برق تامین برق با کیفیت عالی (ولتاژ نرمال- فرکانس نرمال- تداوم برق) مشترکین می باشد.یکی از پارامترهای مطرح در صنعت برق ارائه شده از طرف شبکه به مشترکین ٬ ارائه برق در محدوده استاندارد ولتاژ برای مشترکین می باشد. از آنجا که تغییرات ولتاژ در شبکه تابع پارامترهای مختلفی از جمله: 1- چگونگی تغییرات بار مصرف کننده ها 2- فاصله مراکز تولید و مراکز مصرف 3- متناسب بودن مشخصات فنی تجهیزات انتقال و توزیع با شرایط شبکه 4- قابلیت انعطاف پذیری واحد های نیروگاهی در تغییر میزان مگا وار تولیدی 5- چگونگی بهره برداری صحیح از منابع خازنی یا راکتور های شبکه 6- چگونگی عملکرد تپ چنجرترانسفور ماتور های قدرت انجام کنترل ولتاژ در هر شبکه از پیچیدگی های خاصی برخوردار است و متناسب با هر منطقه از شبکه و با توجه به امکانات موجود در آن منطقه و با لحاظ کردن حالت ...

   
 

حجم: 4 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 209

نوع فایل:pdf

 

كنترل موتورهاي DC با یکسوکننده های قابل کنترل تریستوری و چاپرهای DC

admin بازدید : 640 سه شنبه 02 تير 1394 نظرات (0)

موتورهاي ‌ DC بطور وسيع دركاربردهايي كه به سرعت متغير قابل كنترل، تنظيم مناسب ، سرعت و حالت‌هاي كاري نظير ترمزي، تعويض جهت حركت و راه‌اندازي نياز دارند، بكار برده مي‌شوند. كنترل دور و سرعت اين موتورها در حالتهاي كاري متفاوت از اهميت خاصي برخوردار است. استفاده از قطعات الكترونيك قدرت و مبدلهاي ولتاژ مبتني بر تريستور و ترانزيستورهاي IGBT يك روش كارآمد و مفيد و موثر در كنترل دور و سرعت موتورهاي الكتريكي است. اين پايان نامه به بررسي كنترل موتورهاي DC با استفاده از مبدلهاي ولتاژ داراي خروجسيDC مي پردازد. درفصل اول درمورد روابط و مشخضات موتورهاي DC بحث شده است .در فصل دوم كنترل موتورهايDC با مبدل ها و يكسو كننده‌هاي قابل كنترل ارائه شده است. در فصل سوم كنترل موتورهاي DC با برشگرها و مبدل هاي DC به DC بيان شده است.و در فصل چهارم كنترل محركهاي DC به صورت حلقه بسته مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گيرد.سه فصل بعدي اختصاص به شبيه سازي انواع مبدل هاي AC به DC و DC به DC و كنترل دور موتورهاي الكتريكي DC توسط نرم متلب دارد به طوري كه در فصل پنجم شبيه سازي مبدل هاي AC به DC و كنترل موتورهاي DC با MATLAB SIMULINK انجام شده است ودر فصل ششم شبيه سازي مبدل هاي DC به DCجهت كنترل دور موتورها ارائه شده است و در فصل هفتم شيبه سازي نهايي كنترل موتورDC و عملكرد آن باMATLAB بيان شده و نتايج ارائه شده است. ...

   
 

حجم: 2.41 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 155

نوع فایل:pdf

طراحی و شبیه سازی کنترل دور موتور القایی به روش شار ثابت

admin بازدید : 698 جمعه 22 خرداد 1394 نظرات (0)

با اختراع موتور های الکتریکی انقلاب بزرگی در صنایع گوناگون به وقوع پیوست. با به کار بردن موتور های قدرمند الکتریکی و استفاده از انرژی الکتریسیته که انتقال آسان آن یکی از مزایای بزرگ این نوع انرژی بود ، تنها مشکل پیش روی صنایع، بهینه سازی مصرف این انرژی برای سود بالاتر و مصرف به صرفه تر بود. موتور هایی که در ابتدا در صنایع و کاربرد های گوناگون مورد استفاده قرار میگرفت موتور جریان مستقیم بود که بسته به چگونگی اتصال سیم پیچ میدان آن، این موتور قادر بود در کاربرد های گوناگون مورد استفاده قرار گیرد. استقبال گسترده از موتور های الکتریکی و یافتن راههای جدید استفاده از این موهبت صنعتی در موارد مختلف، که تا پیش از این همگی با نیروی انسان یا حیوانات مورد بهره برداری قرار میگرفت توجه دانشمندان را برای بهبود بخشیدن و به صرفه تر کردن استفاده از انرژی برق در موتور های الکتریکی معطوف خود گرداند. در ۱۸۸۲ نیکولا تسلااصول میدان مغناطیسی دوار را پایه گذاری کرد و راه را برای استفاده از میدان دوار به عنوان یک نیروی مکانیکی باز کرد. در سال ۱۸۸۳ او از این اصول برای طراحی یک موتورالقایی دو فاز استفاده کرد. در ۱۸۸۵ «گالیلئو فراریس» (Galileo Ferraris) مستقلاً تحقیقاتی را در این باره آغاز کرد و در ۱۸۸۸ نتایج تحقیقات خود را در قالب مقاله‌ای به آکادمی‌سلطنتی علوم در تورین ایتالیاارایه داد. در سال ۱۸۹۰ میخایل اسیبوویچ یک موتور سه فاز روتور قفسی اختراع کرد. موتور های القایی نسبت به موتور های جریان مستقیم دارای مزیت ضریب بهره بالا تر و در نتیجه تلفات کمتر بودند. با اختراع موتور های القایی قفس سنجابی به دلیل حذف کامل جاروبکها تلفات مکانیکی به حداقل خود رسید به گونه ای که در هر جا که امکان استفاده از این موتور بود استفاده از موتور های جریان مستقیم متوقف شد. اما همچنان چالش بزرگ پیش روی موتور های القایی در مواردی بود که نیاز به گشتاور بالا در راه اندازی داشت.موتور جریان مستقیم همچنان سالها با مولفه گشتاور راه انداز فوق العاده خود در عرصه کاربردهای کششی همچون قطارهای برقی درون شهری و قطارهای دیزل ژنراتور دار برون شهری یکه تاز بود. ...

   
 

 
حجم: 1.56 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 97

نوع فایل:pdf

 

بررسی افزایش راندمان توربین های گازی توسط سیستم مدیا

admin بازدید : 684 چهارشنبه 20 خرداد 1394 نظرات (0)

تقريباً‌ تمام مباحث اقتصادي بررسي شده در اين مطالعه ، يعني HRSG مجراي آتش ( هر دو مد عملياتي فشار متغير و فشار ثابت )در مدت 20 ساله ارزيابي COE نسبت به مورد پايه ( مورد بدون هيچ وسيله بالا برنده كيفيت برق) يك موفقيت آشكار به نظر مي رسد. در مجموع ، مجراي آتش با فاگينگ ورودي ، خنك كردن تبخيري و چيلينگ هواي ورودي پيگيري شده است همچنين ، نسبت به پايه برآورد مطلوبي دارد. يك مورد استثنايي كلي اين است كه سيستم چيلينگ هواي ورودي در مقادير پيك برق كمتر از 9 سنت بر كيلو وات ساعت مي باشد . نمودار گرافيكي از افزايش سود حداكثر برق به صورت تابعي از حاكثر مقدار انرژي درمقابل حداكثر ساعات عمل كردن براي هريك از اين موارد رسم شده است . اين اطلاعات حساسيت هر مورد به ساعات عمل كردن ، هزينه سوخت و حداكثر مقدار انرژي و گروه هاي مقرر شده اي از ريسك در مقابل سود مرتبط با اين موارد را روشن مي كند. اين چهار موردي كه در بالا توصيف شد به سه گروه پايه روي پتانسيل ريسك و سود مرتبط با هر يك از اين موارد تقسيم شده اند. اين گروه ها ريسك پائين ــ سود متوسط ، ريسك متوسط ــ سود بالا و ريسك بالا ــ سود بالا مي باشند . نمودارهاي ...

   
 

 
حجم: 1.93 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 165

نوع فایل:pdf

 

طراحی، شبیه سازی و ساخت سیستم AMR

admin بازدید : 765 دوشنبه 18 خرداد 1394 نظرات (0)

با گسترش روز افزون استفاده از انرژي الكتريكي و با افزايش درخواست مصرف كنندگان براي داشتن انرژي با كيفيت، با قابليت اطمينان بالا و با گسترش كاربران اين نوع انرژي ، طيف وسيعي از مصرف كنندگان و دستگاه هاي اندازه گير وارد شبكه هاي توزيع برق شده و مديريت اين پهنه ي وسيع مشتركان و نياز به قرائت دستگاه هاي اندازه گيري و صدور صورتحساب و مديريت قطع و وصل شدن اتصال مشتركان و همچنين مديريت شبكه در ساعات اوج مصرف و نياز به ويژگي هاي خاص براي كنترل مصرف كاربران و مشتركان ، همچنين نياز به نظارت دقيق و بلادرنگ بر نحوه ي مصرف كاربران ، مديران اين حوزه را بر آن داشته تا از سيستم هاي هوشمند براي برآورده كردن اهداف خود بهره جويند. ايده ي اوليه ي استفاده از خطوط برق براي انتقال سيگنال به زمان هاي دور برمي گردد. در سال 1838 ميلادي ادوارد ديوي ايده ي استفاده از خطوط برق به منظور اندازه گيري سطح ولتاژ باتري ها در مناطق غير مسكوني درسيستم تلگراف ليورپول از راه دور را پيشنهاد كرد. در 1897 جوزف روتين و سي اي ال برون حق امتياز انحصاري اندازه گيري ميزان مصرف برق از راه دور در بريتانيا را از آن خود كردند. انتقال فركانس حامل صوت بر روي شبكه ي ولتاژ بالا از دهه ي 1920 شروع شد. اين شبكه كانال ارتباطي دو طرفه بين ايستگاه هاي ترانسفورماتوري و نيروگاه را ايجاد مي كرد. اين امر از نظر مديريت و اهداف نظارتي بسيار اهميت داشت، زيرا در آن زمان در شروع برق رساني شبكه ي تلفن پوشش فراگير در همه جا نداشت. با توجه به ويژگي هاي انتقالي همچون فركانس حامل بالا kHz(500-15)، بيشينه فاصله ي بين فرستنده و گيرنده با فرستنده اي با توان 10 وات، 900 كيلومتر است. در ابتدا فقط صوت از اين طريق ارسال مي شد و از مدولاسيون دامنه براي انتقال اطلاعات استفاده مي¬گشت. از وقتي كه مدولاسيون فركانسي مورد استفاده قرار گرفت، كاربردهايي نظير اندازه¬گيري و كنترل از راه دور پديد وگسترش يافتند. ...

   
 

حجم: 3.58 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 133

نوع فایل:pdf

 

سیستم ارت و محاسبات آن

admin بازدید : 668 پنجشنبه 14 خرداد 1394 نظرات (0)

سیستم ارت مناسب بایستی امپدانس الکتريکي بسيار پایين ، مقاومت مکانيکي بسيار بالاو مقاومت بالا در برابر خوردگي داشته باشد. انواع زمین کردن الکتریکی عبارت است از : زمین کردن به شکل مستقیم ، زمین کردن از طریق مقاومت، زمین کردن از طریق راکتانس، زمین کردن از طریق ترانسفورماتور و زمین کردن ایزوله می باشد. انواع زمین کردن حفاظتی شامل: گراند تجهیزات، گراند صاعقه گیر، گراندبارهای ساکن، گراند ایزوله، گراند منفرد یا مستقل و گراند شبکه ای سیگنال مرجع می باشد. برای اجرای ارت دو روش وجود دارد یکی روش عمقی بوده و دیگری روش سطحی می باشد که روش عمقی از چاه برای اجرای ارت استفاده می شود و در روش سطحی،سیستم ارت در سطح زمین اجرا می گردد. در صورتی می توان از روش سطحی استفاده نمود که فضای لازم به منظور حفاری وجود داشته باشد، ارتفاع از سطح دریا پایین باشد و پستی و بلندی های محوطه کم باشد. برای تست نمودن سیستم های ارتینگ روش هایی نظیر: روش افت ولتاژ ، روش 62درصد، روش تنزل پتانسیل و روش خط عرضی وجود دارد که بهترين روش اندازه گيری همان روش افت ولتاژ می باشدو عمومی ترین روش اندازه گیری روش خط اصلی است. الکترودهای اتصال به زمین به دو دسته تقسیم می گردندکه شامل الکترودهای مصنوعی و الکترودهای موجود یا طبیعی می باشند الکترودهای صفحه ای شامل ، الکترودهای قائم و الکترودهای افقی می باشند...

   
 

 
حجم: 2.63 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 170

نوع فایل:pdf

 

بررسی و عملکرد سیم گاردهاوی فیبر نوری (OPGW) در سیستم های قدرت

admin بازدید : 688 یکشنبه 10 خرداد 1394 نظرات (0)

فیبر نوری، رشته‌ای از جنسی شفاف با قابلیت گذردهی نور است که برای انتقال اطلاعات دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک فیبر نوری از چند قسمت مختلف تشکیل می‌شود. هسته مرکزی که بخش گذرده نور است از ترکیبات شفاف سیلیس و ژرمانیوم ساخته می‌شود. دو یا جند روکش مختلف نیز از این فیبرها محافظت می‌کنند. تعداد و جنس این روکش‌ها بستگی به موارد استفاده فیبر دارد. سپس چندین فیبر به دور یکدیگر تنیده می‌شوند و دوباره با چند غلاف مختلف محافظت می‌شوند. فیبرهای نوری به دو دسته تقسیم می‌شوند. یک نوع که تک مد نامیده می‌شود دارای تک فیبرها با هسته نازک و قطر 9 میکرون است و نور فروسرخ لیزر با طول موج 1300 تا 1550 نانومتر را گذر می‌دهد. نوع دیگر دارای هسته‌های ضخیم 63.5 میکرونی است و با نور فروسرخ با طول موج 850 تا 1300 نانومتر گسیل شده از LED کار می‌کند. تفاوت جنس فیبر با محیط بیرون (غلاف) و در نتیجه تفاوت ضریب شکست این دو ماده باعث می‌شود که دیواره فیبر به صورت آیینه عمل کند. به این ترتیب زمانی که نور با زاویه‌ای خاص به دیواره فیبر می‌تابد، پدیده بازتاب..

   
 

 
حجم: 4.62 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 124

نوع فایل:pdf

 

تحلیل شبکه های نامتقارن Analysis Unbalance Networks

admin بازدید : 821 چهارشنبه 30 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

مبحث تلفات انرژی الکتریکی بعلت صدها میلیارد ریال زیان سالیانه به صنعت برق چند سالی است در کانون توجه وزارت نیرو و متخصصان برق قرار دارد و تبعات و آثار زیان بار آن در شبکه چه از لحاظ فنی چه از لحاظ بار مالی ایجاب می کند بطور گسترده ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و راههای عملی کاهش آن مشخص می گردد. یکی از معضلات در شبکه های توزیع که باعث ایجاد عوارض و اثرات نامطلوبی در سیستم می گردد نا متعادلی بار می باشد . در واقع امروزه میزان عدم تعادل بار به عنوان یکی از شاخص های کیفیت انرژی الکتریکی مطرح می باشد. عدم تعادل بار در سیستم های قدرت از یک طرف و عدم تقارن خود سیستم نظیر مواقعی که از خطوط چند مداره ،ترانسپوز نشده و یا از ترانس هایی که با اتصال مثلث باز استفاده میشود اغلب موجب مسایل ناخواسته و غیر قابل پیش بینی در سیستم می شود. در این مقاله به مشکلات ناشی از نامتعادلی بارها و تاثیر این عوامل بر کارکرد موتورها ، ترانسهای توزیع و ایمنی مصرف کننده ها پرداخته شده و در انتها ی مقاله جهت کاهش اثرات نامتعادلی بارها راه حلهای عملی ارائه شده و نرم افزاری جهت تجزیه و تحلیل شبکه در شرایط نامتعادل در سیستمهای نامتقارن معرفی گردیده است .

فهرست:

  • چكيده
  • 1- فصل اول
  • 1-1- مقدمه
  • 1-2- مقايسه شبكه متعادل و نامتعادل
  • 2- فصل دوم
  • 2-1- محاسبه ي تلفات
  • 2-2- مقایسه تلفات بین شبکه تک فاز و سه فاز
  • 2-3- آیا با یکسان نمودن بار فازها شبکه متعادل خواهد شد
  • 2-4- محاسبات مربوط به تلفات و نامتعادل توان ناشی از نامتعادلی بار
  • 2-5- محاسبات مربوط به تلفات توان ناشی از نامتعادلی بار در شبکه های با بار مختل
  • 2-6- محاسبه افت ولتاژ و تلفات توان در حالت کلی برای بارهای نامتعادل در طول خط..
  • 2-7- اثر نامتعادلی بار در کار عادی موتورهای سه فاز
  • 3- فصل سوم
  • 3-1- عوارض ناشي از نامتعادلي بار در شبكه
  • 4- فصل چهارم
  • 4-1- معرفي نرم افزار شماره 1
  • 4-2- مدلسازی اجزاء سیستمهای قدرت
  • 4-3- برنامه حل معادلات پخش بار
  • 4-4- فلوچارت برنامه کامپیوتری
  • 4-5- نتيجه گيري و حل مشكلات برنامه
  • 4-6- معرفي نرم افزار2
  • 4-7- استفاده از Digsilent در خصوص محاسبات قابليت اطمينان
  • 4-8- Voltage Sag Analysis
  • 4-9- Network Reliability Assessment
  • 4-10- محاسبات قابليت اطمينان سيستم RTS در نرم‌افزار Digsilent
  • 4-11- بررسي نتايج
  • 4-12- جدول باس بارها
  • 4-13- Roy Belington Test System
  • 4-14- تحليل نمونه اي از شبكه هاي نامتقارن با نرم افزار DIgSILENT
  • 4-15- نحوه ي ايجاد يك شبكه ي نامقارن در DIgSILENT
  • 5- فصل پنجم
  • 5-1- پیشنهادات
  • 5-2- راه حلهای عملی جهت کاهش اثرات نا متعالی بار
  • منابع
 
   

حجم: 2.59 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 98

نوع فایل:pdf

 

تکنولوژی رباتیک

admin بازدید : 618 پنجشنبه 24 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

ربات یک ماشین هوشمند است که قادر است در شرایط خاصی که در آن قرار می گیرد، کار تعریف شده ای را انجام دهد و همچنین قابلیت تصمیم گیری در شرایط مختلف را نیز ممکن است داشته باشد. با این تعریف می توان گفت ربات ها برای کارهای مختلفی می توانند تعریف و ساخته شوند.مانند کارهایی که انجام آن برای انسان غیرممکن یا دشوار باشد. برای مثال در قسمت مونتاژ یک کارخانه اتومبیل سازی، قسمتی هست که چرخ زاپاس ماشین را در صندوق عقب قرار می دهند، اگر یک انسان این کار را انجام دهد خیلی زود دچار ناراحتی هایی مثل کمر درد و ...می شود، اما می توان از یک ربات الکترومکانیکی برای این کار استفاده کرد و یا برای جوشکاری و سایر کارهای دشوار کارخانجات هم همینطور. و یا ربات هایی که برای اکتشاف در سایر سیارات به کار میروند هم از انواع ربات هایی هستند که در جاهایی که حضور انسان غیرممکن است استفاده می شوند. ..

   
 

 
حجم: 1.54 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 101

نوع فایل:pdf

تئوري موتورهاي مغناطيس دائم سنکرون (PMSM)

admin بازدید : 687 شنبه 12 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

موتورهاي DC به دليل كارايي بالا و ساختار مناسب بطور وسيع به عنوان سرو موتور مورد استفاده قرار مي گيرند. اين موتورها داراي راندمان بالا و سرعت پاسخ سريع هستند ، اما كيفيت آنها بدليل خوردگي در نتيجه اصطكاك ايجاد شده در اثر تماس مكانيكي بين جاروبكها و كموتاتور و جرقه هاي ناشي از آن محدود مي باشد . اين امر باعث شده تا به نگهداري و بازرسي مداوم ، از قبيل تميز كردن يا عوض كردن جاروبكها نيازمند باشند. علاوه بر اين موتورهاي DC با مسائلي همانند ، عدم توانايي تحمل اضافه بار و غير مقاوم بودن ، گشتاور پايين و محدوده كم تغييرات سرعت روبرو هستند. به همين دليل موتور هاي AC با وجود اينكه داراي كنترل كننده هاي پيچيده و گرانقيمت تر نسبت به موتور هاي DC هستند، مورد توجه روز افزون قرار گرفته اند. موتورهاي مغناطيس دائم در سالهاي اخير و بخصوص در دهه اخير به دليل خصوصيات ذاتي نظير چگالي, توان بالا , لختي کم , ضريب توان و بازده بالا نسبت به موتورهاي DC و موتورهاي القايي در بسياري از کاربردهاي صنعتي سرعت متغيير در گستره توان کم و متوسط به خصوص در کاربردهاي با رفتار برتر ترجيح داده شده اند. در اين فصل سعي شده تا قبل از ارائه و بكارگيري روش كنترل به بررسي عملكرد اين نوع موتورها ، انواع متداول و بطور كلي معرفي موتورهاي سنكرون مغناطيس دائم پرداخته شود. ...

   
 

 
حجم: 1.78 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 127

نوع فایل:pdf

بررسی و امکان سنجی انواع انرِژی های تجدید پذیر

admin بازدید : 630 پنجشنبه 10 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

امروزه با توجه به رشد جمعيت وپيشرفت هاي صنعتي نياز روزافزون بــه انـرژي مخصوصا انرژي بـرق كـه از پـاكترين انرژيها مي باشد و به راحتي قابل تبديل به انرژيهاي ديگر و قابل انتقال و توزيع واستفاده مي باشد و ازطرفي پايه و اساس پيشرفت وصنعت در جهان مي باشد بيشتر احساس مي شود به گونه اي كه بشرامروزي انرژي برق را با زندگي خود عجين شده مي بيند و بدون آن زندگي را دشوار مي بيند وازطرفي دستيابي به چنين انرژي پاك و مهمي به آساني ميسر نيست زيرا توليد اين انرژي خود نياز به در دسترس داشتن انرژيهاي ديگري است كه اين انرژيها محدود و در اختيار كشورهاي محدودي است و روز به روز بر قيمت آنها افزوده مي گردد و حتي براي دستيابي به آن بعضا بين دارندگان اين انرژي و مصرف كنندگان عمده آن جنگهاي خونين در مي گيرد و نمونه بارز آن همين جنگ آمريكا با عراق مي باشد كه به بهانه جنگ با تروريسم صورت گرفت ولي هدف واقعي آن براي دستيابي به نفت عراق بود ازطرفي محدود و تمام شدني هستند وخود اين انرژيها قابل تبديل به مواد با ارزش ديگري است كه به مراتب گرانبهاتر و با ارزشتر هستند واستفاده از آنها جهت توليد برق داراي آلودگيهاي زيست محيطي هستند. اين موضوع به وضوح مي رساند كه بايد به انرژيهاي ديگر و پايان ناپذير انديشيد همانگونه كه اطلاع داريد منبع انرژي خورشيد مطمعن ترين انرژي است كه از ملياردها سال قبل وجود داشته و تا زمانيكه انرژي خورشيد هست دنيا هم هست واگر روزي انرژي خورشيد تمام شود ديگر مهم نيست چون ديگر گيتي نخواهد بود و اين موضوع به انرژي أب هم برمي گردد و درست همچون انرژي خورشيد در صورت تمام شدن ديگر مهم نيست چون حيات وجود ندارد كه نيازي به انرژي باشد و انرژي باد هم اينگونه است كه در اين جا به اين موضوع خواهيم پرداخت و راجع به انرژيهاي فسيلي بحث خواهيم كرد ودرمورد ساير انرژيهاي پاك و تجديدپذير همچون انرژي هسته اي و آبي و باد وخورشيد و هيدروژن و پيلهاي سوختي و زمين گرمايي ...

   
 

 
حجم: 5.63 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 478

نوع فایل:pdf

شناخت و اصول كار برقگيرها

admin بازدید : 675 سه شنبه 08 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

سيستم برقگير ميله اي از روشهاي سنتي براي مقابله با صاعقه است كه از زمان فرانكلين مورد استفاده بوده و بر اساس هدايت بار الكتريكي صاعقه به زمين عمل مي‌نمايد. صاعقه يكي از پديده هاي قدرتمند ومخرب دنياي طبيعي است كه سطح ولتاژ آن تا 100 ميليون ولت در هر ضربه مي‌رسد. ضربات صاعقه به تجهيزات شبكه هاي قدرت يكي از عوامل جدي خطر و آسيب براي شركتهاي برق و مصرف كنندگان مي‌باشد. در بعضي از مناطق آمريكا بخصوص مناطق جنوب شرقي ، صاعقه يك پديده تقريباً روزانه است ، اما تابحال امكان پيش بيني و كنترل اين پديده وجود نداشته است. در سالهاي اخير فناوري پيش بيني و رهيابي توسعه يافته و شبكه ملي آشكار سازي صاعقه NLDN هنوز براي رهيابي صاعقه بيش از پيش تأكيد دارد زيرا اين امر مي‌تواند در شبكه هاي حمل و نقل هوايي ، دريايي و فضانوردي بسيار موثر واقع گردد. برق‌گير يا رساناي آذرخش برق‌گيري يا رساناي آذرخش، ساختمان‌هاي بلند را از يورش آذرخش (صاعقه) مصون مي‌دارد. يك رساناي آذرخش ازيك نوار مسي كلفت ...

   
 

حجم: 2.04 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 82

نوع فایل:pdf

بررسی رله ها از جمله کریر و میکروموج

admin بازدید : 635 جمعه 04 ارديبهشت 1394 نظرات (0)

در تاسيسات الكتريكي مانند شبكه انتقال انرژي ٍ مولد ها و ترانسفورماتورها و اسباب و ادوات ديگر برقي در اثر نقصان عايق بندي و يا ضعف استقامت الكتريكي ٍ ديناميكي و مكانيكي در مقابل فشارهاي ضربه اي پيش بيني نشده و همچنين در اثر ازدياد بيش از حد مجاز درجه حرارت ٍ خطاهايي پديد مي آيد كه اغلب موجب قطع انرژي الكتريكي مي گردد. اين خطاها ممكن است بصورت اتصال كوتاه ٍ اتصال زمين ٍ پارگي و قطع شدگي هادي ها و خورده شدن و شكستن عايق ها و غيره ظاهر شود. شبكه برق بايد طوري طرح ريزي شود كه از يك پايداري و ثبات قابل قبول و تا حد امكان مطمئني برخوردار باشد.امروزه قطع شدن برق براي مدت كوتاهي باعث مختل شدن زندگي فردي و قطع شدن برق كارخانه هاي صنعتي و مصرف كننده هاي بزرگ ٍ موسسه هاي علمي و پژوهشي به مدت نسبتاٌٌٌ طولاني موجب زيانهاي جبران ناپذير مي شود لذا قطع شدن و يا قطع كردن دستگاهها و تجهيزات الكتريكي معيوب از شبكه لازم است ولي كافي نيست. بايد تدابيري بكار برده شود كه برق مصرف كننده اي كه در اثر بوجود آمدن عيب فني از شبكه قطع شده است در كوتاه ترين مدت ممكنه مجدداٌ تامين گردد. وظيفه رله اين است كه در موقع پيش آمدن خطا در محلي از شبكه برق ٍ متوجه خطا شود ٍ آنرا دريابد و شدت آنرا بسنجد و دستگاههاي خبري را آماده كند و يا در صورت لزوم خود راساٌ اقدام كند و سبب قطع مدار الكتريكي شود. در اين نوشته سعي شده است رله هاي حفاظتي پيلوتي ٍ اساس كار آنها و همچنين طريقه ارسال اطلاعات در اين رله ها مورد بررسي قرار گيرد.در شش فصل اول از آوردن عكس و مطلب در مورد رله هاي واقعي پرهيز شده است در فصل هشتم رله هاي مربوط به حفاظت پيلوتي پستهاي اختصاصي مترومورد بررسي قرار گرفته است.

   
 

 
حجم: 2.06 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 132

نوع فایل:pdf

بررسی منابع تولید هارمونیک و اثرات آنها

admin بازدید : 869 یکشنبه 30 فروردين 1394 نظرات (0)

امروزه می توان کمیت و کیفیت انرژی الکتریکی تولید شده در یک کشور را معیاری مناسب برای سنجش پویایی صنعتی آن کشور در نظر گرفت.یعنی بایستی علاوه بر تامین کافی این انرژی سطح کیفی آن در حد مطلوب نگه داشته شود. بارهای غیر خطی با ایجاد هارمونیک های ولتاژ و جریان از جمله مشکلات و مسایل در این زمینه ها است . با توجه به اثرات مخرب هارمونیک ها استانداردهایی برای محدود نگه داشتن آنها وضع گردید و روش های گوناگونی نیز برای مقابله با آنها ارایه گردیده است که از جمله آنها استفاده از فیلترهای اکتیو قدرت برای مقابله با این مشکل است. در این پروژ ابتدا منابع تولید هارمونیک بررسی شده و با توجه به اهمیت یکسو سازها در صنعت از جمله کنترل کننده های موتورهای جریان مستقیم و القایی که از منابع تولید هارمونیک به شمار می روند بررسی دقیق در مورد میزان هارمونیک های مختلف جریان یکسو سازها انجام شده است و در ضمن بررسی اثرات هارمونیک ها بر وسایل گوناگون و سپس روش های حذف و کنترل آن مورد بررسی قرار می گیرد.در فصل چهارم به انواع کنترل کننده ها و فیلتر ها اشاره می شود. ...

   
 

 
حجم: 2.59 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 190

نوع فایل:pdf

هادیها و تاثیرات شرایط محیطی بر آنها

admin بازدید : 950 دوشنبه 24 فروردين 1394 نظرات (0)

هرساله هادیهای بسیاری از خطوط انتقال و توزیع نیرو کشور، تحت تاثیر عوامل مختلفی چون: - عوامل شیمیایی - سائیدگی یا تخریب مکانیکی - نوسانات هادیها تحت انواع مختلف - اضافه بار مکانیکی یا الکتریکی - عوامل ناشی در زمان ساخت، حمل و نقل و نصب - عوامل عمدی و غیرعمدی پیش بینی نشده دچار مخاطره می شوند، این حوادث ضمن اینکه خسارات مالی فراوانی را بر صنعت برق کشور تحمیل می کند قطعی برق و توقف تولیدات در برخی از صنایع را نیز می تواند به همراه داشته باشد. از آنجا که خطوط انتقال و توزیع نیرو، روابط بین مراکز تولید و مصرف می باشند، لذا هر نوع بی دقتی در طراحی، نصب، بهره برداری و نگهداری از طرف ما و ناهمگونی شرا یط جوی و اثرات آن بر هادیها، عواقب سوء برق رسانی را بهمراه دارد . با توجه به طیف گسترده ای که شرایط محیطی هر کشور ممکن است داشته باشد، انواع هادیهای متداول نیز بر حسب مورد ممکن است متفاوت باشند . وجود شرایط آب و هوایی متفاوت دراقصی نقاط کشور و عبور اجتناب ...

   
 

 
حجم: 1.59 MB
رمز: www.power2.ir
تعداد صفحات: 104

نوع فایل:pdf

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 356
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 33
  • بازدید امروز : 33
  • باردید دیروز : 58
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 467
  • بازدید ماه : 5,745
  • بازدید سال : 12,498
  • بازدید کلی : 709,642